Dzisiaj jest wt cze 09, 2026 5:52 am

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 11678 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 443, 444, 445, 446, 447, 448, 449 ... 584  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

ewelinarda na pierwszym zdjęciu podobasz mi się najbardziej. Śliczna dziewczyna z Ciebie. Na tym w bluzce w paski też bosko wyglądasz Ty nasza chudzinko.

maddie fe fajnie się masz z tym darmowym fryzjerem. Po ile ten Kozielski ma te torty?

Ja dzisiaj nie miałam czasu na skanowanie. Do południa sprzątałam. Potem poszłam na chwilkę na spacer, a ok. 16-tej pojechaliśmy do makro po domek do ogrodu dla Pati. Obiecaliśmy jej to za pieniążki urodzinowe i była świetna promocja. Daliśmy 303zł, a na allegro jest po 380zł+ koszty wysyłki. Prosto z makro do teściów, bo tam go będzie mieć w ogrodzie. Rozpakowujemy i okazuje się, że nie ma jednego gwintu do montowania, więc z powrotem do sklepu. Wymienili od razu bez problemu. Stoi już rozłożony na ogródku, teściu zrobił z desek podłogę ( bo on jest bez), na to damy jej sztuczną trawkę i będzie ok. Patrycja wniebowzięta - normalnie po ściankach ten domek całowała z radości i ani na moment nie wychodziła z niego. To było jej marzenie od dawna - co byliśmy w jakimś sklepie, gdzie takie domki stały, to zawsze do nich wchodziła i mówiła, jak bardzo by taki chciała.
Taki jest:
Obrazek

Na Dzień Dziecka zamówiłam jej Barbie do kolekcji, co dostała na urodziny, bo tylko jednej jej brakuje jeszcze i ciągle o tym gada, jak bardzo by ją chciała. Oglądałam na mieście, ale wszędzie po 60zł, a na allegro z wysyłką 40zł ( od tego samego gościa, co siostra zamawiała, a więc sprawdzony).

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

DANITA, 32zł za kg, nam powiedzieli,że dla 20 osób to tak wyjdzie ok 2kg300g, ale torty z tymi co oglądałam to istna poezja!
fajny prezent!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

DANITA super ten domek.. Wyobrażam sobie radość Pati :wink:
Na pierwszym zdjęciu.. Tak.. miałam jakieś 15/16 lat hehe :!:

MADDIE to jeszcze nie tak bardzo drogo, jak mówisz że takie super :!: Chętnie bym też zobaczyła takie pyszności.. Oni nie mają stronki internetowej?

Kurcze jak wczoraj ściągłam demo programu do kosztorysów to się za głowę złapałam.. :shock: Masakra ile wypełniania :? Chyba będziemy musieli skorzystać z usług profesjonalisty.. :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ewelinarda, nie mają,ale wklejam ten pociąg i kilka ciekawych (a ile ich jest)....jakby co to dam Wam namiary.

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Ostatnio zmieniony ndz maja 25, 2008 10:37 am przez _maddie_, łącznie zmieniany 3 razy

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

MADDIE dzięki.. super są te torty.. My dzisiaj idziemy zapytać o lokal.. Zobaczymy ile nas to wyjdzie i może skusimy sie na taki torcik.. Ten pociąg jest kapitalny :!:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dzięki dziewczyny za opinię o domku. Jakbym miała swój ogród i dom, to walnęlibyśmy dziewczynkom plac zabaw z prawdziwego zdarzenia - byłabym gotowa wydać nawet i kilka tysiaków. Nam się ogromnie podobał domek Puchatka ze ślizgawką ( ok.1600zł) i domek z Berchet taki duży z doniczkami na oknach itp ( 1100zł). Ale naprawdę szkoda kasy, jak do teściów jeździmy 2-3 razy maksymalnie na tydzień

maddie fe Pati najbardziej oczywiście podoba się kucyk My Pony.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Danita- ależ Pati musiała być szczęśliwa [ i jest nadal] :!: czekamy a fotki Patrycji w tym domku! a na zimę możesz jej do pokoju go wstawić :lol: będzie w nim spała :idea: a Kacper chce tę betoniarę z Makro :shock: mało klamorów wszędzie :shock:

ale ekstra są te torty- to z tej Jagódki?
kapitan Wiktor ahoj załogo!!!!!
Obrazek
a tu uciumciany bawi się krokodylem :D
Obrazek
ale te puzzle śmierdziały fujjjj
Obrazek

i tradycyjnie z moimi synkami :wink:
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Gabik, torty są od Kozielskiego.
świetne zdjęcie Wiktora!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

W moim przypadku to pierwszy DZIEŃ MATKI.. i dostałam Rafaello :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

czesc dzieczyny :)

dawno nas nie bylo, ale ledwo mi starcza czasu zeby poczytac co u Was :)
Jestem więc na bierząco.
W pracy dużo roboty bo zakończenie roku na tapecie, rozliczenia roczne itd. ehhhhhh
Dobrze że zazwyczaj ktoś inny to robi bo ja bym nie miala do tego cierpliwości. :roll:

Widzę, że obrodziło nam się w dzieciątkach :D GRATULUJĘ !!

U nas wszystko ok, Agatka potrafi już chodzić trzymana za rączki. Zaczęła jakiś miesiąc temu. Myślę, że za jakieś 2 msc będzie już samodzielnie się przemieszczać.
Fajnie wszystko zjada, nawet z dużymi kawałkami.

Aaaaa, mamy pierwszego ząbka :lol:

http://katherine-ss.blogspot.com

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dla wszystkich nas - wspaniałych mam:

Obrazek

ewelinarda pisze:
Cytuj:
W moim przypadku to pierwszy DZIEŃ MATKI.. i dostałam Rafaello

A ja dostałam poranną porą najpiękniejszy bezzębny uśmiech mojego syna :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Gabik chyba nie pamiętasz, jak maleńkie pokoje są na blokach- haha. Ja już do Pati pokoju nic nie wcisnę - domek na zimę złożymy i u dziadków będzie w piwnicy. Piękne zdjęcia - wyglądasz rewelacyjnie, a synków masz cudownych. Sama radość. Ja chcę Mili kupić coś z tymi klockami fisher price na Dzień Dziecka, ale taki wybór, że jestem ogłupiała i nie wiem, co już wybrać.

Może ktoś doradzi?

maria82 Agatka super postępy robi - sama radość, jak się patrzy na ukochane dziecko, które tryska zdrowiem i dobrze się rozwija.

:arrow: a ja od mojej córci dostałam piękne życzenia - sama od siebie mi powiedziała. Super to jej wyszło. Na koniec powiedziała, że jak przyjdzie tatuś z pracy to pójdą razem po niespodziankę dla mnie.

:arrow: czekam na przelew, bo sprzedałam gondolkę quinny. Ileż się namęczyłam, żeby to fajnie zapakować.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wkoncu jestem
Nadrobilam zaleglosci i az wstyd takie wazne wydarzenia przegapilam
Choc spoznione to z szczerego serca najlepsze zyczonka dla Pati.

Wszystkiego najlepszego na kolejne miesiaczki dla naszych solenizantow.

Najlepsze zyczonka dla mamusiek w tym pieknym dniu

U nas wszystko dobrze mamy wkoncu czwartego zeba, Dominik probuje sie podnosic do raczkowania i to bardzo zabawnie wyglada.
Kupilam wkoncu te krzeselko do karmienia to samo co Danita tylko niebieskie w pierwszy dzien nie byl zadowolony jak mial w nim siedziec ale teraz juz sie przyzwyczail i nawet zadowolony bo wszystko wyrzuca z wysoka a ja mu musze podawac i ma ubaw :D
Na basenie nurkowalismy juz w pozycji na brzuchu i troche dluzsze przytrzymanie pod woda ja bylam wystraszona ale moj maly plywak zadowolony jak nic, w rekawkach plywa i odpycha mnie bo chce sam no ale jakos woda w basenie mu smakuje bo ja spija wiec musze mu trzymac chocby brode zeby jej nie pil :lol:
Tyle z nowosci jakos teraz bardzo malo czasu mam na pisanie w wiekszosci w rozjazdach jestem bo jak mam calymi dniami siedziec sama na tej wsi to mnie cos trafia :shock:
Danita Domek super i nawet cena przystepna my chcemy juz w przyszlym roku zaczac robic plac zabaw na podworku ale raczej sami bedziemy go budowac bo te ceny hustawek czy lepszych piaskownic to masakra ale domek taki tez by sie przydal :D
Gratuluje jak zwykle udanej transakcji na allegro.
Gabik Kapitan Wiktor przeslodki a rodzinka jak zawsze piekna
maddie torty cudowne , mozesz podac adres i tel do tej cukierni jak masz tez bym sie skusila na taki na roczek
ewelinarda w dlugich wlosach wygladalas tak niewinnie i dziewczeco a w terazniejszej fryzurce seksi, podobaja mi sie obie wiec najlepiej jednak chyba w takiej w ktorej wygodniej.
Tyle z tego co dalam rade spamietac, postaram sie jednak pisac czesciej bo potem nie daje rady nadrabiac zaleglosci :lol:
Milego dzionka

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej mamuski,

po pierwsze

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W DNIU NASZEGO ŚWIETA :D WSZYTSKIM MAMUSIA I PRZYSZŁYM MAMUSKA TEZ :D

My wczoraj wieczorkiem powrócilismy....bylo super...pogoda nam dopisala...w czwartek jedynie wieczorkiem poznym pokropilo a tak slonko, ze na odkrytych basenikach nawet szalelismy...ludzi maaaaaaaase w tatralandii , w besenovej juz mniej i dlatgeo milej tam pobyt wspominam...choc w sobote do tatralandii pojechalismy dopiero po 16-ej i tez juz bylo duzo mniej ludzi i lepiej, moglismy poszalec na tych zjezdzalniach...domek superowy mielismy...pobyt jednym slowem bardzo udany...fotki wkleje innym razem bo kuzyn cykal swoim aparatem wiec musze poczekac sama na fotki...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

:arrow: a my musimy kupić już nowe auto......jechaliśmy do teściów i silnik rozklekotał się... masakra.... Co prawda auto jeździ, ale słychać nas z kilometra -haha. W każdej chwili może go szlak trafić ( już dwa lata temu nam mechanik mówił, że jest do remontu). Dlatego musimy szybko kupić coś nowego, żeby ten opylić jeszcze na chodzie. Chcieliśmy w przyszłym roku, bo by było więcej kasiory, ale w tej chwili możemy za jakieś 12-15 tyś. Wiesiek właśnie pojechał do gościa, co sprowadza z Francji.

mona
super, że wyjazd jak najbardziej udany i pogoda dopisała. Czekam na relację foto

kawa cieszę się, że basen tyle frajdy daje

maria82 gratulacje na tego pierwszego ząbka - bardzo późno, ale to ponoć bardzo dobrze. Moja Mili ma już sztuk 6 i kolejne się pchają.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej :D
jaka tu cisza :shock:
wszystkie dzieciaki są boskie :D

mona_ super że wyjazd się udał czekam z niecierpliwością na fotki :D

maddie torty są dosłownie super jak możesz to była bym wdzięczna za namiary na tą cukiertnie :wink:

ja byłam z Kubą u okulisty na kontroli dno oka ma idealne :D ale za to zaczyna zezować więc czeka go następna kontrola :(
po południu mam wizyte u gina już się nie moge doczekać :D

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hello hello

Mikołaj zaszczepiony wreszcie :D Lekarka bardzo z niego zadowolona i rehabilitacja nie jest już w ogóle potrzebna :!: Ale się cieszę :!:

Ważymy .... 7620 :shock:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dziewczyny - dosiadczone mamusie liczę na Was, bo mam pytania:
- Zuzia po każdym karmieniu nawet po kilka razy ulewa (w efekcie nie wiem, ile zjada, ale przybiera na wadze). Jak długo będzie ulewać i czy można z tym coś zrobić ?

- jak już uleje, to ma natychmiast czkawkę. Czy na to jest sposób ?

- po karmieniu pręży się, napina, stęka aż ma czerwoną twarzyczkę i jęczy, potem żałośnie płacze. Co to może być ? - kolki, wzdęcia i jak zaradzić ? Dodam, że karmię tylko naturalnie i jem lekkostrawnie. Byliśmy u lekarki na nfz, to powiedziałą że można espumisan w kropelkach spróbować albo czopki Viburcol N, ale jednoznacznie się nie wypowiedziała. Może WY macie jakieś doświadczenia, bo nie wiemy jak córci pomóc. A może wystarczy jakaś herbatka na trawienie?

- proszę też o podanie adresu i telefonu polecanego przez Was pediatry (może być na PW). Często się tu przewijało nazwisko bodajże Prokop.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Aż tak doświadczona nie jestem, ale kolki i brzuszek przerabiałam nie tak dawno temu :wink: A więc:

Cytuj:
- Zuzia po każdym karmieniu nawet po kilka razy ulewa (w efekcie nie wiem, ile zjada, ale przybiera na wadze). Jak długo będzie ulewać i czy można z tym coś zrobić ?

A ile ml jej podajesz na jedno karmienie i co ile godzin? Może za dużo jej podajesz i musi ulać, bo się nie mieści w żołądku. Mikołajowi też zdarza się jeszce ulać, ale wtedy wiem, że po prostu miał za dużo. Po jedzeniu oczywiście powinnaś ją "odbić" i możesz przez chwilkę położyć ją tak, żeby miła głowkę wyżej.

Cytuj:
- jak już uleje, to ma natychmiast czkawkę. Czy na to jest sposób ?

Mikołaj często miewał czkawki, teraz też , ale rzadziej. U mnie skutkuje podanie mu picia, łyczka, dwóch. Jak nie podam, to tak sobie czkawkoli parę minut.

Cytuj:
- po karmieniu pręży się, napina, stęka aż ma czerwoną twarzyczkę i jęczy, potem żałośnie płacze. Co to może być ? - kolki, wzdęcia i jak zaradzić ? Dodam, że karmię tylko naturalnie i jem lekkostrawnie. Byliśmy u lekarki na nfz, to powiedziałą że można espumisan w kropelkach spróbować albo czopki Viburcol N, ale jednoznacznie się nie wypowiedziała.

Ja to też przerabiałam :roll: - niestety to brzuszek, kolki ... My wypróbowaliśmy prawie wszystko. Espumisan nie działał u nas. Kupiliśy Bobotic i widać było dużą różnicę. Mikołaj przestał się prężyć, i gazy zaczęły z niego wychodzić. Wszystkie te leki na kolki (espumisan, bobotic, infacol) zaiweraja ten sam składnik - simoticonum, tylko mają różne stężenie. Rewelacyjny podobno jest lek Sabsimplex (teżzawieraz simoticonum tylko w większych dawkach) niestety u nas niedostępny (możesz kupić w Niemczech lub w Czechach). Wielu moich znajomych go stosowało i po kolkach ani śladu! U Mikołaja kolki skończyły się po dwóch miesiącach. Co do Viburkolu - mi lekarka powiedziała, że można podać jak już będzie hardcorowo, bo on działa uspokajająco. Ja nie podawałam. Aaaa, i jeszce stosowałam herbatkę Plantex (raz dziennie ją można tylko, po 50 ml od drugiego tyg. życia).

Jeżeli chodzi o pediatrę :arrow: ja mogę polecić panią dr Prokop:

Prokop Małgorzata, lek. med. Spec. chorób dzieci, homeopata.
tel. 0 603 13 39 36
adres:
44-300, Wodzisław Śląski, Wolności 123
godziny otwarcia:na telefon

Alexandra :arrow: przeczytałaś mojego posta odnośnie karmienia? Bo wszystko ci opisałam jak ja karmiłam i karmię odciągniętym pokarmem.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 11678 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 443, 444, 445, 446, 447, 448, 449 ... 584  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]