Dzisiaj jest ndz kwie 26, 2026 2:50 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3096 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 151, 152, 153, 154, 155
Autor Wiadomość
 Tytuł:

dziewczyny,
czy do wózka wkładacie jakieś "podściółki" typu kocyk albo coś?
ja próbowałam kupić coś takiego na fotelik samochodowy ale nigdzie nie znalazłam. Miki ulewa i fotelik jest zafajdany. Może to nisza na rynku i dobry pomysł na biznes? ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

kupiłam coś takiego do fotelika z frotte. W sklepie z arykułami dla dzieci. Używałam tego w zimie żeby było przyjemniej.
W wozku używam kocyka w powłczce.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kasieńka też świetny prezent :) hi hi karteczka musiała być urocza :D

Lenka ja do gondoli używałam bawełnianego rożka złożonego wzdłuż oczywiście bez usztywnienia ;) a teraz do spacerowego mam wkładkę welurową wyjętą z krzesełka do karmienia tam ma dziurki na pasy i mam tak włożoną :) lubię coś mieć bo dzieci od tych materiałów w wózkach i fotelikach się pocą mocno, z fotelika Miśkę latem to zlaną jak szczurka z kanału wyciągaliśmy i to pierwszy stopień do choroby przez owianie :x w tym foteliku 9-25 też mam taką wkładkę dodatkowo z boczkami :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Tez ten temat przerabialam.... niestety na rynku echo...
Znalazlam trzy opcje.. wkładki za 75zł jakies super oddychajace i nawet ładne, beleco z flaneli we wzorki takie jak pieluszki jakieś mysie pysie... (estetycznie mi sie cos takiego nie widzi )i jakas mate bambusową pochłaniającą niby promieniowanie podczerwone.
znalazlam jeszcze takie cósie
http://allegro.pl/mata-chlodzaca-wkladk ... 48674.html
http://www.e-dzieciaczki.pl/wozki-foteliki-c-18.html

Póki co młody jezdzi na kocyko/rożku który ma wejścia na pasy, polar/bawełna ale duże i ciepłe toto więc gorąco mu, choc parę razy sie przydało jak nas pogoda zaskoczyła.

Na tą chwilę zbieram się żeby zamówić 2x te oddychające bo babcia z ciocią dały na dzień dziecka kopertówe z tym przeznaczeniem. Drogo ale mam nadzieję ze będzie warto.

Widze że nie tylko my mamy problem z ulewaniem :roll:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Sowa,
wielkie dzięki!! też kupię. Miki ulewa, choć teraz mniej niż kiedyś gdy ledwo podniesiony do odbicia potrafił przez moje ramię chlusnąć na podłogę. Lekarz się śmiał, że jak w Egzorcyście :twisted: ;)
Najbardziej upierdliwe to jest właśnie w podróży. Gdy ciężko go przebrać i siedzi mokry :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Lenka zazwyczaj to trwa tak do 6 m-ca takie ulewanie jak już zacznie sam siedzieć powinno się skończyć to dziadostwo :(

Sowa fajne te wkładki godne naprawdę, aleś wyszukała szybciorkiem :)

A nasza Laurita dziś sama sobie wzięła leżąc na łóżku leżącą obok grzechotkę i trzymała i obracała nią zadowolona i zaciekawiona ;) może się przekona a nie tylko pieluszka i pieluszka :P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Oj u nas ulewanie (chlustanie na podłogę i wszystko dookoła :evil: ) trwa w najlepsze. Też słyszałam, że do pół roku i powinno minąć. Ale znajomej Mikołaj ulewał do roku - porażka jakaś.
Ile prania byłoby mniej gdyby nie te plujki :)

e-misia a mój koleżka uwielbia bawić się...pampersami. Se zabawkę znalazł :shock:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Moje dziecię dzisiaj odkryło, że ma stópki, zaczyna łapać za paluszki, ale w tej chwili najlepiej jej wychodzi rozbieranie się ze skarpetek i pakowanie ich sobie do buzi. Nogi w górze są praktycznie cały czas. Przewaznie wiszą na barierce łóżeczka (jeżeli jest w łóżeczku) i powodują ruch obrotowy malucha jak wskazówka w zegarku.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Monia hi hi no przecież wszystkim tak naprawdę można się bawić :D

Kasieńka hi hi Laura co prawda nie bierze jeszcze nóżek do rączek ale tak samo w łóżeczku jak wskazówka już prawie zawsze o 180 st obkręconą znajduje po 5 min. od położenia haha

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nogi to najfajniejsza zabawka tego okresu chyba :D Zdzichu wpycha je sobie do buzi przytrzymując rękami..... i jak leżymy we trojkę to też mamy obowiązek skosztować jednego i drugiego .... wtedy robię 'tfu tfu co za capy' i ten ma zaciesz :D

eeeeh żeby zawsze go takie rzeczy zadowalały :roll:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

babki jako baby dummie ;) prosze o pomoc - startujemy dzis z kaszka, jak ja mam to przygotowac,jakie proporcje mleka i kaszki. Kupilam mleczno ryzowa bobovity.
Srrdeczne pozdro z krakowa,odezwe sie wieczorem!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No u nas nóżki też idą do budzi w najlepsze trudno go nawet przewinąć:/

Świetnie to wygląda zwija się w kuleczkę,,,

pozdrawiamy..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

U nas jeszcze nóżek nie ma do buziaka dawanych, ale zaczyna zadzierać do góry, za to pięść już cała prawie wchodzi :)

Lenka ja daje kleik ryżowy to 2 miarki od mleka na 150 ml mleka. A samą kaszkę dawałam jak w przepisie na 150 ml wody 4-5 łyżek stołowych. Tylko że taki specyfik przez smoczek nie przejdzie...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja taki specyfik podaję łyżeczką :) i zrobiłam z tego posiłek tylko inne proporcje.
Dodaję do tego owoce i mamy pyszną papkę na kolację albo śniadanko.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

A moje dziecko wspaniale pluło kaszką - zamiast ją zjeść.
Z nowości to mamy trening łapek, już chyba nie ma dla niej rzeczy niemozliwych do zrobienia rączkami. Chwyta 2 - 3 paluszkami - kciukiem i wskazującym i środkowym, przekłada z łapki do łapki, oglada i obraca na wszystkie strony to co ma w rączkach i ostatecznie pakuje do buzi.
Od dwóch dni jest potwornie ruchliwa, ukochana pozycja na plecach poszla w odstawkę - teraz wierci się bez przerwy z jednego boku na drugi, obraca się jak wskazówka, i wogóle jest rewelacyjnie ruchliwa. Oczywiście spi nadal tylko na plecach.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Halo halo ;)

Jak tam dziewczynki??

U nas jak już pisałam na priv sukces w końcu jedzeniowy ;) bo już myślałam że do 18 rż będzie na samym mleku :(

Hebihime fajny pomysł z tymi papkami, ja też Emisi robiłam gęściora takiego łyżka staje ale bez owoców za to kisielek z soku z owocami :)

U nas ulubiona pozycja to brzuch śpi bawi się i ogólnie od m-ca robi wszystko na brzuchu :D

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3096 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 151, 152, 153, 154, 155

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]