Dzisiaj jest pn kwie 27, 2026 2:38 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15876 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 770, 771, 772, 773, 774, 775, 776 ... 794  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
1 żółta kartka

u nas leje od 16 wiec lipa a do poldnia kosciol pacer pozniej zakupy obiad gpscie po gosciach leje dalej ehhh mama nedzieje ze jutro bedzie lepiej. Milego wieczoru :wink: moze zajrze pozniej

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
#

dziękuję dziewczyny za wszystkie odpowiedzi dot. @ ;) wczoraj poszło jak z kranu, więc dobrze, że wzięłam jednak tabletkę :)

u nas żar z nieba, nie ma czym oddychać :shock: :roll:

buziaki dla Was :sss:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej

u nas nie grzeje ale dzien dosc cieply - parno bardzo, choc niebo totalnie zachmurzone bylo :roll: upalow nie zazdroszcze! wole juz taka pogode jaka byla dzis u nas. ostatnie upaly tak mi daly w du...e ze mam dosc do nastepnego lata :evil: :wink:

Blanka miala dzis super dzien - taka grzeczna. chyba mi dziecko podmienili :wink: i u nas zmiana por jedzenia. w poludnie zostaje obiadek, deserek lub zupka a kaszka przesunieta z wieczora na ok 17 bo Blana od 3 dni jadla jej na wieczor ok 30 ml :roll: nawiasem mowiac ona malo kiedy jest glodna gdy idzie spac na noc i zasypia bez cyca. dopiero ok 23 daje jej na spiocha. kaszki tez nie chciala. a dzis gdy podalam jej ok 17 - znow wypila 140 ml 8)

do wesela na ktorym jestem druhna 2 tyg ale juz sie tak nie martwie bo mama spokojnie sobie poradzi skoro Blana wsuwa juz zupke i kaszke. jakos to bedzie. na noc dojade z cycem :wink:
kreacje mam juz gotowa - musze jeszcze tylko dokupic buty - srebrne bo sukienka jest foletowa :wink: dodatki tez beda srebrne
w srode ide robic paznokcie - zdecydowalam sie na zelowe wiec bede miala na dluzej ;) maz przyniosl mi z pracy karnet do salonu spa wiec tak go wykorzystam ;) manicure, acryl lub zel plus pedicure

Czarna jak tam uroczystosc i imprezka?
ajeczko wspolczuje @ :evil:
Justyna jak ja Wam zazdroszcze tych nocek przespanych. u nas niby tylko 2 pobudki ale ja i tak zmeczona chodze bo od karmienia ok 4 Blana wlasciwie juz tylko drzemie no i ja tez tym samym :roll:

bylam dzis w kauflandzie i po raz pierwszy kupilam dla malej huggiesy i jestem niezadowolona :evil: skusilam sie na promocje - 37 zl a pampki kupuje za 52 w rossmannie ale pampki sa takie mieciutkie i cienkie :) a huggiesy...mam nauczke na przyszlosc :?
polecam za to chusteczki z kauflanda wickies - marki kaufland - sa naprawde ok a kosztuja 4,99 za 72 szt :wink: przeszlam z bambino na nie wlasnie. za to pieluchy wickies dla mnie sa do d....y, jednak co pampek to pampek - nie ma lepsiejszych :P te wickies strasznie grube choc w rankingu dla magazynu Dziecko wypadly tak samo jak pampki i huggiesy....no ale skoro miedzy tymi dwoma czolowymi markami jest taka roznica to co sie dziwic ze i wickiesy wymiekaja przy pampersach

chcemy kupic spacerowke i namawiam meza na te ktora ma askela cossato ( mam mozliwosc zakupienia go w uk wiec ciut taniej) ale maz troche oponuje
ale ja nieugieta - walcze i namawiam do skutku :wink:
super sa te wozki a ze my mamy wciaz pieniazki ktore Blana dostala przy narodzinach od babc i cioc chce sie pokusic o lepsza ( niestety drozsza) spacerowe. wole to niz kolejne milion drogich zabawek ktorymi Blanka i tak zajmuje sie jakies 5 min i mozna by je wyrzucic
przekonuje mnie glownie waga cosatto - 6 kg no i to ze wyglada super! a jak to babeczka lubie ladne rzeczy nie tylko te funkcjonalne :wink:

http://www.amazon.co.uk/Cosatto-Swift-L ... B0012EFATY

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

alimak spacerowka ok. ale ja i tak nieugieta i nie chce dwoch raczek tylko jedna :P a ty masz chyba rodzine w uk prawda,w milton keynes o ile dobrze pamietam? nie wybieracie sie na wycieczke ? :P
fajnei za Blanka dala ci odsapnac.
my ledwo dychamy dzisiaj,jest tak goraco.juz ze 3 dzien nie wychodzimy na spacery tylko myk do sklepu i z powrotem,wietrzymy sie caly dzien na zacienionym (dzieki Bogu :lol: ) balkonie i Oliwkowa jest wniebowzieta.
co do spania-moja spi cale noce odkad skonczyla jakos 1,5 miesiaca ;)
no wlasnie ciekawe jak tam czarna ze Szpaczkiem ??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej dziewczyny.
W kwestii spacerówki. Trzeba popróbować w realu. Jeździmy spacerówką od może 2,3 tygodni i stwierdzam, że jeździ się nią gorzej niż poprzednim wózkiem. Ogólnie jestem bardzo zadowolona bo spacerówka dla małego jest super, ale jeździ się nią i manewruje tak sobie.

Alimak, pochwal się kreacją! Zazdroszczę ci tego wesela. :wink: JA też nie lubię upałów a tu od poniedziałku poleci 35 stopni. ja tego nie wytrzymam na bank!
Aha! Chciałabym zobaczyć ten wyczyn jak dosięgasz i sie całujesz Obrazek Obrazek

U nas pogoda fajna, ciepło i wiaterek. Super.
Czar_na, odezwij się!

Ostatnio zmieniony ndz cze 27, 2010 8:50 pm przez Zazula01, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka

Zazula ja jezdze nowym wozkiem od tygodnia Espiro magic 4 i jest rewelacyjna lekka i zwrotna rama aluminium i jestem mega zadowlona lasnie tym ze tak prosto i lekko sie ja prowadzi i sklada sie ja w pół i zajmuje tylko pół bagaznika i tak jakmówisz trzeba wyprobowac w realu ja zjedzilam pol sklepu tym wozkiem oj mąż tak samo za nim go kupilismy, Kosztowalala 460 zla le ja zaplacilam tylko 160 bo chrzesny i mojamam nam sie dolozyli do wózka.

Obrazek

Ostatnio zmieniony ndz cze 27, 2010 8:51 pm przez astra192, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
#

Zazu - w Tv mówili że te upały będą 2 tygodnie :? już mi słabo na samą myśl....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Astra, gratuluję zakupu. JA naszą spacerówkę dostałam i nie mogę powiedzieć, że jest jakaś beznadziejna ale nie jest rewelacyjna. Obleci.

W tv mecz, emocjonujący zreszta, a moje faceciki śpią. Jeden na łóżku a drugi w fotelu. To są kibice! Obrazek

Ajeczka
, nawet mi nie przypominaj bo mi dupa zagorzeje Obrazek

Ostatnio zmieniony ndz cze 27, 2010 8:56 pm przez Zazula01, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka

No moj malz pewnie oglada chociaz jak wejde do pokju bedzie chrapal a jak bede chaial wylaczyl Tv to oczywiscie bedzie zdziwiony czemu wylanczam :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka

Dobra dziewczyny ja mykam spac do jutra

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Pustki tu dzisiaj, więc i ja się odmeldowuję.
Papa! Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

w sprawei spacerowki - jezdzilam nia :wink: ale wciaz jeszcze mysle...
i tak sobie przeliczam....200 zl wiecej niz chcialam wydac nie robi mi juz wielkiej roznicy bo tym razem kupuje na ok 2,5 roku a nie na kilka miesiecy jak wozek 3 w 1 ktory posiadamy

specjalnie dla Ciebie Zazu ( tu jeszcze z fioletowymi dodatkami - stwierdzam ze ze srebrnymi lepiej sie ta sukienka preznetuje)
musze dokupic srebrne badz szare szpilki z odkrytym palcem, zrobi sie fryz i "oko" i obleci

edit
a w realu sukienka jednak lepiej wyglada - jakos tak mniej cipkarsko ;)

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

a jak tylko uda mi sie cmoknac w dupke - zrobie zdjecie i tez zamieszcze :lol: :wink:

branoc!

ps. nic mi nie mowcie nt upalow :evil:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka

dzen dobry
alimak jaka laska fiu fiu

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hejka, my po słabo przespanej nocy. Brzuch bolący i stękający. :? A teraz smiech i krzyki bo kupa poszła. Uff.

Alimak, pozazdrościć figury.

Astra, dzień dobry. Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
#
Awatar użytkownika

dzień dobry :)

Alimak ale laska z ciebie, fiu fiu fiu... Mi nadal brzuchol nie chce zniknąć :(. Zdjęcie z cmoknieciem w dupkę może być very interesujące :D:D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
autoban (PW) regulamin forum pkt.20

Alimak Wygladasz cudownie !!!!!!!!!!!!!!!
Zazdraszczam figury!!!

i mam cicha nadzieje, że wkrótce sama osiagne swoja wage :P normalna

Dalia
u mnie było dokładnie to samo co u Ciebie z wybudzaniem
Antoś spi w łózeczku tak?
a czy próbowałas go brac do Was do łóżka?
- wiem , że wiele osób ma zasady - dziecko ma spac w łózeczku itd
ja wziełam Martynke do nas i od tego czasu potrafi przespac 12 godzin - budzi sie na jedzonko - wszamusia i zasypia a ja w końcu chodze wyspana
okazało sie , że potrzebuje ciepła mamusi byc moze tak jest tez u Was

Martyna sie uspokoiła, je według schematu od lekarza, jest pogodna wysypia sie - odtsawiłysmy sie całkiem od cyca.
przykro , ale nie ma odwrotu :(
Nasz jadłospis 8-10 120ml Enfamil 12-13 jarzynowa z gerberka, koło 15 150ml Enfamil około 17 jabłuszko lub bananek z gerberka, 19-20 150ml mleka z dwiema miarkami kleiku ryzowego w nocy około 120ml Enfamil

Martynka w spacerówce Milenki w naszym podwójnym wózku, włozyłam ja na chwilke po 5 min zasneła i przełozyłam ja na "dolną pułkę"
na zmiane jednak musze poczekac az Martynka zacznie całkiem samodzielnie siedziec
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej

dzieki za mile slowa niewiasty :pr:

Dalia moze sprobuj zrobic tak jak radzi Asia79 - kazde dziecko jest inne, u nas bylo odwrotnie - odkad przenioslam Blane do siebie spi lepiej. dzis np spala od 22 do 6 rano :shock: 5 raz w jej krotkim zyciu tak pospala w nocy ale i tak jak dla mnie super! :D

Martynka pieknie rosniesz!

Blana tak sie rwie do siadania ze ja ja czasem sadzam na chwile - taka jest zachwycona wtedy :D od razu sie smieje, lezenie jest dla niej obecnie wielka kara. nwet w pozycji polezacej permamentnie probuje podniesc sie do siadu - stekajac przy tym i sie denerwujac bardzo. z tego wlasie powodu czasem pozwalam jej usiasc bo z podparciem siedzi juz bardzo pewnie :wink: w wozku je na to nie pozwalam bo jednak sie jeszcze zsuwa podczas jazdy

ok mala zasnela ja ide ogranac chalupke i jakas zupe nastawic

do pozniej!

monissq nie odpisalam Ci wybacz - mam rodzine w milton, luton, londynie :wink: na pewno sie gdzies wybierzemy jak Blanka podrosnie troche :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Asia_79 pisze:
Martynka w spacerówce Milenki w naszym podwójnym wózku, włozyłam ja na chwilke po 5 min zasneła i przełozyłam ja na "dolną pułkę"
na zmiane jednak musze poczekac az Martynka zacznie całkiem samodzielnie siedziec
Obrazek

Wlasnie mialam pytac cie Asia od kiedy puscisz Martynke na dol na krzeselko, a tu wchodze i mam odpowiedz jak na zawolanie :D
Mi babki z poradni dzieciecej powiedzialy, ze jesli trzyma glowke to juz mozna i wczoraj zaliczylismy pol spaceru na pol-lezaco :)
troche sie waham,ale widze, ze sie podoba a na pace po 1. za goraco, po 2. ciezko sie dziecko wklada i wyciaga.
Myslisz, ze zaszkodze Sarze?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Szpakowa Panienko!STO LAT! 5 z przodu!ObrazekObrazek

Antoś! Druchu! 5 z przodu! Graba!ObrazekObrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Madzia i Antoś buziaki od Lenki i e ciotki :cmo:

alimak fiu fiu :bbb:
a lena jeszcze bardzo lubi sie bawić taką lalą

http://www.allegro.pl/item1083882631_la ... at_10.html

Martynka ślicznie nam rosnie

Czarna jak po chrzcinach :?:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15876 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 770, 771, 772, 773, 774, 775, 776 ... 794  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]