Dzisiaj jest ndz kwie 26, 2026 4:40 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3096 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 155  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

E-misia super, że zrobiłaś galerię lada moment wkleję tam teściki. :) Co do opieki w ciąży oczywiście, że fikcja, gnojki zrobią wszystko, żeby tylko robić problemy i, żeby becikowego nie dać. :evil: O co chodzi z tą interpretacją beta hcg na bliźnięta ? Możesz dokładnie wyjaśnić ? Ufff jak dobrze, że ja mam jedno już potwierdzone, hehe.
Gabryśka, masz już dzieci ? Gratuluję odwagi chęci posiadania bliźniąt, hehe. Na moim byłym wątku jedna z dziewczyn po kuracji CLO( nie wiem czy dobrze piszę) urodziła parkę, na początku była załamana. :)

Obrazek

Doceń co masz, zanim czas sprawi, że docenisz co miałeś.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja też jestem po Clo i miałam dwa pęcherzyki.
Co prawda jeden pękł w dzień IUI a drugi później, ale i tak jest szansa na bliźniaki.

wiem, ze to nie jest łatwe, ale zawsze chciłąm mieć dwójkę i nie mam nic przeciwko temu, zeby były od razu

ostatnia @ 06.05
ludzkim dzieci urodzonych jeszcze nie posiadam
/nie licze kota i dwóch pasiaków :)/

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Gabryśka jeżeli chcesz dwójeczkę, to życzę Ci tego z całego serca. U mnie jest jeden pęcherzyk. :) Co do dzieci ja też nie mam, miałam, ale poroniłam.... ale mam psa. :) Kiedy masz wizytę u gina ? Wtedy na usg będzie widać ile dzieciaczków się chowa. :)

Obrazek

Doceń co masz, zanim czas sprawi, że docenisz co miałeś.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

te terminy w NFZ to masakra, ja się dzisiaj zapisałam to mam termin na 15.07 :shock: ale idę teraz w czwartek prywatnie, tylko nie wiem ile bierze za wizytę, pewnie się przewrócę jak mi zaśpiewa.
ja bym chyba chciała bliźniaki:) chociaż z drugiej strony mam już jednego Piotrusia a on jest taki rozrabiaka że mam czasami wrażenie że mam w domu więcej dzieci:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

wizytę i pierwsze usg mam 01.07 -> to ważna data

moje badanie bety jest następujące:
06.05 ostatnia @
15.05 iui
07.06 betahcg 3.526 mlU/ml

<5 brak ciąży
201,64 ->225.000 1-10 tydzień
22.536,49 -> 225.000 11-15 tydzień
8.006,62 -> 50.238,60 16-22 tydzień
1.599,80 -> 49.412,65 23-40 tydzień

co wy o tym sądzicie?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam!
A ja zrobiłam sobie wczoraj drugą betę i mam wynik przed nosem.
pierwsza beta z 8 czerwca wyniosła 186, ale nie wiem czego, wynik podał mi lekarz przez telefon.
beta wczorajsza (14.06) 3304,26 mIU/ml.
Chyba ładnie przyrosła?
Pozdrawiam!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ładnie, ładnie kasieńka, gratuluje :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

No to się cieszę, że też tak uważasz, ale dzsiaj w nocy miałam stracha. Zaczął boleć mnie brzuch, nawet jak na mój próg tolerancji za mocno i zapisałam się do lekarza już na jutro. Może się czegoś już dowiem. A 24 czerwca i tak pewnie pójdę zgodnie z wcześniejszym planem, chyba, że uzna, że nie ma takiej potrzeby. Trzymajcie kciuki żeby było dobrze. :D

Ostatnio zmieniony wt cze 15, 2010 6:26 pm przez kasieńka76, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

kasieńka mi lekarz powiedział, ze boleć moze.
ważne żaby niebyło żadnych plamień itp.

boli bo ci się tam w brzuszku wszystko "po nowemu" układa
tzn jelita podnoszą się do góry, macica rozciąga i takie tam
trzymam kciuki, daj znać co u lekarza

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Naprawdę się przestraszyłam. Ból był bardzo silny. Nie śpię ostatnio od 4 rano, Ty też nie możesz spać? Doszłam do wniosku, że będę sobie podladać "jaśka" pod brzuszek gdy będę spać na boki, żeby nie naciągać brzucha, bo właśnie w nocy najczęściej odczuwam różne bóle, własnie w pozycji na boku.
Nie mam poza tym żadnych objawów. Nawet sutki przestały być wrażliwe (no może minimalnie czasami)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hejka

ja po wizycie, widziałam już bijące serduszko mojej fasolinki :D

co do przeczuć to ja bym chciała dziewczynkę żeby mieć do pary

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej,
Jestem z powrotem. Juz po przeprowadzce, ale wciaz masa rzeczy do zrobienia. Nie mam sily sie za to zabrac zwlaszcza po pracy.

Dzis zaczynam 6 tydzien. W sumie odbrze sie czuje... duzo lepiej w prownaniu z poprzednia ciaza. Wtedy mialam bole i lekkie plamienia, teraz nic, czasem tylko lekki bol piersi, no i tez mi brzuch wywalilo jak by to juz 4 miesiac byl. Juz myslalam ze tak przytylam przez ostatnie 3 tyg, ale to chyba nie mozliwe !
Za tydzien w czwartek ide do lekarza, jak juz pisalam tu w Norwegii nie ma ginekologa, jesli ciaza przebiega ok. Moja lekarka ogolna ma natomiast USG, takze dowiem sie czy wszystko jest ok, bo czasem mam dziwne przczucia. To chyba z braku nasilonych obajwow...
Zrobilabym bete, ale tu tez bez potrzeby nikt nie zrobi.. ahh co kraj to obyczaj...

A z a 2 tyg. jedziemy do Pl, moze sie wybiore do ginekologa, po duphaston, bo raczej tutaj nie dostane. Wiem,ze powinnam brac bo 2 ciaze stracilam bardzo wczesnie.
To samo mialam w poprzedniej ciazy, tylko wtedy mieszkalam w Anglii.
Pojechalam do szpitala z powodu plamien 2 razy i co? nic... powiedzieli co bedzie to bedzie.. dopiero dostalam jak znalazlam polskiego gina w Londynie. Powiedzial, ze koniecznie brac.

Uff ale sie rozpisalam, chyba mialam taka potrzebe ..
Pozdrawiam Was serdecznie z dosc chlodniej Norwegii i witam nowe Lutoweczki :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Axa Po prostu jak w dniu czy zaraz po spodziewanej @ beta taka wysoka to może oznaczać bliźniaki bo wtedy jest jej drugie tyle :)

Gabryśka ja też jestem po Clo i też miałam @ 6 maja :D

Eee to ja pobiłam Was z tą państwową wizytą bo mnie powiedzieli na 20 września hahaha

Gabryśka dziwne te normy
u mnie takie
<5-kobiety nieciężarne
5-50 1 tydzień
10-1000 2 tydzień
100-5000 3 tydzień
600-10 000 4 tydzień
1500-100 000 5-6 tydzień
16 000-200 000 7-8 tydzień
12 000-300 000 2-3 m-c
24 000-55 000 2 trymestr
6 000-48 000 3 trymestr

oczywiście liczone w mlU/ml i od zapłodnienia, czyli trzeba jakieś 2 tyg dodać do wieku ciąży :)

Dziwi mnie bo wszystkie jak robiłyśmy betę to 100-200 a tu 3 tyś ponad, także ja czuję bliźniaki :D

Kasieńka Cuuudnie urosła :) Ja już nie robię czekam na jutrzejszą wizytę jak na zbawienie :)
Mnie mąż na to pobolewanie mówi że plac się robi dla dzidzioka :) Ale to dziwne bo jak mnie ciągnie to jak położę się to przestaje :)

Kalima Super! też bym chciała jutro zobaczyć ale wątpię, zapewne stwierdzi ciążę i czy pełny pęcherzyk ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

kasieńka76 - mie tez mam sutki czasem bardziej czasem mniej wrazliwe.
Szczegolnie w dzien duzo mniej, nie wiem czy tak ma byc , czy to normalne ?
Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty !!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

chyba muszę z wami trochę poczytać i popisać..ja nie mogę uwierzyć w ta ciążę..test pozytywny, beta w zeszłym tyg 238..ale na usg nic nie widziałam, wiadomo za wczesnie..i chyba dopóki nie zobaczę, to nie uwierzę. a do lekarza wybiorę się dopiero jak wrócimy z urlopu..narazie to chyba bez sensu, za wcześnie zeby coś zobaczyć.
Oprócz tego, że chce mi się spać nic się nie dzieje, moze trochę bolą mnie sutki i czasem brzuch, dół brzucha, jak przed miesiaczką.
No i w ogóle łapię małą schizę czy jak będę lecieć samolotem, to czy nic się nie stanie??? różne są opinie, niby mój gin mówi, że jak się nic nie dzieje, to smiało lecieć..no ale to chyba za wcześnie żeby miało się coś dziać?...no i tak sobie cały czas rozmyślam..

a w ogóle to będzie nasza 2-ga dzidzia, juz mam córcię Igę, która ma 2latka i 8 miesięcy.

Dzieczyny z tymi wizytami państwowymi to jakas masakra :x z tego co piszecie, ja w pierwszej ciązy i teraz zreszta tez będę chodzic prywatnie, także nie jestem zorientowana jak to jest na książeczkę..ale jak czytam to :shock: :shock:
emisia dodac 2 tyg do wieku..ale to sie jakoś liczy od ostatniej @?? u mnie wszystko jest pokićkane, ostatnia @ była 10 kwietnia..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witajcie wczoraj zrobiłam test HCG i wyszedł mi 948 czy to dobry wynik?? zakładając że licząc od owulacji to 3 tydzień ciąży??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hejka :)

Ania1980 witaj! ja w pierwszej ciąży tak samo nie mogłam uwierzyć, dopóki nie zobaczę i w 7 tyg zobaczyłam kropkę z zarodkiem w środku w macicy a za 2 tyg serduszko, ale jak mi dr powiedziała to uwierzyłam, teraz czuję że jest, ale też chcę upewnienia przed wakacjami, a wyjeżdżam w przyszły piątek, więc chcę choć stwierdzenia ciąży. Będę spokojniejsza. Ja też idę prywatnie nie będę się prosiła NFZ żeby się mną zaopiekowała. Kto się lepiej nami zajmie niż my same. 2 tyg. kochana to uśredniony cykl trwający 28 to ok 14 dc następuje owu a lekarze liczą ciąże tylko z ost. @ pytają kiedy była i na kółeczku takim wyznaczają termin. Np mi w pierwszej ciąży z kalkulatorów i swoich obliczeń wychodził 30 grudnia (rocznica ślubu druga) a dr mi na 3 stycznia policzyła :) No bo na chłopski rozum 40 tyg od zapłodnienia można policzyć.

Kefirek Witaj! Oczywiście że dobry wg mojego lab. to też 3 tydzień od zapłodnienia :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

E-misia to bardzo się cieszę a na kiedy masz termin porodu?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

emisia tylko, że u mnie jak policzą od ostatniej @ to wyjdzie 8 tydz :lol: :lol: także to bedzie wyzsza szkoła jazdy...bo 8 tydz to nie jest za nic..
ja moją pierwszą córę widziałam w 6 tyg. to juz była taka mała kropka :) zresztą chyba przy pierwszej ciązy była większa radocha..taz bardzo czekałam na tamta ciążę, staraliśmy się pół roku i wydawało mi się, ze to wieczność..
teraz odtawiłam tabki w kwietniu, 7.04 brałam ostatnią, przestalam brać, bo zle się po nich czułam i stwierdzilismy, ze co bedzie to bedzie..ale pewnie potrwa to tak jak z Iga..a tu masz, jednak coś w tym jest im bardziej się chce tym dłużej się czeka..a jak człowiek nie do końca gotowy to ciach..i jest :)
kefirek chyba bardzo dobry.. :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Jestem :(

Ale na razie dobrze nie jest :(
Ciąża jak najbardziej jest i w macicy, ale jajeczko się dr nie podoba, bo jest płaskie i ciemna plamka przed nim z płynem :(

Są 3 możliwości :
1. bardzo młoda ciąża skoro w 20 dc wyszedł mi test owulacyjny pozytywny
2. puste jajeczko z którego wyciekł do macicy płyn
3. ciąża pozamaciczna a to jajeczko w macicy to pseudo jajeczko, a ciąża rozwija się w jajowodzie :(

Mam co 2 dzień 3 razy robić beta HCG i obserwować przyrost, zrobić morfologię i za tydz. na USG.

W razie jak bym miała ostry ból lub krwawienie a nawet plamienie to na dyżur do szpitala do niej mam się zgłosić. Jeżeli będzie pozamaciczna to za tydzień operacja i o wakacjach mogę zapomnieć :(

Dobrym objawem jest że nawet śluzu podbarwionego nie miałam ani nie mam.

Za to z dobrych wiadomości to nadżerka się sama wyleczyła i oba jajniki bardzo ładne i pracują :) I od razu cytologię mi zrobiła.

Dzisiaj wizyta 100zł, za tydzień drugie 100, plus 3 bety to 3 razy po 20 zł i morfologia to prawie 300zł na sam koniec miesiąca...
Jestem załamana i żyć mi się nie chce :(

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3096 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 155  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]