dopiero teraz mam chwilkę wolnego. Po obiadku jechaliśmy na zakupy do reala ( na Pati urodziny w czwartek). Również po huggisy, kaszki, obiadki i deserki do biedronki. No i oczywiście po krzesełko dla Milenki. Kupiłam z firmy Baby Ono pomarańczowy kwiatek w Kaji ( naprzeciwko Plazy). Dałam 235zł ( z rabatem) - taniej, niż by mnie wyszło z przesyłką na allegro. Tam też wzięłam jej zabawkę banan z tiny love - rewelacja i też taniej niż na aukcjach. Świetne do dopięcia na wózek
Potem zaraz szliśmy do sąsiadów na kawusię "po komunijną".

Moja Mili jest niesamowita w poruszaniu się na brzuszku - dojdzie wszędzie z dużego pokoju do przedpokoju, nawet do małego pokoiku. Pięknie pełza - myślę, że lada moment prawdziwie będzie raczkować.
karolina75 Milenka do dzisiaj nie siedzi jeszcze samodzielnie. Napewno będzie dobrze na szczepieniu.
mona dresik boski. Świetnie się będzie na Tobie prezentować. Przy Pati mi każdy mówił, że mam się cieszyć , że jeszcze nie chodzi, bo potem to dopiero będzie przekichane. Myślałam, że tak mnie pocieszają ( bo ona długo nie chodziła - dopiero mając 16 miesięcy), ale mieli w zupełności rację.
Alexandra Zuzia prześliczna.
iwona 16 świetny pomysł na prezent. Podaj mi namiary na pw. Nie przejmuj się tym nocnikiem - Patrycja była taka sama. Normalnie jakby ją parzył, sztywna na maksa i za żadne chiny nie chciała usiąść. Olałam to i dałam jej święty spokój. Skończyła dwa latka i pewnego dnia zatrybiła bez powodu. Wywaliliśmy pampersy do kosza przezywając i zaklinając je. W nocy też od razu bez pieluchy była i się nie zsikała. Nie musiałam, jak inne mamusie, zachwalające swoje dzieci, że już na nocnik robią i w majteczkach chodzą, kupować pampersy, żeby do auta założyć, bo może popuścić, na noc zakładać itp. Dziecko oczywiście wcześniej może zajarzyć do czego jest nocnik jak nasza kochaniutka Martynka, ale dopiero mając od 16-36 miesięcy odruch powstrzymywania ma opanowany na maksa.
Z tym raczkowaniem masz rację - jest bardzo zdrowe dla dziecka i o wiele lepsze niż chodzik. Ja już teraz też wiem, że Milenie chodzika nie wyciągnę raczej, bo już się fajnie przemieszcza. Kolejna rzecz na allegro pójdzie
anulka81 dzięki za rady. Akurat, jak pisałaś na gg, to byłam w sklepie i siostra mi szybko smsem wysłała Twoją wiadomość. Oczywiście kupiłam Baby Ono. Jutro wkleję fotki.
Co do wody to ja kupuję w Lidlu niegazowaną za 79gr Długopole Zdrój - jest pyszna, tak lekko nasycona. Wszyscy sobie ją chwalą w rodzinie ( teście, szwagierka, wujek).
kawa moje ciążowe już dawno na allegro opylone - hihi. Pomalutku dojdziesz do wprawy, to wtedy dopiero zaczniesz się porządnie wysprzedawać. Fotki z basenu cudne, boskie - a te nurkowanie to już rewelacja. Nigdy nie byłam jakoś szczególnie zainteresowana tymi lekcjami dla maluchów, ale coraz większą mam na nie ochotę.
poli83 prywatnie robią badania u Zielińskich w Rybniku - od rynku idziesz ulicą Kościelną ( od ratusza), i za Szkolakiem wchodzisz w pasaż - naprzeciwko jego jest taki większy szary budynek - i tam na pierwsze piętro podajże.
Kochana, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.