Dzisiaj jest pn kwie 27, 2026 1:05 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15876 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 769, 770, 771, 772, 773, 774, 775 ... 794  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Kati, ziemniak z dynią jest w Auchan, Carefour i w Rossmanie. Z Hippa.

U nas dzień .. młody ryczy, potem wpadnę
.
.
.
Jestem. U nas dzień taki sobie. Z jednym miłym akcentem, mianowicie wyrwałam się na zakupki, dość udane. Dlatego humorek mi się poprawił.

Czar_na, widziałam strój, ślicznie, pięknie i cudownie. Tak powinny dziewczynki wyglądać na chrzcie. Moim zdaniem. Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Co do ziemniaka z dynią - kupiłam go też w Tesco! :wink:

A my dziś byliśmy w Świeradowie Zdrój. Na spacerku, obiadku... Mały grzeczny, dał nam nawet wypić nieplanowaną kawę na tarasie z widokiem na Wzgórze Izerskie :mis: Ech, lubię takie momenty...

kati, czarna - jak czytam te wasze opowieści o budowie, laniu fundamentów i innych takich to aż mnie coś... (pozytywnego, rzecz jasna). Jutro wpadamy własnie do znajomych, któzy od 4 lat mieszkają w wiosce, w której my zamierzamy się budować. To właśnie na parapetówce u tej koleżanki (4 lata temu), wyszłam na taras, zobaczyłam okolicę i powiedziałam, że będę tu mieszkać! :D

Czarna - dywanik super :okk: A kolory tego pokoiku sa takie, ze i zieleń i lekki fiolet pasuje (choć mnie ten fiolet kusi).

Wiecie co, gadałam gadałam i nic nie zrobiłam w tym kierunku, aby małemu wyrobić paszport lub dowód osobisty :evil: . Na wakacje wyruszamy 25 lipca (do świniujścia) i planowaliśmy stamtąd ruszyć gdzieś sobie (do Niemiec, a moze nawet promem w kierunku Skandynawii), no ale chyba już nie zdążę z papierami? W 3-4 tygodnie? :? Pechozol!

Dziś po raz pierwszy zapodałam małemu Paracetamol na noc. Zobaczymy. ta noc też byłą masakrystyczna :( :( :( Po prostu dramat jakiś. Już nawet zwlekłam się z łóżka i po 24.00 dałam mu butlę. Obudził się o 2.00!!!

Maratinko - buziaczki dla córuni!!! :D :D :D (gdzie ty się podziewasz kobieto :!: :?: )

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dalia, jak się zbierzesz do kupy to zdążysz :D
Powiedz jutro czy podziałał paracetamol. Zazdroszczę spacerku/

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

dajcie spokoj u nas noce a przede wszystkim wieczory to masakra - ostatnio :? mam dosc! mloda zasypia po 22 dzien w dzien :? tak nam daje w dupke ostatnio ze ledwo to wytrzymuje - jest tak marudna i pobudzona :? nic nie pomaga, musi sie wyzloscic i porzucac z wozku az w koncu padnie ze zmeczenia - wlasnie ja kolysze noga piszac do Was ;/

a maz to mnie tak wkurza od kilku dni ze bym go zabila :evil: wrrrrrrrrrr wszystko mnie wkurza :?

jednym slowem - pocalujcie misia w dupe :evil:

branoc! :pr:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Alimak, sama sobie całuj!

Coś pusto dzisiaj więc udaję się na spoczynek.

Cześć. Obrazek

Ostatnio zmieniony sob cze 26, 2010 9:02 pm przez Zazula01, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Zazu co Ty sie na zartach nie znasz?

:wink:

pozdrawiam i zmykam spac :wink:

ps. jakbym dosiegla to czemu nie...? :wink:

edit

kati wybacz - bobas - lalka, Justyna polecala ja kupic, ponoc Lenka go uwielbia - to tak w kontekscie tego ze Blanka nie umie sie chwile sama zabawic i zadna zabawka nie zajmuje jej dluzej niz 5 min :roll:

Ostatnio zmieniony sob cze 26, 2010 9:04 pm przez alimak, łącznie zmieniany 2 razy

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
#
Awatar użytkownika

alimak łączę się bólu... :twisted: :twisted: A dowiem się o jakich bobasach piszecie z justynką? :D

dalia
jeny ja ci współczuję tych nocek. No przesrane po prostu. Ale z doświadczenia wiem, że późniejsze podawanie mleka przez sen jest bez sensu i nie wpływ ana długośc spania. U nas jest tak (przy Poli też się sprawdziło) że mleko wieczorne jest ok 19-20:30 zależy jak wypada i od tego mleka mała robi dłuższą przerwe. Jeśli podałabym mleko np. o 22-23 to w ogóle nie wpływa to na długość spania. Budzi się tak jak wcześniej. a może spróbuj herbatkę z melisy podawaćleki przeciwbólowe nie pomogą jesli nic nie boli, to nie wpłyną na sen. A viburcol próbowałaś?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Alimak, znam, znam. Wyluzuj kochana i śnij o niebieskich migdałach Obrazek

Ostatnio zmieniony sob cze 26, 2010 9:06 pm przez Zazula01, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

zmykam i ja

pa!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kati - viburcol? Nie, nie dawałm. A co ma on spowodować?
Alimak - oczami wyobraźni zobaczyłam ciebie kołyszącą małą nogą i piszącą do nas! :wink: Ech, dzieciaki te nasze! A co do chłopa... no co? Braksłów... :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
#
Awatar użytkownika

dalia to może spróbuj podawać regularnie viburcol przez jakis tydzień, rano i przed snem i zobaczysz czy wpływa w jakiś sposób. Vibucol ma to do siebie że działa także wyciszająco, uspokajająco. Jest homeopatyczny więc nie zaszkodzi. Są też takie granulki homeopatyczne dla dzieci "cammomila vulgaris", może zapytaj pediatry czy możesz ich spróbować?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam wieczorową porą, a raczej nocną

właśnie wypiłam pół butelki drinka smirnoffa i mam nogi z waty :ddd:

Dalia widze ze zdecydowałaś podać paracetamol jestem bardzo ciekawa jak jak Wam minie noc...u nas nocki tez nie ciekawe, czeste pobudki,raz chce mleko raz wodę a innym sama juz nie wie o co jej chodzi :?

ja bym viburcolu tak lekką ręką dzień w dzień nie podawała....lek homeopatyczny lekiem homeopatycznym, ale to nie jest rozwiązanie na dłuższą metę...szukałabym raczej przyczyny...

Alimaczku u nas to samo kiedyś godzina 8 lili spała teraz twardy zawodnik do 22 wojuje! i zeby to się chociaz przekładało na dłuższe ranki,ale gdzież tam!pytałas o karmienie,Lili kiepsko w dzien bo upały,dziś dałam marchew z jabłkiem to lepiej szło niz sama marchew ale bez szału, za to kleik kukurydziany króluje!

zeszłej nocy M wstawał do lili i tym sposobem spałam całą noc pierwszy raz od jej narodzin!! potem rano zabrał ja na dół a ja pospałam do 11:30 i czuję się jak za danych czasów:)

ajeczko u mnie @ na całego! nawet bolesna :? trochę mi się poród przypomniał a raczej jego początki!

właśnie byłam w galerii ale otworzyła mi się strona z 8 stycznia gdzie ajeczka,czarna,justynka,alimaczek i bea prezentowały swoje brzuszki...wiele zdjęć oczywiscie na tle choinki haha.Matko to było tak niedawno tyle było przed nami,tyle niewiadomych,tyle osobistych przezyc radosci,strachu, bólu...wszystko przeszłyśmy razem...a dziś mamy prawie półroczne bobasy!!!

a co z naszym zjazdem?????

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hejka z rana.
Mały wstawał znowu ze 4 razy, ale jakoś dzisiaj mam lepszy humor.
NAtina, ależ wy jesteście z siostrą ładne. Takie rasowe :D I ta karnacja! Ja wczoraj walnęłam sobie winka! A co? Obrazek

I znowu sami, bo m. pojechał na piknik lotniczy do Krakowa :? A my się pójdziemy pobłąkać po osiedlu, jak zwykle. Potem obiadek u babci i znowu troszkę błąkania :lol: Choć ostatnio Kacper nie śpi zbyt długo na spacerach a jak się obudzi to niestety wózek też go parzy :? I się nosimy i oglądamy trawki i pieski...i rękami trzemy o trotuar :D

Miłego dnia wam życzę, kochane Obrazek

Czar_na, powodzenia w dniu dzisiejszym! Pogoda piękna, więc dzień będzie na pewno udany.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam. Ja tylko przelotem.

Rozumiem,że Antoś budzi się w nocy z głodu a nie ,że spać nie może. Wg mnie Viburcol nic nie da

Zazulko dziękuje :puk:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witajcie...
Noc do d...y! :(
Antek dostał czopka i butlę o 21.00. Jakież było moje zdziwienie gdy o 23.00 usłyszałam kwilenie z łóżeczka!!! :shock: Pomyślałam sobie, ze nie dam się i najpierw poleciałam ze smokiem, potem z wodą. na wodę już nie starczyło mu cierpliwości i rozdarł się, ze ło matko! :evil: Uruchomiłam więc cyca...
Potem pobódki o 1.40, 4.00, po 5.00, po 6.00 i ostateczne wybudzenie o 7.20!!! :evil: :( :?
Wstałam połąmana i obolała. raz jeszcze w nocy próbowałam wygłupiac się z podaniem mu wody, ale mały szybko mnie przekonał, ze nie o to kaman.
:ysz:

Natinko - a jak podajesz ten kleik kukurydziany? Do mleka czy sam?

Czarna - powodzenia dzisiaj! Nie wiem jak u was, ale u nas dziś upał! (a tak sie bałas o pogodę! :wink: )

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witajcie kobietki ;** Przepraszam, że tak rzadko wpadam, ale przy mojej szalonej rodzince czasu na komputer niezwykle mało mam.

W skrócie opowiem co u mnie i zabieram się za czytanie, chociaż kilku stron, waszych postów.
Zacznę od "powodu", dla którego tu trafiłam ;)
Zosieńce idą już ząbki, i to cztery na raz. Na dole :( Jest przez to marudna, ale nie jest źle ;) Kula się już paskuda na brzuszek i z powrotem :D Potrafi wciągnąć cały słoiczek zupki gerbera na raz. Gdzie moja Ala, jak zjadała połowę, to był cud. Przesypia całą noc :) Zasypia o 21 i wstaje przed szóstą, ale po cycku jeszcze zasypia do 9/10.

Moja starsza paskuda wreszcie nauczyła się na nocnik :) Sama jest z tego zadowolona, opowiada mojej mamie, że na spacer chodzi bez pieluchy :)
Bardzo dużo już gada i powtarza :) Rozpoznaje kolory i cyferki :) Jestem z nich obu bardzo dumna :)

U mnie po staremu. Właśnie załatwiam urlop wychowawczy. Jedna nowość to taka, że dostałam propozycję zostania foto modelką ;o Nigdy nie myślałam o czymś takim. Wygłupy z małżem przed aparatem, czy robienie fotek, to co innego niż pozowanie. ;x Nie wiem czy ryzykować.
Ufarbowałam włosy na czarno ;) I schudłam już do wagi "przed ciążowej" ;)

Nic to, brykam czytać ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

MAlinka, wczoraj o tobie myślałam!! Serio! Fajnie, że z dziećmi ok. Mądre pokolenie nam rośnie :wink: A co do zostania fotomodelką....ja bym oszalałą z radości gdybym miała taką nie tyle okazję co urodę :D I spróbowałabym na twoim miejscu. Zawsze to kasa! Nie powiem, że łatwa, ale nie wymagająca 8 godzin codziennie, prawda?

Dalia, u mnie to samo, tyle że ja cycowana jestem non stop color! I młody znowu budzi się po siedemset razy w nocy a na dobre wstajemy o 6! Więc i tak masz lepiej :D

Czar_na, Szpaczek teraz to już na pewno będzie jak anioł :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

matko co za gorączka, cieknie po nas :ddd: :ddd: :ddd:

Lili to az włoski ma pokręcone takie mokre :?

Dalia czopek nic nie zmienił, czyli to nie ząbki....ale wbrew pozorom Lili tez tak się budzi 24-3-6-7-8 może to taki okres :ysz:
pytałaś o kleik robię dośc gęsty, przygotowuję mleko z 4 miarek w butelce i dosypuję sporo kleiku-na oko, nie da się pic ze smoka, podaję łyżeczką, konsystencja jak taka jak bym dla siebie kaszkę robiła...zjada całą butelkę wychodzi ok 150ml i trzyma to ją do 5ciu godzin

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej

moja Lena to ma chyba po prostu dobre spanie bo czasem na wieczór tylko pocycka weźmie parę łyków a i tak zawsze śpi całą noc :wink: baaardzo rzadko się obudzi raz a żeby więcej to chyba tylko w ciągu pierwszych 3 tyg życia tfu tfu nie zapeszam :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Normalnie nasze forum potwierdza prognozy pogody. Dziś tak pięknie, że wszystkie na łonie leżą Obrazek Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15876 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 769, 770, 771, 772, 773, 774, 775 ... 794  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]