Dzisiaj jest ndz kwie 26, 2026 8:38 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3096 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 155  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

kasieńka76 pisze:
Witam!
Bylam dzisiaj na USG i moje maleństwo ma już serduszko - widziałam jak bije i prawie 12 milimetrów długości. CAŁY CENTYMETR CZŁOWIEKA!!!
Mój mąż oszalał z radości jak zobaczył.

A mnie nadal bolą tylko sutki, lekkie zaparcia i jak dlugo nie jem to trochę mnie mdli. Trochę zazdroszczę intensywnych objawów.
Pozdrawiam!

Ja mam USG dopiero 12 lipca i straaaasznie nie moge się doczekać. Gratuluje udanej wizyty

malta ja to przynajmniej w pracy sobie posiedze te 8 godzin dziennie. potem jade po małego do żłobka i hajda do domu. popołudnia są juz ciężkie. Mały chce sie bawić, dom ogarnąć, jedzenei przygotować na kolację. Potem kąpanie i kładzenie małego i wieczorem można przygotować sie na następny dzień (prysznic, prasowanie jeśli trzeba no plus szykowanie jedzenia do pracy :))

po czym padam jak norka, nawet nie wiem kiedy.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dziękuję, też się bardzo cieszę. :lol: Ja też miałam czekać na usg dwa tygodnie, a teraz na kolejne aż 4, a czas jakoś niemiłosiernie zwolnił.
Dzisiaj wkładałam rolki do schowka i zrobiłam zamach rękoma, aż mnie zabolało pod żebrami po obu stronach. Mam nadzieję, że skoro tak wysoko zabolało, to niczym to nie grozi. Tak chodzę i się obserwuję i popadam w paranoję. Mam teraz wakacje, nie chodzę do pracy i niestety nie mam aż tak absorbującego zajęcia, które by mnie oderwalo od tych myśli. Prace fizyczne w domu niestety nie wymagają zbyt dużego zaangażowania umyslowego :D.
Pozdrawiam!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witam
nareszcie mieszkanie ogarnięte po remoncie no i rogówka już też na swoim miejscu stoi, pokój zaraz nabrał innego wyglądu, po urlopie chcemy jeszcze pomalować pokój od Piotrusia i przedpokój i zakonczymy remonty znowu na jakieś 3-4 lata:)
Ja się dzisiaj jakoś masakrycznie czuję tak najlepiej to bym cały dzień przeleżała ale raczej to nierealne.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kasieńka76 pisze:
Dziękuję, też się bardzo cieszę. :lol: Ja też miałam czekać na usg dwa tygodnie, a teraz na kolejne aż 4, a czas jakoś niemiłosiernie zwolnił.
Dzisiaj wkładałam rolki do schowka i zrobiłam zamach rękoma, aż mnie zabolało pod żebrami po obu stronach. Mam nadzieję, że skoro tak wysoko zabolało, to niczym to nie grozi. Tak chodzę i się obserwuję i popadam w paranoję. Mam teraz wakacje, nie chodzę do pracy i niestety nie mam aż tak absorbującego zajęcia, które by mnie oderwalo od tych myśli. Prace fizyczne w domu niestety nie wymagają zbyt dużego zaangażowania umyslowego :D.
Pozdrawiam!

Mnie na początku w poprzedniej ciąży też sie czas dłużył ale nie myśl o tym a sama zobaczysz jak szybko minie. Co do paranoi to przestań ona ani tobie ani maleństwu nie pomoże.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć, my już też po urlopie...wypoczęci..super było :D
dzisiaj juz w pracy..
mnie wczoraj lekko muliło, już nie mogę pić kawy..śmierdzi mi..w 1-szej ciązy tez tak miałam.
Jutro lekarz, zobaczymy co tam jest :wink: na moje oko to 6-7 tydzień..ciekawe jak z wielkości, juz się nie kogę doczekać, bo narazie ciągle jakoś słabo wierze w tę ciążę..niby wiem, ze jest, ale to tylko z testu, na usg nic nie wiedziałam..zobaczę uwierzę :lol:
Brzucha narazie jako tako nie mam, ale jakoś ciasno mi we wszystkich węższych rzeczach :?
gabryska ja to chyba tez miałam, nie pamietam dokładnie, boi zgubilam gdzies ksiażeczkę ze wszystkimi badaniami z 1-szej ciązy, to jest na zespół downa tak? to ja napewno miałam z krwi robione, teraz pewnie też będę. Mój gin bardzo dokładny i wszystko karze robić. Chyba nie bede powtarzac tylko tokoplazmozy, bo ten wynik mam, jedziłam do gdyni do szpitala chrób tropikalnych, bo tam robili bardzo dokładnie a mi ten igm czy igg wyszedł jakiś "niedobry" za pierwszym razem, ale potem po szczegółowych badaniach okazało się, ze jest ok..ale np. cytomegalii nie pmaiętam a wyniku nie mogę znaleźć.
Wczoraj robilam morfo, mocz, tarczyce i coś tam jeszcze..

[*]23.07.2010 8tydz.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej lutówki

coś mamusie są chyba bardzo zajęte, bo cichooooo sza........ :roll:

wiecie co dzisiaj weszłam na wagę rano i normalnie szok... już 1,5 kg na plus :shock: a w poprzedniej ciąży tak mało przytyłam, teraz też bym tak chciała :roll:

Ania zazdroszczę tego urlopu, my nie byliśmy nigdzie w zeszłym roku i teraz tez chyba będzie bieda :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

malta my własnie nie bylismy nigdzie w zeszłym roku, bo budowa domu..w tym roku powiedziałam, ze nie odpuszczam:) i dobrze, bo nie wiadomo jak bedzie w przyszłym roku. My jeszcze w sierpniu jedziemy do Kudowy Zdrój a potem do Pragi :) i koniec urlopu...

Ja dzisiaj do lekarza na 17..juz bym chciala być po..

[*]23.07.2010 8tydz.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Gratuluje wszystkim lutowkom 2011. Wow kiedy to zlecialo, ze juz Wy jestescie. Lutowe maluchy sa super! Moj jest z 05.02.2009. W lutym bedziemy razem swietowac. Ja 2 urodziny syna a Wy narodziny Waszych pociech. Trzymam za Was mocno kciuki i zycze duzo, duzo zdrowka.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Byłam w środę u lekarza, z wielkości dziecka 6tydz i 2 dni były w środę..termin na 28 lutego..widzialam serduszko pikało, ze hej..

Wczoraj jechaliśmy do Gdańska i na krajowej 6 był masakryczny wypadek..dzisiaj jak oglądałam zdjęcia to mi się ryczeć chcialo..rodzina z 1,5rocznym dzieckiem jechala na wakacje nad morze..na zakrecie wjechal w nich tir, kierowca zasnął..dziecko i ojciec nie żyją, matka przezyła ma złamane udo..ja chyba na jej miejscu nie chciałabym żyć :cry: :cry:

[*]23.07.2010 8tydz.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hejka :)

Ja już wywczasowana, ech...ja chcę spowrotem :(

Doczytam Was jutro szybciutko bo tylko 4 stronki, tak mało naskrobałyście :)

Kasia Ja mam wg OM na 13 lutego, a wg USG na 18 lutego :)
Nie wiem czy już to zrobiłaś ale fajnie jak byś założyła tab. w galerii :)

Dołączam do wielkich brzuchaczy, mnie w 1 ciąży wyskoczył w 10 tyg, a w 40 tc na izbie jak do porodu szłam to miałam 121 cm w obwodzie a córcia średnia a długa 3330 gram i 56 cm. Ale powodem było dużo wód, 12 h się sączyły i z córcią wyleciało ich cała miska ta pod łóżkiem, Emilka miała tam niezły basen ;) Teraz mam dość duży swój brzuch po tamtej ciąży i na razie nic nie widać tylko mój zwał. Ale czuję jak będę wyglądać. Jak odgrzebie foto to wstawię.

Dobranoc lutóweczki :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam!
Zapisałam się do programu "zdrowie, mama i ja", bylam na pierwszej wizycie i lekarz dopatrzył się, że mam termin z usg na 15 lutego, a z OM wychodził na 21 lutego. Jestem sześć dni do przodu?

Mam pytanie co jecie w czasie ciązy?
Ja jem często, ale mało, nie mam zupelnie apetytu, mięso mi nie smakuje, nawet z ulubioną kaszą gryczaną, podobnie wędlina. Wszystko mi rośnie w ustach. Wiecznie chodzę głodna i to takim głodkiem, który nie lubi czekania. Jem bo muszę, ale bez przekonania. Może macie jakieś cudowne sycące smaczne dania. Slodyczy nie jadam już od ponad dwóch miesięcy, nawet mnie do nich nie ciągnie. Teraz najchętniej to arbuza, zielone ogórki i w ostateczności pomidory. Zupka owocowa z makaronem, na chłodno itp. Mokre, nie tłuste jedzonko.
Pozdrawiam!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kasieńka ja w pierwszej ciązy z każdego usg miałam inną date porodu..dzieciaczek raz rosnie szybciej raz wolniej..takż e ja miałam termin od 29.10 do 10.11 a z @ na 3.11 także tym się nie przejmuj..
co do jedzenia, to ja ciągle coś podjadam..wędliny też nie, mieso tez nie..narazie jestem na etapie pasztetowej :) jem ciągle kanpki z pasztetem i pomidorem..narazie jedz to na co masz ochotę, potem wróci Ci smaczek na wszystko..jeszcze troszkę.
teraz tez mam na coś ochotę , ale nie wiem na co...jak wymyślę, to polece do sklepu...
Mi tez najlepiej owoce, koktajle..nic tlustego..ale to wynika tez chyba z tej temperatury..upał okropny..nawet mi sie nie chce jechac nad morze, siedzimy cały czas na działce w cieniu, mała ma basenik i nie chce sie ruszac nigdzie w taki upał.

[*]23.07.2010 8tydz.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hejka :)

Niestety nie dam Was rady doczytać. Czasu brak, a dziś jedziemy na 2 tyg. do rodziców na takie 2 wakacje :)

Kasieńka terminem USG się nie sugeruj, co USG to będzie się zmieniał i z każdego pomiaru dodatkowo będzie wychodzić co innego, czy długości CRL czy obwodu główki, potem to w ogóle na części mierzą i waga z obwodu brzuszka też ma wahanie nawet do pół kg także to takie tylko przybliżone. Ja mam dwa terminy jeden normalny z @, a drugi z zapłodnienia bo mam długie cykle nawet po hormonach 34 dni ;) A sama to 67-77 nawet :) A w szpitalu zawsze termin z @ biorą, dlatego moja dr 13 luty mi z OM wyznaczyła ale jak do 18 nic się nie będzie działo to czekamy.
Jedz na co masz ochotę, ja od wczoraj na przemian płatki czekol. z mlekiem i kapustka młoda z pomidorami i kiełbaską :)

Ania dokłądnie w pierwszej ciąży mieso mi śmierdziało a smażone to już żołądek wykręcony, teraz nie mogę odświeżaczy i perfum męża, a już nie mówię o kupach Emilki :(\

Do zobaczenia za 2 tyg.
wstawię jeszcze fotę do Galerii :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dziękuję za odpowiedzi, widzę, że niechęć do mięsa jest powszechna. Specjalnie pojechałam do biedronki po arbuzika i nie bylo. Musiałam się zadowolić mandarynkami, ale to nie to samo...
Życzę dobrej pogody na wyjazdach.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam Was lutówki:)
Ja też z lutego - to moja pierwsza ciąża i szczerze to jeszcze w lekkim szoku jestem:)
Chociaż barrrdzo chcieliśmy mieć dzidziusia:)

A jeśli chodzi o niechęć do jedzenia to jest straszne! Jak jestem głodna to mi niedobrze, a jak chce coś zjeść to jeszcze gorzej:(
Ale to chyba wszystko przez ten upał:( Nie ma czym oddychać!

Do usłyszenia znów:) :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

czesc lutowki :D jutro mama kolejna wizyte u gina ide z badaniami wszystkimi txo rozyczka cytomegalia hbs owa morfologia mocz cukier tarczyca(mam niedoczynnosc z hashimoto)
dziewczyny tyjecie juz??? :? ja mam wrazenie jakbym w 6 m-cu byla juz....nie naleze do chudzin :lol: brzusia kawalek zawsze mialam ale wysoka jestem /(178cm)wiec zawsze w miare dobrze :lol: wygladalam.....a teraz normalnie mam, brzucho ze ho ho.........chyba z 4kg przytylam juz :oops: masakra jakas.....fakt mam apetyt ale do obrzarstwa mi daleko-jeszcze :lol:
jak to jest u was?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

cześć kobietki Obrazek

przyszłam pogratulować wszystkim lutowym mamusią i przywitać szczególnie nową mamusię Marię_87 Obrazek

milych i spokojnych 9 miesiecy dla wszystkich

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam!
Witam nowe przyszłe mamusie
madziadk2 ja też mam niedoczynność i hashimoto i obawiam się czy tarczyca nie "wytnie" mi jakiegoś numeru. Cały czas biorę letrox i jestem w kontakcie z lekarzem. Badanie tsh, ft3 i ft4 planuję zrobić jutro. Po porzednim sprzed miesiąca miałam zwiększoną dawkę o pół tabletki. A jak u Ciebie?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

madziadk witaj w gronie tych wyższych :wink: ja też mam 176cm :) narazie chyba jakoś dużo nie przytylam, wywala mi brzuch popołudniu..z rana jeszcze płaski..
maria87 cześć :D z tym jedzeniem to rzeczywiscie..ja tez tak mam, jak glodna to szybko musze coś zjesc bo zaraz mi niedobrze, ale z reguly nie wiem co..bo tez mi nic nie leży..

Ja juz mam dosyć tych upalów, normalnie nic się nie chce..stwierdziałam, że my polacy to marudy..latem nie ma upałów narzekamy, ze kijowa pogoda, są---to znowu mamy dosyć :lol:

Dzisiaj miałam iśc do dentysty, ale nie mam nic poważnego, więc dr sama powiedziała, zeby lepiej poczekac do II trymestru.
Teraz czekają mnie badania cyto, HIV, żółtaczka C, odczyn coombsa i na kolejanej wizycie będę miała to ASP czy jakoś tak plus przeziernosc karku..ale to dopiero w sierpniu, bo wizytę mam 11.08.
kasieńka76 widzisz a ja ostatnio wywaliłam arbuza, znaczy się wczoraj, bo mąż kupił i jakoś nie miałam ochoty i skwaśniał :? ja znowu mam haj na truskawki i nektarynki :D

[*]23.07.2010 8tydz.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

madziadk2 pisze:
czesc lutowki :D jutro mama kolejna wizyte u gina ide z badaniami wszystkimi txo rozyczka cytomegalia hbs owa morfologia mocz cukier tarczyca(mam niedoczynnosc z hashimoto)
dziewczyny tyjecie juz??? :? ja mam wrazenie jakbym w 6 m-cu byla juz....nie naleze do chudzin :lol: brzusia kawalek zawsze mialam ale wysoka jestem /(178cm)wiec zawsze w miare dobrze :lol: wygladalam.....a teraz normalnie mam, brzucho ze ho ho.........chyba z 4kg przytylam juz :oops: masakra jakas.....fakt mam apetyt ale do obrzarstwa mi daleko-jeszcze :lol:
jak to jest u was?

Witaj wśród posiadaczek właśnego prywatnego chinolka :)

Ja biore dwie tabletki dziennie. najgorsze jest ze musze jesc je na czczo pol godziny przed posilkiem a ja na czczo mam mdłości

Wczorja na USG bylo super. Widziałam serducho. Termin z @ i z USG w zasadzie taki tam. Co do terminu z USG to prawda ze sie przesuwa aczkolwiek ten termin z pierwszego USG jest najbardziej miarodajny :) Maluszek ma 4 mm i serduszko bijące jak oszalałe. Wg USG ma 6 tygodni i pare dni. Termin porodu 2 marzec ale zostaje tu bo raczej i tak bedzie wczesnije.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3096 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 155  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]