Dzisiaj jest pt cze 05, 2026 4:24 pm

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7260 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 334, 335, 336, 337, 338, 339, 340 ... 363  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Heja

My dzisiaj do 16 spacerowaliśmy a potem jak zaczło lać to leje do teraz :roll: Mam nadzieję,że jutro będzie fajna pogoda :roll:
Bartek dostał już na DzieN Dziecka zabawkę do wózka i mam nadzieję,że nie będzie się nudził i nią zainteresuje :roll: w ogóle te moje dziecko już dostało wszystkie prezenty na DzieN Dziecka :? nie wytrzymałam i juz mu je dałam :roll: M będzie buczał :roll:

ambra mieszkam w Wirku a od targu jakieś 7 min.piechotą :wink: a moja siorka obok targu pracuje w sklepie po 2 zł :wink:
Ladne zakupy zrobiłaś :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ola w tym sklepie też byłam :lol: były takie 2 kobity jedna młoda chudzina a druga starsza ale jakoś żadna mi nie pod pasowała do Ciebie :lol:

my na dzień dziecka kupujemy takiego konia
http://allegro.pl/item633030196_little_ ... ratis.html
w domu co prawda ma słonia na biegunach ale to jej weźmiemy na działkę
siostra jej kupuje taką skarbonkę bo ona uwielbia wrzucać pieniążki i praktycznie codziennie bawi się porcelanowa świnką ale wtedy musi siedzieć przy stoliku a tak to sobie będzie mogła nosić
http://allegro.pl/item636590336_fisher_ ... owosc.html

ja już myślę co jej na 2latka kupić i nie mam żadnego pomysłu bo ona ma wszystko :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ambra ta chudzina blondi to moja siorka właśnie :D w ogóle nie jesteśmy do siebie podobne bo ona idzie na moją mamę a ja na tatę :wink:
Z tymi prezentami mamy tak samo :roll: ja już nie wiem co Bartkowi kupować bo on wszystko ma :roll: Fajna ta skarbonka :D no i bujaczek też :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ale ona taka typowa Ślązaczka jak nam to liczyła "to bydzie dwa a z tym pińć " :lol: ja w ogóle nie przyzwyczajona jestem do gwary ale lubię słuchać czasami włączam tvs a jak trafię na kulinarny program to dopiero się oderwać nie mogę bo w dodatku facet gotuje i takie przyziemne potrawy a nie jak pascal - kałamrnice :lol:

póki co to czekam co mój chłop wymyśli na dzień matki :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ambra my obie typowe slązaczki :D bo z dziada pradziada :wink: i zawsze godomy :wink: chyba,że wiem ,że ktoś mnie może nie zrozumieć to wtedy staram się mówić :wink:
Z tym gotowaniem to nie lubię patrzeć na Pascala bo tam jedzenie nie na mój gust :roll: a z tą ilością to u mojego chłopa by nie przeszło :lol: jeden ziemniaczek i troszkę sosiku buehehehe[/u]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Pasca to bardziej A. ogląda no a że jeden tv to nie mam wyboru :) ale też by nawet nie spojrzał na taką porcję albo uznał by to za wstęp do obiadu :lol: ale jedno trzeba przyznać - ma ładne talerze :lol: :lol:
najbardziej co mojego śmieszy to kolacja w m jak miłość 3porawane liście sałaty w ogromnej misce :lol:
śląski rozumie bo to dużo z niemieckiego zaczerpnięte ale żeby coś powiedzieć to nie bo kaleczę nie samowicie :lol:
chociaż jak jedziemy na wieś to wszyscy mówią że zaciągamy śląskim

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ambra czy Kaja mieści się w tym bujaczku?? Ja ostatnio Madzia przymierzałam do podobnego ale ona za długie nogi już ma ;) Takie zabawki to już nie dla niej.
Mamy u dziadków zjeżdzalnie taką małą plastikową to już się jej nudzi bo to za małe a na placu zabaw są takie wielkie :D

My jak już może pisałam nic nie kupujemy Madzi uważam że za mała jest i póki co oszczędzamy na zabawkach a dziadkowie i tak pełno zabawek kupią.

Kasia dzięki za kawusię Grześ cudny jest a zdjęcia wstawię po przyjeździe :)

Żegnam się na cały tydzień. Życzę Wam pogody i sobie też bo jak nie będzie to się wynudzę na śmirć ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Aniu nie ma za co! Zapraszam jeszcze raz :) Grześ był szczęśliwy że ma towarzystwo, padł potem aż na 2 godz. :)
A i miłego wypadu na wieś

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Cien mierzyliśmy ją do takiego konika tylko nie było tak głębokiego siedzenia i wydaje mi się że był trochę dłuższy to akurat był dla niej Kaja też ma dłuższy tułów niż nogi na modelkę się nie nadaję :lol:
udanego wyjazdu odpocznij sobie ;)

Kasia którego masz ten egzamin??8 czy 18 coś mi się tak ubzdurało z tą 8 ale za chiny nie pamiętam dokładnie

wykąpana,pachnąca zmykam do łóżka sama :roll: jakoś tak dziwnie i nie ma do kogo pyska otworzyć :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

AMBRA dobrze kojarzysz 18 czerwca ma egz :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam z rana :)
Tak sobie poczytalam o tej gwarze i przypomniało mi się jak przeprowadziłam się z moją Izą tu do Zabrza. Nigdy nie słyszała gwary a mój obecny Pan jak rozmawia ze swoim Tatą to właśnie po śląsku :) gdybyście widziały mine mojej córy:
- :shock: mamo co wujek robi ?
- rozmawia ze swoim Tatą
- ALE JAK :?: :shock:

Myślałam, że padne :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja kiedys w Bytomiu mieszkalam i tam o dziwo czysto po polsku sie mowilo..Jak sie do mnie na miescine przeprowadzilamto na szybko slaskiego sie uczylam bo dzieci nie rozumialam:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam i ja
oj coś wywiało nasze forumowiczki ostatnio

ambra te koniki bujaki u nas w przedszkolu cieszą sie popularnoscia wsród dzieci w wieku od 3 do 5 , kolejka i bitwy żeby sie na tym pochuśtać, nawet jak nogi długie to w niczym to dzieciom nie przeszkadza.

Kasiu a co z dziasęłkami Grzesia?? zeszło to?? wybiły sie ząbki??
aż wam zazdroszcze tych odziwedzin z racji sąsiedztwa

Kubie już prawie przebiły sie górne 2, od slinienia i ogryzania wszystkiego w domu brakuje mi sił, nawet ostatnio wanne w łazience ogrzyzał jak myślał że nie widzę, do kompletu 16 zębów pewnie zwariuje

Pascal u nas w tecso noże ostrzył a potem cos pichcił, i od tego czasu przestałam go oglądać, w tv barsziej mi się podobał, a tvs silesia to po tvn turbo ulubiony kanał mojego M, te slaskie godanie i spiewanie....
lece obiad kończyc miłej niedzieli:))

i z nowości nauczył mówić się NIE, oszaleć można, chce dać jesć, to słyszę NIE NIE, teraz na duzo rzeczy słysze NIE i juz go nie ma

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Co tam z tyłu leży?
Obrazek
Ech coś mnie trzyma za brzuszek.
Obrazek
No już prawie, prawie ...
Obrazek
...a jednak się nie udało.
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witam się ja :D

cisza tutaj nie samowita myślałam że będzie do nadrabiania a tu kiszka :lol:

Aga u nas jedynki szły spokojnie później się dopiero zaczęło :roll: biegunka,gorączka koszmar jednym słowem :? ale Kuba żywioł więc może lepiej przejdzie bo nie będzie miał czasu myśleć że go boli

Matken Kacper już mobilny nie ma rzecz nie możliwych :lol: długi chłopak z niego z Madzią mogą sobie łapki podać

my cały czas na działce nie wiem jak żyliśmy bez ogródka.Dziadek już poszedł napuścił wody do baseniku i się grzeję będzie pluskanko :lol:
truskawek z dnia na dzień coraz więcej ale Kaja gardzi :roll:
w Lidlu są fajne termometry - można mierzyć w uchu,na skroni,mierzy też temp w pomieszczeniu,mleka w butelce i wody do kąpania :lol:
cena korzystna bo 49 zł nawet się nie zastanawialiśmy tylko buch do koszyka :lol:

nadal czekam na zwrot :evil:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dżem dobry :)
JEstem wykończona po weekendzie ;)
w piątek bylismy u gina.. z małą ok :) waży 2800 :) mamy jeszcze odpoczywac do 37 tygodnia a potem mam sie zajac mezem, po piwko do sklepu, sniadanka do lozka itp itd ;) zeby latwiej urodzic.. ma lekarz pomysly :D
w sobote u znajomych na grilu i tam nocowalismy na baaardzo niewygodnej kanapie wiec nie spalam cala noc :x a dzis w nocy tez nie spalam bo nocowala u nas moja siostrzyczka a ona sie boi sama spac wiec do 4 spalam jak zając i nasłuchiwałam czy tam wsio z nią ok ;) a potem o 4 sama po mnie przylazła żebym z nią spała.. i o 6 pobudka bo się spoznimy na sniadanie do przedszkola i pojada bez niej ;) (mala ma 6 lat spala u mnie bo dzis jechali z przedszkola na wycieczke do Toszka a moja mama musiala juz o 3 w nocy isc do przedszkola gotowac bigos.. bo ona w tym przedszkolu pracuje. no a nie chciala Małej targac w nocy ze soba;) )

a przed nami znowu imprezowo.. jutro Dzień MAtki, 29 maja moj siostrzeniec konczy 2 latka, 1dzien dziecka, 10 czerwca siotra konczy 6 lat ;) 13 czerwca idziemy na wesele :) no i potem moge rodzic ;)

aa jo żech tyż jest ślązara ;P więc se mogymy z Olą pogodac :D:D:D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ambra ja też zwrotu nie dostałam :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej jak się tak wszystkie meldują to i my to zrobimy :) u nas wszystko po staremu, młody gania, hałasuje, ja czasem dostaje białej gorączki przy nim ale ogólnie jest oki :)[/b]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

To i ja witam wieczorową porą.
Niestety u nas nie za ciekawie. Grypa żołądkowa skończyła się w sobote, w niedziele pojechaliśmy do Jastrzębie, mała wszystko jadła a dzisiaj obudziła się z gorączką 37,6 i cały dzień przeleżała z bólem brzucha i głowy. Jutro mam wolne więc już na mur beton idziemy do lekarza bo coś za długo mi to wszystko trwa. Mam nadzieje, że to nic poważnego.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

co do zwrotu to pytałam sie koleżanki w US i powiedziała mi ze oni robią na styk czyli przelewają kase równo u upłynięciem terminu 3 miesiecznego a i czasami za późno ;/

u nas nic ciekawego, mała ma 4 zęby, raczkuje jak szlalona :)
uwielbia zabawą jak wkładamy ją do koca i huśtamy :D:D ojj jak piszczy hehe
ja bakam czasami po 13 h dziennie
z chłopem na razie ok nie ma żadnych wyskoków
czekam do wakacji :) jeszcze 1,5 miesiąca i mam 2 tyg urlopu jupiiiiii

ok zmykam napić sie piwka i nynać :D:D

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7260 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 334, 335, 336, 337, 338, 339, 340 ... 363  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]