Dzisiaj jest wt maja 05, 2026 2:43 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 239 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

dzunia pisze:
a to nie zaszkodzi dziecku?ja mam pewne obawy :roll:

pewnie nie zaszkodzi..jednak moj gin stwierdzil ze lepiej nic nie brac i poczekac...dziecko wie kiedy ma pojawic sie na swiecie..po co przyspieszac???

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dzunia ja właśnie czytałam w necie i jednak nie będę tego brać.. ten olejek jest przeciwwskazany w ciąży..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka

ja zaczelam kupowac jakos kolo 7mca i od tamtej pory sukcesywnie dokupowywalam ciuszki i reszte akcesoriow :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja koncze 5 miesiac i mój R właśnie skreca mebelki w drugim pokoju :) jutro idziemy kupic łozeczko,poza tym juz mam sporo rzeczy dla maluszka oprócz ciuszków bo w sklepach ciezko dostac cos na chłodniejsze dni.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dziewczyny ja jestem w piątym tygodniu i chciałabym już coś kupić jakieś pajacyki, śpioszki, bo jak się na nie patrze to aż serce się raduję. Ale boję się, żeby nie zapeszać. Co o tym sądzicie??
Pozdr

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

agateczka1984 ja z kupowaniem czekałam do 12 tygodnia, tylko dlatego że moja siostra sie uparła że wcześniej nic nie wolno samemu kupwać :) ale teraz już szaleję ile wlezie :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja chcialam kupowac wszystko juz w polowie ciazy, (moze nawet wczesniej?) ale wszyscy mi mowili: poczekaj, nie spiesz sie, nie wszystko na raz... no i poczekalam. do 8 miesiaca mialam tylko ciuszki i wozek (bo konczyli jego produkcje i musialam sie pospieszyc z nabyciem jednego z ostatnich modeli).
skonczylo sie na tym, ze choc mamy wszystko co na prawde niezbedne - na ostatnich jedzdze specjalnie po termometr i inne drobiazgi... (moze jednak trzeba bylo miec wczesniej)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.

Mi też tak mówią aby poczekać bo to przynosi pecha itd poza tym nie mam za bardzo w tej chwili gdzie trzymać nawet swoich ciuchów więc jeszcze czekam z zakupami.
Ale pojechaliśmy do dużego sklepu z rzeczami dla dzieci i ceny przyprawiły mnie o zawrót głowy :hm: myślę, że postaram się oszczędzać, bo ceny czasami są naprawdę chore.

Wątek Pierwszy dzidziuś po 30-tce :)
http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.php?t=23392

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja tam i w 1 ciąży i teraz już na 2 miesiace przed porodem miałam wszystko przygotowane, poprane i poprasowane. W 9 miesiacu ledwie się człowiek rusza a jak widzi tą górę rzeczy nie zrobionych to dodatkowy stres. Takie jest moje zdanie :) a tak to teraz sobie spokojnie czekam na skurcze bo wyprawka już od miesiaca skompletowana :)
Pozdrawiam! A przesądy są nic nie warte a jeżeli nie donosisz? To po porodzie będziesz wszystko na hurra kupować?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja właśnie wczoraj zrobiłam swoje pierwsze zakupy (śpioszki, kaftaniki, koszuli itp.), normalnie nie mogłam się już powstrzymać. :D :D :D

[Obrazek
!! KATARZYNA ALEKSANDRA !!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dobrze jest mieć wszystko przygotowane przed porodem. Ja zaczęłam kupować jak już wiedziałam, że urodzę synka, około 23 tygodnia. Nie wyobrażam sobie w pierwszych 2 tygodniach po porodzie chodzić na zakupy, nawet do miesiąca gdy szłam na spacer czułam ból. Najlepiej mieć duży zapas pampersów, chusteczek do wycierania itp.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nie ma co się przejmować przesądami, że cos się stanie, takie ryzyko zawsze istnieje, nawet jak się dziecko już urodzi to coś się może przytrafić i w przyszłości co nie kupisz dziecku kurtki zimowej jesienią bo do zimy to się może cos złego wydarzyć. Moim zdaniem takie myślenie do niczego dobrego nie prowadzi i nie pozwala się cieszyć ciążą.

Zaczełam zakupy tak koło 25 tyg. i mam nadzieję na misięc przed porodem mieć już wszystko żeby się nie stresować że nie jesteśmy gotowi.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja uważam że jak ma coś się stac to się stamnie, nie czekam na ostatnia chwilę, kupuję już teraz a nie wszystko na koniec, a tak to sukcesywnie i sie pomału uzbiera a i kieszeń tak tego nie odczuje

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam , ja mysle tak jak poprzedniczka
co ma byc to i tak mnie nie ominie , na dzien dzisiejszy brakuje mi tylko kosmetykow dla dzidzi , i z 2pajace cieple i 2sweterki a tak wszystko czeka ....

Ada Nela 01.02.09r 8:42 54cm 3540g
Jesteś najważniejsza !!!!
Jeszcze 4lata i zawołamy bociany :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja zakupy zaczelam jakis m-c temu i jeszcze nie mam wszytskiego :?
Dzis/jutro mam nadzieje ze juz wszystko pokompletuje.. Pierwsze pranie wlasnie sie konczy..

Ceny sa po prostu koszmarne! Na szczescie jak tylko dowiedzialam sie ze jestem w ciazy zaczelam odkladac, ale i tak jestem bliska bankructwa..

Moi rodzice caly czas powtarzali ze kupowanie rzeczy wczesniej zle wrozy bla bla i wpadli na genialny pomysl ze kupia wszystko jak ja bede z mala w szpitalu :shock:
Wzielismy sprawy w swoje rece i teraz musze ich tylko zmotywowac do zakupu wozka. Moj tata sobie wymyslil ze mala mge zawsze przewiesc do domu na rekach jesli nie zdaza :shock: :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja jak na razie jeszcze nic nie kupilam :/ Ale za to ulozylam doskonala liste potrzebnych rzeczy ;) Zobaczymy jak bardzo bede sie jej trzymac. W tym tygodniu jade po lozeczko i mam nadzieje, ze kupie juz czesc ubranek. Za tydzien najprawdopodobniej bedzie reszta zakupow, lacznie z mebelkami :) Chociaz z tym ostatnim sie nie spiesze az tak bardzo, bo na poczatku dzidzia bedzie spala w naszej sypialni, a nie w swoim pokoiku. Rownie dobrze moglibysmy to zrobic po porodzie... no ale ktos juz wczesniej madrze zauwazyl, ze po porodzie raczej chyba nie bedzie ochoty na jezdzenie po sklepach ;)

Niestety jestem uzalezniona od meza, zabiera samochod codziennie do pracy, pozostaje mi wiec na zakupy jedynie sobota lub niedziela :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej Dziewczyny!
ja jestem w 28 tygodniu ciąży a zakupy zaczelam dwa tygodnie temu. Ubranka mam juz skompletowane. W piatek kupilismy lozeczko i wszystko co do niego potrzebne:)) zostal jeszcze wozek, fotelik i akcesoria takie jak nozyczki, smoczek, szczotka do wlosow itp. ale juz sie nie matwie, ze nie mam nic. jestem spokojniejsza, dlatego uwazam, ze nie ma nic zlego we wczesniejszych zakupach :D wrecz przeciwnie!

pozdrawiam:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja na drobne zakupy zaczełam chodzić gdy sie tylko dowiedziałam o ciązy i nie widze w tym nic złgo. Poprostu jak trafiała sie jakas okazja to kupowałam bo po co pózniej przepłacać. Na ostatni miesiac zostawiłam tylko kosmetyki do kupienia. Bo tak to też portwel nie odczuje duzego wydadku na raz i było mi znacznie łatwiej, w jednym miesiacu łóżeczko, w drugim wózek w trzecim nosidełko (to przykłady) i teraz na spokojnie moge iść do szpitala bo wiem że w domku wszystko jest a zaraz po porodzie nie będe musiała biegać po sklepach, mam zaufanie do męża ale wole wszystkiego sama dopilnować by potem sie nie denerwować, ze coś chciałam innego albo z innej firmy

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja zakupy zaczelam robic juz dosc wczesnie, ale w sumie to wiekszosc ciuszkow dostalam od kuzynki, siostry itd.... teraz pozostalo kupic nam tylko lozeczko :P

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 239 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża

Strefa czasowa UTC [letni]