Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 7:11 am

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7260 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 351, 352, 353, 354, 355, 356, 357 ... 363  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Gugelek Twoja córeczka jest przesliczna i chyba sie nie myle jak powiem ze buziaczek ma po mamusi - tylko schrupać w tych różowościach
a z chrztem to wam migiem poszło:) podziwiam ze 2 tyg po porodzie miałś juz tyle siły na bieganie:)) zdrówka i udanych spacerków dla skrba i Ciebie

Ainko na wczasy z maluchem najlepiej sie wybrać dopóki jest na piersi i nie łazikuje - bo najbezpieczniej, duzo śpi i masz więcej czasu dla siebie
wczasy w tym roku pewnie znowu w Grecji tylko aż strach mnie oblatuje co Kuba będzie wyczyniał, w tamtym roku pediatra miała racje zeby korzystać puki mały, teraz wlezie wszędzie a woda to jego zywioł na sekunde z oczu nie spuścisz a o spaniu lub drzemce w ciagu dnia jak ma rozrywek za duzo to moge zapomnieć, no chyba ze pada , no ale w grecji juz jest po porze deszczowej

aha, pochwaliłam sie wam ze bede ciocia ale o czymś innym chciałam wczoraj napisać:))

wczoraj teściowie mieli 30 rocznice slubu, wysłałam im do Rzymu pismo o błogosławieństwo od papieża, przyszło b.szybko - no to wczoraj pojechalismy prezent spakowany ramka i pergamin w tubie z Rzymu - teściowa pod wrazeniem teść tez - pomimo niedzieli od razu przybił gwoździa do ściany i powiesił na honorowym miejscu, za godzine przyszła szwagierka z mężęm ( ich młodszym synem - bratem mojego M) na ramkę z papieżem nawet nie zerknęli, Asia wyciagnęła kopertę z usg i dała teściowej, no i nasz prezent został przelicytowany - tećiowie mało nie zemdleli po raz drugi wczoraj - rocznica moich teściów była dla mnich emocjonująca, dla nas też:))

koniec mojego rozpisywania, normę za parę e-mam wyrobiłam

gdzie wcieło wszystkie urlopowiczki

Kasiu a Grzesiowi widać klimat słuzy:))
pogody życzę, i zeby was powodzie omijały

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

A ja Kasię z Grzesiem w "moim" Realu chyba widziałam i nie mogłam na forum napisać, bo mi net padł :!: :!: :!: Jak ją zobaczyłam, to nie chciałam jej gonić, bo już daleko była. Chciałam się zapytać, czy tam była, czy ja zwidy miałam, ale nistety nie mogłam :evil:

Netula nie wiem jak tam u Ciebie jest, ale czytałam coś takiego:

Cytuj:
nie to nie tarczyca tylko nadnercza. zaczęły źle pracować po schudnięciu. wydzielały za dużo androstendionu w wyniku czego zarastałam włosami, na ramionach, całych plecach porobiły się grube i długie rozstępy. androstendion źle wpływa na pozostałe hormony kobiece, hamuje ich działanie i objawy są takie jak przy menopauzie. organizm zatrzymywał wodę, cała obrastałam meszkiem, skóra stała się tłusta, a i jeszcze brak okresu. leczyłam się jakieś 8 lat, dopiero od 2 lat nie biorę hormonów. strasznie się bałam że będę miała problemy z zajściem w ciążę i zresztą tak było bo mimo iż cykl bardzo regularny to owulacji nie miałam. miesiąc temu przeszłam na MM, nic nie chudłam i nadal ze spadkiem wagi cienko ale już po tygodniu zauważyłam wielką zmianę,lepiej się czułam, miałam dużo energii i w 9 dniu cyklu miałam owulację i tak właśnie powstała ta fasolka którą mam w brzuchu . jeszcze nie wiem czy z nią wszystko w porządku ale i tak już się bardzo cieszę

Może też spróbujesz Metody Montignac? Ona reguluje pracę trzustki i ogólnie poprawia się stan zdrowia. Warto spróbować ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Aga ta Asia jest w ciazy? Jak tak to super. Te blogoslawienstwo jest super. Ja zalatwilam moim rodzica na 30 rocznice i byli zachwyceni. Dzadkowie od mojego meza tez mieli duza rocznice w tym roku i tez im to zalatwilam. Zastanawiali sie jak to zrobilam. Ja na to ze ma sie chody w Rzymie ;).
Gugulek Karinka slicznotka poprostu schrupac. Az ma sie ochote na dziewczynke ;).

Moja siostra bedzie miala dziewczynke i w sumie nie moge sie doczekac jak to bedzie a to juz niedlugo. Moze w sierpniu zostane prawdziwa ciocia ;).

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

jedna taka matka... ja niestety mam troszke inne problemy bo jestm posiadaczka p/c przeciwjadrowych a to troszke bardziej skomplikowane:) ale licze monco ze w szpitalu postawia jakas sluszna diagnoze:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

No w końcu się odzywacie :).

Gugelek Karinka sliczna po mamusi i śpi jak aniołek.

Mój aniołek tak dał mi dzisiaj popalić że na zakupach w tesco już nie wytrzymałam i dostała klapsa tak się obraziła, że do kasy stała obo i nawet ręki mi nie podała zgaga mała
(ale dzisiaj już z nią nie mogłam ). Najpier wstała o 1.45 bo ma jakąś wysypkę byłyśmy u lekarza ale jej doktro ma urlop więc jakieś zastępstwo powiedieli, żę dać wapno i zyrtek. No tyle to ja sama wiem :(. No ale ok. Poszła spać spowrotem o 5 jak tatusia do pracy wyprawiła i wstała o 7. Pojechałyśmy na badanie krwi i moczu ( moje ostatnie w ciąży - ale się cieszę ). Tam była grzeczn trzymała mnie za rękę bo powiedziałam że się boje więc dodawała mi odwagi :).
Potem jechaliśmy do jej lekarza i całą drogę darła się że nie chce siedzieć w pasach i zerwała rolety i to tak że są do wywalenia :/. Potem u lekarza odkręciła butelkę i wylała na siebie bo było jej si (ciepło). Idąc do apteki ze mną po zyrtek nagle zachciało jej się wozka do którego chyba z 3 miesiące już nie chciał usiąśc i musiałam ją nieść. No to się buntowała bo ją dzidzia kopała.
OK droga do domu znów płacz, że musi jechać w pasach więc powiedziałam że jedziemy do Tesco no i było 5 minut ciszy a w Tesco najpier buty rozebrała i nie chciała ich założyć, potem w kolejce za mięsem nie chciała stać i biegała w kółko włażąć za ladę. Jak już szłam do kasy to wczołgałą się na magazyn i darła się w niebogłosy bo ją z tamtąd zabrałam a przy kasie powiesiła mi się na uszach z siatki i całe zakupy poszły w .... No więć już nie wytrzymałam dałałm jej klapsa i kazałam czekać obok siebie w wózku a ta zgaga z niego wyszła jak ja płaciłam. Wróciłam teraz do domu i jestem zmachana i wykończona jak szczur :(.
I tak miło spędzam dzisiejszą rocznice ślubu wrrrr :/.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ainko tak ta Asia z gch:)) mam tylko jedna szwagierkę:)
moi teściowie w 7niebie bo będą 2 wnuczki od kazdego syna:))
na bł odpowiedziałam podobnie, ze mam swoje źródła:))podobnie jak twoi dostali na 30rocznicę

tiga no nie zazdroszcze wyczynów córci a druga w drodze... to dopiero bedziesz miała wesoło, chyba ze Paulinka stanie sie opiekuńcza i zmieni się nie do poznaniak, zycze z całego serca:)

na problemy z zajściem w ciążę nic mądrego nie wymysle, my po prostu bez latania po lekarzach czekalismy, w sobote stałam w kolejce i słyszłam jak kobieta opowiadała ze jej synowa po 12 latach małzeństwa jest w koncu w ciąży b.niespodziewanej, najpierw przez lata sie leczyli a jak nie dało to rezultatów to przestali,pogodzili sie z tym ze juz nie będą mieć dzieci, a za niedługo ona bedzie babcia:) cuda się zdarzają

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Aga jakos tak nie pomyslalal. pogratuluj im ode mnie i Daniela. Super :). To poczatek tak? Moi dostali w tamtym roku. Ciesze sie ze chociaz to mogl zobaczyc, przezyc bo nastepnych rocznic nie beda mieli :(.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ainko głowa do góry, Twój Kuba ma w niebie Anioła- dziadka co czuwa nad nim, mój Kuba też - tyle ze mój tata wnuków się nie doczekał
Asia kończy 3m-c , czyli 13 tydz:)) w styczniu pod koniec będziemy się cieszyć maluszkiem - Daniel już jej pogratulował a ona od razu wiedziała czyja to sprawka ze wie:)) na razie wie tylko najblizsza rodzina i jej psiapsiółka, która jest w 8tyg:))

:$%^: za 9 dni lecimy do Bułgarii,:aa: dzis już wszystko opłacone tylko się spakować i :siu:
juz sie nie moge doczekać tej plaży morza i ciepełka:))) :kjk: moja kolezanka wróciła w tam tym tygodniu stamtąd:))))

aha no i jeszcze sie pochwale ze wysadzanie Kuby i chodzenie po domu w samych majteczkach lub bez zaczęło dawać efekty , wczoraj usiadł sam na nocnik i zrobił siku , a dziś sam sobie usiadł tylko majtek nie miał mu kto ściagnać, bo ja niedobra matka nie zauwazyłam bo przez telefon gfadałam, a on sam usiadł i kupę strzelił:))) matka dumna z postępów synka:))
lece mleko robić dla bestyjki bo mi tu klawiature chce wyrwać
spokojnego wieczoru wszystkim mamom i dzieciaczkom

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Netula ja wiem, że u Ciebie to co innego. Podpowiadam Ci tylko, że ta metoda poprawia generalnie zdrowie i samopoczucie ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Aga mam nadzieje ze nie jestes zla na mnie ze mu powiedzialam :(. Mam nadzieje, ze Asia tez sie na nas nie gniewa. Cieszymy sie razem z nia :).

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dzis to mialam szczescie. Widzialam Gugulka jak maszerowala z wozkiem. Nistety w ostatniej chwili ja zauwazylam i nie zatrabilam a jechalam na badanie i szczepienie z Kuba. Wiec Kubus jest zdrowiutki. Do 2 tygodni powinny wyjsc gorne zabki :). Wazy 8900 duzo? Rozplakal sie na szczepieniu ale na szczescie ma to juz za soba. Potem pojechalam z mama do tesco. Tam spotkalam Ize Kubusiem :). Milo cie bylo Izo zobaczyc :).

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka

Ainko mi też było miło Cię zobaczyć, aż mi się humorek polepszył,

powiem wam dziewczyny ze Kubus taki w mamę wpatrzony ze szok, zakochany w mamie i tyle i coraz bardziej do Ani jest podobny, pozdrawiamy i ślemy buziaki

i życzymy wszystkiego naj Kubusiowi z okazji 8 miesięcy

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dzieki Izo ;*. Ciebie tez bylo milo widziec. Przepraszam ale troszke sie spieszylismy :(.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

No a więc tak. byłam u mojego gina spędziłam tam z Paulusią 3,5h więc Paula już szału dostawała i nic nowego nie wiem. Hematokryt mam niski i powiedział że albo za mało warzyw i owoców albo mam sobie dokupić jakieś tam tabletki co mi przepisał. Pozatym powiedziałam, że w sobotę jadę na wczasy no to kazał usiąść na kozła i powiedział, że szyjka wszystko wysoko i pozamykane więc śmiało mogę jeszce sobie z brzuchem pochodzić ( no tylko nie po górach :)).. USG zrobi mi sopiero 17 sierpnia by ocenić ilość wód i stan łożyska jak do tej pory to zgrubłam 6,700 gr no więc prawie książkowo wg książki 6-8 kg jest idelanie no ale liczę że przez urlop do 8 spokojnie dobiję :P.
Przy Paulusi było 12 kg 8 dni po terminie no więc zobaczymy bo podobno ta dzidzia jest większa.
A więc nic nowgo nie wiem dowiem się dopiero 17 i dam Wam znać jak się coś zmieni. Narazie żyję już urlopem :).

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

moje szczęście doczekało sie 7 ząbka - ale suwaka nie aktualizuje, poprzedni link nie działa, może kiedyś

za to fotosik jak żyleta no i mój synek w całej okazałosci
zdjecie z soboty z pikniku w Kozłowie - plac zabw dla Kuby był najciekawszy
Obrazek
na balkonie dziadków - wizyte zaczyna od sprawdzenia czy uda mu sie tym razem...a moze... przełożyć głowe przez prety - na szczęscie za duża:))Obrazek
a tu z czerwca tez z pikniku ale osiedlowego - strazak Kuba
Obrazek

no to norma wypracowana - udanego wypoczynku urlopowiczom, do weeekendu juz tylko jedna dniówka, w gorszej wersji
kolorowych snów

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam wszystkich. nigdy sie tu nie udzielalam, bo...nie mam bobaska:) ale w koncu zrozumialam ze to nie tylko dla tych co maja bobaski ale dl wszystkich z zabrza:) tak to sobie wytlumaczylam:)cwaniara ze mnie:)
ja na owa chwile jestem po zastrzyku anty, bo musialam wyleczyc zapalenie jajnika i zabieramy sie potem z m do dziela. tylko ze naczytalam sie ze po ty zastrzyku to nie jest tak latwo a ja juz jestem po jednej stracie...no coz zobaczymy co bedzie nie ma co teraz marudzic.
mam wielka nadzieje ze za niedlugo bede jedna z was:) czyli szczesliwa mama z wozeczkiem:) jak patrze na wasze pociechy to az mi smutaskowato sie robi ze ja takiego szkraba nie mam.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ewcia z ktorej czesci Gliwic jestes? Bedziesz miala napewno. Trzeba miec zawsze nadzieje.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ainka ja jestem z zabrza od 3 lat:) mieszczkam kolo politechniki. a w gliwicach mieszkalam w centrum kolo plcu krakowskiego:)
a co do nadzieji to oczywiscie ze ja mam:) przeciez ni wolno sie poddawac:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ewcia widze ze i tu zawitalas:) Fajnie! Nie tylko ty jestes tu mamusia ktora nie ma ziemskie=go szkraba. Ale przeciez ejstes tak ja mama! tylkoz e my mamy w niebie ansze aniolki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

cześc dziewczyny nie czytam bo dopiero co wstaliśmy :oops:
jechaliśmy 12h :shock: taaaakie korki ale moja córka była bardzo wyrozumiała i grzecznie przespała całą podróż w obie strony :lol:

Pogoda nam dopisała w I tygodniu leżeliśmy na plaży,drugi tydzień taki sobie do spacerów
Jastrzębia Góra :roll: NIEEEEEEEEEEEEE POLECAM
miasto może być chociaż o 22 wszystko zamiera :? zejśćia maaaaaasakra :roll: plaża o kant dupy rozbić,kamienie,woda syfiata jak cholera ogólnie poracha :? drugi raz mnie tam nie zobaczą
ale odpoczęliśmy trochę i to sie liczy :lol: zimą wybieramy się do Tunezji albo innego cieplutkiego kraju :lol:
komp nam padł w 2 dzień i dopiero dziś formata robiliśmy
teraz spadam bo woła mnie sterta prania :roll:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7260 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 351, 352, 353, 354, 355, 356, 357 ... 363  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]