hej kochane!
jak obiecałam, że będę na bieżąco i będę odpisywać, tak jestem...
ale kurcze akurat teraz tyyyyle naskrobałyście, że muszę napisać MEGA POSTA (zresztą dawno takowego nie walnęłam):)
po pierwsze dziękuję jeszcze raz wszystkim za słowa otuchy! naprawdę bardzo mi miło i że mnie rozumiecie. Coraz częściej dochodzę do wniosku, że tak miało być po prostu. Teraz muszę się skupić na Dominisi:)
i nutka wcale brutalnie nie napisałaś, że mój organizm "zrobił" naturalnę selekcję...bo to cały czas właśnie powtarzali mi lekarze w szpitalu... że organizm to takie mądre cóś, że jak ma się w nim rozwijać dziecię z jakąś wadą na przykład, to je po prostu odrzcua...może to i lepiej...
po drugie witam nowe mamy, które się w międzyczasie pojawiły:) zapraszamy do nas jak najczęściej!
nanci no to Rafi wymiata- kurcze nieźle! wiesza pranie z Tobą, hehe mały pomocnik
unmonday w sprawie nocnika to nie chodzi o to, żeby co chwilkę sadzać małą na nim. Powiem Ci jak ja robię: daję Dominię zaraz po spaniu, albo po jedzeniu. Próbuję ją zainteresować jakąś zabawka jak nie chce siedzieć, ale na szczęście zazwyczaj chce siedzieć. I mówię szybko "siku, siku, siku, siku" i ona wtedy nie wiem czy wie czy nie wie, ale siku robi.Dzisiaj jeszcze wyczaiłam, że jak zaczyna stękać jak do kupy to od razu pieluche jej ściągam i na nocnik. Tym sposobem dzisiaj Miśka zrobiła 2 kupy i 3 razy siku:) po wszystkim oczywiście zostaje pochwalona i dostaje buziaka. No i co ważne jeszcze - dłużej niż 5 minut to nie trzymam Miśki na nocniku. A jak nic nie zrobi to też ją chwalę - za to że ładnie siedziała:)
ajeczka, nanci u nas znad łóżeczka Kubusia i Hefalumpa Dominiska usilnie zrywa hehe
barbasia super, że wyjazd się udał!:)a suknia??- boska po prostu! juz nie mogę się doczekać, jak w niej będziesz wyglądać, ale na pewno powalająco!
z trzęsącą bródką nie pomogę, ale powiem tylko tyle, że niektóre dzieci tak robią jak sie denerwują (np. Bartuś Marcysi w ten sposób złość okazuje łobuziak jeden!:lol:)
hmm a o co chodziło Ci z tym pytaniem o podwójne podkreślenie na czerwono???
honey kurcze nie wiem co to może być wygląda jak jakas pokrzywka czy coś... może coś go uczuliło?:hm:
co do nocek to cieszę się że już o niebo lepiej! i gratki dla Oliego za chodzenie za rączke!
Aasia hmmm mam nadzieję, że Ami jednak nie bedzie miała astmy, a z alergii szybko wyrośnie, w każdym razie z całego serca Ci tego życzę!
trix dobrze, że juz po remoncie!:)chyba sobie odpczęłaś u teściowej? czy nie za bardzo? (nie wiem jakie masz relacje z teściową...)
nutka zazdroszczę, że Hubciowi wyszły ząbki bez marudzenia...fajnie masz:) no i widzę, że miałaś niezłe przeboje z remontem kuchni...szok!!!
anika, unmonday, ajeczka to co napisałyście do
Moni1981 jest po prostu dobrze napisane (hmm nie wiem jak to ująć inaczej). W każdym razie ja w takich sytuacjach zawsze sobie przypominam SUPERNIANIĘ jak tłumaczy tam jakiejś mamie, że trzeba zawsze wytłumaczyć dziecku dlaczego czegoś nie wolno. A nie bić, czy dawać klapsa. Bo pamiętam że jedna kobieta w tym programie zawsze mówiła: BO TAK! gdy dziecko pytało, dlaczego czegoś nie wolno...
Moni1981 podpisuję się też pod tym co reszta dziewczyn Ci napisała- NIE JESTEŚ ZŁĄ MATKĄ, tylko po prostu zmeczona jesteś ale staraj się nie wyladowywać na dziecku. Konsekwetnie mów dlaczego czegos nie wolno i zajmuj dziecko czymś innym. A najlepiej po prostu wyłącz komputer i zacznij się z małym bawić:) Będzie dobrze!
asien a jak tam mój zięć, Kubuś

)
o widzę na zdjęciach, że super!:)
Dominia przesyła buziaczki!
i-feel-you gratki dla raczkującej Klarci i za 68go ząbka!!! hehe
ale to ci się udało normalnie!!!:heh:
Moni27 Paula jeszcze nie ma ani jednego ząbka:?:! kurde niesamowite!! no ale widać pierwsza zaczyna chodzić, za co ogromne brawa
piękne buciki ma Paula- ty to masz nosa!
ja ostatnio kupiłam pierwsze buty Dominisi- z elephantena w Deichmanie. Miałam straszny problem, bo Dominika ma wysokie podbicie i wyszło, że pierwsze buty Dominika ma takie chłopskie że się tak wyraże.
A powiedz mi czy te buty z Bartka są profilowane? W ogóle rodzinka mówi mi, że jak będę kupować buciki Dominisi to żeby były profilowane a szczerze mówiąc ja nie za bardzo wiem o co chodzi... Ty na pewno jesteś w temacie- podpowiesz?
corcula ty to wariatka jesteś
trzymam kciuki za przygotowywanie się do ciaży i zeby wszystko poszlo dobrze.
na deep puprle nie byłam, ale za to byłam z mężem, córeczką i moją siostrą na biciu rekordu guinessa gitarowego no i graliśmy Smoke on the Water z kolesiem z Deep Puprle. Super było!

Przynajmniej nie myślałam o tym, co mi się kilka dni wcześniej przytrafiło...
rybcia gratulacje dla bratowej! oby bratanica dobrze się chowała!
olcia_s to że jabłka zatwardzają, to już to gdzieś słyszałam... kurde, ale nie chciałam wierzyć; dziwne, nie:?:
uch... już padam...
a jestem dopiero w połowie strony 2303 hmmm... skonczę jutro
tylko jeszcze moje zdanie o zlocie - Ja generalnie mogę pojechać wszędzie i w każdy weekend sierpnia, bo wtedy nigdzie się nie wybieramy:) Aczkolwiek Warszawa to chyba najlepszy pomysł, bo odwiedziłabym wtedy koleżankę:)
to tyle,
dobranoc kochane!