Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 3:03 am

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7260 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 356, 357, 358, 359, 360, 361, 362, 363  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja tylko mam nadzieję,że jutro lać nie będzie :roll: bo moje dziecko wszystko rozniesie :roll: dzisiaj wszystko było powywalane :roll: i ciągle chodził i pa pa pokazywał :roll: już widzę zimę a jeszcze lepiej deszczową jesień :roll: co to będzie się działo :roll: rozniesie hacjendę :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

U nas też spacer w deszczu zaliczony dzisiaj z parasolkami :D
A na nudę to wymyślam wypady do znajomych i popołudniami do dziadków bo inaczej by mnie Madzia zajechała ;)

Dziś nam nocka zaczęła się przed 21 i już dwa razy był płacz chyba będzie ciężko tylko nie wiem co małej jest. Może za dużo frytek zjadła albo kompot śliwkowy daje o sobie znać bo gazy ma i może brzuszek Ją boli.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka

dlatego ja zawzięłam się w sobie i stwierdziłam , że choć na 1-2h muszę z żabą wyjść na spacer i się poświęcić dla jego i mojego świętego spokoju, te kilka wrzodów co mam mi starczy i nowych nie potrzebuje, a tak dziec dotleniony i szczęśliwy i matka spokojna i tak już będzie dopóki nie wrócę do pracy , nie zależnie od pogody, jedynie wysoka temp lub zakaz lekarza nas w domu zatrzymie

mój o dziwo na razie ani razu sie nie obudził, ale nie mówię hop , bo usłyszy

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

U nas narazie nie leje więc mam nadzieję,że dzisiaj pospacerujemy :wink: a do do spaceru w deszczu to moje dziecko pod folią nie usiedzi zaraz ją rwie :wink: no i wyłazi spod niej i chce na nóżki a pod parasolką grzecznie jeszcze nie chodzi więc trudna sprawa :wink: trzeba przetrzymać ten etap :wink:

Cien I jak nocka???

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Nocka koszmarna ale przyczyna znaleziona KOMARY. Madzia pogryziona strasznie jak zaczęła się drapać to się dopiero zorientowałam. Na nogach z 4 ugryzienia a na rękach kolejne i jeszcze policzek. Komary goniłam pół nocy smarowałam Madzie i psikałam przeciw komarom ale nie za wiele to dało. Na ścianach mam krew z tych pijawek wrrr...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cien Biedna Madzia :( U nas tez wczoraj krążyły ale pozabijałam zanim zdążyły kogoś ukąsić :twisted: ale nachalne były strasznie :twisted:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witam

widzę temat komarów :? u nas było to samo tak pogryzły Kajkę że nie mogłam jej bucików założyć calutka kostka dookoła :? latałam z klapką aż w końcu kupiłam spirale dymiące chyba z raida i cud :!: zapaliłam przed spaniem wylazło 7 komarów nawet nie uciekały bo takie otumanione były a nad ranem znalazłam jeszcze 3 koło łóżeczka same padły :lol:
teraz co wieczór zapalam kawałek i mamy spokój wszystko pada a my śpimy spokojnie więc polecam bo naprawdę działa :!: :!:

co do spacerów to u nas jakoś przeszło
jak pada to puszczam ją na balkon posiedzi,popatrzy,wytłumaczę że nikt nie chodzi po dworze bo jest brzydko i zgoda no ale jak słońce to nie da rady widzi dzieci na podwórku i drze mordkę :lol:

Izolek pod namioty ja się nie odważę :lol: padła bym na zawał że mi jakiś wąż wchodzi do namiotu albo inne robactwo :lol:

stary mnie ciągnie na dwór a ja smalec na głowie mam :oops:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej laski :) U nas niestety choroba się przyplątała i padło na mnie :( mam katar i kaszel byłam wczoraj u lekarza, dostałam antybiotyk mam brać przez tydzień. Oczywiście jak szłam do lekarza najbardziej padało :roll:
Z komarami mamy spokój bo mamy rajda do gniazdka i tyż działa :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ambra Kupiłam te spirale na komary z Raida :wink: powiedz mi czy ty to dajesz na parapet jak masz otwarte okno??? i jak to potem gasisz????no i wolno to w domu palić??? kupiłam a nie wiem :roll:
Sniłaś mi się dzisiaj :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kasia a masz ten piaskowy raid??
kuruj się babo gdzie tam w lecie chorować

Ola przymykam balkon ale okno mam uchylone i działa,ułamuje kawałek z tej spirali tak ok.5-10cm wkładam do kieliszka żeby czubek wystawał,zapalam i czekam aż samo się wypali :wink: a kładę to na komodę żeby poleciało trochę na przedpokój,ale okno można mieć otwarte bo to na powietrzu też działa chyba nawet na opakowaniu pisze :D

my dziś krążyliśmy po sklepach szukamy dla Kajki laptopa na urodziny i jakoś nam nie podchodzą żadne :roll: ale za to kupiliśmy al`a baldachim taki liść nad łóżko z ikei i 2 półeczki na książki do małej na więcej stary nie dał się naciągnąć :twisted:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ambra zaraz zapalam bo już mi jakieś latają i brzęczą koło ucha :twisted:
Ja też się wybieram do Ikei i wybrać się nie umiem :roll: chcę kupić Bartkowi te półeczki http://www.allegro.pl/item705370845_ike ... mamut.html

Dzisiaj już wyszliśmy na spacerniak i Bartek w domu grzeczny :D dziecko szczęśliwe a matka miała spokój :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ola właśnie te kupiliśmy ;) 15zł aż żal nie kupić i widziałam te lampy które Ci się podobają po 30zł albo 40zł już teraz nie pamiętam,a nie wiesz co to jest ta karta ikea familly??
słyszałam że są duże zniżki babka kupiła poduszkę za 10zł a z tą kartą była po 0,99gr :shock:
tylko czy to nie jest czasem kredytówka :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ambra świetne są te półeczki :D a lampę też już mam :lol: w ogóle lubię Ikeowskie rzeczy :D Co do tej karty to nie mam pojęcia zobacz na ich stronie :wink: może coś więcej będzie tam pisać

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

no właśnie się zarejestrowałam teraz jak wpadnę to będę mogła szaleć :twisted:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ambra i o co chodzi z tym Ikea Family??? bo mnie nie chodzi ich stronka :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

to jakaś karta lojalnościowa możesz kupować taniej wybrane produkty jak np. ta poduszka za 1zł
widziałam na produktach zwykłe ceny i ceny ikea familly faktycznie były różnice po 5zł jak dla mnie to dość dużo
za kartę nic nie trzeba płacić więc co mi tam :lol: zawsze za oszczędzone grosze można kupić coś innego :twisted:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka

Karta jest super, te ją mam i np w lesnym parku niespodzianke w Ustroniu z ta karta sa tansze bilety, jeszcze w kilku innych punktach, a ceny w samej ikei powalajace z ta cena, często z niej korzystam

Ambra ja uwiebiam akcję namioty ,za panny często korzystałam z tej aktrakcji, z S juz mniej, ale małemu tez pokarzemy ze i tak można spędzać czas,

co do komarów u nas nie ma czegoś takiego w 100% sprawdzają się moskitiery w oknach i mam problem z głowy

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ambra Zaraz sobie założę też tą kartę :D

Mnie moskitiery wkurzają bo mam u Bartka :x :x ani to wyjrzeć przez okno nie idzie,urywa się to :twisted: a przy myciu okien no comment :roll: postanowiłam to zerwać i zainwestować w raida :wink:

Zarejestrowałam się :D teraz tylko czekać na kartę :D

Iza
O której na spacer popołudniu idziesz??? bo wczoraj się minęłyśmy :wink: Chyba,że szykujesz na fajer i czasu brak :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka

Witam !!!!!!!!!!!!!!

my już po spacerniaku jednym a drugi bedzie spacer tatowy,bo mama idzie do ginekologa,

spacer zaliczony razem z wizyta w przychodni , moje dziecko waży 12 kg, teraz wiem z czego mnie bola plecy, ale wazne ze z siusiorkiem wszystko ok, tzn ładnie schodzi, a myślałam ze bedzie z tym cyrk, a i mały ma chrypkę i mamy dwie opcje albo uczulenie na pomarańcze, albo początek infekcji górnych dróg oddechowych , dostaliśmy leki zapobiegawcze i na allergie, zobaczymy , musi byc zdrowy bo w sobotę impreza

Ola a jak tam kupy Bartka, bo mówiłam z moją DR i powiedziała ze to może byc od za duzej ilości soków owocowych , jak nie ma innych objawów

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej laski ! Witamy w to deszczowe przedpołudnie :)
Ja osobiście wolę taką pogodę od upałów czy duchoty, tylko żeby bez deszczu było :roll:
Mały też w taką pogodę w domu szaleje, ściągam go po milion razy z krzeseł bo mamy te na kółkach a Grześ jak już wdrapie się na nie to nie usiądzie spokojnie tylko próbuje wdrapać się na stół, krzesło odjedzie i bedzie zbierał ząbki, :roll: a nie usłucha że nie wolno wchodzić. :evil:
Ambra ja zawsze choruje w wakacje albo święta, lub jak gdzieś kroi się dłuższy wyjazd to na bank coś mnie łapie, taka na dzika uroda :evil: :evil: :evil: ale czuje się już dużo lepiej
za to wiem że musze młodemu kupić kalosze , to wtedy i taka pogoda nam nie straszna :) najwyżej ja się cieplej ubiore :roll:

a co do rajda to ja mam i ten piaskowy i taki w płynie do kontaktu i na razie w użyciu ten w płynie

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7260 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 356, 357, 358, 359, 360, 361, 362, 363  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]