Dzisiaj jest wt cze 09, 2026 5:51 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 42294 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167 ... 2115  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Anula ja mam na 13:30.
W domku tak będę pod wieczór , więc dopiero wieczorkiem coś skrobnę na forum. No i fotki wkleję.

2(*) ANIOŁKI

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witajcie,
ja zamiast przy niedzieli pospać to ból głowy najpierw mnie obudził o 3 w nocy a od 6 już nie dawał spać. Wiec w koncu wstałam.

Aliza tego się wlasnie boje. W pierwszej ciąży budziły mnie takie skurcze ze krzyczałam i maż już wiedział ze musi porządnie rozmasować. Teraz staram się pić sok pomidorowy (podobno pomaga) i jak na razie w miare mam spokój
Anula a co się dzieje ze wszystko cie dołuje? Może to po prostu kiepski dzień i dziś już będzie dobrze
Pirzonku ładnie tak zajadać o 22 ;) - żartowałam lepiej cos delikatnego przekasic niż sie obudzic z mdłościami.
Ja tu się cieszę ze niby waga nie pokazuje znacznych odchyleń pomimo brzuszka a tu mi znajomi którzy mnie nie widzieli (3 osoby) wszyscy jednoznacznie stwierdzili ze przybrałam. Hmm a ja myślałam ze takich rzeczy raczej się nie mówi.

miłej niedzieli

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Czesc dziewczyny! Wczoraj odwiedzilismy znajomych maja coreczke trzymiesieczna taka fajna i slodka ze szok! Juz sie nie moge naszego skarbka doczekac...
Tez bardzo chcialabym poczuc ruchy dzidziusia...

Madziara
wszystko bedzie dobrze, trzymam kciuki.

Obrazek Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam :)

agi_w: ludzie kobietom w ciąży zawsze takie "komplementy" rzucają, bo myślą, ze nas to cieszy :roll: :roll: :roll:

na wszelakie rodzaju skurcze mięśni i łydek - co się pewnie u nas pojawi nie raz - polecam Magne B6 - można brać w ciąży - a naprawdę po problemie ;)

zaraz młody zje i idzie spać a ja śmigam do Tesco kupić mu jakieś ubranka na jesień, bo normalnie nic nie mamy ciepłego
a tam są super ciuchy z Cheeroke dla dzieci ;)
pewnie i sobie coś kupię a co ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć dziewczyny,
Wczoraj byłam na kolejnej wizycie lekarskiej - i znamy płeć na 100%!
Będzie oczywiście chłopak :lol: HURRRRA!
Na Usg z przeziernością karku w 12 tyg widzieliśmy siusiaczka, ale lekarz nie chciał potwierdzić - uśmiechał się tylko :)
A wczoraj już oficjalnie nam potwierdził - zresztą klejnoty że hej nie sposób nie odróżnić! :lol:
I również wczoraj poczułam pierwsze ruchy - tzn coś tam czułam wcześniej ale pewności nie miałam, a teraz jestem pewna że to właśnie to. Wybieraliśmy się na wesele do znajomych i chciałam się zdrzemnąć przed wyjściem, ułożyłam się w "kulkę" i dzidzia się wkurzyła że ma tak ciasno- posmyrała mnie kilka razy od środka - super uczucie!
Dziewczyny czy już myślałyście o szkole rodzenia?
Bo ja dostałam od mojego lekarza namiary na super położną, która taki kurs organizuje. Zapytałam czy to nie za wcześnie ale lekarz powiedział ze nie, można śmiało się zapisywać. :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczyny, mnie w pierwszej ciazy tez meczyly te skurcze lydek-okropnosc!!Ale ktos madry dal mi na to sposob-jak juz chwyci nas ten skurcz(przewaznie w nocy :? ) trzeba jak najmocniej przyciagac palce od stop w kierunku piszczela-to naprawde pomaga-bol od razu ustepuje, bo jak maz mi probowal to rozmasowac to fakt pomagalo, ale mimo tego czulam bol nogi jeszcze w ciagu dnia...

agi_w, nienawidze ludzi, ktorzy prawia takie kretynskie "komplementy", pamietam jak mialam juz dosc tak pod koniec 9 miesiaca i sama nie moglam doczekac sie porodu i te ciagle pytania z kazdej strony "kiedy Ty w koncu urodzisz..??" Normalnie jakbym miala cos ciezkiego....wrrrrr :evil:

pirzonek, udanych zakupow :wink: Ja najpierw musze byc calkiem zdrowa-wtedy tez rusze na lowy :)

Majeczka15, slodkie sa takie maluszki, ale zobaczysz-nawet sie nie obejrzymy i bedziemy tulic nasze skarby :wink:

Aliza, wspolczuje tych skurczy....

Ja dzis mam o wiele lepsze samopoczucie :D agi_w, to chyba przez hormony, bo nic szczegolnego nie moglo mnie zdolowac, wzruszalo mnie wszystko co uslyszalam, ogladalam i w ogole-dzis sie z tego smieje... :wink:

A nocka dzis wyjatkowo udana, co prawda mielismy od 7 rano juz goscia w lozku :wink: bo nasz Dawcio sie obudzil,a le zasnelismy dalej i spalismy do 9 :D

evitka_80, u nas juz trwa jeden kurs przy szpitalu, ale jak dla mnie w tej chwili jest za wczesnie, kolejny zaczyna sie 6 listopada i moze sie wybiore, chociaz sama nie wiem, to juz moja druga ciaza, przy pierwszej nie chodzilismy na szkole rodzenia, a ze teraz te kursy finansuje nam urzad miasta to warto skorzystac :wink:
Wydaje mi sie, ze jak mamy mozliwosc to trzeba isc w koncu nic nie tracimy :wink:
Ty jestes juz nieco dluzej w ciazy, wiec czemu nie...skoro sam lekarz powiedzial ze nie jest za wczesnie...

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej nic nie pisałam bo byłam zajeta u lekarzanie byłam bo go nie było:( ale za tydzien ide moj kochany też mnie pociesza i muwi ze bedzie dobrze cóż już tak jest ze muse sie pomartwic

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hejka

wpadlam na chwilke bo wracam zaraz do lozeczka... bylam wczoraj o 21 w szpitalu...mam male skurcze i po tel do mojego gina pojechalam na izbe przyjec...zbadala mnie milutka pani ginekolog i troszke uspokoila....szyjka jest krotka ale twarda i nie ma rozwarcia.. dostalam zastrzyk na rozluznienie miesni i dzis jest dobrze....jak by sie powtorzylo mam jechac z powrotem do szpitala....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

madziara20, trzymamy kciuki za Was!!!Dobrze, ze pani doktor Cie uspokoila :wink: wiec teraz dbaj o Was i odpoczywaj!!!Bedzie dobrze!!!

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

madziara odpoczywaj, poczytaj coś pięknego :D zobaczysz będzie dobrze

evitka ale fajowo - synuś!!! :brv:
Muszę wam powiedziec, że jakoś szczególnie cieszę się z każdych wieści o waszych synkach, bo to (tak mi się naiwnie wydaje) ststystycznie może zwiększac moją szansę na córeczke o której tak marzę. Wiem, ze to nie prawda ale tak troszkę się łudzę :hil:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam Was wszystkie cieplutko! Odkąd zaczęlam pracę, nie mam już tyle czasu, żeby tutaj do Was tak często zaglądać. Ale widzę, że wszystko tutaj w porządku, że powoli zaczynacie czuć ruchy i zastanawiacie się, kiedy będzie widać pleć. Ja na razie czuję się świetnie, cieszę się też, że poszlam do pracy. Mam mniej czasu na myślenie i martwienie się, wiec tryskam energią, szczęściem i nie przejmuję się absolutnie niczym. Natomiast wczoraj kupiliśmy... WÓZEK! :D Tak jakoś wyszlo, bo mieliśmy doskonalą okazję i stwierdziliśmy, że nie ma na co czekać. Nasz wymarzony, w wymarzonym kolorze i kupiliśmy! Nie mam ani jednego ubranka, lóżeczka ani wanienki, ale wózek jest ;)
A brzuszek rośnie... chodzę w sukienkach, więc nie widać, ale Ci bardziej spostrzegawczy już zauważyli i puszczają po kątach porozumiewawcze spojrzenia. A mnie jest dobrze z tą malą tajemnicą i nie mam nadal potrzeby mówienia o tym. Wasze brzuszki też śliczne - oglądalam sobie w galerii. Mój jeszcze nie taki duży, ale już widoczny.

Pozdrawiam Wszystkie Marcóweczki!

Aniołek 06.09.2007r.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

nacia, dolaczam do Ciebie z marzeniem o coreczce :wink: Mam juz synka, wiec tak do pary przydalaby sie corcia :wink: Ciekawe kogo kryja nasze brzucholki... :D

Sariaho, najwazniejsze, ze dobrze sie czujesz :D Ja w przeciwienstwie do Ciebie odliczam dni do odpoczynku od pracy i poleniuchowaniu na L4 :wink:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

anula to ja trzymam za ciebie kciuki, może nam się uda :)
Hmm... jakoś mocno się na tę córcię nastawiłam, obym tylko nie była zbyt rozczarowana, ale w razie czego mam potem jeszcze kilka m-cy na przestawienie.

Apropos. Zadzwonila do mnie koleżanka (obecnie w 22ty. ciaży- pierwsze dziecko) nastawili sie na dziewczynkę - oboje - ale szczególnie maż, teraz była na usg no i będzie synuś. O ile mamuśka przyjęła to ze spokojem to tatuś wyszedł stamtąd wręcz z obrażoną minką :( a na pytanie, czy jest mocno rozczarowany stwierdził, że ma jeszcze 4 mce, żeby się przyzwyczaic :lol: a ja zawsze myślałam, że wszyscy mężczyźni najpierw chcą syna "dziedzica".

Sariaho ja też pracuję, dlatego rano nie mam czasu na forum :) ale od kiedy lepiej cię czuję praca jest błogosławieństwem, robisz to co lubisz a czas szybciej leci :D Planuję popracowac conajmniej do końca roku, no ale zobaczymy jak bedzie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Na szczęście te skurcze były tylko wczoraj i myślę, że to od tego, że w piątek wieczorem się przespacerowałam w cieńkich rajstopach, a było 5 st...

Rozciągałam te nogi biedne cały czas i sama rozmasowywałam, bo nie ma mnie kto rozmasowac :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Widzę że o płci dyskusja..
Mój mąż odkąd sie poznaliśmy, to zawsze mówił ze chciałby mieć córeczkę. Też mnie to zdziwiło, bo z reguły duma mężczyzn jest mieć syna tak jak piszesz Nacia..
Ja bym tez chciała dziewczynkę, ale coś czuję że będzie na odwrót.. No zobaczymy...
W każdym bądź razie dziś mi mąż powiedział że jak będzie synek, to mu kupi od razu Jordanki (czyli buciki do gry w kosza) :) bo on straszny zapaleniec jest... hehe.. Zobaczymy tylko czy synuś podzieli jego pasję ;)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a wy nie wiecie dziewczyny że wszystkie dziewczynki są córeczkami tatusia. NIby mówią, że chcą chłopca a pozniej szaleją za córami i sa zazdrosni przez nastepne 40 lat :D

Madziara - obyś dobrze sie czuła. Trzymam mocno kciuki musi być :okk:
Mnie dzis troche pobolewa brzuch u góry i lekko po bokach. Taki dziwny ból jakby mnie coś skrecało. Mam nadzieje, ze to nic takiego. Acha i nie wiem czy wam wspominałam od kilku dni bolą mnie nerki, pewnie przeziebiłam po powrocie do tej zimnicy. W tym tyg jadę do urologa mam nadzieje, ze bedzie dobrze.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczyny proszę napiszcie mi gdzie można kupić krem fissan.. Pisałyśmy tu już chyba o sposobach na rozstępy.. Ja zaczęłam używać oliwkę Johnsona i od dwóch dni mam uczulenie.. Muszę kupić coś innego, a w innym temacie wyczytałam, że ten krem jest dobry.. Na dodatek uczulenie wyszlo mi w dziwnym miejscu, sama nie wiem jak to opisać.. Noszę tzw szorty a nie zwykłe figi i te krostki mam tak jakby od tych szortów na biodrach.. po obu stronach.. Trochę mi się to zaczerwieniło bo się cholernie drapałam.. Nie sądzę też bym miała uczulenie na materiał, bo wcześniej je nosiłam i nic się nie działo.. No i inne części ciala też mnie swędzą..
Pije wapno, bo leków odczulających chyba za bardzo brać nie mogę..

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej dziewczynki, ja czuje sie dobrze procz tych boli glowy...szok trzyma mnie od poltora do trzech dni i jestem nieprzytomna, do slubu coraz blizej ale juz 18 beda pieniadze to zaczniemy cos kupowac...fajowo ze dzidzie zdrowe buziolki. i suwaczek znow wariuje dzis jest 15t6d

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Madziara wszystko będzie dobrze. Musisz myśleć pozytywnie a tak właśnie będzie.

Mój bobo już kopie. Mija tydzień od pierwszych ruchów. Wcześniej się "przeciągał " a teraz kopie :D
Jutro mam wizytę u gina ale bez USG.
9 października mam umówioną wizytę z USG 3D.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej dziewczyny
Wczoraj byłam na zakupach ślubno-ciążowych i jestem bardzo zadowolona. Kupiłam sukienkę i buty do ślubu, myślałam że przytyłam (bo brzuszek już spory) i będę musiała szukać większego rozmiaru, a tu niespodzianka, rozmiar 36 jak ulał, czyli ogólnie nie jestem jeszcze gruba heh poza tym kupiłam spodnie dżinsy ciążowe i kilka bluzeczek na jesień. Jestem zadowolona, najbardziej ze spodni, bo o niebo lepiej się w nich czuję niż w nie-ciążowych
Muszę jeszcze zamówić w tym tyg. bukiet jakiś, kupić drobiazgi, do fryzjera jestem umówiona, a pomaluję się sama, choć nie umiem hehe ale dam radę.
Mój TŻ kupił sobie świetny garnitur, srebrny heh i strasznie mi się w nim podoba, zakochaliśmy się w sobie na nowo
Martwię się tylko pogodą, bo już jest zimno a jakby jeszcze padało za tydzień to chyba się załamię.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 42294 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167 ... 2115  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]