Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 11:05 am

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7260 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 345, 346, 347, 348, 349, 350, 351 ... 363  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Witojcie :D

Ja się właśnie na Traugutta wybieram, ale sama ze sobą. Moja koleżanka z grudniówek tam studiowała i jak się idzie leczyć do studentów, to robią zęby za darmo !!!! Niestety są wakacje i studentów nie będzie, ale są stażyści i u nich jest taniej. Boli mnie szóstka, która była leczona kanałowo, a takie leczenie to parę stówek jest :( Mam nadzieję, że mi się uda tam wkręcić do kogoś i trochę zaoszczędzę ;) Ja mam na Traugutta 2 minuty piechotą ;) i tyły szpitala położniczego widzę z okien. Może Gugelkowi pomacham?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Matken ale oni mają podpisaną umowę z NFZ więc jak mogą brać pieniądze??Przecież pakiet obowiązuje na usługi a nie na człowieka który go wykonuje.

Ola napisze tutaj może którejś też się przyda
Traugutta 2
tel.32 282 79 42

zmienili stronę onetu i mnie wkurza :twisted: idę się kawy napić :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Pogoda cudowna :D
Od 8 do 11 siedziałyśmy na dworze a teraz Madzia słodko śpi już drugą godzinkę :D

Zarezerwowałam Apartament nad morzem w Darłowie 2km do morza ale i tak autkiem jedziemy i będziemy tam siedzieć całe dwa tygodnie :$%^: :sw:
Mamy tylko problemik z psem gdzie go dać bo to staruszek już i będzie ciężko bo dziadek nie da rady go nosić po schodach a on ledwo co chodzi.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cien ale fajnie ze jedziecie nad morze..az wam zazdroszcze. Z psiakiem nie pomoge bo sama mam ogromnego samoluba i obcego nie toleruje

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ambra ok to napisz tylko kiedy to sie zjawie u Was po łożeczko
aa i napisz co w zamian :) za pożyczke :D:D

Ola przygotowań na razie nie ma :P po urlopie bede myśleć :)
ale jak już liczyłam to bedzie 13 osób ;/ ehhh masakra

macie racje niedawno jeszcze z brzuchem chodziłam i myślałam jak to bedzie co to bedzie itp.
a teraz już drugie mi w głowie :D:D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

czy wam też tak duszno :? matulu ciężko mi się oddycha i non stop chodzę pod prysznic bo się lepie :roll:
po południu znowu jak wyjrzałam w czasie tej ulewy to myślałam że ktoś mi prysznicem po oknach leje :shock: łupało zdrowo ale niech już przestanie :buu:

Cien super że udało się coś znaleźć :lol: to kiedy wyruszacie??

Nehel 5dych za nockę ;) żartuje za darmoszkę pożyczymy niech się Oliwce wygodnie śpi a wy tam kombinujcie to rodzeństwo :lol:

czekamy na Housa jak co dzień i lulciu
A. dzwonił do kierownika żeby mu urlop wypisał a on powiedział że mu nie da :roll: mojemu tacie powiedział to samo oboje się wkurzyli bo przecież opłacone,A. już opracował listę pakowania,codziennie odlicza dni nawet po nocach śni mu się morze a tu nagle jakiś facet mu gada że pojedzie palcem po mapie :roll:
mi się chłop załamał ale tato postraszył kierowniczka związkami i urlop jest :lol: :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ambra, a od kiedy to u dentysty masz coś za darmo???? Chyba wypełnienie chemoutwardzalne do przednich zębów, a do reszty amalgamat. Sorry, ale ja zawsze biorę światłoutwardzalne i płacę. Słono :( Kanałowe leczenie też nie jest refundowane, tylko dla kobiet w ciąży i połogu o ile się nie mylę.
Tak samo ortodoncja. Aparat (ruchomy) się dziecku należy chyba do 14 roku życia, a dalej to rób co chcesz i już wszystko prywatnie, a mój syn dopiero teraz mógł mieć aparat założony (ma stały), bo długo miał mleczaki. Szóstki mu tak późno wyszły, że się na lakowanie nie załapał, bo za stary był !!! Taki aparat to kwestia 1500 zł za jeden łuk + wizyty kontrolne, po drodze wymiany drutów, potem jakaś klamra, czy coś wyszła, za kolejne 350 zł, od czasu do czasu zdjęcia RTG ... Zresztą tak jest ze wszystkim u nas :evil:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ambra od 18 lipca do 1 sierpnia wyruszamy :D

Ja chodze od dziecka prywatnie do dentysty teraz znalazłam fajną dentystkę na Frańciszkańskiej robi szybko i dobrze płacę 100zł od blomby światłoutwardzalnej ale naprawdę warto.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Matken nie dogadałyśmy się mi chodziło o kontrolę dzieci tak jak np. my byliśmy z Kają za to mi pieniędzy nie mogą wsiąść za resztę i owszem musisz płacić jeśli chcesz coś lepszego.
ja do dentysty chodzę raz na pół roku kontrola i dziękuje zęby chociaż nie najpiękniejsze to zdrowe

A. przyniósł gazetę z prognozą wakacyjną i wychodzi że nad morzem będzie tylko 10dni pogody!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja pisałam, że muszę iść i leczenie kanałowe prawdopodobnie :? Tylko, że się sprawy zdezaktualizowały, bo prawdopodobnie to ósemka mnie boli :D Nie zmieściła się w łuku i wyrosła pod kątem 45 stopni, a teraz chyba próbuje się obrócić na miejsce i naciskała mi na ząb pod spodem. Trochę ją wczoraj pomacałam i dziś jakby lepiej mi jest :shock:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej i my się meldujemy! Cały dzionek spędziłam z małym u moich rodzicow na działce, młody popluskał się w misce za to jak m. przyjechał i mój starszy i chcieliśmy se grila zrobić to luneło z nieba :twisted:
A tak wyglądał mój mały wodniczek:
Obrazek
A tak wygląda z przodu obecnie mój łobuziak:
Obrazek
a tak jak go karmiłam barszczem :D :
Obrazek
Ciekawe jak tam Gugelek??
Matken współczuje leczenia ząbków ja na razie mam spokój

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ma ktoś numer do Gugelek?? Ciekawe czy już urodziła :)

Kasia Grześ rośnie w oczkach no i jaki wodnik fajny malutki :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Malutki bo niestety dziadek nie kupił jeszcze baseniku ale obiecał się poprawic. :twisted:
A młody i tak miał kupę radochy jak się chlapał :D przebierałam go "tylko" 3 razy

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kasia Grześ niby drobniutki ale fałdki widzę :lol: włoski mu strasznie szybko rosną :shock: co nowe zdjęcie to dłuższe :lol:

wyczytałam że Gugelek dostała 3zastrzyki i czeka na kroplówkę z nadzieją że dzisiaj urodzi :wink:
ja mam do niej numer ale nie wiem czy aktualny sprawdzę jutro rano :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

mamy pieluchowców w carrfurze od wczoraj są kartony pampersów po 79zł ponad 100szt zależy oczywiście od rozmiarów
2opakowania nestle juniora po 19.95 i chusteczki pampersa 4op po 72szt za24.95

ogólnie akcja -70% :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ambra dzięki :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

No to nasza Gugelek może już rozdwoiła się :D

A nam teraz najwyżej 2 pampersy idą na dzień. Dziś pierwszy raz odważyła się sikać na dworze no i spodobało jej się do tego kupencja na trawce i mamy spokój z lataniem do domu co chwilkę. Na szczęście ogródek mam dwa kroki od mieszkania więc daleko nie było.
Zjarałam się dziś na buraczka od 8 do 13 siedziałyśmy na dworze Madzie wysmarowałam ale o sobie nie pomyślałam.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

u nas pampek został na noc w dzień już w ogóle nie nosimy a kupiliśmy pampersy sleep & play jumbo pake bo jest tyle samo co w normalnej a mi bardziej odpowiadają raz że cieńsze dwa fajne pachną :lol:

Cien u was migiem poszło pożegnanie z pampkiem warto było troszkę poczekać :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam się i ja :).

Byłam wczoraj u gina mam skierowanie na ostatnie badania krwi i moczu i na 22 lipca ostatnie USG. no i będę wtedy dopiero miała potwierdzenie pułci. Pozatym wszystko ok :).

Pozatym upał mi nie przeszkadza tzn jak jestem na dworze albo cos robię to jest ok ale u mnie w miszkaniu mam 29* więc jak dzisiaj pracowałam myślałam, że umrę :P.

Paulinka dzielnie chodzi do żłobka ten tydzień od 8.30 aż do 15 bo tak mój J. wraca z pracy i też chce ją czasami odbierać ona się cieszy, że tata przyjdzie a ja mam czas na sprzątanie i inne dziwne mniej lub bardziej nudne rzeczy do robienia w domu.

Nie wiem czy to mozliwe ale ta moja druga dzidzia to wogóle nie sypia cały czas kopie i kopie :) rano, wieczór w nocy non stop się rozpycha nawet tętno jak było mieżone to kopała po tym aparacie :P. Pozatym w tym okresie Paula wchodziła mi pod żebra i nie umiałam nabrać powietrza a teraz mam brzuch dużo niżej więc może tym razem uda mi się urodzić w terminie :) no byle nie na urlopie bo tego szpitala w Zywcu nie znoszę ( to tam gdzie 2 razy źle mi gips założyli na to kolano :()

Nie mam pomysłu na jutrzejszy obiad bo stanie w tej temperaturze przy garach zabija. Czekam na Wasze propozycje :).

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

tiga jejku to już 30 tydzień jak ten czas leci :D
A żłobek jest całe wakacje otwarty?? Gdzie do żłobka chodzi Paulinka?? Ile płacicie za żłobek??

A na obiad jutro robię lazanie bo mój mężuś sobie zażyczył a że my z Madzią wyjeżdżamy na weekend na wieś to będzie miał to na 2 dni.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7260 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 345, 346, 347, 348, 349, 350, 351 ... 363  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]