Dzisiaj jest pn kwie 27, 2026 4:31 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15876 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 794  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Bea nie wolno Ci tak myśleć ! Póki nie masz podstaw nie wolno się zadręczać! Ja już zaczęłam się dręczyć czy dzidzia będzie zdrowa - sama sobie mówię ,że zachowuję się jak wariatka.
Co do dolegliwości to podziwiam Cię - ja na początku nie mogłam wysiedzieć bo miałam uczucie nacisku ,który później przeradzał się w ból. Od kilku dni jakoś się poprawiło tylko wczoraj wieczorem dopadł mnie ból jak przed okresem. W sumie to też martwię się czy na razie nie jest za bardzo lajtowo. Jakoś mało mam tych objawów w porównaniu z Wami i zero wymiotów :roll:

Jenny dziękuje :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Czar_na, powiem ci, że ja szoki przeżywam, bo z Tymem nic nie miałam takiego. Gina mnie do szpitala po 1 wizycie wysłała ze względu na jakieś tam obawy, w szpitalu miałam trochę przeżyć,a le okazało się, że jednak jest ok. Ja się czułam jednak dobrze. A teraz... mam taki brzuch...pulsująco-ciągnacy... no właśnie jak w najgorszym momencie @. I mdłości też...
W sobotę byłam cały dzień poza domem, od rano do nocy w stolicy. Myślałam, że padnę...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Bea czyli co ? mam nastawiać się na chłopca 8)
w tamtym tygodniu czułam się jakbym balon połknęła ale dziś jakoś lepiej .... słaba jestem i w głowie mi się kręci ale nie mam za bardzo na co ponarzekać. Na razie...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Czar_na, Iszi no staram sie nie myśleć - nawet po pierwszej ciąży mówiła wszystkim że strach niczemu nie służy a teraz masz babo placek ! sama jakoś przeżywam :shock:

Minie - gratulacje :) Czułam że będzie dobrze ;)

saszka1982, Jenny 175 gratulacje :wink:

Ja jakoś jeśli chodzi o myślenie i pamięć to też nie jest ze mną najlepiej, chyba wszystko zacznę zapisywać bo dosłownie czuję się lekko tępa (łagodnie mówiąc) mam nadzieję że szybko to przejdzie choć w pierwszej ciąży miałam cały czas tak :?

Kurde ale macie babeczki przyspieszenie - ja tu właściwie na raty piszę bo coś mnie moje dziecię odgania dzisiaj od kompa :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

trelek pisze:
czuję się lekko tępa

o o o, o własnie! :lol: dokładnie tak !! :lol:

trelek pisze:
w pierwszej ciąży miałam cały czas tak :?

no to czuję się pocieszona ... masz ci los... :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Czar_na no ja mam nadzieję, że ta ciąża będzie zupełnie inna bo początki pierwszej wspominam tragicznie od 6 tyg do końca 6 miesiąca miałam mdłości 24 na dobę i katorga było dla mnie jakiekolwiek jedzenie. Potem zostały tylko poranne więc już dla mnie był luksus. Na razie mam takie napady głodu że szok - ale jak zjem to czuję się właśnie jak balon :?
A Ty czekasz na chłopca ??????? bo u mnie byłoby super jak by był chłopak :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Trelek, wiem jak to jest pisać z dzieciaczkiem.. hahahah .... i tak niezły post napisałaś ;)W głowie mi się kołuje, zaraz do domciu ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Trelek w sumie nie wiem ... kiedyś chciałam dziewczynkę ale od jakiegoś czasu zaczęłam dopuszczać do siebie myśl ,że w sumie taki synuś mamusi wcale złą opcją by nie był :lol:
Najlepsze jest to , że z imionami dla chłopca mam mniejszy problem niż dla dziewczynki :shock: Będzie co będzie ale chciałabym już wiedzieć co będzie ! :lol:
No i ręce mnie świerzbią ,żeby coś kupić - tyle cudów na mini wieszaczkach a ja tak bezczelnie tylko koło nich przechodzę :lol:

ps. Trelek bardzo mi się podoba imię Maja dla dziewczynki :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Bea - załatwiłam sprawę naleśnikiem :lol: :lol: :lol: bo oczywiście zupa jest jak zwykle beeeeee - Majka by jadła jajko, makaron i naleśniki w kółko :/ ale zaraz się zbieramy na dwór bo nie pada (wyjątkowo)

Czar_na ładne ładne :) Tylko tych Majeczek wśród moich znajomych multum :lol: ale i tak bym dla niej nigdy innego imienia nie dała :)
I powiem Ci ze ja musiałam kupić jakieś ciuszki dość wcześnie bo mi się strasznie śniło po nocach że ja nic nie mam, jak tylko zrobiłam małe zakupy to od razu sny się skończyły :) No i ja nie jestem przesądna więc mało się przejmowałam jak ludzie mi mówili, że jeszcze zapeszę :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Mmm naleśnika bym zjadła mmmm :hm:

Ja też nie jestem przesądna ale powstrzymywałam się przed 1 wizytą u ginekologa - tak z przyzwoitości :lol: Jako ,że to będą dzieci zimowe więc sukienusie i tak odpadają więc pewnie szybko zakupy zacznę - narazie omijając łukiem kolor różowy (co przyjdzie łatwo bo nie przepadam za nim).

U nas tylko jedna Majka chociaż i tak będzie ,że odgapiliśmy
:roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Czran_na Mi naprawdę wszystko jedno, ale mąż marzy o córci, wiem, ze z drugiego synka też się będzie cieszył, co ma zrobić, hahah
Trelek, haha, naleśniki to jest to!!!! ;) Ale mój zupkę codziennie pochłania.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Czar_na - ja już naleśniki to i na ostro z mięskiem i na słodko bo sama nie wiem których chce mi się bardziej :lol: Ja tez jakoś niby nie wiedziałam co będzie ale chłopięce omijałam ciuszki więc chyba coś tam się wyczuwa :wink: A ja mam imię dla dziewczynki (jak by była to tez bym się cieszyła bo Maja by miała siostrzyczkę) - Ola. I choć tez jest u znajomych i może wyglądać że zgapiłam. A dla chłopca to jeszcze nie wymyśliłam jakoś :/

Bea - mój mąż też za córcią bardziej chyba, choć już jedną mamy :lol: Ech ja bym chciała żeby Maja pochłaniała zupy - zazwyczaj jej gotuję i sama zjadam bo Ona nie wykazuje chęci :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

*bea* pisze:
Czran_na Mi naprawdę wszystko jedno, ale mąż marzy o córci, wiem, ze z drugiego synka też się będzie cieszył, co ma zrobić, hahah

parka to taki wymarzony model rodziny :) ale w gruncie rzeczy byle były zdrowe

kurcze ale mi smaka narobiłyście na naleśnika ! a ja dziś skromnie tylko zupka pieczarkowa, na która też miałam ochotę -aż do teraz :?

edit: Mój Małż też woli córkę. Jak się witał z groszkiem to spytałam czy sugeruje ,że to będzie chłopak - więc teraz wita fasolkę :lol:

Ostatnio zmieniony pn cze 08, 2009 1:26 pm przez czar_na, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Trelek, etam, nie ma co się kierować tym, co ktoś pomyśli ( względem imienia )
Tymo na szczęście ładnie zajada wszystko. Mało jest rzeczy co mu nie podchodzą.
czar_na, my nie wykluczamy więcej niż 2 dzieci ;) ale czas pokaże bo ja cc miałam, ciekawe jak teraz.

Lecę do domciu do mojego maluta.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ale macie tempo pisania :shock: :shock:
przez 2 tyg rzeczywiscie moge sie czuc jak prawdziwa lutoweczka :lol:

to sobie pospalam..sasiad nowy w domu obok wzial sie za heblowanie..robi halas na cala ulice:(

a gdzie gonia?

Olenka 30+5tc, 1800 gram,43cm.
20.02.2014 9300 gram:)zaliczylismy pieknie testy rozwojowe w Dreznie!wszystko super!lobuz maly!:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Bea dokładnie, imion jest masa ale nie ma takiego ,którego już gdzieś nie użyto .No chyba ,że wychodzi poza wszelkie normy :lol: Chociaż mojej przyjaciółki znajomy dał synowi Mścisław więc już mnie nic nie zdziwi :D Nie mówię ,że wykluczacie - tylko ,że jak 2 to najchętniej ludzie chcą parkę.

Trelek naleśniki z mięsem to już jest przegięcie ! Zaślinię klawiaturę !

Co do imion męskich to u mnie : Mikołaj,Szymon,Mateusz.

Minie przespałaś się chociaż trochę ? U nas sąsiad spełnia się przy użyciu wiertarki i młotka już pół roku .Codziennie wieczorem do 22 później skrobie, bo niby cisza nocna :?
Dostaniesz po tyłku za tą asekuracje ! Będzie dobrze i już ! W końcu do cholery zły los musi się odwrócić -nie ? ;)

Gonia zaginęła w akcji :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

czar_na - moj to tez myslal ze dziewczynka... wrecz sie zarzekal ciagle mu sie snila :D :D :D A jak siuraka zobaczyl na usg to oniemial :D :D :D
Bea- moj tez teraz na dziewuszke czeka :wink: :wink: ale jak chlopak to bedzie musial sie cieszyl nastepnym synusiem :wink: :wink: :wink:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Czy co ? jak facet jest pewny dziewczynki to na bank będzie chłopak ? :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

czar-na - to znaczy nigdy nie stawiaj na meska intuicje :wink: :wink:
Co do imion nie mialam i nie mam problemu z imieniem dla dziewczynki...dla chlopca trudno mi cos wymyslec :roll: :roll:

Obrazek

Ostatnio zmieniony pn cze 08, 2009 1:42 pm przez Iszi, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Iszi pisze:
czar-na - to znaczy nigdy nie stawiaj na meska intuicje :wink: :wink:

no tak :D intuicja i kolory to są ich mocne strony :lol2:

matko jak mi się nic nie chce ! a tu trzeba wypięknić podwozie do ginekologa :?

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15876 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 794  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]