Dzisiaj jest sob maja 02, 2026 5:37 pm

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Międzynarodowy

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6289 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 291, 292, 293, 294, 295, 296, 297 ... 315  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam,

No taka tutaj cisza nastala ...
Marryna bidulko, pewnie ciagle chce Ci sie spac. Ja przez pierwsze 3 miesiace bylam strasznie zmeczona. Kiedy sie wybierasz do lekarza / poloznej?

Haniu - Wy to macie fajnie z tym jacuzzi :roll:

My w niedziele bylismy w zoo w Amsterdamie. Mlodemu podobaly sie ryby, slonie, szympansy i foki :D Ida mu chyba ze 4 zeby (trzonowe) na raz. Katar ma i zrzedny jest niesamowicie. Ale jakos przezyjemy :wink:
Acha i musze sie pochwalic, ze Remko przeszedl wczoraj pare metrow bez trzymanki. Tzn. troche go zbajerowalismy - Martin szedl za nim i trzymal rece przed nim, ale tak zeby nie dosiegnal no i mlody dreptal sobie z zamiarem zlapania taty za rece :lol:
Postaram sie wrzucic pare zdjec z wakacji dzisiaj po poludniu.

Milego dzionka

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej hej mamuski,co tak marnie piszecie............okres wakacyjny i wszystkie zajęte :lol:
maryna to dopiero poczatki :wink: ,ale dasz radę,ciekawe co będziecie mieli,może parka bedzie :) ,kiedy idziesz do lekarza?

no i co to za wirus u Was panuje,biedne dzieciaczki tak rozwolnienie meczy,dobrze że juz doszły do siebie,czyzby to rota wirus?
zastanawiałam sie czy by nie szczepić na niego mojej córci :roll: czy któras szczepiła?

a moja królewna to mały terorysta :lol: :roll: nawet do toalety nie moge isc bo sie budzi i płacze,musze byc koło niej..........no to lezy na łózku,a ja z laptopem obok :wink:
wczoraj byłam u ginekolozki sprawdzic czy wsio oki po porodzie,zagoiło sie dobrze i mozemy sie starac o drugie :wink: ,tylko najpierw moje kochanie musi przyjechać...........a ja sie troszke boje naszego pierwszego razu po porodzie
a tu moje rozkoszne dziecię :wink:

Obrazek

przesmiesznie wyglada w tej opasce :lol:

Obrazek

a tak sie smieje do karuzelki

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

wazka :brv: dla Remka za pierwsze kroczki! Czekam na fotki z wakacji! Co do lekarza, to sama nie wiem kiedy iść. Jak sprawdzałam kartę ciąży, to okazało się, ze pierwszy raz poszłam w 9 tc. Wiadomo jak tu jest. Chociaż szczerze, to już bym poszła...
A senna jestem i to strasznie. Na dodatek nie mogłam dziś w nocy spać. Zamykałam oczy i za nic nie mogłam zasnąć. Nawet udało mi się (odpukać) oduczyć Cleo budzenia się ok 3.00 na mleko. Teraz śpi do 5.30, wypija mleczko i dalej w kimkę do ok 9.00, czasami 8.00.

zuczek śliczna jest ta twoja królewna :pipi: Co do pierwszego razu po porodzie, to normalne, ze się boisz. Ale pomalutku i na spokojnie i będzie ok :wink: Z mojej strony mogę polecić żelik ( po porodzie przez jakiś czas są straszne suchoty- nieprzyjemna sprawa w czasie ten tego...)

Cholipka Cleo zaczęła właśnie zrzucać książki z półki. Wcześniej do nich nie sięgała... :twisted:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

dzięki maryna chyba rzeczywiście sobie kupię,bo nie ty pierwsza mi to mówisz

wazka :brv: dla Remka za pierwsze samodzielne kroczki i czekamy na zdjęcia

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

zuczek kup, kup warto :wink: :lol:

Iza a co u was? Jak tam rejs statkiem? Antos zdrowy?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam,
wkońcu na stałe mam dostęp do świata :)

Marryna : :brv: :kla: SERDECZNE GRATULEJSZON :D

U nas właściwie po staremu, zalliczyliśmy wizytę w szpitalu z Olusiem, bo zauważyliśmy pewnego wieczoru, że słabo coś rusza nóżka, zrobili mu rentgena wszystko ok, gdzies sobie ją musiał nadwyrężyć, bo fika, że szok, po 4 razy z pleców na brzuch i spowrotem, śpi na boczkach i pełza :) mój kochany łobuziak :D

Byliśmy też na kawce u nowej polskiej mamuśki niedaleko nas, obiecała,że się tu wam przedstawi ale widzę, że muszę się przypomnieć.

żuczek: super mała wygląda w tej opasce. no i ja dostałam okres, i to taki ze nie nadążam zmieniać :? a było tak cudownie bez. Też na początku używałam żelu, przyda się napewno :)

Ważka: :brv: za pierwsze kroczki Remcia

Ja szukam ozdób na pół roczku i nigdzie nie mogę znależć :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wazka-za pierwsze kroczki Remko!!! :$%^: :okk: :gift: :bal: :gift: :gift:
Zuczek-sliczna krolewna,a jak ladnie jej w tej opasce:)

u nas ok,choc chcialabym zatrzymac czas,bo moj brat juz za dwa dni jedzie do domu:( a tak to mialam z kim isc na spacer,do sklepu..:(

co do niedzieli to bylismy w Harderwijk w dolphinarium..bylo super..pozniej wkleje jakies zdjatka..uciekam...papa

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Boziu, no w końcu cos tu się ruszyło :roll: :wink:

Wazka brawo dla Remko za pierwsze kroczki i czekamy na fotki :D

Zuczek ślicznotka jest z Gosi i podobna chyba do taty, nieprawdaż ?
Co do szczepienia na rotawirusa to słyszałam opinię od koleżanki, która mieszka w PL i lekarz jej powiedział, że jesli zaszczepi synka, to i tak może zachorować i jeszcze gorzej to wszystko przejść ... jej synek przechodził to paskudztwo już 2 razy ... niestety i 2 razy byli w szpitalu.
Już chcecie poczynić staranka o następne :shock: :D :wink:

Marryna Tino potrafi już samodzielnie otworzyc sobie drzwi, więc wszystkie klamki są poprzekładnane do góry ... też byliśmy w szoku, jak podszedł sobie do drzwi i z łatwością je otworzył i sobie poszedł :shock: :wink:

Ewcia dobrze, że nóżką Olka wszystko ok, ale strachu sie pewnie najedliście :? A ja tam z nerką ... w porządku już jest ???

Karolka również czekamy na fotki z dolfinarium :)

A ja dziś z koleżanką i naszymi dzieciaczkami połaziliśmy po centrum i kupiłyśmy kilka bluzek na jesień dla smyków ...
Jutro czeka mnie kontrola dentystyczna, a później przyjemność ... basenowe szaleństwo :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ewcia dziekuje bardzo! Dobrze, ze z nóżką okazało się wsio ok. Ale Oluś jest wiercipiętą :)

karolka o to delfinarium mi do głowy nie przyszło, ale słyszałam, ze fajnie tam jest.

hania no widzisz troszkę się babeczki zrehabilitowały i zaczęły pisać :wink:

W poniedziałek przyjeżdżają do nas nasi znajomi z klubu, małżeństwo z 2 letnią córeczką. Fajnie, bo Cleo będzie miała towarzyszkę do wspólnych zabaw. No i zapewne znów będziemy wybywać i zwiedzać różne miejsca. Ale najpierw musimy jechać po nasz samochód...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam,

mój Aluś-żywczyk padł jak kawka :)
Hania: oj strachu się najedliśmy okropnie :cry:Mam nadzieje,że jutro go chirurg jeszcze zbada i zapomnimy o strachu. A co do moczowodu,to mamy usg 10 sierpnia bo teraz chodzimy raz na 3 miesiące.

głowa coś mnie rozbolała popoludniu i daje we znaki, chyba ciśnienie :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ale sie mamusie rozpisaly !!! :D Tak trzymac :wink:

Zuczek - sliczna krolewna, a jakie ma duze oczka !! Planujesz powrot do NL, czy na razie zostajesz z coreczka w Polsce?

Marryna - wydaje mi sie, ze mozesz sie juz umowic z polozna. Oni na poczatku robia wywiad, dostajesz materialy, reklamowki itp. Ja poszlam juz w 5 tygodniu ciazy :wink:

Ewcia - moze w jakims sklepie internetowym cos znajdziesz ... To widze, ze Alus sie rozkrecil na calego :D

Hania - my tez musiemy zabezpieczyc dom. Na razie zamontowalismy bramki przed schodami, bo mlody uwielbia sie wspinac. Ostatnio wspial sie na 7 schod (oczywiscie pod czujnym okiem Martina)

Karolka - czekamy na zdjecia !! Tez kiedys bylam, super sprawa

A tutaj nasz zajecia wakacyjne:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Sorry za ilosc, ale nie moglam sie zdecydowac, ktore wkleic :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hejka!

wazka kurcze moze faktycznie się już wybiorę do położnej. Jak byłam z Cleo w ciązy, to pierwszy raz poszłam ok 6tc, ale o dlatego, ze miałam bóle brzucha. Wtedy mi powiedzieli, że jak wsio bedzie ok, to nastepnym razem mam przyjsc ok 9 tc jak juz bedzie widac serduszko bijące. No i wtedy dopiero założyli mi kartę ciąży...
Zdjęcia super, aż chce się takiego ciepełka i laby...
A powiedz mi prosze, gdzie kupiliscie ten "plecak", w którym Martin nosi Remko? Wygodny jest? No i do ilu kilo? Tez taki szukamy...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Marryna - jestem w pracy, wiec Ci teraz nie powiem jakiej marki jest ten plecak. Cos do 20/25 kgs. Jest wygodny i ma taka wkladke dla mniejszych dzieci (zeby wyzej siedzialy), ma ogromna kieszen z tylu na zamek, gdzie sie mnostwo zmiesci. Tylko potrzeba dwoch osob, zeby malucha wlozyc do plecaka, no chyba ze opanujesz inna technike (np. na kanapie). My kupilismy na marktplaatsu prawie niezniszczony i za grosze.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam,

Wazka zdjęcia fajowe, a jak Ty opalona jesteś :fkf: :D Widać, że Remko również był bardzo zadowolony z wakacji, a w wodzie to chyba czuje się jak rybka :wink:

Pogoda się poprawiła ... jest ceplutko i swici słoneczko, bo rano chłodno bylo i deszcz padał ...
Tino ucina sobie drzemkę, a później zje obiadek i ruszamy na basen :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

wazka to zaraz zabieram się za szukanie :) No i umówiłam się na jutro na wizytę, oczywiście od razu zapytali się mnie, który to tydzień, ale szybko odpowiedziałam, ze mam problem i że muszę się zbadać...A co tam niech sprawdza, a ja będę spokojniejsza, co nie?

hania no pogoda się super zrobiła, my już po spacerku, Cleo się właśnie do snu układa. A basen też mi się marzy. 15 sierpnia wyjeżdżamy na wczasy i będziemy mieli basen pod nosem :D

Na 16.00 idę do fryzjera, troszkę zmienię sobie fryzurę, mam nadzieję, ze będzie ok... :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hania - z opalenizny juz prawie ani sladu :cry: Prznajmniej na twarzy, szybko sie zmyla. Remko uwielbia wode, tylko by sie pluskal. A ten basen to kryty?

Marryna - dobrze zrobilas, ze sie umowilas :D Na marktplaatsu to musisz miec troche cierpliwosc. My szukalismy w obrebie 15 km od nas i w koncu cos sie pojawilo.
Wiesz ja tez zapuszczam wlosy i mnie szlag trafia. Mam teraz taka nijaka dlugosc - ani sie tych wlosow spiac nie da ... Co planujesz na glowie? Ciagle zapuszczasz? Koniecznie pochwal sie nam nowa fryzurka :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

wazka no właśnie ja już se to zapuszczanie odpuściłam, no może nie zupełnie, bo chcę skrócić włosy z tyłu, a te po bokach pozostawić. Właśnie przeglądam marktplaats i w okolicy do 15 km znalazłam tylko 2 sztuki i to chyba nie za ciekawe, ale do 25 km jest juz większy wybór. Musisz mi koniecznie napisać markę, to może uda mi się znaleźć taką samą, a wiadomo wy już sprawdziliście i jesteście zadowoleni...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam,

u nas wsio ok, chirurg powiedziała,że nie widzi, żeby coś mu dolegało, wyćwiczyła go a on śmiał się, troszkę jeszcze oszczędza tą nóżkę, ale mam nadzieje, że za kilka dni już wszystko wróci do normy.

Marryna: jasne idź do położnej,jak masz jakiekolwiek obawy
Ważka: Remcio słodki, pozazdrościć wakacji.kurde no i nic nie znalazłam na pół roczku chodziło mi o jakieś czapeczki , baloniki, chyba też faktycznie luknę w marktplaats.

Dziwna ta pogoda, rano zachmurzenie, deszczyk a teraz duchota :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Marryna to się "pobasenujecie" równiez :wink: to jest jednak super sprawa :)
Jakbys miała ochotę , to prosimy o wstawienie fotek nowej fryzurki :)

Wazka tam jest basen kryty i na powietrzu. Wykupując karnet dzienny można korzystac z wszystkich basenów, zjeżdżalni i innych wodnych atrakcji Obrazek

Ewcia z pewnością wszytko wróci do normy z nóżką i dobrze, że z nerką wsio ok ...

Dzień zaliczony do udanych :D Na basenie bylismy ponad 2 godziny, Tino i synek mojej koleżanki popływali, poszaleli troszkę i sami mieli dośc, bo zaczęli wychodzić z basenu ... Tino w samochodzie zasnął, ale dobrze, że krótko pospał, bo nie chce mi sie siedzieć do północy :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Marryna - ten plecak jest firmy Normad. Jak fryzura?

Ewcia - no chyba, ze kupisz cos na 6 latek i dopiszesz miesiecy :lol:

Hania - fajnie macie z tym basenem :wink: U nas na razie pogoda niebasenowa :cry:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6289 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 291, 292, 293, 294, 295, 296, 297 ... 315  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Międzynarodowy

Strefa czasowa UTC [letni]