Dzisiaj jest sob maja 02, 2026 5:38 pm

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Międzynarodowy

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6289 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 290, 291, 292, 293, 294, 295, 296 ... 315  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Marryna GRATULACJE :D :D :D Ale nas zaskoczyłaś :shock: :D :D :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hejka!

Dziewczynki jeszcze raz dziekuje! :D
Już nie mogę się doczekać wizyty u lekarza, ale na nią muszę ciutkę poczekac.

Iza oj oby się obeszło bez szpitala. Trzymam kciukasy! Apetyt już wrócił? Jak kupki? A rower fajowy!

karolka ja ci mogę polecić
:arrow: Zaanse Schans- Holandia w pigułce- http://www.zaanseschans.nl/

:arrow: Safari- nie byłam, ale ponoć warto zobaczyć- http://www.safaripark.nl/

:arrow: Drielandenpunt- ciekawe miejsce, zabawa w labiryncie jest superowa :wink: - http://www.drielandenpunt.nl/

:arrow: oczywiscie Brugia z przepiękną starówką i znakomitymi czekoladkami

:arrow: Kinderdijk- mnóstwo wiatraków w jednym miejscu- http://www.kinderdijk.nl/

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Marryna-dzieki jeszcze raz dzieki:)

a my mielismy dzis jeszcze na chwilke gosci z Anglii bo jada do Pl,wiec sa w polowie drogi:)
uciekam do lozeczka...papa

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam,

Mój łobuziak powrócił do mleczka i dziś rano z chęcią wypił całą butlę :D

Marryna pochwaliliscie się już rodzinie ?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hejka!

Musze się Wam pochwalić...Cleo wczoraj zaczęła sama chodzić!!!
To znaczy już wcześniej sama robiła kilka kroków, ale zawsze gdy my ją poszczaliśmy. A wczoraj się sama puszczała i w długą :D
Na początku zaliczyła dość groźny upadek, ale na szczęście jej to nie zraziło.
Dziś przeszłam z nią spory kawałek, szła trzymając się za moją rękę i wcale nie miała ochoty wracać do domu. Po drodze musiała dotknąć każdego murku, powąchać kwiatki, wejść na schody... :lol:

Hania
jak na razie to powiedzieliśmy tylko naszym rodzicom i rodzeństwu no i wam. Poczekam na wizytę u lekarza i dopiero wtedy podzielę się to cudowną wiadomością z innymi. A tak se myślę, może byś z Tino przyjechała w przyszłym tygodniu na kawkę? Zapraszamy! A co mu tak znowu mleczko zasmakowało?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Marryna :brv: dla Cleo za samodzielne kroczki :D
Z miłą chęcią bym przyjechała, ale nie mam teraz w ogóle auta do dyspozycji, więc raczej nici z planu :( ale jeśli jesteś mobilna, to zapraszam serdecznie do siebie :D Daj znać :wink:
Też się właśnie zdziwiłam, że mleczko mu z powrote zasmakowało, ale to w sumie dobrze :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hejka,

Wchodze na forum i co widze? Marryna w ciazy - wow gratulacje Kochana :flo: :sss: :$%^: Jak samopoczucie i w ogole ?? Termin bedzie chyba cos na kwiecien, prawda?
My wrocilismy w sobote, bylo super, piekna pogoda, slonce, wspaniale krajobrazy ... Nasz domek byl na koncu malusienkiej malowniczej miejscowosci Monteverdi Marittimo, gdzie czas sie zatrzymal. Kazda wloska babcia we wsi zachwycala sie naszym maluchem: "che bello !" a Pani ze sklepu brala go za lade i pozwala mu tam buszowac.
Jako ze oboje z Martinem jestesmy smakoszami wina - zwiedzilismy 2 winnice z degustacja i 2 razy wybralismy sie nad morze (ok. 20 km od naszej miejscowosci). Teraz niestety z powrotem w deszczowej Holandii :(

Iza - przeczytalam obie ksiazki, kiedy wracasz, bo mi juz za Wami teskno. Mam nadzieje, ze z Antosiem okaze sie wszystko w porzadku

Marryna - Remko na razie za jedna reke chodzi,

Hania - Ty jeszcze w PL?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wazka my już od 14 lipca w NL :wink:
Super, że wczasy się udały i jesteście zadowoleni ... teraz czekamy na fotki :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hania na ja wlasnie tez nie mam autka, pożyczylismy naszym znajomym z Niemiec. Ich samochód się zepsuł i nie mieli czym na urlop jechac.

wazka dziekuje bardzo :D Co do samopoczucia, to ok. Tylko senna jestem, jak Cleo zasypia w dzień, to ja też idę się położyć. Dzis spałam ponad 2 godziny. Super, ze wakacje się wam udały. Tak jak Hania czekam na fotki 8)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

marryna-wielkie gratki dla Cleo!!!super za pierwsze kroczki:) :brv: :$%^: :okk: :koko: :$%^: :brv: :okk: :$%^: :brv:
wazka-a jakies zdjecia z wakacji,gdzie?super ze urlopik udany!! :)
haniu-oo to Tino powrocil do mleczka,coz za odmiana:)

a u nas z pogoda tez tak srednio,nawet na spacer trudno sie wybrac,skoro co jakis czas pada...:( dzis wstalysmy o 9.00, a po poludniu bylam tak senna ze zasnelam razem z mala,i spalysmy jakies 4 godz:)przynajmniej troche sie wyspalysmy:)
jutro wybieramy sie do miasta ,polazic po sklepach,a w niedziele zabieramy brata na wycieczke,tylko ciezko zadecydowac,dokad pojedziemy bo pogoda nie zabardzo i zwiedzanie czegokolwiek na swiezym powietrzu-jest bezsensu,chyba ze sie poprawi,w co bardzo watpie..wiec moze pojdziemy gdzies do domu figur woskowych,itp...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hejka

marryna moje gratulacje :D :D :D zazdroszcze :wink:

a ja nie mam internetu w domu , a teraz jestem u brata i zajrzałam na sekude.
ja chora migdał mam powiekszony :( i nie wiem od czego kupiłam sobie leki jak do poniedziałku nie przejdzie to musze do lekarza jechac.

dobrze ze dzieciaczki zdrowieja :D
lece bo juz mi tarkocza bo dzieci chca sobie pograć czy coś

pozdrawiam buziaki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

olga oj cos wam ta Polska nie służy...dużo zdrówka zycze. A ty nie zazdrosc, tylko bierzcie sie do roboty :wink: Dziekuje za gratki!

Dzis wybralismy sie na zakupy. W sierpniu wyjezdzamy na tydzien w Alpy. Kupiłam sobie buty i portki. Forma wakacji sie nam nieco zmieni, tzn bedzie bardziej lajtowa, ale i tak bedzie super :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

My dziś bylismy z Tino u lekarza, bo dostał biegunkę :( Praktycznie co 5-10 minut puszczał bąki z kleksami, no a konsystencja kupy, to już wiadomo jaka :roll:
Lekarz powiedział, że teraz panuje wirus w powietrzu i bardzo dużo dzieci to dopadło. Na szczęście Tino nie ma gorączki, je i pije normalnie. Jesli do poniedziałku nie przejdzie, to mamy się zgłosic do lekarza z próbką kału do badania. Mam nadzieję, że jednak będzie dobrze ...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hania kurcze, to moze Cleo tez to ma. Od 3 dni kupkuje dosc czesto i znow na zielono. Jej co prawda apetyt sie pogorszyl. Zobacze jeszcze jak bedzie jutro, jak nic sie nie zmieni to tez pojde migiem do lekarza. Do tego ja i Mat biegamy dzis co chwilke do kibelka. Moze faktycznie to jakis wirus...Buziak dla Tino, oby mu szybko przeszlo.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Bry,

Marryna Tino też robił zielonkawe kupy, ale najważniejsze, że nie gorączkuje. Lekarz powiedział, że my też możemy się zarazić :roll: Dostalismy od lekarza jedynie Orisel-Junior (glucose-zout preparaat ter behandeling en voorkoming vn uitdroging bij diarree) by uzupełnic minerały i zapobiec odwodnieniu. Może podaj również Cleo, jak tak duzo kupkuje. To jest bez recepty i kosztuje ok. 4 euro. Buziaki dla Was i szybko do zdrówka wracajcie :wink:
Szkoda, że z naszego spotkanka nic nie wyszło, ale jak tylko będę miała z powrotem autko, to dam znać i sie spotkamy :)

Dziewczyny co macie dzis w planach ???

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej!

Hania u nas juz na szczescie spokojniej. A jak Tino? Co do planów, to chyba wyskoczymy na wycieczkę rowerową.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Marryna u nas dzis też jest juz lepiej. Tino w nocy puszczał bąki, ale bez kleksów :wink: Z rana zrobił mała kupę i jak dotychczas nic :) ... to chyba dobry znak.
Moi dwaj już siedzą w jacuzzi i szaleją, że hohoho :lol: a ja gotuję obiadek.

Gdzie reszta kobitek sie podziewa ???

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Bry!

Oj Cleo mi dzis nie dała pospać, a tak bym se jeszcze poleżała :roll:
Pogoda zapowiada się ładna, pewnie wyskoczymy na jakis długi spacer albo wycieczkę rowerem.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam,

a ja dziś z Tino, koleżanka i jej synkeim spędzilismy ten dzionek na olbrzymim placu zabaw :D Nasi synkowie ładnie się pobawili, a później jeszcze torcik i kawka u koleżanki :) W środę ruszamy na basen :)

Marryna ciążowa senność daje znac o sobie ? :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dobry :ddd:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6289 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 290, 291, 292, 293, 294, 295, 296 ... 315  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Międzynarodowy

Strefa czasowa UTC [letni]