Dzisiaj jest ndz kwie 26, 2026 10:26 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3601 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176 ... 181  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Wpadam tylko się przywitać :)

Buziole

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześc i miłego dnia ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hejka!

U nas chorób ciąg dalszy. Cleo też złapało. Wczoraj to myślałam, że padnę przy tych moich dwóch marudach.
Mam nadzieję, że przez tydzień wyzdrowieją, bo jechać z nimi taki kawał drogi, to mi się nie uśmiecha.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

bry :lol:
wpadam sie przywitac bo mam chwileczke.obiadek sie robi a wena na sprzatanie nadchodzi.
wybralam juz sobie sukienke pod okiem michalka i lezy juz czekajac na wyjazd.jeszcze tylko buciki i gotowe.
u nas dzis pogoda wstrena.chlodno i pada.jedna wielka chlapa sie zrobila.
Marrynko zdrowka dla maluszkow.oby udalo ci sie ich wyleczyc przed wyjazdem.ja staram sie juz unikac wychodzenia z mlodym.zakupy co 2 dzien robie i skracam spacery do minimum wlasnie ze wzgledu na te wirusy.podroz z chorym maruda jest ciezka.i ryzykowna.
znalazlam dzis kolejny prezencik.tym razem dla mojego brata.potraktowany z przymrozeniem oka.kupilam mu otwieracz do butelek....jak sie otwiera to slychac kobiecy orgazm :lol2:
we wtorek dalsza czesc poszukiwan.chce kupic buciki i reszte prezentow.
kurcze juz niedlugo swieta :lol:
im blizej tym bardziej chce juz jechac :lol:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Aga i co wena do sprzątania nadeszła?

Siedzę sobie własnie i sączę winko. dzieci śpią, a Mat w pracy.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja też sobie siedzę, Zosia zaraz pójdzie spac, Kuba na piwku z kumplami a ja sobie sączę ....herbatkę ;)

Dziewczyny, domyślam się jak bardzo cieszycie się na święta z rodziną w Polsce.
Ja niby nie mam daleko do swoich rodziców, ale ze względu na pracę Kuby też nie często tam bywam w ostatnim czasie.
Ale pewnie i tak częściej niż Wy u Swoich.
Życzę Wam, żeby te święta spelniły Wasze oczekiwania... no ale na życzenia świąteczne to chyba jeszcze trochę za wcześnie.

Karolinko mam nadzieję, że Cleo wyzdrowieje do wyjazdu :*

Aguś a co to za kiecka? :lol:

Kurde, co mnie podkusiło, żeby kupic Zosi lalkę "bardzo" interaktywną.
Teraz jak tylko się ją źle położy, to płacze, jak się ją za mało pokołysze to płacze, jak się ją obudzi to płacze... i płacze... i płacze. Normalnie czuję się jakbym już miała niemowlaka w domu.
A jak ją wyłączyłam to po chwili przybiegła Zosia z lalką, wyjęła z pólki śrubokręt i mówi mi "mamo, nie działa, batija słaba"
Bądź tu mądry...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Joasiu heheheh zabawki. Na początku wydaje nam się, ze coś co kupujemy jest fajną rzecza, a w domu po paru dniach żałujemy zakupu...skąd ja to znam.

Cleo się budzi i płacze. Jak tylko zakaszle to od razu się denerwuje.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no to dzisiaj sie przywitam :lol:
mlody wlasnie zasnal wiec moge napisac kilka slowek.
Asik ja przez te zabawki za bardzo interaktywne o malo szalu nie dostaje,.ciagle cos gra spiewa i krzyczy.ale idzie sie przyzwyczaic :lol: mlody na szczescie szybko sie nudzi i wala wszystko w kat na kilka dni.
a ta sukienka..ladna dluga i niebieska:P i narazie tylko tyle ale obiecuje ze w okolicach swiat powiem po co byla.^^.
Marrynko bylas z cleo u lekarza?moze warto dac jej jakies leki przed wyjazdem?

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

moja odpukac nie choruje za czesto. a na dworze jestesmy prawie codziennie. w sniegu troche sie wychasala juz. teraz juz roztopy a najgorsze to ze u nas tez moze byc powodz. podobno Gorzowie juz worki klada. u nas tyle dobrze ze to Warty namy laki po drodze i oby nie bylo tak zle. poza tym jakos idzie. przy dobrych wiatrach rodzinka sie powiekszy :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Elala no to trzymam kciuki za to owocne powiekszanie :lol:
i mam nadzieje ze pogoda przestanie wam tam szalec.
zamiast plywac lodka na swieta lepiej pojezdzic na sankach :wink:
moje male ADHD ma dzis strasznie duzo energii..

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam z kawką

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wpadłam tylko powiedziec cześc i spadam bo fatalnie się czuję :(

Aguś z tą sukienką to ...chyba się domyślam ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Joasiu oj a co ci dolega? Mam nadzieję, ze nie jakieś choróbsko.

aga hmmm a cóż ty planujesz?

Na 14.20 idziemy z dzieciakami do lekarza. Dobrze, ze Mat moze pójść ze mną. Pomoze mi z Cleo, bo ona jak tylko widzi, ze lekarz się do niej zbliża, to wpada w straszną histerię.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam się i ja:)
A co z Wami chorowitki? Natychmiast proszę wyzdrowieć!
Miki-odpukać-po kuracji wzmacniającej narazie nam nie choruje,za to całe wakacje biegaliśmy po lekarzach.
Dziewczyny może macie jakąś cud metodę na "nocnik" :oops: aż mi wstyd ale Mikolaj nadal chodzi w pampersie...Jemu to nie przeszkadza,nie chce wołać,a jak go posadzę na nocnik czy nakładke sedesową to siedzi jak za karę i stęka,piszczy,płacze chce zejść, jakby siedział na drucie kolczastym. Próbowałam babcinej metody latem,biegał w majtasach,sikał,miał mokro ale mu to nie przeszkadzało.
Wściekam się już, bo jest naprawdę mądrym dzieckiem,wszystko rozumie,wszystko mówi,śpiewa,mówi wierszyki, zna alfabet i cyferki -nawet po angielsku,jest bystry i ma bardzo dobra pamięć...a z tym ani rusz... nie wiem co robię źle :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej

Asiu u nas było dośc zabawnie z tym przejściem. Zosia niby mówiła ze chce siku ale zazwyczaj po fakcie. I kiedyś zobaczyła swojego ciut starszego kolegę jak siusiał w krzakach w ogrodzie nastąpił jakiś przełom. Od tego czasu pożegnała się z pampersami.
Nie wiem czy u Was to pomoże, ale może warto zaprosic w tym celu jakiegoś starszego kolegę, żeby Miki mu się "przyjrzał"podczas tej czynności ;)

Karolinko nie zbiera mnie żadne choróbsko.
Wczoraj miałam bardzo nieprzyjemną sytuację z udziałem mojej teściowej ....jak za starych "dobrych" czasów i dziś czuję się fatalnie.
Strasznie boli mnie brzuch od rana.
Boli tak jakby mnie ktoś walnął w dół brzucha.
Czekam aż Kuba wróci z pracy i chyba muszę pojechac do lekarza.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej.
Asiu teściowe jednak potrafią... :roll: ja naszczęście mam całkiem fajną:) Może rzeczywiście idź do lekarza,będziesz spokojniejsza.
A co do tego nocnika,to też miałam taki pomysł ale nie mam znajomych z dziećmi w tym wieku,jedynie siostra męża ma córeczkę pół roku starszą,ale odkąd poszła do przedszkola-od wrzesnia-praktycznie cały czas choruje i nie mamy się jak spotkać.
Karolinko daj znać jak maluszki po wizycie u lekarza.
Aga a pisałaś do Izy na NK?
buziaki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

bry :lol:
ja pisalam do kazdej na nk ktora mam w znajomych ale iza nie odpowiedziala.
moj mlody tez nie bardzo za nakladka jest bo o nocniku slyszec nie chce.
czesto robi siusiu na kibelek i wlasciwie to dumny jest jak sie go chwali ze sie udalo ale jeszcze krzyczec nie chce.czasami jak mu sie przypomn to powie albo wlasnie powie po fakcie i zada zmiany pampersa.ja go nie ponaglam ma swoj czas
:)
Asienku nie denerwuj sie tak tesciowa.nerwy tylko szkodza.mam nadzieje ze wszystko bedzie ok.

a co do planow....obiecuje ze dowiecie sie przed switami o ile wszystko wypali :wink:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

A więc tak: Maks ma zapalenie oskrzeli, a Cleo zapalenie krtani. Oboje dostali antybiotyk. Oby szybko zadziałał. Maksiulek ma się zdecydowanie lepiej, Cleo za to choruje okropnie. Bidulka strasznie się męczy.

asia nic ci nie doradzę, bo u nas też wciaz Pampki są. Cleo jakis czas temu, jak byłam jeszcze w ciazy, zaczynała korzystać z nakładki na kibelek. Nocnik w ogóle odpadł. Szło jej nawet, nawet. Ale ja sobie w pewnym momencie odpusciłam. Nie czułam sie dobrze i po prostu nie chciało mi sie z nia latać. Łatwiej były pieluche zmienic. No a teraz ona juz z kolei nie chce siadac na kibelek. A jak juz siedzi, to chce sie papierem bawic...dla niej to zabawa.
Ona kuma co tam sie robi itd. Ale jeszcze nie potrafi zapanowac nad checia załatwienia sie. Nie kontroluje tego.

Joasiu wstretne babsko! Ale sie juz nie przejmuj. Jedziesz do lekarza, czy juz moze byłas?

aga zareczasz sie czy cus? :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczyny wczoraj mnie nie było bo załatwiałam zakupy do domu, a teścia mam bardzo chorego, Asiu jak się czujesz? U nas z nocnikiem było tak że stał zawsze na widoku aż pewnego dnia sama zaczęła z niego korzystać, jakoś początkiem tego roku, teraz daje jej tylko na noc pieluchę dla mojej wygody bo nie chce mi się wstawać w nocy, czasem sama się budzi i idzie. Kiepsko się dziś czuję bo się nie wyspałam, do tego teraz muszę wcześniej wstawać.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczynki, przepraszam, że nie odezwałam się wczoraj.
Kuba wrócił wczoraj dośc późno i nie jechałam już do lekarza.
Ale dziś czuję się już zdecydowanie lepiej -więc chyba nie ma powodów do strachu.

Karolinko strasznie mi przykro, ze dzieciaczki tak się pochorowały.
Mam tylko nadzieję, ze wyzdrowieją szybciutko i że ta choroba nie pokrzyżuje Waszych wyjazdowych planów.

U nas też jeszcze jakiś czas po tym jak Zosia zaczęła sikac na nocnik, na noc miała zakładanego pampersa, ale zaczął jej przeszkadzac. Poza tym zaczęła się budzic w nocy i wołac siku. Do teraz mamy przy łóżku nocnik.

Miłego dnia wszystkim ;)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3601 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176 ... 181  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]