Dzisiaj jest wt maja 05, 2026 10:35 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 148 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Kochane mam pytanie w protokole z sekcji napisano niedodma płuc, maceracja skóry.
Czyli co u mojego maluszka się płuca nie rozwineły? Czy o co chodzi?
O maceracji skóry przeczytałam.
Proszę pomóżcie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Niedodma płuc to brak rozprężania się pęcherzyków płucnych prowadzący do częściowej lub całkowitej bezpowietrzności miąższu płucnego.

Niedodma występuje najczęściej u noworodków przy: zbyt słabych ruchach oddechowych (szczególnie często u wcześniaków), zatkanych mazią płodową, śluzem i złuszczonym nabłonkiem oskrzelach, wewnątrzmacicznych ruchach oddechowych w czasie których zostaje zaaspirowany płyn owodniowy do oskrzeli.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

poryczalam sie jak bobr:(brak mi slow..to dla Norbercika(*)(*)(*)....

misia80..nie wiedzialam:(tak mi przykro....

Olenka 30+5tc, 1800 gram,43cm.
20.02.2014 9300 gram:)zaliczylismy pieknie testy rozwojowe w Dreznie!wszystko super!lobuz maly!:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dla Ciebie Obrazek

Dla Aniołka Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witajcie Mamusie.
Wczoraj dokonałam cudu ugotowałam obiad i zrobiłam pranie.
Wieczorem aby zapomniec wypiłam kilka drinków z mężem i udało mi sie zasnąc bez rozmyslan.
Dzis nawet swiat wygladal inaczej, do momentu gdy kolejne dwie osoby nie zapytaly "czy dalej chodze z tym brzuchem?"
Fizycznie czuję się okej pomimo, ze dalej ciekne, psychicznie tez staram sie trzymac,, ale łza kreci mi sie w oku jak widze matki z wozkami, przydalyby mi sie klapki na oczy takie jak dla konia, pewnie łatwiej bym znosiła to wszystko

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

yewcia1 nie wiem co napisac :cry: :cry: :cry: strasznie mi przykro :( :(

dla aniolka (*)(*)(*)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Yewcia gratuluje wykonania tych wydawać by się mogło prostych , ale dla Ciebie bardzo trudnych czynności...jesteś wielka...wierze, że za jakis czas nawet deser zrobisz i usmiechniesz się do innych...zobaczysz... trzymam kciuki!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kochane dziekuje jeszcze raz za wsparcie.
Dziś kolejny ciężki dzień byliśmy u synka na cmentarzu, tona łez, biały krzyż, białe kwiaty..........
Na dniach stawiamy pomnik naszej Mamusi, za niedługo będe rozglądac sie za pomnikiem dla naszego synka............
Nie chcę już wiecej stawiac nikomu pomników :cry:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

yewcia - musze Ci powiedziec ze jestes niesamowicie silna osoba. Ja na cmentarz po prostu juz nie umiem chodzic... Swoja droga bylam tam niecaly rok temu, ale potem wyjechalam z Pl i juz nie mam okazji odwiedzic synka.. I wiem ze bylo by to dla mnie okropnie trudne... A do tego jutro pierwsza rocznica jego odejscia a ja juz dzis psychicznie niewyrabiam.

Obrazek

[*] Aleks - 22 tydz - 23.06.2007

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

yewcia, gratuluję "pierwszych kroków" Oby tak dalej :sw:

TABELKA WRZEŚNIÓWEK 2011

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

yewcia1 dopiero teraz sie przełamałam i przeczytałam..Naprawde bardzo przykre to co Cie w życiu spotyka..Limit TWoich nieszczęśc został wykorzystany..teraz same przyjemne rzeczy,beda Cie spotykać zobaczysz..nie potrafie sobie wyobrazić tego co czujesz..ja straciłam tylko mamęi było i strasznie cięzko,ale Tobie życie bardziej dało kośc..Podziwiam Cie ze potrafisz dalej znaleśc siłe do życia..trzymaj sie ciepło kochana!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam i ponownie dziękuję, ze jestescie tutaj ze mną.
O bólu fizycznym już zapomniałam, ale serce dalej rozdarte.
Odliczam dni do szansy na zielone swiatło.
Szaleństwo totalne z hormonami, o niczym innym nie myslę tylko o macierzyństwie. Wiem, ze nic mi nie przywróci Synka, ale tak bardzo pragnę miec dziecko...........
Dziekuję " lipcóweczki" i wszystkim obecnym na tym wątku
Arendil teraz wiem co cujesz :cry:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

yewcia - ja po stracie tez kazdego dnia myslalam tylko i wylacznie o malenstwie. I jak mnie to doprowadzalo do szalu ze musze czekac 6 miesiecy, a tak na prawde i moze jeszcze dluzej, bo ani pracy nie mialam ani nie mielismy jeszcze wlasnego miejsca. Koszmar. Depresja itd.
I wiesz co. Niedoczekalam czwartej miesiaczki. Mowie mojemu ze musimy kupic test ciazowy. Zrobilam test ale nic nie wyszlo. Ale @ nadal nie bylo, Powtorzylam test po 4 dniach i wyszlo :)
Ciezkie dni sie skonczyly.
I sie okazalo ze zaciazylam jeszcze przed data teoretycznych narodzin Aleksa. Aleks musial umrzec zeby Colinek mogl sie pojawic.
A teraz czekam na niego z niecierpliwoscia, codziennie pamietajac o moim okruszku ktorego stracilam dokladnie rok temu.

Jestesmy z Toba i bedziemy Cie wspierac ile mozemy :) Czy bedzie Ci smutno, czy bedziesz szczesliwa, jestesmy tu :) rzymaj sie i nie daj sie bo sloneczne i radosne dni sa na wyciagniecie reki :)

Obrazek

[*] Aleks - 22 tydz - 23.06.2007

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

yewcia

Witaj Piekna! Mowisz, ze odliczasz dni do "zafasolkowania" , ale jak znam zycie, jak sie troszke rozluznisz to wlasnie wtedy bedzie ten moment w ktorym okaze sie, ze jestescie z mezem razem w ciazy... Mowie tak, bo moj M. jak dowiedzielismy sie o ciazy to zaczal prawie razem ze mna przybierac kg... Dlatego smieje sie, ze razem w ciazy chodzimy... Ja z Oliwia, a on z Oliwierem hehe... Moze choc to poprawi Ci humor...Choc pewnie marne szanse...

Rada dla Ciebie Kochana wyjechac z M. tam gdzie masz ochote i nie myslec... Zaplanujcie sobie wycieczke...Pochodzcie po lesie... poleniuchujcie na plazy, pochodzcie po gorach... Pamietaj, zeteraz masz Kochana dbac o siebie i M....o Wasze samopoczucie... Wiem, ze byc moze nie masz ochoty na nic... Uwierz, ze to normalne w tym momencie, ale otworz mape i wybierz miejsce do ktorego chcesz pojechac... 3maj sie Piekna...3majcie sie razem...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Czytałam i płakałam :(

Dla Twojego Aniołka [*]

Obrazek

Aniołek (*)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Awatar użytkownika

yewcia1 eh niesprawiedliwe życie!!!!!

trzymaj sie kochana!!!!!!

[*] dla Norbercika.

a dla Ciebie dużo siły !

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Przeczytalam twoją historię i dokładnie wiem co czujesz... Łącze sie w bólu... Moja córeczka odeszla w 39 tygodniu..

Ja tak samo po porodzie nie mogłam pozbyć sie wrażenia że uczucia macierzyńskie są tak silne, że jak najszybciej musze być w ciąży, ale lekarz kazal czekać te 6 miesięcy. Czekamy, ale pragniene posiadania dziciątka jest takie silne, że czasem nie mogę sobie z tym poradzić i tylko powstrzymuje mnie zdrowy rozsądek męża.
Ja dzisiaj strasznie cierpię, koleżanka w pracy udrodzila zdrowego pięknego syneczka. Wszyscy tak sie cieszą, a ja jej poprostu zazdroszczę tego szczęścia i nie potrafie sie cieszyć. Ja mialam wrócić w lipcu z macierzyńskiego a potem ona miala urodzić. Niestety stalo sie inaczej ....

Światełko dla Norberta (*)

Moja kochana córeczka Oleńka (19.02.2008) 39 tc.(*)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

yewcia1 - bardzo mi przykro, życie czasem bywa okropnie nie sprawiedliwe i ciężko nas doświadcza.
Kochana życzę tobie i twojemu mężowi dużo siły i jak najszybszego zdrowego zafasolkowania :)

Dla twojego synka [*][*][*]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Boże siedzę i ryczę.....tak szczegółowo to opisałaś.... w głowie mi się nie mieści że w takich przypadkach trzeba się tak męczyć i rodzić siłami natury.... Tak mi przykro....Dla Norbercika(*)(*)(*)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dziś kolejny dzien..........
W mojej głowie rodzi sie kazdego dnia masa pytan, czy bede miec dzieci, czy maz po tym co przeszlismy bedzie chcial miec dzieci, czy ta ciaza bedzie przebiegala bezproblemowo, ......
Dalej jest mi cholernie ciężko, chwilami zastanawiam się jak dzis wygladałoby nasze życie jak Norbert byłby z nami tu na ziemi?
Dziś wiedzę jakie Nasze życie jest cenne, ale niestety i bardzo kruche, rodzi sie we mnie lek o najblizszych o siebie , jest coraz gorzej.
Boję się żyć...........

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 148 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]