Dzisiaj jest czw paź 02, 2025 11:57 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3701 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 186  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

Ja o swojej aktualnej wadze nie będę się wypowiadała :lol:

Obrazek

Aniołki moje kochane: [**]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ajsi dla pocieszenia ja jestem 2 cm niższa od Ciebie, a waga 4 kg więcej :oops:

Beata w tym miesiącu smyk robi takie numery ze spaniem, a tak to od urodzenia zawsze całe noce przesypiał :D ja nie wiem co to nie przespana noc :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

U nas od początku była jedna pobudka na mleko. Ostatnio spała od 22 do 5, ale znowu jej się przestawiło i wstaje o 2,zje i zasypia, wstaje zwykle po 8.

Obrazek

Aniołki moje kochane: [**]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja też bym chciała troche kg. zgubić, ale też jakoś nie moge sobie odmówić a uwielbiam słodycze i wogóle jedzonko :oops:
Pocieszam się że jest cieplutko na polu i można chodzić na spacerki z psem :wink:
właśnie z takiego wróciłam i coś mnie zaczął brzuch pobolewać, tzn. tak jakby mi mrówki chodziły w środku :shock: dziwne uczucie :/

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej hej witam sie z Wami :)

fakt jeszcze o malucha się nie staramy zbytnio (ćwiczymy :D ) ale od kwietnia planujemy zacząć :D

mam nadzieję że pozwolicie mi się tu zadomowić?!?

trzymam za fas dziewuszki mocno kciuki aby jaknajszybciej pojawiła się upragniona 2 kreska :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

chochlik witaj !

A ja życze miłego weekendu. Pogoda piękna więc pewnie będzie forumowy zastój :lol:
Do poniedziałku !

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej :)

U nas pogoda się poprawiła, ale z rana lał deszcz. Mam nadzieję, że jutro będzie ładnie i pójdziemy na spacer do parku.

Chochlik witaj :)

Beata u nas praktycznie od urodzenia synek spał od 18 do 6. Teraz się przestawił i około 20 idzie spać i śpi raz do 5 raz do 8.

Miłego weekendu :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam nowa staraczkę :)
ja również życzę udanego weekendu i dobrej pogody (to również ducha się tyczy :lol: ),pozdrawiam!!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Chochlik ja tez Cie witam, tak jak Ty jestem tu nowa :lol: Coraz wiecej nas tutaj, wyczuwam w powietrzu fruwajace fasoliny :bbb:

Faktycznie ruch tu iście weekendowy :shock:

Ja jestem dzisiaj u rodzicow, a moj M w Austrii na nartach- separacja malzenska ;) sciskam Was mocno dziewczyny!

Obrazek

--------------------
IMPOSSIBLE IS NOTHING
--------------------
['] ['] ['] ['] ['] (2007- 2011)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dziękuję za miłę przywitanie :)

u nas weekedowo- zakupowo, na większe zakupy się wybraliśmy, lodówkę zaopatrzyliśmy 8). Pogoda iście wiosenna aż humor lepszy :lol: bo sotanio to kiepsko było u mnie.

Miłej niedzieli babeczki :) i owocnych staranek tym z was które palnują coś :oops: podczas weekendu!!!

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja, cholerka, nie mam z kim czegokolwiek uskuteczniać przez weekend- mąż na nartach w Austrii :cry: poza tym i tak nie mozemy- gin zakazał :( ech, ciężkie jest życie, słowo daję...

Melduję, że w lesie- w trakcie spaceru z pieskiem- wytropiłam panią WIOSNĘ!!!!! daje to optymizm na przyszłość ;)

Obrazek

--------------------
IMPOSSIBLE IS NOTHING
--------------------

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Na koniec weekendu melduje sie i ja :)

Wróciliśmy dzisiaj od moich rodziców. BYłą tam trójka dzieci. Moja Amelka - 1,5 roku, moja bratanica - 2 miesiace i moja siostrzenica - 1 miesiac. Normalnie w chacie Kongo :aa:

Ajsi - żeby to juz był ten 5 kwiecien :)
Pasia - wypłata z gumy??? Oj, taaaakkk :) Byłoby swietnie.
Teraz jest nam troche łątwiej bo poszłąm znowu do pracy i mamy dwie wypłaty :)
Swoja droga ze mi dzisiaj mija 9,5 roku stazu pracy :jk;:
Misuchatek - no to wasze dziecko ma niezłe wyczucie czasu :lol:
Fiolka_130 - to fajnie ze wybierasz sie do gina :) Zawsze warto wszystko skontrolowac :)
chochlik969 - witaj w Naszym gronie!!! Ja tez zaczynam od kwietnia :)

Obrazek

[*] Kornelka odeszła 2.10.2009 [10tc]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam z rana :D

Moje dziecię jeszcze śpi, bo chwilę wojowało w nocy, a mi się nie chce już leżeć w wyrku. Wczoraj wyjątkowo wcześnie udało nam się położyć do łóżka.
Jestem już po owulacji :shock: Dzisiaj 3 dzień fazy lutealnej i jestem w szoku, że w tym cyklu tak szybko się wszystko rozkręciło. Dzisiaj dopiero 16 dzień cyklu, a już jest po wszystkim :) Przynajmniej mniej czekania będzie. Ciekawe co przyniesie ten cykl... Nie wiem czy za sprawą magnezu, czy siemienia lnianego wreszcie miałam w miarę normalny śluz więc jestem pełna nadziei...

oliwka82 nie dziwię się, że Kongo :lol: W weekend rozmawialiśmy na temat ciąży mnogiej i bliźniaki super byłoby mieć, choć tyrka niezła by była i pewnie nie raz by człowiek zwątpił, ale potem byłoby super. Mielibyśmy już trójeczkę :) Ale rozmawialiśmy też co by było gdyby tych dzieci było więcej i tego już sobie nie wyobrażam nie mając nikogo do pomocy, a na to nie mogę liczyć :aa:

Ajsi my też wczoraj wytropiliśmy wiosnę :sw: Nie mogę się już doczekać kiedy zawita na stałe !

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam sie pieknie w pierwszy dzien marca :)
Oby marzec byl owocny :)
Nie pisze do Was bo unikam tematu....zagladam jednak i sprawdzam czy sa nowe fasolki :)
Do mnie @ zawitala wczoraj czyli cykl najkrotszy w historii bo mial tylko 24 dni.
Jestem pewna na 99% ze to byl kolejny bezowulacyjny...znaczy ze czwarty bezowulacyjny pod rzad a to juz nie za dobrze.
Nigdy takich problemow nie mialam a cykle byly zawsze ksiazkowe.....
POstanowilam wiec przestac mierzyc temperature bo w zaistnialej sytuacji bardzo mnie to stresuje juz. bede za to robila testy owulacyjne.
No i zaprzestajemy staran o corke....co bedzie to bedzie :) Byle zajsc w ciaze :)

Prosze mi wpisac nstepne testowanko (teoretycznie) na 27 marca
Obchodze w tym miesiecu urodziny wiec moze dostane ladny prezent :)
Oby....choc zaczynam watpic.... :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej dziewczynki!
Nusia83 to bardzo dobrze, że owulka przyszła tak szybko, tak jak piszesz- będzie mniej czekania! ja mam wrażenie, że moja owu będzie dzisiaj, bo wczoraj wyczułam płodny śluz, no i boli mnie od 3 dni lewy jajnik. A dziś mój 14dc, więc gdybym faktycznie miała owu, to zmieściłabym się z in vitro jeszcze przed Wielkanocą!
Nie wytrzymam, w domu zrobię test, żeby przekonać się, czy jest owu, czy nie :roll:

Enja ja nigdy nie mierzyłam tempki, nie umiem tego robić :oops: poza tym dla mnie nie jest ona tak do końca miarodajna. Zawsze robiłam testy owu, świetnie informowały mnie, kiedy mamy przystąpić z M do akcji ;)

I znowu temat bliźniaków, echhhhhhh...oddałabym wszystkie skarby świata, byleby tylko mieć parkę :(

Obrazek

--------------------
IMPOSSIBLE IS NOTHING
--------------------

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ajsi kochana mierzenie tempki jest bardzo miarodajne bo wiadomo jest czy owulacja byla czy nie (oczywiscie teoretycznie bo tylko USG moze potwierdzic owu) a testy owulacyjne wylapia Ci hormon nawet jak pecherzyk nie peknie i owulacji nie bedzie.
Przez mierzenie temperatury poznajesz swoj organizm :)
Dzieki temu ze mierze juz od dawna wiem ze teraz cos sie dzieje nie tak z moimi cyklami.....teraz wiem ze 4 ostatnie cykle byly najprawdopodobniej bezowulacyjne....robiac same testy nie mas zpojecia.
Dzieki temu juz wiem ze pora na badania.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Enya a gdzie sie mierzy tą temp. w pochwie?? i jakim termometrem no i o ile powinna wzrosnąc lub zmalec temperatura przy owu??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Enja jednak nowy cykl :( Faktycznie chyba dzieje się coś niedobrego skoro kiedyś miałaś wzorcowe cykle a ten znowu był bezowulacyjny. Kiedy idziesz na badania ? W tym cyklu ?
Ja mierzę temperaturę dopiero drugi cykl i nie żałuję. Żałuje natomiast, że nie zaczęłam wcześniej. Już się nawet przyzwyczaiłam do tego mierzenia rano i robię to mechanicznie z czym wcześniej miałam problem :D Teraz jest łatwiej, bo kupiłam elektroniczny termometr, rtęciowy mi jakoś nie odpowiadał.
A co do testów owu, to faktycznie jest tak, że może wystąpić pik LH, a owulacja niekoniecznie. Ale tak naprawdę każda kobieta wie co dla niej dobre. Czasem takie "obserwacje" powodują stres, co na pewno nie pomaga w zajściu w ciążę, a wręcz to utrudnia.

paulina
prowadzę wykres PTC na skarbmamy.pl Na 28dni.pl też możesz sobie podejrzeć wykresy, to Ci wszystko wyjaśni :) Ogólnie skok temperatury jest w górę przynajmniej o 0,2 stopnia. Ja mierzę temperaturę w ustach.

Ale straszna pogoda, nici ze spaceru :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Enja ale ja- wstyd się przyznać- nijak nie umiem sobie zmierzyć tempki :oops: wiem, że to żadna filozofia, ale nie umiem :oops: miałam na myśli to, że dla mnie osobiście mierzenie nie jest miarodajne, bo w jednym cyklu miałam potwornie skaczącą temperaturę, nie umiałam jej zinterpretować i totalnie się zniechęciłam :( a testy owu zawsze podpierałam wizytą u gina i USG- i dopiero słysząc, że jajo pękło, miałam stuprocentową pewność.

Tak w ogóle to dwa lata strzelaliśmy w ciemno, nie znałam swojego organizmu, nie wiedziałam, jakie sygnały mi wysyła i nic dziwnego, że nie było fasolinki....W końcu nie wytrzymałam, zapisałam się po raz pierwszy do gina na monitoring cyklu i po trzech miesiącach była moja pierwsza fasolinka.

Nie wiem, jak u Was, ale u mnie potworna wichura :shock:

Obrazek

--------------------
IMPOSSIBLE IS NOTHING
--------------------

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

U nas tez straaaaszny wiatr i do tego deszcz wieć jestesmy uwiezione w domciu, czekam na mojego az wróci z treningu i musimy kupic Olimpii jakies kapcie i kaloszę, bo z tych co ma to juz wyrosła :D

Nusia Bardzo dziekuje :D

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3701 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 186  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]