Dzisiaj jest sob maja 02, 2026 1:40 pm

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Międzynarodowy

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6289 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 298, 299, 300, 301, 302, 303, 304 ... 315  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

... i już po strachu :wink: tylko znieczulenie jeszcze trzyma ...

Ewcia pikny zębolek :D

Olga wymiary Sebcia :okk:
Tutaj nie chcesz iść do dentysty ?

Iza ta moja ginka, która zakładała mi spiralę, powiedziała, ze jak się coś będzie działo to mogę się zglosić, ale o kontroli to już nie raczyła wspomnieć :roll: a w sumie dobrze by było się wybrać ...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hania: nie uciekłaś z fotela jednak :)

Karolka: jak mu wychodził ząbek było wsio oki, dopiero kilka dni po przebiciu zaczęły się nocne problemy.

Ja też bym tutaj poszła na założenie spirali ale jakoś nie podoba mi się fakt,że mój lekarz rodzinny będzie mi zaglądał :roll: obiło mi się o uszy też, że tu przy nadżerce założą spiralę a ja mam po porodzie,moja gin w PL powiedziała,że trzeba ją wypalić bo jest dziwnie położona i zbyt mała na zamrażanie i chyba pojdę do innego po poradę.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hania13 pisze:
Izata moja ginka, która zakładała mi spiralę, powiedziała, ze jak się coś będzie działo to mogę się zglosić, ale o kontroli to już nie raczyła wspomnieć :roll: a w sumie dobrze by było się wybrać ...

Haniu z tą kontrolą to chyba zależy od samego lekarza... moja kolezanka zakładała tez w tym samym szpitalu co ja ale u innego lekarza i tez nic na temat kontroli nie słyszala... moja chce mnie widziec co rok i oprocz normalnego badania, robi mi tez USG aby wszystko dokładnie zobaczyć ;-)
ewcia faktycznie tutaj specjalnie nie zajmują sie nadzerkami dopiero jesli jest duza cokolwiek to dla nich znaczy wtedy cos zrobią... ja miałam ale kilka lat temu i tu to było calkiem normalne ale bedąc w PL dałam ją sobie wymrozić...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Iza z pewnością masz rację, bo ta moja to jakaś taka ... chyba sama nie wie, że zyje :roll: za to wiecznie ma taki przygłupawy usmieszek na twarzy ...

... a z tymi nadżerkami, to też nie rozumiem tego, żeby czekac aż się większa zrobi ... co za logika :shock: :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

moja bratowa miała taką duża nadzerkę że lekarz jej powiedział że moze byc rakowa i robili badania ale wszystko sie okazało ok. :D
kurde jak to wszystko jest inaczej niż w polsce :roll:
w pl lekarze mówią żeby co pol roku sie badać lub co rok a tu tak dziwnie :roll:

a z dentysta to jak tu jest? tez przez domowego czy nie?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

olga: rodzinny z asystentka wyrywaja hahaha

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej!

Ależ tu dziś gwarno... :D

olga ładne wymiary ma Sebus :) Do dentysty to słyszałam, ze mozna isc bez konsultacji z domowym lekarzem.

holly wszystkiego dobrego i dużo milosci z okazji rocznicy :flo:
A nad imieniem już dawno myslelismy, mamy kilka typów dla chłopca, dla dziewczynki będzie ciut gorzej. Zresztą wydaje mi się, ze tym razem to bedzie chłopiec. Czuje się teraz zupełnie inaczej, co innego wcinam...no cóż zobaczymy

ewcia sliczna perełka :) A Olus przecudny :D

Dzis rano wybralismy sie na spacer do lasu w Putte. Oj czuć już jesień...

A tu kilka nowych zdjęć, bo juz dawno nic nie wstawiałam...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Olga po prostu wybierasz osbie dentystę, np. najblizszego Twojego miejsca zamieszkania i zapisujesz się. Póxniej co 6 m-cy dostajesz notkę do domu, że trzeba zgłosić sie na kontrolę i dzwonisz i umawiasz się kiedy Ci pasuje.

Ewcia w zyciu nie daj sobie załozyc spirali przez lekarzarodzinnego :? Na moim przykladzie ginka założyła mi spirale i okazało się, że źle jakoś i trzeba było ją wyjąć i jeszcze raz inną założyć i zrobić USG.

Marryna ależ ślicznotka :D Ostatnia fotka jest the best :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

marryna śliczne zdjecia ale fakt ostatnia fotka jest swietna :D

haniu no to musze sie umowić z dentysta :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

moze ja tez pojde do ginka jak bede dopiero w pl,bo jak tutaj taki balagan...hmm....
marryna-swietne zdjceia,Cleo jak modelka pozuje,a to z misiem jest przeslodkie...
hania-juz po dentyscie..masz dobrze ,ja sie wybieram i jakos sie wybrac nie moge,boje sie ze beda mi robili bez znieczulenia,skoro jeszcze karmie..ostatni raz bylam jak bylam w ciazy,wiec wiem jak boli bez znieczulenia:(
ewcia-trzymamy kciuki by wszystko wrocilo jak najszybciej do normy..
twiggless-fajnie ze masz taka dobra ginekolozke,trudno o taka...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Bry,

karolka dziwna sprawa, ze robili Ci zęba bez znieczulenia ??? Ja w ciąży też chodziłam do dentysty i w dodatku przytrafiło mi się zapalenie dziąsła i dentysta skalpelem wyciął mi kawałek dziąsła ... oczywiście w znieczuleniu. Tylko jak znieczulenie zeszło to myślałam, ze po ścianach będę chodzić :roll: Bez znieczulenia nie dam sobie nic zrobić, bo również doskonale wiem jak to boli :?

... a tak Tino odkurzał wczoraj po zabawie :D

wszędzie i dokładnie :wink:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam,
u nas znowu nocka nie za fajna :? Aluś ładnie zasnął po 21 ale po 24 wstał i płacz, potem nie mógł zasnąć i wiercił się, i tak kilka razy, pobudkę zrobił sobie razem z tatusiem po 6 zasnął o 8 i sie zdrzemnęliśmy prawie 2 godz :D

Karolka: ja też chodziłam w ciąży do dentysty, leczyłam zęba kanałowo,i dostałam znieczulenie, podobno jest jakieś znieczulenie dla kobiet e ciąży.

Hania: Supper zdjątka :) proszę jaki pomagacz ci rośnie :D

Marryna: Piękna Cleo, szczególnie na tym zdjęciu z misiem

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dobry

chciałabym miec lepsze wiesci z samego rana a nie znów zaczynac dzień od smętów, ale juz mi ręce opadają :cry:
jak ja mam przekonac te moje dziecko ze antybiotyk musi przełknąc żeby mu pomogło.... ani prosby ani groźby nic nie dociera...
po dobroci juz sie nie da... wiec probuje mu dac mała łyzeczke tego leku na siłe... blokuje mu rece, nogi i staram mu wcisnąc lekarstwo jak na moment zapomni sie w zaciskaniu zebów... ale jest tak cwany ze nie połyka tego tylko trzyma w buzi (nawet dosc dlugo) i jak go podnosze zeby sie nie zachłystnął to wszystko wypluwa....
probowałam juz przemycic we wszystkich smakołychach i w piciu...
PORATUJCIE!!! bo jak tak dalej pojdzie to cały antybiotyk wyladuje wszedzie tylko nie w Antosia buzi...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

bry wszystkim 8)

twiggless kurcze jak nawet w piciu i smakołykach to wyczaja to nie wiem co ci doradzić :? to jest aż tak paskudne w smaku?
iza naprawdę nie wiem co można jeszcze innego wymyśleć :ysz:

hania ale masz pomocnika w domu.A jaki dokładny!Grunt to nauczenie młodego mężczyzny do robienia wszystkich zajęć domowych. Twoja synowa kiedyś Ci za to podziękuje :P:

Marryna bossskie zdjęcia,no ale z misiem przesłodkie a ostatnie wymiata!!! :lol2:
U mnie z imionami jest odwrotnie.Dla dziewczynki mam mnóstwo pomysłów za to dla chłopca niet. Dużo mi się podoba,które mogą sprawiać problem w tutejszej wymowie.
Byliście w Putte?! A wiesz ja tam niedaleko pracuję.Niedaleko akademii policyjnej.

Mam pytanie czy byłyście tutaj na usg kontrolnym piersi? Robią tu coś takiego?Pewnie robią,ale czy nie będzie wielkich oczu. :roll: Chciałabym sprawdzić po zaprzestaniu karmienia.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej!

hania ale masz super pomocnika :brv: A te jego niebieskie oczka...cudo!

iza i co udało się podać Antkowi antybiotyk? Ja niestety pomysłu ci nie podsumę, bo sama mam czasami ten problem. Jak Cleo się uprze, to żadna siła nie jest w stanie jej zmusić aby połknęła witaminki. A one przecież słodkie są.

holly
a no w Putte. Tam jest najbliższy las no i dosc ładny park. Takze dobre miejsca na spacery w plenerze.

My już spakowani. Jutro wybywamy na tygodniowe wakacje do Austrii. Oj jak mi tego potrzeba. Pobędziemy sobie w trójeczkę, odpoczniemy, pobawimy się. No i ja mam nadzieje już w pełni odżyję psychicznie po ostatnich wydarzeniach.

Także trzymajcie się zdrowo i do następnego!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

marryna probowałam wszystkich metod... i prosby i grozby i na łyeczce i strzykawką i aplikatorem z Nurofenu i żeby sam sobie wziął... i jedyna troche skuteczna metoda to na siłe tzn trzymam mu nogi, rece, zatykam nos i jak na chwilke zapomni zaciskac zęby to wtedy mu wciskam, i jak stawiam do pionu zeby sie nie zachłystnął to on wtedy wypluwa czego nie połknął... czyli na dobra sprawe obawiam sie ze za wiele nie łyka tego leku... w poniedziałek w koncu wraca moj domowy i zaraz zapytam czy nie mozna mu tego leku podac w zastrzyku... wiem ze to przyjemne dla niego nie bedzie ale chociaz bede miec pewnosc ze dostanie potrzebną dawkę... innego wyjscia nie widze...
aha i zycze Wam udanych wakacji... odpocznijcie i nacieszcie się sobą ;)

dziewczyny mam do odsprzedania za pól ceny kaszki z bobowity z Polski... są nowe i wazne jeszcze kilka miesięcy... mam te do robienia na wodzie i na mleku modyf. w róznych smakach... kupiłam dla Antosia ale z racji ze przeszedł na normalne kartonowe mleko juz ich nie bede mu dawac, bo w jego przypadku są niewskazane...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ewcia-tez mi powiedziano ze jest specjalnie znieczulenie dla kobiet w ciazy,ale niestety nie we wszytskich gabinetach,a ja bylam w dniu gdy jechalismy spowrotem do nl i tak cudem mnie przyjela...powiedziala ze nie bedzie mi robic kanalowo bo bym tego nie wytrzymala i mam oszczedzac sily na porod:)
haniu-ale masz swietnego pomocnika:)
twiggless-moze sprobuj rozkruszyc ten antybiotyk i podac np.w jakims deserku,wtedy moze nie wyczuje:)
marryna-udanego urlopiku,rzezcywsicie teraz napewno Wam sie przyda po tych ostatnich przezyciach..odpoczywajcie jak najwiecej:)

dziewczyny mam nietypowe pytanko,wiecie moze jak to jest tutaj z psiakiem?czy trzeba za niego placic podatek?bo niektorzy mowia ze tak,a niektorzy ze nie...i juz sama nie wiem..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

karolka na temat psiaka wazka bedzie wiedziec najlepiej bo sama posiada wielkiego ale miłego psa... z tego co wiem m. kiedys mial psy to od nich płaci sie podatek ale nie powiem ci czy to za kazdego czworonoga jest taki sam i ile wynosi...
probowałam mu przemycac lek w jego ulubionych przysmakach i w napoju - nie przeszło... mam w formie zawiesiny wiec nie ma co rozkruszac...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

twiggless-dzieki ,bede musiala napisac do wazki, ..to nie mam pomyslu jak mozesz mu jeszcze podac ten antybiotyk,w tym przypadku pewniejsze beda zastrzyki,choc to jest juz ostatecznosc..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

karolka o ile sie nie myle to Holly tez ma psa i jak sie dziewczyny pojawią to na pewno ci odpowiedzą ;)

uciekam do wyrka ksiązki posłuchać... wczoraj taka ciekawa mi sie trafiła ze dopiero jak m. budzik do pracy dzwonił (o 5tej ranp) to ja w koncu wyłaczyłam mp3ke :wink: na szczescie Antoś wyrozumialy i dal mi pognić do 10tej

dobrej nocki

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6289 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 298, 299, 300, 301, 302, 303, 304 ... 315  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Międzynarodowy

Strefa czasowa UTC [letni]