Dzisiaj jest czw paź 02, 2025 11:48 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3701 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 186  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

witajcie :)

Własnie wlazłam żeby powiedziec cześć i poczułam się obco...
nie gniewajcie się, ale ja z tych niesmialych jestem, a z dziewczyn z ktorymi zaczynałam staranka to juz prawie nikt nie został...
Będę podczytywać, ale aktywnie to raczej nie będę sie udzielać :?

Nie gniewajcie się prosze, ale ten wątek nie jest dla mnie już taki swojski...

Trzymam kciuki za wszystkie bez wyjątku :)
pasia251

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pasia A ile juz się starasz ?
Pisz z nami na pewno ci się spodoba(mam taką nadzieję :D )

Obrazek
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

DAGMARA.TOMEK pisze:
a mi się zrobił szorstki łokieć :( a to zły znak....badania mam dopiero 8.03 cholerka....coś czuje ze to tsh mi skacze...i podejrzewam że poszło do góry bo nie miałam suchego łokcia,no ale w sumie to moje suche plamy miedzy palcami mi zniknęły (myślałam że mam je od chemii domowej...),

Dagmara, mogłabyś coś więcej na ten temat napisać? Nie jestem w temacie, a tez zastanawiam się nad suchymi miejscami miedzy palcami.

hejka dziewczyny! Na chwile do Was zajrzałam, bo długo mnie tu nie było :D
Życzę kochane samych sukcesów!

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

pasiu nie odchodź stąd!!!!!ja tu wciąż jestem!!!!a też razem zaczynałyśmy przecież z tym ze ja na razie się nie staram...
aga ja miałam takie suche place,jakbym grzybicę miała albo inne paskudztwo i okazało się ze to od tarczycy....a ja cudowałam i w karton rękawiczek lateksowych się wyposażyłam bo myślałam ze to od chemii domowej....nawet momentami szorowałam to pumeksem bo nic nie pomagało...żaden krem,nawet taki z apteki.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dzięki Dagmara! Trochę mnie uspokoił Twój post, bo u mnie wygląda to inaczej. Mam suche błonki pomiedzy palcami i suche dłonie na "kostkach".

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dagmara pamiętam o tobie, no i o Silvie :)
Ale wypadłam z tematu, a poza tym jakoś nie mam weny do pisania...

Marti to mój 7 cykl staranek :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pasia no co Ty nie odchodź :( Ja tez ostatnio nie ogarniam, ale jakoś się uda wdrożyć na nowo :wink: Dwa dni przerwy spowodowały, że już nie wiem co jest grane, a nie mam czasu nadrobić :wink:

dagmara
masz się z tą tarczycą :( Oby do wizyty... Nie myślałam, że zaburzenia ze strony tarczycy tak się mogą objawiać. Moja siostra w pierwszej ciąży rzygała okropnie. Normalnie wyglądała jak anorektyczka :( Nie miała siły się ruszyć momentami z łóżka, a te dolegliwości przeszły nie po pierwszym, a po drugim trymestrze. W drugiej ciąży było jeszcze gorzej i dopiero wtedy jakiś mądry lekarz wpadł,żeby zrobić badania na poziom hormonów tarczycy i okazało się, że ma zaburzenia i te torsje i wymioty to przez to ! Dostała leki i jak ręką odjął. Bynajmniej nie wyglądało to tak strasznie jak za pierwszym razem...

dziobaczku myślałam o Tobie. Nie martw się Kochana w końcu się uda!

paulina jestem jestem :D

Witam nowe staraczki !!! Niestety nie jestem w stanie dzisiaj wszystkim odpisać za co przepraszam.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć dziewczynki :) ja też się czuję tu trochę obco- jeszcze- ale tak to jest, jedne przychodzą, drugie odchodzą.....i nic na to nie poradzimy :)
Ale wierzę, że będziemy się skutecznie wspierać- tak skutecznie, że wkrótce wszystkie będziemy gadać wyłącznie o kupkach, soczkach, pieluszkach, itp. Zobaczycie, MUSI SIĘ WRESZCIE UDAĆ!

Dziękuję za trzymanie kciuków- pomogło! żyję po wczorajszej histeroskopii :ddd: nie znam jeszcze oficjalnych wyników, ale ponoć wszystko dobrze z moją macicą, ufffff!!!! Teraz jakoś tak optymistycznie zaczęłam patrzeć w przyszłość i już nie mogę doczekać się stymulacji, punkcji i transferu....

Zamieściłam moje kluczowe daty w podpisie, żeby łatwiej Wam było śledzić moją drogę ku szczęściu ;)

Ściskam Was mocno. Nie wiem, jak u Was, ale mi się absolutnie nic dzisiaj nie chce. Najchętniej prysnęłabym do domu, ale muszę siedzieć w pracy i wytrzymać do 16.30 :?

Obrazek

--------------------
IMPOSSIBLE IS NOTHING
--------------------
['] ['] ['] ['] ['] (2007- 2011)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Aga-Lui mi się właśnie od tych błonek zaczęło...nie chce cię straszyć ale może zrób sobie to tsh miedzy 2 a 5 dc....
Ajsi to dobrze ze wszystko w porządku.teraz tylko czekać na :smo:
nusia83 a dzieciaczki twojej siostry ok? bo ja się trochę bać będę bo same wiecie,taka dolegliwość a może wiele złego dziecku wyrządzić.
pasia251 i to dopiero 7 cykl,albo aż, zależy jak kto patrzy,ale z reguły udaje się w tych końcowych także główka do góry :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mnie zaczyna boleć lewy jajnik, ani chybi zbliża się owulka...a niestety w tym miesiącu mamy całkowity zakaz przytulasków :(

Obrazek

--------------------
IMPOSSIBLE IS NOTHING
--------------------

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dagmara druga dzidzia mojej siostry urodziła się 4 tygodnie wcześniej niż powinna, bo przestała rosnąć w brzuszku (nie wiedzieli dlaczego) i musieli zakończyć ciążę, ale teraz nikt nie byłby w stanie powiedzieć, że była wcześniakiem :) Dzieciaczki chowają się zdrowo i wszystko z nimi ok, więc nie masz się co martwić na zapas. Ja miałam zdrową, prawidłowo przebiegającą ciążę, a więcej się nalatałam z małą po poradniach niż moja siostra :( Ale wszystko jest teraz ok i mała rośnie jak na drożdżach.

Ajsi super, że takie dobre wiadomości przynosisz po badaniu :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no to dobrze :) bo jednak jakieś ryzyko istnieje ale podobno jak się leki zażywa to się ono znacznie obniża.
a ja właśnie zmyłam włosy i idę w teren :D chyba odwiedzę koleżankę z którą już się dłłłłłługo nie widziałam.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hejka :)

Mój synek chyba nie chce rodzeństwa :? Wczoraj a w sumie już dziś znowu poszedł spać o 3. Ale teraz go "męczę" przeróżnymi zabawami i może uda się aby się zdrzemną o 14 jak mąż z pracy wpadnie do domu :lol:

Pasia nie odchodź !! Cieszmy się że jest nas dużo. Jak to się mówi w kupie zawsze raźniej.

Ajsi super, że wszystko dobrze :) A ja noga w tym temacie, jaka jest różnica między inseminacją a invitro?

Dagmara nie martw się wszystko będzie dobrze, moja mama miała problemy z tarczycą, nawet miała część wycinaną, ale nie wiele to dało a urodziła w wieku 41 lat zdrowego chłopca :)

Marti ja chciałam testować 8 marca, no chyba że 5 nawiedzi mnie @.

Nusia to dobrze, że córeczka rośnie Ci zdrowo :) To jest najważniejsze :)

A ja mam problem z moim smykiem, wczoraj na wieczór zrobiło mu się odparzenie na pupci. M posmarował mu to niveą na odparzenia, ale nie pomogło, dziś rano zaraz po kupce zmieniłam mu pieluszkę i ma miejscami takie odparzenia że aż prawie do krwi. Posmarowałam to sudocremem, ale przed chwilką jak zmieniałam pieluszkę to nic nie pomogło. Pomocy!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

helloo

Ajsi trzymam kciuki :P

Niusia dziękuje :wink:

Ja wierzę że się uda tylko nie wiadomo kiedy :roll:
Mój młodszy syn Oskar marudzi mi że chce rodzeństwo a najlepiej siostrzyczkę bo w szkole robili drzewo genealogiczne i koleżanka ma przyklejone zdjęcie dzidziusia z usg i on też by chciał 8)
A duży to już raczej nie chce, ale to wkońcu juz kawaler :wink:

Także nie jest lekko.....ale co tam damy radę :D

A ja właśnie wykąpałam mojego psiaka .....brudna była jak świnia ( nie obrażając świni :lol: )

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Misuchatek polecam Bepanten, a przy mocnych odparzeniach Tormentiol. Niby Tormentiolem nie powinno się smarować dzieci, ale nam kazała go uzywac lekarka jak mały miał dwa miesiące i tez mocno sie odparzył. A poza tym dużo wietrzyć pupę.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

misuchatek pisze:
Ajsi super, że wszystko dobrze :) A ja noga w tym temacie, jaka jest różnica między inseminacją a invitro?

Insemka to podanie nasienia do jamy macicy w dniu owulacji albo tuż przed owulką, a in vitro- wyciągnięcie jaj na zewnątrz i zapłodnienie pozaustrojowe ;)

A z testowaniem poczekałabym do 8 marca- miałabyś super prezent na Dzień Kobiet ;) jesli, oczywiście, wredota nie przyczłapie wcześniej- mówimy jej a kysz!!! a kysz!!!

Obrazek

--------------------
IMPOSSIBLE IS NOTHING
--------------------

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziobak napewno się uda :)

Pasia dziękuję za radę, jak tylko przywiozą mi zakupy lecę do apteki.

Ajsi dzięki za wyjaśnienie :) No mam nadzieję, że nie przyjdzie. Chociaż ja się już cierpliwości nauczyłam, bo wiem że się opłaca :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dokładnie tak, cierpliwość przede wszystkim, chociaż jest to bardzo trudne w naszej sytuacji..... :cry:
Dzisiaj idę do kina od razu po pracy. Sama! mąż pracuje do późna, a mnie nosi po świecie. Wybieram się na komedię z Meryl Streep i Alekiem Baldwinem- zapomniałam tytułu :oops: ponoć film świetny, psiapsióła była i zarykiwała się do nieprzytomności.

Obrazek

--------------------
IMPOSSIBLE IS NOTHING
--------------------

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dziewczyny znalazłam fajną stronkę na temat oczywiscie jak któras ma ochotę poczytac to proszę http://umamy.homestead.com/koncepcja_nat.html

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

W niektorych przypadkach zla dieta badz niedozywienie do tego stopnia zaburzaja prace ukladu reproduktywnego, ze poczecie staje sie niemozliwe badz ciaza rozwija sie w nieprawidlowy sposob i wzrasta ryzyko poronienia badz wystapienia powaznych wad u dziecka.Dieta powinna byc bogata w witaminy i mineraly, kwasy tluszczowe. Z ograniczeniem glutenu, cukru, kofeiny i wyeliminowaniem alkoholu i tytoniu.Zaleca sie picie wiekszych ilosci wody (ok 3 l dziennie). Niektore wytaminy i mineraly sa szczegolnie niezbedne by wyprodukowac i utrzymac w dobrym stanie zarowno jajeczko jak i sperme.

Fajna ta stronka, zgadzam się zwłaszcza z powyższym cytatem ;)

Obrazek

--------------------
IMPOSSIBLE IS NOTHING
--------------------

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3701 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 186  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]