Dzisiaj jest ndz kwie 26, 2026 5:06 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15876 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 790, 791, 792, 793, 794  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

mysa nie nie nie podaje malej jajek;)sama je jem ona odstaje to w moim mleku;)

malwinka ja wiem...ale z dwojga zlego wole jednak te sloiczki warzywne niz jak na razie robienie warzywek malej przez siebie...w tym wieku jak mala akurat bardzo mnie potrzebuje stanie w kuchni i robienie jedzenia z dodatkowo niesprawdzonych do konca warzyw uwazam za strate czasu...

pewnie ktos mi zaraz zarzuci wygodnictwo..ale coz nikt na razie niczego lepszego dla dzieci nie wymyslil wiec mysle ze krzywdy malej nie robie podajac jej marcheweczke ze sloiczka-doklandiej rzecz mowiac miseczki;)- tak jak pisalam wyzej kazda mama robi to co uwaza za sluszne i co w jej mniemaniu jest najlepsze dla dziecka i tak powinno byc...

Olenka 30+5tc, 1800 gram,43cm.
20.02.2014 9300 gram:)zaliczylismy pieknie testy rozwojowe w Dreznie!wszystko super!lobuz maly!:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

malwina-st pisze:
Dziewczyny tak tu piszecie, że słoiczki to "mniam" a zwykłe jedzenie "bee" a czy macie pewność, że te słoiczki przeszły te wszystkie badania? W erze łapówek tak bym we wszystko nie wierzyła :wink: i tu nie chodzi o to, że ja jakiegoś spisku szukam bo też małemu podaję słoiczkowe z normalnym jedzeniem....tak te jedzenie badają to dlaczego kilka lat temu była afera, że w słoiczkach gerbera było szkło? dlatego teraz piszą, żeby nie używać metalowej łyżeczki i żeby przekładać jedzenie do miseczki a nie podawać bezpośrednio ze słoiczka :roll: ....druga rzecz to tak piszecie, że do roku słoiczki a potem co? będziecie dzieci "truć" zwykłym jedzeniem? bo rocznego dziecka to już nie szkoda podtruwać? dla mnie to czysta paranoja bo wiadomo, że wszędzie dodają nawozy, chemie, tuczą zwierzęta no ale przecież kiedyś w końcu dziecko i tak musi zacząć jeść to co my więc nie rozumiem tego, że wcześniej to nie damy jeśli nie jest z pewnego źródła :roll: przecież do 18-tki nie da się karmić słoiczkami, a jakby dziecko miało zachorować po tych wszystkich "dodatkach" to zachoruje czy ma 6 miesięcy czy 10 lat....a co mają powiedzieć rodzice których nie stać na słoiczki? że świadomie zabijają/trują swoje dziecko bo nie mają warzyw/mięsa z pewnego źródła? ....no ale każdy ma wybór i robi jak chce...

dokladnie to samo miałamna mysli.za równo słoiczki jak i zwykłe jedzenie wcale nie jest takiezdrowe

Który pali się dla Ciebie coraz mocniej i mocniej.
Ja nigdy nie zgasnę jak oddech mi dasz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dzis we wszystkim chemia.
Ale nie dajmy sie zwariowac.

:wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

CZESC dziewczynki mam pytanko odnosnie smoczków :) moja Królewna od poczatku była przeciwnikiem dojenia cumli jdnak traz strasznie jej tego brakuje zwaszcza przy usypianiu próbowałam już chyba wszystkich rodzajów końcówek ;( jedynym cumlem jakiego toleruje jest ten od butelki jednak chciałabym aby doila zwykłego cumelka :) do butli mamy cumle browna jaki model smoczka jest najbardziej do nich zblizony ??? bede bardzo wdzieczna za pomc

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

Mysa pisze:
CZESC dziewczynki mam pytanko odnosnie smoczków :) moja Królewna od poczatku była przeciwnikiem dojenia cumli jdnak traz strasznie jej tego brakuje zwaszcza przy usypianiu próbowałam już chyba wszystkich rodzajów końcówek ;( jedynym cumlem jakiego toleruje jest ten od butelki jednak chciałabym aby doila zwykłego cumelka :) do butli mamy cumle browna jaki model smoczka jest najbardziej do nich zblizony ??? bede bardzo wdzieczna za pomc

tu masz tabelke rodzai smoczków, to jest z canpola ale tyczy się do wszystkich firm, mój mały toleruje tylko symetryczny silikonowy, bo najbardziej zblizony do piersi a z twojej butelki też przypomina pierś, więc może taki spróbuj?

oto tabelka:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mamy też symetryczny silikoowy może kupic kauczukowy ?? juz mam 6 cumli ;) moż eis enauczy wkoncu doić
:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

Mysa pisze:
Mamy też symetryczny silikoowy może kupic kauczukowy ?? juz mam 6 cumli ;) moż eis enauczy wkoncu doić
:)

a okrągły? kauczukowy też możesz spróbować bo on miększy jest...mój nie chciał ani okrągłego ani anatomicznego....no chyba, że twoja córa z tych bez smoczkowych?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

moja za chiny nie chce smoczkow:(
ani butelki nic!

melduje ze banany zjedzone do jednej lyzeczki,,,,ta ostatnia maz sobie polal na lody jako sosik bananowy:)))))))))))))))

20.02.2014 9300 gram:)zaliczylismy pieknie testy rozwojowe w Dreznie!wszystko super!lobuz maly!:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczynki stał sie cud !! mała zadoiła tego cumelka symetrycznego ;) jestem taka szczesliwa bo ułatwia usypianie dzisiaj pospałysmy do 9 !!! a zwykle o 6 wstaje !!
Mojej zasmakowały śłiwki w słoiczku ;) banan jskos niepasuje

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

sliweczki??:)mozna juz je dawac???

ech macie dobrze z tymi smoczkami moja nie chce i basta,,od dwoch nocy sie budzi co 2 h do jedzenia a juz zasypaiala i spala cala noc...koszmar:(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

śliwki ze słoiczka są po 5 misiącu więc można spokojnie podawac ;) może małej idą ząbki i sie budzi nie do jedzienia ale do dojenia ?? zeby podrapac dziąsełka ?? ja Amelce podaje na noc do dupki czopka viburcol bo zaczeła popłakiwac przes sen :( i czopek działa jest homeopatyczny wiec nie szkodzi

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hipp widzialam ma sliwke z jablkiem od 4 mies.

U nas w uzyciu smok anatomiczny.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

moze rzezcywiscie mazs racje z tym budzeniem sie w nocy...mala moze chce podrapac sobie dziaselka;)bo faktycznie srednio ciagnie w nocy...

a sliweczke po 4 mcu juz dzis kupilam:)

kurcze chcialam jakies inne rzeczy kupic malej dzis w rosmanie jesli chodzi o sloiczki i co...tam strazsnie duzo sloiczkow z mieskiem:(

troche sie rozczarowalam:(

nakupowalam troche arzywek jakie byly po 4 mcu i niestety kaszke z jablkami ....do ktorej trzeba dodawac mleko...i bed emusiala kupic modyfikowane chyba dla jednej glupiej kaszki:(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Minie to epiej kupic kaszke na wodzie jak mleko modyfikowane ;) moja woli wodzie na mleku jakos jej nie smakowała :) a mam pytanko czy to możliwe zeby dziecku pierwsze szły trójki ?? bo moja ma jakoś dziwnie rozpulchnione dziąsła właśnie w okolicach trójek :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

pierwsze trojki..nie slyszalam o tym;)

zaczelam dzis pompowac mleko laktatorem..moze do jutra wypompuje po 150 ml na wieczor..dzis jeszcze koncowka innej kaszki...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja już się doję praiwe 6 mc ;) ale puki mi cos leci z cycy to sie podłączam :) no dziwnie te zęby ale może to fałszywy alarm i wyjdą inne ;) moja wcina kaszki z milupy i polskiej bobovity ;) smakuja jej al wcina przez butle :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

moja tylko lyzeczka :roll: butli zero...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Minie a to zgapilas sie z ta kaszka? A moze masz komu ja oddac? :) jakas kolezanka karmi modyfikowanym...

My jemy kaszki na wodzie. I tez lyzeczka, gestosc na oko ;-)

Mysa moja ma dziaselka w roznych miejscach rozpulchnione, ale nic tam z nich nie wyrasta. Jednego dnia sie normuje i tak na zmiane. Moze nic tam nie wyrosnie poki co.

Jak to jest z glutenem? Jesli na sloiczku jest napisane, ze cos nie zawiera glutenu, to znaczy ze go nie ma. Ale jesli nic nie pisza? To ciekawe, czy jest czy go nie ma. Kupilam ostatnio z hipp jablko-banan i tam napisali, ze nie zawiera glutenu. Z innej firmy na sloiczku tez jablko-banan, nie wspominaja nic, czyli, ze go nie ma czy ze jest. hm, zamieszalam troche :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

no wlansie zdis zrobilam kaszke na oko;)czyli gesciejsza ...niz w przepisie..no i okazala sie niejadalna strasznie slodka i strasznie jablkowa..moje dziecko wzielo pare lyzek po czym sie zbuntowalo.dojadlo sobie marcheweczka z jablkiem;)

na wodzie..mama tez mi tak radzila ale czy to smakuje?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

smakuje, ale gdy kaszka jest do przygotowania na wodzie :D
te na mleku to nie wiem, raczej nie przygotowalabym jej na wodzie.

Kurcze, dziewczyny ktore kupily wozki 3w1, tez jestescie zawiedzione na spacerowce? Ostatnio wzielam mala na dwor i wpielam spacerowke. Po prostu mnie denerwowala na kazdym kroku. Reklamowke z zakupami ciezko mi tam ulokowac, wozek zjezdza mi w jedna strone, musze naprowadzac, jest ciezki, gondolke przezylam i wszystko bylo fajnie a spacerowka widze, ze na prawde musze nabyc cos malego i lekkiego. Do tej pory tylko sie przygladalam. Ale widze, ze bede aby klac ten wozek :/

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15876 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 790, 791, 792, 793, 794  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]