Dzisiaj jest wt maja 05, 2026 9:50 pm

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Międzynarodowy

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6289 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 245, 246, 247, 248, 249, 250, 251 ... 315  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

no to na 2 maja można się szykować?
fajnie by było i może któras jeszcze?
to że z kim bedziesz to fajnie więcej nas :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no świetny pomysł na 2 go maja :D to juz jestesmy blizej niz dalej czegos konkretnego :wink:
Haniu a ty kiedy wracasz? zdązyłabys dołaczyć na 2 maja?
Karolka a ty?
Holly juz była z mamą wiec pewnie nie bedzie chciało jej sie drugi raz tam jechac w tak krotkim czasie...
ewcia z tego co sie orientuje jak kończy sie "macierzyski" to z reguły kobietki wracaja do pracy bo nic nie stoi na przeszkodzie aby ją podjąc... dzieci dają do złobka lub niani i wracjaą ale na przykład zmniejszają sobie ilosc dni w pracy... a ty pracowałas przez Posrednictwo pracy czy masz umowe z bezposrednio z firmą? na dobrą sprawe moga ci nei przedłuzyc umowy ale czy dostaniesz zasiłek to niewiadoma bo tu o zasiłek to trzeba zawalczyć... moze ważka wie cos wiecej ale ona teraz chyba w PL jest...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hania chyba 3 maja wraca :?

holly
może sie wybierze :wink:
ale bylo by fajnie :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

No fajnie by było :D

Cleo cwaniara zrobiłą mi pobudkę o 7.00 a teraz juz druga godzinę śpi....
Dziś mykam do pracy. Wczoraj w tej firmie był mały pożar i ponoć będę miała niezły sajgon...bo wszedzie syf. No cóż pocieszam sie tym, ze przynajmniej wiecej kaski wpadnie, bo na pewno w 2 godziny sie nie wyrobie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

cześć dziewczynki

byłam w Keukenhofie i tak mi się tam podobało,że pojechałabym jeszcze raz :D ale mój na pewno nie :evil:
i tu powstaje problem mój weźmie auto i pójdzie do pracy a ja nie mam jak się tam dostać-a to jest jakieś 120 km.
więc leże...

marryna życzę Ci żeby udało się z tym mleczkiem,bo jak znajdziesz przycznę to wtedy i pupa się zagoi,samo zaleczenie pupci nic nie da :? ale ten brak apetytu też jest martwiący

ewcia
jak skończył mi się macierzyński to wzięłam sobie jeszcze 3 miesiące bezpłatnego urlopu,potem musisz wrocić do pracy.niestety nie jest lekko,zadnej kasy tu nie dostajesz.Niestety musisz albo załatwić żłobek (co nie jest łatwe i tanie) albo opiekunkę.Albo zostajesz w domu z maleństwem i nie zarabiasz nic :evil:
Mało prorodzinna polityka...
Z zasiłkiem to jest podobno tak,że pracodawca musi cię zwolnić żebys go dostała,ale jak nie ma czegoś takiego to nic nie dostaniesz-bo wg nich możesz przecież pracować,a co z dzieckiem zrobisz to już ich nie obchodzi...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

holly swietnie to ujełas z tą pracą mamy małego dziecko :wink: tak własnie jest i nie ma zmiłuj...a do zasiłku dla bezrobotnych jest dluga droga i nie zawsze go przyznają... biora pod uwage tez dochody meza... a zanim go przyznaja to najpierw specjałana organizacja szuka dla młodej mamy pracy...
szkoda ze mieszkasz w zupelniej innej czesci Nl niz ja bo bym cie zabrała ze sobą... a moze uda ci sie jeszcze cos załtwić np twoj zabierze sie do pracy z jakims kolegą albo ty go podrzucisz i wtedy masz auto dla siebie...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewuszki ja jestem bardzi chętna na wypad do Keukenhof, ale tak jak Olga napisała będę w NL chyba 3-ego maja .... szkoda :( Jakoś mam pecha, żeby się z Wami spotkać, bo jak miałam się spotkać z Marryną i Holly, to zachorzało mi się :roll:

Moja mama ruszyła własnie z Tino do mojej siostry, a ja mam czas dla siebie i na odpoczynek, bo dalej mnie pobolewa brzuch i cięzko nawet łazić :?

Holly jesli termin wypadu do Keukenhof by się przeciągnął, np. o jeden tydzień, to ja z Jack'iem byśmy Ciebie zabrali ... no problemo :wink:

Marryna coś mi się zdaję, że Cleo ma chyba niezłą alergię, bo z tego co wyczytałam, nasłuchałam się od lekarzy, to właśnie przy alergii objawy są takie jak opisałaś, a szczególnie brak apetytu, mały przyrost wagi oraz zielonkawe i śluzowate kupy, które oznaczają, że jelita nie tolerują niektórych pokarmów. Jakie mleko podajesz Cleo?
W przypadku Tino udało mi się wywnioskować na jakie pokarmy jest uczulony i teraz już długo, długo cieszymy się ładną skórą na buźce, nie ma również zielonkawych kup. Tino miał zielonkawe kupy po Nutramigenie, ale ponoć po tym mleku wszystkie dzieci mają takie kupy ... ot urok tego mleka. Od kiedy przeszliśmy na mleko sojowe Alpro Soya dla dzieci od 1-3 lat, to jak ręką odjął. Skończyły się problemy skórne i brzydkie kupy. Od kilku dni zaczął nawet jeść zwykłe bułki - kajzerki i wszystko jest nadal ok, czyli alergia powoli mija.
A teraz co do usunięcia blizny, to można wszystkie blizny ładnie "zrobić". MOjej siostry koleżanka, która też asystowała przy moim zabiegu ma szeroką bliznę po usunięciu wyrostka robaczkowego, a było to robione jakieś 28 lat temu i nie ma problemu, żeby to usunąć. Ja zapłaciłam za wszystko 300 zł, ale to tylko dlatego, że moja siostra pracuje w tej klinice i asystuje przy zabiegach, oraz, że z tym lekarzem pracowała również w szpitalu Marynarki Wojennej. Wiem, że normalnie zabieg kosztuje ponad 1000 zł + klej tkankowy 300 zł (którym mam sklejone powłoki brzuszne, czyli nie ma szwów, ani żadnych śladów, jest tylko cieniuchna linia, jakby narysowna ołówkiem technicznym) + każda konsultacja lekarska 150 zł ... także sumka może się uzbierać :roll:
Masz rację, że czasem nawet przykro się robi, że własne dziecko biegnie chętniej do babci niż do rodzica, ale to też o czymś świadczy i możemy czuć się spokojnie, bo nasze dziecię jest w dobrych rękach :wink:

Iza mam nadzieję, że do wesela się zagoi :lol: :wink:

Olga bidulek jeszcze w mur przywalił :roll: dobrze, że nic poważnego mu się nie stało i że jest już z nim lepiej, ale kurka wodna za to Ciebie musiało chwycić :evil: Zdrówka kobitko :!:

Ewcia to chyba każda z nas takie ma odczucie, że zamiast wypocząć, to jeszcze bardziej się jest zmęczonym :roll:
Super, że Alek zaczyna coraz ładniej spać, bo swoje już wycierpiałaś :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no tak jak myślałam że Hania 3 maja wraca a może marryna ty mogłabys przełożyc na nastepny tydzien wyjazd Keukenhof :roll:
bo fajnie by było spotkac się ze wszystkimi :D
bo hania by pojechała po holly i bysmy sie spotkały wszystkie :D
ja dostosuje sie do większości :D

6 maja są urodziny mojego Arka i musze mu jakoś niespodzianke zrobic tylko nie wiem co ? może jakies podpowiedzi :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dziewczyny, to umówmy się na 9 albo 10 maja. Co prawda ja jade i tak tydzień wcześniej, bo mój kuzyn przyjeżdza tylko na kilka dni i w niedzielę 3 maja wraca do domu, ale moze dam radę i drugi raz pojadę. Tam jest tak pięknie, że z przyjemnością zobacze te kwiatki po raz kolejny. Także co by nas więcej było! :D

hania Cleo pije teraz mleczko z Alberta, nie chciałam jej dawać Nutrimigenu, bo też słyszałam, ze takie kupki moja być. Wczesniej piła Friso. Po tym nowym kolor kupki sie zmienił, ale wciąż załatwia sie mnóstwo razy...Własnie odebrałam maść na pupcię- zapłąciłąm 26.50 :shock: Jak nie pomoże, to :twisted: :twisted: :twisted:
A usuniecie blizny, to faktycznie baaaardzo kosztowny zabieg :roll:
Fajnie jest mieć znajomosci :) :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no to jak dziewczyny 10 maj w niedzielę ???

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

jak juz pisałam wczesniej dostosuje sie do wiekszosci :wink:
choć obawiam się ze za 3 tygodnie duzo okazow bedzie przekwitnietych zwłaszcza jak jeszcze bedzie pare dni powyzej 20 st... najlepszy moment wybrała chyba Holly i teraz tez jest super...
w sumie mozecie jak dla mnie tez wybrac jakies inne miejsce, moze bardziej dostosowane dla dzieci, tak zeby dzieciaki mogły sie soba na chwilke zając na placu zabaw, a my plotkując przy kawce miec dobry punkt obserwacji na nie...
i odlegosci zebyśmy miały podobne... bo co z tego ze ja zaproponuje jakis fajne miejsce w poblizu mojego zamieszkania skoro Marryna czy Ewcia bedą musiały dojechać ok 200km

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja tez się dostosuję i też moge w inne miejsce jechac wcale nie musze na kwiaty :wink:
iza te małpi gaj jest fajny ale dziewczyny maja za daleko chyba co ?

jeszcze myślałam o madurodam ale tam dzieci tez nie maja żadnych atrakcji
:roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej mamuśki holenderskie
no super że sie spotkacie,ja bede czekała na zdjęcia :wink:
maryna biedulka ta Twoja córa,mam nadzieję że zmiana mleczka okaże się strzałem w dziesiątke
haniu trzymaj się,szybkiego powrotu do zdrowia życzę,kto jak kto ale ty się już wystarczająco wycierpiałaś
ewcia pewnie smutno ci opuszczać pl ale nie ma jak w domu :wink:
no i ciekawe czy justyna już urodziła :shock:
a ja właśnie zakończyłam rozmowe przez skypa z moim misiaczkiem :cry: , dobrze że interek mamy
dziewczyny mam pytanko nie wiecie dlaczego mi się nie wyświetla żadny suwaczek tylko regulamin forum :shock:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

zuczek zobacz w Profilu w Podpisie cos tam wymlodziła i pozmieniaj na suwaczki :wink:
Olga ten małpi gaj kolo mnie jest fajny ale dziewczyny z dołu mają za daleko wiec mozemy poszukac czegos bardziej w polowie drogi... poza tym jesli bedzie ładna pogoda to szkoda by było dzieciaczki trzymac w hali, lepszy był był duzy plac zabaw na powietrzu, ogrodzony... madurodam odpada wyobrazam sobie jak moj Antek lata miedzy tymi małymi domkami a mi przychodzi do domu kolosalny rachunek za szkody wyrządzone przez mojego gagatka :wink: tam nie ma nawet specjalnego placu dla maluchów... no i byłam tam juz z kilkanascie razy (nawet raz z młodym ale jeszcze siedział w wozku) i szerze to mi sie rzygac chce jak widze te domki...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Co do keukenhofu to Iza ma rację,w maju już będzie przekwitnięte :?

Mam teraz durne pytanko-jak zrobić żeby zacytować kogoś ale nie jeden raz tylko np kilka osób w jednym poście?

zuczek też mnie ciekawi co żeś naskrobała :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

holly79 pisze:
Co do keukenhofu to Iza ma rację,w maju już będzie przekwitnięte :?

i to juz nie bedzie ten efekt :( wiem co mowie bo byłam juz w maju na tydzien czy dwa przed zamknieciem... a w tym roku zamykaja 21 maja

holly79 pisze:
Mam teraz durne pytanko-jak zrobić żeby zacytować kogoś ale nie jeden raz tylko np kilka osób w jednym poście?

Holly ja otwieram sobie wypowiedz "cytuj" kazdej osoby w nowym okienku, usuwam co nie potrzebne, zostawiam to o co mi chodzi z tymi nawiasami na poczatku i koncu posta [quote], kopuje CTRL+C i wklejam w swoją odpowiedz CTRL+V :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

to trzeba gdzieś indziej spotkanko tak w połowie drogi ....
jakie propozycje????

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a co powiecie na to:

http://www.plaswijckpark.nl/

nigdy tam nie byłam, ale po opisie widze ze moze byc ciekawie, maja tam plac zabaw, zoo, jakies ogrody i alejki do spacerów... jakby 3 w 1 :wink:

Karolka miałaby najdalej 170km
Marryna i Ewka ok 100km
Hania Holly i ja po 70 km
Olga najblizej 40 km

a moze wy znacie cos godnego uwagi...

ide spać PA

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam

iza mi to jest obojętne :D ja byłam w roterdamie w zoo ale nie w tym chyba , fakt tam przerabiali wiec moze to to . ale ja sie pisze.

ciekawe jak dziewczyny ??? :D

ciekawe jak Justyna czy juz urodziła ma któraś do niej numer telefonu? żeby chociaż smska puścić i sie cos dowiedzieć???

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

olgunia pisze:
ciekawe jak Justyna czy juz urodziła ma któraś do niej numer telefonu? żeby chociaż smska puścić i sie cos dowiedzieć???

niestety nie mam kontaktu z Justyną :ysz:

twiggless pisze:
a co powiecie na to:

http://www.plaswijckpark.nl/

nigdy tam nie byłam, ale po opisie widze ze moze byc ciekawie, maja tam plac zabaw, zoo, jakies ogrody i alejki do spacerów... jakby 3 w 1 :wink:

Karolka miałaby najdalej 170km
Marryna i Ewka ok 100km
Hania Holly i ja po 70 km
Olga najblizej 40 km

też by mi się podobało

ps udało mi się zacytować ale tylko 2 osób, :roll: muszę jeszcze pokombinować (dzięki Iza :flo: )

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6289 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 245, 246, 247, 248, 249, 250, 251 ... 315  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Międzynarodowy

Strefa czasowa UTC [letni]