Dzisiaj jest wt maja 05, 2026 4:31 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Witam, jestem w 19 tygodniu ciąży i chyba mam problem z piersiami.... od jakiś 3 tygodni mam widoczne plamy na piersiach, głównie przy brodawkach... ogólnie wcale mnie to nie boli ani nie swędzi.... czasami mam tylko uczucie pieczenia tak jak przy poparzeniu.... wieczorem natomiast albo gdy jest mi zimno i brodawki twardnieją odczuwam ból w tych okolicach.... brodawki natomiast robią się bardzo twarde.... nie jest to przyjemne uczucie...

z ta dolegliwościa byłam już u dermatologa.... dostałam jakąś maśc ale chyba nic nie pomogła...

czy któraś w was maiłamoże taki problem.... i jak sobie z nim poradziła...

na wizytę kontrolną u gin. mam dopiero za tydzień.... mam zamiar jej o tym powiedzieć...

chce jednak cos wiecej dowiedziec się na ten temat.... gdyz w necie nie znalazłam zadnych informacji

Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

eminew ja jestem w 28tc. Piersi mam już sporo większe niż przed ciążą. Skóra się rozciągła porobiło się parę rozstępów. Mam też brązowe plamki na brodawkach i w okół nich. Gdy twardnieją odczuwam to inaczej niż przed ciążą bo skóry jest więcej która się napina. Teraz już mnie piersi tak nie bolą jak wcześniej. Ale w 19tc też mnie bolały.
Przy najbliższej wizycie powiedz lekarzowi o swoich dolegliwościach. W aptece można kupić jakieś maści na bolące brodawki. Stosuje się je w czasie karmienia piersią. Może ci teraz pomogą?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Moje brodawki stały sie bardzo wrażliwe na zimno, czasem bolą gdy mam za cienka bluzcczke i mnie owieje troszke. Ale przecież w naszych piersiach zachodzą duże zmiany w ciąży, a w necie wyczytałam że piersi mozna bardzo łatwo przeziębić na co skutkiem jest ból brodawek lub całych piersi

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

czesc dzieki za pomoc

bylam dzis u dermatolaoga.... jeszcze raz... lekarz stwierdził ewidentnie zapalenie... dostałam maść alantan plus oraz jakąś maść witaminowa, któa jest robiona na zamowienie..... mam nadzieje ze tym razem bedzie juz lepiej....

jeszcze raz dziekuje

uczennica205 nie wiem czy mnie pamietasz.... ale jakis czas temu .... chyba w okolicach lutego i marca 2008 spotykałyśm się na wątku zimowych lub wiosennych staranek...

jak widze u ciebie zbliza sie finisz..... mniemam, że bedziesz mieć dziewczynkę - śliczne imię wybrałaś ....(ja tez mam tak na imię)

a w moim brzuszku siedzi synek.... imienia jeszcze nie wybrałam... mysle ze jeszcze zdąże

pozdrawiam :D

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

ja na sutkach mam stwardniałą skórę, jakby zrogowaciały naskórek, nie wiem czy to jakaś choroba czy co:/czasami mi ten naskórek sie ściera, ale powstaje nowy, moze powinnam pujść do dermatologa?a może któraś z was coś takiego ma/miała?

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża

Strefa czasowa UTC [letni]