Dzisiaj jest pn kwie 27, 2026 4:21 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3096 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104 ... 155  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Maria gratuluję - super wieści! i śliczny synuś :)

Jestem po wizycie. Nic się nie dzieje póki co. Na ktg żadnych skurczy ale cały dzień czuję jak mam twardy brzuch. Szyjka podobno na pół cm, niby szykuje się do akcji. Dr powiedział, że urodzę przed terminem, ale czy to za tydzień czy dwa to nie wiadomo 8) Ciśnienie mi skoczyło do 160 ale nie pamiętam na ile łamane, kazał w domu zmierzyć jak się uspokoję, ale w domu nie mam ciśnieniomierza :? No cóż, mam nadzieję, że podskoczyło tylko z racji ożywionej rozmowy i mojego zdenerwowania wizytą, choć nigdy takie nie było...

E-misia ja z racji tego, ze nie mam po kim podzierać ciuszków musiałam kupować nowe. Ale odkryłam, że na allegro też można coś fajnego wyszperać i myślę, ze przerzucę się na kupowanie używanych dziecięcych bo sporo taniej to wychodzi. Np. za ten komplecik dżinsy+bluzka+czapeczka+soksiki dałam 18 zł :shock: gdzie normalnie w sklepie same dżinsy dla maluszka około 50 zł... więc jest różnica.
No nie mów, ze rennie sobie łykasz??? A ja sie już ze dwa miesiące noc w noc męczę ze zgagą i nic nie biorę, bo myślałam, ze nie wolno :twisted:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

E-misia ale mi narobiłaś smaka tym żurkiem :je: Teraz za mną chodzi ;)

Mmmonia to szyjka krótka :) Czekamy zatem 8)

Ja mam wizytę w czwartek i ciekawe, czego się dowiem :roll:
Agatka właśnie urządziła sobie gimnastykę w moim brzuszku :lol: Ale potrafi sprzedać bolącego kuksańca :shock: :wink:

A co tu dziś taki spokój?? Czy reszta na porodówce? ;)

Obrazek
(*)(*)(*)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam!!!

mmmonia, zobaczymy teraz, która z nas będzie pierwsza. Bardzo ładne ubranka.
Maria gratuluję malucha!!!
Jestem po wizycie grzebalnej. Pessar zdjęty, lekarz powiedział, że już mogę rodzić. Według niego dzisiaj skończyłam 37 tygodni - mam krótkie cykle, więc owulacja u mnie też była przeważnie około 11 dnia, więc stąd różnica 3 dni. Stwierdził też, że może urodzę dzisiaj a może jutro :lol:, w każdym razie wyznaczył wizytę za dwa tygodnie, ale zastrzegł, że pewnie się już nie zobaczymy w tym terminie :lol:. Szyjka zewnętrzna jest otwarta, wewnętrzne wejście chyba nie, albo nie całkiem, nie wiem jak z długością - z wrażenia nie pamiętam. I mam odstawić wszelkie luteiny, nospy i magnezy, mogę wykończyć żelazo jeśli chcę. Jutro ktg, ciekawe czy coś sie uaktywni.

Niestety nie udaje mi sie przesłać zdjęć, chyba mój komputer (czyt. męża) ma jakąś blokadę, może spróbuję jutro na drugim. A dzisiaj kupiliśmy matę edukacyjną w Ikei i pojemniki na przewijak. :lol: Jak ja się nie mogę doczekać :lol: Zamiast się cieszyć ostatnimi chwilami wolności ...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Maria, GRATULUJĘ! Ale niespodzianka :)

Ja jeszcze nie na porodówce :lol:
Jutro mam wizytę u gina. Jestem ciekawa jak się trzyma moja szyjka.

Monia, ja Miłkowi sporo używanych rzeczy kupowałam na Allegro. Ciuszki w mniejszym rozmiarze można dorwać w super stanie, bo dzieci tak szybko rosną, że często nie zdążą tych ubranek zniszczyć.
Teraz już mam problem żeby kupić Miłkowi coś używanego i w dobrym stanie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Maria no to wielkie gratulacje :) witam pierwszego lutowego bobaska na świecie :)

vioka a tobie gratuluje pięknych wyników

monia nie przejmuj sie tym cisnieniem. To na pewno skutek wizyty... a to że urodzisz przed terminem to co? Ty już masz donoszoną ciąże więc równie dobrze możesz rodzić teraz. Dziecko zdecyduje kiedy będzie chciał sie już do mamy od zewnątrz przytulić
A na zgagę można Rennie, Manti... łykaj bo po co się męczyć

A ja mam dziś wizytę :)

Kasieńka to normalne że nie możesz się doczekac. Ale jz tylko odrobine cierpliwości musisz w sobie znaleźć

magnolia to widze że my obie dzis mamy wizyte :) Powodzenia

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hejka :)

Monia aaa nie kochana, no teraz druga niunia to będzie te ciuszki mniej zniszczone dochodzić po Misi, ale tak to kupuje mało co dostałam do niej, tam teściowa coś kupi to ma nowe, i bieliźniane, choć nie wszystko jak była malutka to i pajace były używki, głównie to body i rajtki tylko nowe, a tak to allegro, lumpeksy, bazarek itp.
Właśnie masz racje 50zł za jeansy dla dzidzi na max 2-3 miechy to lekka przesada...uważam że dla takich maluszków co praktycznie co m-c 2 trzeba sporo rzeczy odkłądać bo małe to nie ma co inwestować wielkich pieniędzy dopiero tak od rozmiaru 74-80 trochę się opłaca a od 86 to już bajka spokojnie dziecko pochodzi pół roku w spodniach czy bluzie i wiesz zedrze, tak jak teraz rajtki to nawet nie mam co zostawiać na drugą bo są w kiepskim stanie po 2 latku :(
Dokładnie ten Reni i Manti są dozwolone, ja używam do ssania, teraz Reni lepiej mi pomaga niż Manti, najpierw mleko a jak nie pomaga to wtedy tab. natychmiast :)

No to babki po kolei która ma 38tc to marsz na porodówkę ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Czy ja jestem jedyna która nie wybiera sie jeszcze na porodowke? Zdaje się ze wy juz bedziecie sie rozpakowywac a ja bede jeszcze pokój kończyla

A i jeszcze cos wam napisze. Jakisz czas temu zamówiłam sobie staniki do karmienia. przyszły, obejrzalam i nawet zesmy sie z mężem posmiali z tego jak wyglądają... padały takie okreslenia jak spadochrony, siatki na zakupy, worki żeglarskie etc. No i przedwczoraj jak pakowałam torbę przymieżylam je zeby dopasowac sobie ramiączka itd i wiecie co? Okazało się że one wcale tak za duże nie są... a miały być za duże bo jak przyjdzie mleczko to piersi urosną, a jeszcze wkładkę trzeba zmieścić... Masakra.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Magnolia, Kikap trzymam kciuki za Wasze wizyty! :) I dajcie znać później :)

Kikap zależy, na kiedy Ci cc wyznaczą :) Mnie znowu w brzuszku ćmi.. :roll: Tak @-owo.
Wow, ten rozmiar miseczek to masz konkretny ;) Ja mam teraz C :oops: I tak jestem dumna przy mojej budowie ;)

Obrazek
(*)(*)(*)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziękuję wszystkim za gratulacje.

No więc dziewczyny ja Was absolutnie straszyć nie będę - bo nie ma czym, tzn jest no ale jak to ja sobie powtarzałam - Chcemy mieć dziecko, no to musimu je urodzić :D
No i podstawowa sprawa nastawiałam się na to że będzie ciężko! I szczerze to mile się rozczarowałam :) Bo przynajmniej u mnie nie było "aż tak ciężko" - tak mi się wydaje chociaż porównania nie mam bo to mój pierwszy bobas :wink:

Wszystko zaczęło się z zaskoczenia - w Dzień Babci po południu odeszła mi pierwsza część czopu śluzowego - nigdy go nie widziałam - ale mówie wam instynkt podpowiadał mi że to to!
Wieczorem coś mnie zaczęło "kręcić" więc wzięłam sobie ciepłą kąpiel, umyłam włoski - w razie "w" włożyłam teczkę z wszystkimi badaniami do wcześniej spakowanej torby - no i położyłam się spać :D
Pierwsza pobutka o 00:30 spacer do ubikacji i delikaty ból brzucha, ale zasnęłam dalej....

Druga pobutka to była 4 rano i uczucie "czegoś" mokrego na wkładce, no i jakiś dziwny wcześniej nie występujący ból.
Zaczęłam mierzyć odstępy między tymi bólami - strasznie się zdenerwowałam - no i odstępy po 7 min ale po 5-6 skurczach (już w drodze do szpitala) wszystko mi przeszło - chyba ze strachu :lol:

O 6 rano przyjęli mnie do szpitala zbadali i stwierdzili że "może urodze dzisiaj?" :shock: ale póki co rozwarcia brak , a skórcze nieregularne, więc kazali mi chodzić po szpitalu....

No i tak chodziłam do 12 potem położna mnie zbadała były 3 cm rozwarcia i podłączyła mnie pod KTG na porodówce....
Cała III faza porodu trwała 10 min - dwa konkretne podejścia i malutki był już z nami :D

Szczerze to dla mnie najgorsze były bóle porodowe tak od godz 12 -13:30 a sam poród i bóle parte to już nie takie straszne - bo wtedy nie ma odwrotu! Trzeba przeć! :shock:
A po wszystkim ogromna ulga i brak jakiego kolwiek bólu!!!
Aha najważniejsze udało mi się uniknąć jakichkolwiek cięć! Mam tylko dwa malutkie szewki wewnątrz bo delikatnie pękłam...:/

W sobotę urodziłam w poniedziałek wypisali mnie do domku, czujemy się dobrze - POZNAJEMY SIĘ :D

Aha no i muszę przyznać że dużo zawdzięczam mojemu M bez jego wsparcia nie poszło by mi tak dobrze :D I był taki dzielny - dumna jestem 8) A po wszystkim mógł mi wszystko opowiedzieć - bo mówie wam za wiele to Wy z tego wszystkiego wiedzieć nie będziecie :/

Życzę szczęśliwych rozwiązań Kochane!!!
I mówie Wam dacie rade!! Przecież tyle kobiet na świecie rodziło przed nami :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Maria moje gratulacje pierwsza lutówka:)

violka ja ostatnio też mam częste bóle brzucha jak na @ zwłaszcza rano jak się budzę
Magnolia, Kikap trzymamy kciuki i dajcie znać po wizycie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej laski:) nie nadrobie was teraz ale tylko napisze że dziś jest ten dzień:) rano odeszły mi wody teraz kroplówa i czekamy czy da radę naturalnie, jak nie pójdzie to tniemy żeby za długo to nie trwało ze względu na małego:) trzymajcie kciukasy:)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kikap no biust masz konkretny :D ale pewnie cieżko przy Twoim kręgosłupie nie??

Violka ja też mam takie hmmm pełne C przed Miśką było B, to może teraz będzie D :P

Maria o święte słowa, jeszcze żadne dziecko bez bólu się nie urodziło czy to w trakcie czy to po, ale taka jest kolej rzeczy i pewnie sama powiesz jak szybko się zapomina :D Tak jak w trakcie chciałam cc to w trakcie szycia mogłam rodzić drugie hehe zero bólu tylko taka błogość.
I tak samo jak Ty nastawiam się na okropny ból i ciężki poród lepiej się miło rozczarować, ja się miło rozczarowałam nacinaniem tak właśnie :)
Miałaś bardzo podobny poród do mnie tylko Ty bez nacinania i o połowę krótszą 2 faze porodu :) Cieszę się że tak miło wspominasz bo to ważne w dalszym życiu. Miałaś bardzo fajny i prawidłowy poród :)
Szybko Was wypuścili, u nas min. 3 doby no chyba że się urodzi nad ranem czy z rana, bo po 2 dobie żółtaczka wychodzi i na obchodzie musi być skończona 2 doba.
A masz racje ja też dużo mężowi zawdzięczałam i teraz zapewne tak samo i dużo mi opowiedział bo ja luka w pamięci.

A powiedz miałaś takie uczucie że samo idzie parcie a Ty się tylko napinasz, i lekko dusiło jakby??

dopisane:
SOWA O cholercia!!!! relacja na żywo ;) Trzymam kciuki!!!! nieźle i czkekamy na info i foto :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

-sowa- bądz dzielna trzymamy kciuki za szybkie i bezbolesne plum, czekamy na wieści.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

:aa: :aa: :aa: Sowa rodzi! :D
Trzymam ogromniaste kciuki!!!!!!! :)
Czekamy na relację :D :D :D

Jejku dziewczyny, ale emocje się zaczęły :D Już drugie dzieciątko pcha się na tą stronę :D :D :D Mi to normalnie łzy w oczach stoją :oops:

Maria dzielna z Ciebie kobitka, super sobie poradziłaś :) Ja tez się zastanawiam, czy właściwie rozpoznam ten moment...mam nadzieję, że tak :) I kurcze.... tez bym już chciała ;)

E-misia ja zawsze miałam B, a teraz tak podrosły, a od kilku dni to już w ogóle i bolą trochę :roll:

Edytapr to może i u nas zacznie się coś dziać ;)

Obrazek
(*)(*)(*)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Sowa trzymam kciuki, za bezbolesny i szybki porod - POWODZENIA
ja mam dzisiaj drugie ktg o 16.00 - mała jak zwykle poszła spać :lol:
ciekawe czy u mnie się coś nie zacznie, bo dzisiaj na konsultacji po ktg zaliczyłam badanie grzebalne, a później zobaczyłam śluz z pasemkami krwi - więc albo od badania, albo to też kawałeczek tego czopa. Zdaniem tej dzisiejszej kobiety, nie urodzę zbyt prędko. I kogo tu słuchać???

Pozdrawiam!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

violka84 może a może będzie tak jak przy Piotrusiu wszyscy mi mówili że urodzę wcześniej a urodziłam 10 dni po terminie :?
ale nie powiem w poniedziałek jak rano wstałam to myślałam że urodzę bo tak bolało jak na @, dopiero jak się położyłam to przeszło, wczoraj też mnie bolał ale nie tak mocno. Rano jak się budzę i chcę się wyprostować to strasznie boli w pachwinach i jajniki, ale po chwili przechodzi
kasieńka przy pierwszej ciąży też zaczął mi odchodzić czop po badaniu w piątek a w poniedziałek urodziłam 10 dni po terminie po kroplówce a potem po cc, to że zaczyna schodzić czop to nie zawsze oznacza że zaraz urodzisz może to potrwać parę dni

a tu coś do poczytania
http://babyonline.pl/ciaza_i_porod_poro ... ,4967.html

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ooooomajgottt!!! sowa rodzi!
Ale fajowo! Ja też chcę 8)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Przyszłam obczaić czy sowa już coś więcej napisała ;)

A ja jeszcze nie chce rodzić :( chyba jestem inna...

edyta taa skąd ja to znam na święta będzie Pani już z dzidzią w domu...i tak minęły święta i modlitwa na kiblu dzidziu poczekaj mama się jeszcze karpia naje ;) Minęło między świętami...sylwester...nowy rok...termin...i dopiero Miska stwierdziła wychodzę ;)

Wiecie co w drugiej ciąży wcale się mądrzejszym nie jest, podobne obawy mam, że przegapię 8) a wiem że tego nie da się przegapić, można mieć milion objawów a jak się zacznie naprawdę to wiadomo że to to :)

Ja to dostałam biegunki i zauważyłam czop, a za godz. wody, i potem cały czas odchodził z sączącymi wodami...a urodziłam za 12 h.
Mojej kol. odeszedł wieczorem i też o 4 rano urodziła, ale bywa że nawet tydz. przed odchodzi niestety...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

violka84 pisze:
Magnolia, Kikap trzymam kciuki za Wasze wizyty! :) I dajcie znać później :)

Kikap zależy, na kiedy Ci cc wyznaczą :) Mnie znowu w brzuszku ćmi.. :roll: Tak @-owo.
Wow, ten rozmiar miseczek to masz konkretny ;) Ja mam teraz C :oops: I tak jestem dumna przy mojej budowie ;)

Jtro sie umawiam do szpitala na wyznaczenie terminu na kontroli wszystko ok. lekarz powiedział ze gdyby miał teraz obstawiac po szyjce to by powiedział ze gdybym miała rodzic naturalnie to bym przenosiła i by sie na wywoływaniu skończyło... Mówi że szyjka bardzo długa, twarda i mocno zasklepiona...
A jaką masz budowe? Bo ja to chudy kurdupel jestem z wielkim cycem

Lekarz chciał małą zmierzyć ale jak tylko przyłożył głowice do brzucha to mała tak sie zaczęl rzucać że prawie z fotela zleciałam wiec stwierdził ze nie bedzie mnie męczył i tylko tętno sprawdził i szyjkę i już. Tyle co powiedział to że mam silną babę w brzuchu. Wziął wymaz wypisal skierowanie na badanie moczu i krwi i tyle

sowa wow... to trzymam kciuki choc pewnie juz jest po

e-misia no żebyś wiedziała. Pod biustem mam teraz 68cm a w biuście 98. Juz sobie obiecalam ze jak urodze i skończę karmić to najpierw zbieram na usunięcie blizny po wyrostku a potem na zmniejszenie piersi. Tak z kilogram z piersi bym chciała zrzucic

violka ja przed sebastianem mialam E w trakcie karmienia miałam G po zaprzestaniu karmienia zeszło mi do F, teraz w ciąży znów do G skoczyło. Do karmienia kupiłam jeden stanik G (jest w sam raz) i dwa staniki H (i są odrobine luźne)... ale nie jest mi dobrze z takimi piersiami.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Nie wiem o co chodzi dziś z moimi cycami, wczoraj lekko mnie pobolewały, a dziś bolą już bardziej i jak się położyłam po południu wstałam zalana lekko całe sutki i brodawki w zaschniętej siarze :?

Kikap ile takie zabiegi kosztują?? Zwłaszcza ten usuwający bliznę?

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3096 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104 ... 155  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]