Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 3:00 am

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7260 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 358, 359, 360, 361, 362, 363  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Ambra gdzie kupiłaś taką fajna kartkę?? Bo też mi jest potrzebna

No a teraz co u nas jak zwykle nie może być spokoju Mała ma zapalenie krtani ( i nikomu tego nie życzę budzi się i nie może nabrać powietrza - podobno po dzisiejszezj dawce antybiotyku od jutra już ma być ok więc mam nadzieję, że tak będzie :P) A co do terminu wg usg 30.08 no więc zobaczymy :P

Byłam u gina będzie dziewczynka huraaaa :) :) :) :D :D :D :) :) :)
waży od 3500-4000 jak narazie tj 37 tydzień i powiedział że w sumie mogła bym już urodzić ale na razie nic na to nie wskazuje powiedział jeszcze że jak pierwsze było po terminie to drugie też ma na to duże szanse, ale jak dzidzia urośnie jeszcze trochę to zrobiom mi cesarkę - no zobaczymy jak to będzie , byle zdrowa była moja druga królewna a i pierwsza do tego czasu wzydrowiała :).

No okazało się, że jak obliczyliśmy moją wagę w ciąży to wyszło nie całe 4 kg do przodu, ale ze względu że wszystkie wyniki ok i dzidzia duża to mam się nie przejmować tylko ceiszyć :P przynajmniej nie zostanie mi nic do zrzucania :P.

Dzisiaj moja mama ma urodzinki więc za chwilkę się będziemy zbierać na obiad tylko zupa bo wyżerka :P będzie u mamy :P.

Paulusia od wczoraj wieczora woła na nocnik tak bez zmuszania i patrzenia na ią czy chce nawet w nocy o pierwszej wstała i wołała nie wiem co się stało ale jestem jak najbardziej za tym by już tak zostało.

Dziewczynki czy któaś chce odsprzedać stelaż do baldachimu ten taki zwykły do łóżeczka??, bo nie chce mi się jechać do sklepu. To już jest lenistwo :P [/list]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja juz w domku. Dzis zabilo serduszko:) Narazie leze i odpoczywam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Tiga łooo jaka duża dziewczynka :) no no uchowałaś w brzuszku szkraba :)

NETULA !!!! odpoczywaj i trzymam kciuki żeby było ok !!!
grunt że się rozwija i jest ok :) niczym się nie przejmuj masz teraz czas tylko dla siebie :0

Iziolek ale mi głupio :oops: :oops: :oops: :oops: taka gafa ehhh :oops: :oops: :oops: :oops: ale wstyd
to dowód na moje zmęczenie... praca, dom, Oliwka, ciąża i jeszcze te krwawienia ehhh

ja narazie ok uspąpiły krwawienia, nie dzwigam nic !
ale cierpie na nudności wieczorne ehh :( koszmar

Ambra hehe taka wymiana kopert fajna :P tylko czy zawartość taka sama hehe :D:D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam wszystkie maluchy i mamy :)) Bulgaria jest piękna:)))

Kuba jest bogatszy o kolejne 3 zęby, ma dwie 5 albo 4 są tak dalko ze nawet nie wiem które to bo pomiędzy 2 a tymi duzymi jest przerwa:))

nie pisalam troche bo Kuba - lobuz spalil plyte glowna czy jak to sie tam nazywa, komorke utopil w ubikacji, naprawa wyswietlacza - tez kosztowala,

a najbardziej sie ciesze ze widze ze tu tyle stronek do poczytania:))) , na razie musze poukladac wszystko na kompie po formatowaniu a potem biorę sie za czytanie i wrzucanie zdjec z Bulgarii:))

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Aga no zjawiłaś sie w końcu :lol: już myślałam że nas na zawsze opuściłaś.

Nehel współczuje tych wieczornych eskapad u mnie wystąpiły tylko 2 razy ale to wystarczyło i modliłam się żeby nie wróciły :roll:

Netula oby tak dalej :D :D odpoczywaj do bólu jeszcze się zdążysz nachodzić nad dzidziusiem :wink:

Tiga nie kupiłam,mam kolorową papeterię i na niej napisze normalnie życzenia a na dole zrobię P.S i dopisze o tych pieniądzach :lol:
ale zaaaaaazdroszczę Ci tej 2dziewczynki :oops: :oops: a wagi jeszcze bardziej jak będziesz biegać przy 2dzieci to znikniesz :lol:

a my nerwy załapaliśmy zajeżdżamy pod ten ośrodek a tam kuźwa kartka "w dniu 17.08 ośrodek będzie nie czynny" :evil: :evil: jutro od nowa wycieczka do Bytomia :?
do tego przyszły mi soczewki są identyczne jak te w vision expres słowo w słowo,literka w literkę tyle że w vision kosztowały mnie 200zł a na allegro zapłaciłam nie całe 50 :evil: orżnęli mnie jak się patrzy :evil: :evil: niech ich sraczka złapie :twisted: :twisted:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Heja :D
ambra no to niezle cię orżneli na tych soczewkach :shock: 150zeta w plecy :shock:

agakus no nareszcie przybyłaś :wink: Niezły urwis z Kuby :wink:

Netula Trzymaj się,niech dzidzia zdrowo rośnie :)

Tiga Gratki dziewczynki :D no i niezły kolosik z niej :D

Nehel Super,ze krwawienia ustąpiły :D Gdzie zdjęcia z imprezy roczkowej Oliwki??

No mogę dopisać :lol: bo dziecko robi porządek w zabawkach :roll:

ambra weż mi Bartka na naukę spania bo dzisiaj pobudka o 5;45 :shock: :roll:

No i co do spotkania to proponuje 4 lub 5 września co wy na to????pisać komu pasuje komu nie bo nigdy się nie zgadamy :twisted:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

U mnnie 5-go odpada. Niestety.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

wrrrr zwolniłam sie z pracy 2,5 h na szczepienie
którego jak się okazało nie było!!!!
to nie mogły mi powiedzieć tego przy rejestracji !!
ale za to pogadałam sobie 25 min !! a taką bardzo dobrą panią doktor :) do niej trafić do jak los na loterii :) a mi sie udało :)
miałam karteczkę z pytaniami a na niej 9 punkcików i na wszytskie dostałam wyczerującj odpowiedzi :P
pokrótce napisze że nie robić sobie nic z tego że Oliwka nie chce pić mleko bo to normalne u dzieci ze skazą
rosną jej górne dwójki i wszytskie 4 naraz :) powiedziała że dlatego nie chce spać w nocy a dziąsełka tak spuchnięte że sama się przeraziła, trójek narazie ani widu ani słychu :P
winiki z krwi ma złe i kazała powtórzyć, tym razem z żyły żeby były wiarygodne
a tak to zdrowa jak ryba i jak zwykle w poczekalni podrywała wszystkich chłopaków :P

Ambra to na co czekasz ? brać sie do roboty i robić siostrę dla Kajusi :P
ja przyznam szczerze że ciesze się że nam się udało bo jakby Oliwka już zaczęła sama spać, jesc i sikać to nie wiem czy bym się zmusiła do powrotu w pieluchy i nocnego wstawania :D:D

Aga łooo pewnie opalona jesteś :) czekamy na fotki :)

Ola ja swoje wkleje jak znajdę chwilke czasu bo teraz to masakra latam po sanepidach, lekarzach, badaniach i wyprawkach do żłobka a na dodatek ta pieruńska praca gdzie nikt jeszcze nie wie że muszę sie oszczędzać

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

:)) przybylam:)) i co ja tu widze
ogromne gratki i trzymam kciukasy za ciebie Nehel i twoja malutką fasolkę
Netula tym razem to na pewno juz się uda:) cierpliwości i wytrwania przez najblizsze 8m-cy:))

Sto lat, sto lat, niech zyją żyją nam Oliwka i Kubuś spóźnione ale z serca,
o Oliwce myslalam w jej urodziny bo ma pamietną datę i w ten dzień w Bulgarii wieczorem mielismy sliczny pokaz sztucznych ogni:))

no a teraz parę zdjątek z naszych wczasów 12 dni pelnego byczenia w 4*hotelu z allincll 150m od morza:)) polecam wszystkim:))

tu Kuba na dyskotece - codziennie dzieci mialy wieczorem godzinna dyskoteke z animatorkami a Kuba inna dziewczynę, ta go tak caowaa aż przewrócia oboje
Obrazek
mysle
Obrazek
igraszki w falach
Obrazek
i w basenie
Obrazek
zbiera sily przed nast przygodą
Obrazek
tu ja
Obrazek
Obrazek
koniec:) przygód
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Aga ale z Kuby to jest aparacik :lol: :lol: ładnie dba synio o Twoją figurkę :lol: ojj dobrze wam było może dasz jakieś namiary na wczasy??z biura podróży jeździcie?

Nehel w pierwszej chwili pomyślałam że całkiem się zwolniłaś :lol: gdzie chodzicie do przychodni??
rodzeństwo hmm...gdyby ktoś mi dał 100% pewności że będzie ta siostrzyczka to bym się głęboko zastanowiła oj bardzo głęboko no ale pewności nie ma więc nie ma rodzeństwa :lol:
ładny masz suwaczek :lol:

Ola mogę wsiąść na naukę Kajek dziś poszedł na drzemkę po 15 wstała po 18 teraz jest po 20 parę minut a ona już w łóżeczku zasypia bo sobie stłukła kolanko i chciała spać :roll: może u was problem tkwi w tym że śpicie razem??Na wczasach młoda też nam wstawała przed 8 ogólnie jak spała z kimś w pokoju nawet nie na jednym łóżku to budziła się wcześniej :roll: no albo po prostu Bartka rozpiera energia i więcej snu mu nie potrzebne ciesz się jeszcze drzemkami bo nie wiadomo kiedy się skończą :lol:

aaa zapisałam się na egzamin 8 wrzesień - 3 tygodnie nawet szybko ale to chyba tylko dlatego że papiery przesyłali z tych Gliwic przede mną zapisywali na 2listopada albo końcówka października... :shock:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ambra w tym roku wybralismy sie z TRIADY w tamtym roku z neckermana, tu stronka gdzie bylismy
http://www.hotelgreenpark-bg.com/en/index_en.html
a tu strona z biura jak to pokazuja
http://www2.triada.pl/prezentacja.php?A ... dImprezy=0

wymarzone miejsce na wakacje z dziecmi, 2 polskie dziewczyny które zajmuja sie za darmo dziecmi od 10 /21 w tym dzieci maja malowanie , kolorowanie, zabawy w basenien na powietrzu- ringo, pilka nozna, itp dyskoteke i tak duzo ciekawostek ze rodzice moga oprocz zabierania ich na posilki zapomniec, nasz Kuba sie nie zalapal bo za maly, i nie zostalby z obcymi panienkami na moment:)
dla doroslych prowadzone przez nie aorobik i pilates 2x dziennie, dla spottsmenow sioatkowka i woterpolo w basenie - codzienne rozgrywki, kazdego dnia wieczorem po 21 albo karaoke albo film albo dyskoteka dla doroslych - nie dalo sie nudzic, i nie sposob skorzystac z wszystkiego bo bylo tego tak duzo:)) M to byl zadowolony z jedzenia i picia bo otwarte od 8 do 22 ile i czeczgo dusza zapragnie:)) przytyl mi 3kg :twisted: koniec rozpisywania, pozostaje pomarzyc do przyszlych wakacji:)) :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dziewczyny znacie jakiegos dobrego okuliste dzieciecego w zabrzu?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kasiulla wiem że na Pawliczka jest okulista ale nie wiem czy dla tak małych dzieci i jeśli bada ta sama lekarka co dorosłych to lepiej od razu sobie odpuścić :roll: terminy tam też są zniewalające ja umawiałam się jakoś w marcu to mi powiedziała że w październiku mogę przyjść :shock: poza tym bada po łebkach :? mówiłam babie że nie widzę w szkłach które mi wsadziła to usłyszałam że mam przymrużyć oczy i że większych szkieł mi nie da bo będą brzydko wyglądać :?
poszukaj lepiej jakiegoś prywatnego.A co sie dzieje z oczkiem?

Aga fajny mieliście hotelik i z tego co mówisz to jak obóz sportowy :lol: muszę mojego przekabacić bo on się uparł na Egipt jakiś Hurghad czy coś takiego a ja chce do Tunezji :evil:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kasiulla tak jak mowi Ambra jest okulista dla dzieci na Pawliczka. Ja z moim Kuba bylam u okulistki kilka razy i fajna babka jest.
Aga to wakacje super mialas. Zazdroszcze. Ale cena mnie troche przeraza. Zobaczymy jak bedzie w przyszlym roku u nas :roll: . Lecieliscie samolotem? Jak Asia sie czuje?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ech niestety oczko ucieka Filipkowi coraz czesciej..... jak mial rowny rok to nasza pani doktor powiedziala ze m oze mu przejsc ale niestety nie przeszlo..... Ja sie spodziewam ze maly okularki dostanie bo u mnie w rodzinie dziedziczy sie wady wzroku niestety :? . Ja tez nosilam okularki jak bylam malutka a teraz sokoli wzrok.A na Pawliczka dziekuje-nie pojde juz nigdy...jak Fifi byl malusi i musial miec skontrolowany wzrok to tak na chama mu oczka otwieraly zeby zakropic ze przez tydzien siniaczki mial:(. Dlatego szukam innego-najlepiej sprawdzonego...

Ale bym na takie wczasy pojechala......na razie moge pomarzyc:). ale maz obiecal do Brennej jakis wypad:). Dobre i to:)
Uciekam na spacerek poki pogoda bo cos sie chmurzy....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kasiulla na gazo budowie jest też okulista wiem że jest w porządku i terminy max 2tyg. tylko znowu nie wiem czy jest dziecięcy :roll:
mi się podobają małe dzieci w okularkach wyglądają jak takie mini geniusze :lol:

my stwierdziliśmy że wakacje będziemy urządzać 2 razy w roku,zimą zamiast w góry gdzieś za granice a latem jednak nasz brudny i zimny Bałtyk :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam trochę doczytałam :)

Tiga chcesz ten stojak na baldachim jeszcze?? Ja mam właśnie ostatnio zdjęliśmy bo już tylko kurz łapał :)

Kasiulla Bardzo dobry okulista jest u mnie w mikulczycach polecam dr. Jochan to jest babka ma prywatny gabinet 100zł wizyta ale do niej z całej Polski ludzie zjeżdzają mojej Madzi też pomogła. Adres znajdziesz w internecie.

Madzia się wczasuje a Ja latam po urzędach i zakładam firmę załatwiam sanepid itd mosakra.

Byłam w żłobku - oczywiście narazie szans nie ma zapytać mam się jeszcze we wrześniu.

Tyle na teraz :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Cień chętnie odkupien stelaż :) no chyba że poście albo baldachim też Ci zbędny gdzieś leży??

U mnie nadal spokój na sobotę zapisałam się z mężem na imprezę integracyjną z NGK i jedziemy do Zbrosławic najwyżej urodzę w siodle :P.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ainko oczywiscie ze samolotem, z Kubą - co go rozrywa 5 min na tylku raczej nie wytrzymalabym 18godz w aucie:)) bylo przecudnie, wypoczelam, wypluskalam sie z Kuba za wszystkie czasy w goracym morzu i teraz znow zaczac odkladac na za rok:)) ale mysle znowu do Grecjii:) tam rafa koralowa byla ladniejsza:))
a asia w tym czasie co my w Bulgarii siedzila z mezem w Chorwacji- oni autem, i dobrzez zniosla podroz w 2 strony i tamte upaly, ciaza sie na razie nie interesuje choc dalam jej moje wszystkie gazety typu m jak mama, i nikomu sie dalej nie chwali ze wogole jest w ciazy a to juz 5m-c, jakos tak dziwnie na moje odczucie do tego podchodzi, no coz kazdy jest inny:)) najwazniejsze że w styczniu bede ciocią:)) :lol: :lol: wreszcie:))

ambra nie polecam ani Egiptu ani Tunezji na wyjazd z Kaja, dla was doroslych owszem ale slyszalam ze jest to ryzykowne dla dziecka, poczytaj na forum, a z doswiadczenia znajomych ktorzy byli i co roku jezdza w cieple kraje to jest powszechna opinia ze wszedzie ponizej morza sródz. panuje bardzo duzo chorob ukladu pokarmowego moczowego i jelitowego, ludzie po tych wczasach potem sie tygodniami leczą, a najciezej przechodza je dzieci, sasiedzi tez wrocili z chorymi dziecmi teraz z wakacji, brrr , na samą mysl o takich wczasach

sami chcielismy leciec tam w te wakacje bo tutcja z full wypasem (all incl) na 2 tyg byla po 1000zl samolotem dziecko za free, czyli wczasy jak za darmo, ale jak sie nasluchalam tych wszystkich ludzi na wakacjach to za azje i afryke juz dziekuje

kolezanka urodzila synka:))) Balzejka - w nieddziele jedziemy potulic i powspominac jak to bo miec taka kruszyne:)):)))

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Aga to sie dziwie Asi. Ja to sie strasznie cieszylam. Zreszta po mnie to bylo widac ze jestem w ciazy ;). A Wojtek tez tak samo do ciazy podchodzi jak Asia? Moze to bylo nie planowane, sama nie wiem :roll: .
Moze i my pojedziemy gdzies za granice. Marzy mi sie Chorwacja i Bulgaria. Ale nie ma co planowac. Teraz we wrzesniu moi rodzice mieli jechac do Grecji... razem... .

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7260 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 358, 359, 360, 361, 362, 363  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]