Dzisiaj jest pt cze 05, 2026 3:01 pm

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 11678 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 584  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Kochaniutkie u mnie 1 krecha ale nie tracę nadziei bo miesiaczki brak... Witam nowe forumowiczki! a jednak jest nas więcej!!!! super!!!! chcę juz do Was dolaczyc na pelnych prawach...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

czesc betinka szkoda ze tylko jedna krech :( ale trzymam kciuki i mam nadzieje ze nastepnym razem beda dwie.A z mezem robcie to na okretke wezcie miesiac wolnego i do dziela :lol: zycze powodzenia w staraniach i zawsze jestes tu mile widziana.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Bet_tinka trzymam kciuki żebyś jak najszybciej zobaczyła upragnione 2 kreseczki :) Powidzenia :!:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No dziewczyny a ja właśnie będę rodzić w Raciborzu. Nie ja pierwsza - moje obie bratowe tam rodziły. Jestem pod opieką prywatnie ginekologa-położnika - ordynatora tego szpitala więc jestem spokojna o swój poród :) Co do długiej jazdy to z Rybnika jest 25 km do Raciborza więc ok 30 min. Tam jedzie się wcześniej - zabieraja na oddział wcześniej aby tam rozpoczęła się akcja porodowa.

http://katherine-ss.blogspot.com

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Trudno mi powiedzieć, że jak jest sie pod prywatną opieką lekarza, to jest lepiej (nikogo nie straszę).

Moja koleżanka chodziła prywatnie do ginekologa, który przyjmuje porody w Raciborzu...tak przyjął poród małej, że złamał jej obojczyk.

Natomiast inna koleżanka oraz sąsiadka chodziły prywatnie do innego gina... a ten łaskaw, nawet nie pojawił się na odnich porodach - chociaż im to obiecywał.

Najlepiej szukać lekarza polecanego przez koleżanki... podobnie robić ze szpitalem...

A ja dzisiaj mam wizytę u gina - ciekawe co mi powie... liczę na to, że zrobi mi USG połówkowe. :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nie mówię że prywatnie jest lepiej. Natomiast ja nie mam potrzeby szukac dobrego lekarza po przychodniach skoro mam dobrego gin prywatnie. Nie zależy mi na opłatach, tym akurat nie muszę się na szczęscie przejmować. Mam już dobrego gin (z polecenia). Wizyta zazwyczaj długa, nie spieszy się, spokojnie na wszystkie pytania odpowiada, wszystko zawsze nam wytłumaczy (mi i męzowi), jest stale pod tel.kom. Ja jestem bardzo zadowolona. Ja wcale nie wymagam jego obecności przy porodzie - wystarczy mi że będę rodziła w tym szpitalu, gdzie nie ma anonimowego personelu ze znieczulicą. Idealnego szpitala też nie znajdzie się - ale akurat do orzepowic nie pójdę, a w raciborzu rodziła już nie jedna moja znajoma i rodzina - wszystkie bardzo zadowolone :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja zanim znalazłam odpowiedniego lekarza, to kilku "zaliczyłam".... kilka lat chodziłam do pani P. z Wodzisławia, pasowała mi, ale wtedy, gdy brałam tablety - jednak, gdy okazało się, że jestem w ciąży - po kilku tygodniach z niej zrezygnowałam....... okazała się nieodpowiedzialna, faszerowała mnie drogimi lekami, kiedy spytałam o założenie karty ciążowej to mi powiedziała, że to za wcześnie, szkoda roboty, bo mogę niedonosić...i takie tam....nie badała mnie... a cała wizyta trwała 3 minuty - na wypisanie receptyty...
Natomomiast mój obecny lekarz - facet, wykluczył zagrożenie ciąży, zainteresował się mną od pierwszego spotkania, zrobił wszystkie potrzebne badania...... :)
Jest spoko - można z nim i pożartować.

Podobno w Wodzisławiu b.dobry jest Roman oraz Łaska (przyjmuja i na kasę i prywatnie).

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

maria82 jesli Cie uraziłam to sorry, nie miałam takiego zamiaru :oops:
Pisze tak, bo wkurza mnie to co sie dzieje w Polsce... mało jest już lekarzy z prawdziwego zdarzenia...trzeba ich szukać ze świeczką :!:

A szpitale powinny być również bardziej przyjazne pacjentom, przyszłym matkom....nie mówię tu, że każda położna ma miec banana na pysku, ale powinna być kulturalna, wyrozumiała, pomocna, po prostu: LUDZKA :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

O to chodzi !

Majówka82 nie uraziłaś mnie, ja mam takie samo zdanie jak Ty. Dobry lekarz, u którego czujemy sie bezpiecznie, jest w dzisiejszych czasach... niezbyt częstym zjawiskiem..
Szpital w Orzepowicach słynie z niezbyt dobrego traktowania pacjentek i ich dzieciaczków, oczywiście zdarzają sie wyjątki, ale ja po prostu nie mogłabym zaryzykować swoim i maleństwa bezpieczeństwem i spokojnym porodem tylko dlatego że to blisko. W Raciborzu to jest mały szpital, każdy każdego zna, dlatego jak coś jest nie tak to od razu dociera to do ordynatora który jest nim od 95 roku jak się nie mylę.
W Orzepowicach przy tylu pracownikach zmieniających się non stop - cięzko jest powiedzieć o jakimś poczuciu odpowiedzialności przez tych pracowników. Znieczulica totalna.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Jej dziewczyny, ja się do Was przyłączam. Też twierdzę, że najważniejsze to mieć dobrzego lekarza, bo to daje duże poczucie bezpieczeństwa dla kobiety w ciąży. A przecież w tym czasie nasza psychika jest najważniejsza, prawda? U mnie to jest tak, że ja nie za bardzo mam na czyim zdaniu polegać. Mieszkam w Rybniku od kilku miesięcy, nie mam tutaj zbytnio koleżanek, a jak mam to temety ciąży albo już ich nie dotyczą albo jeszcze nie. I tak jak byłam poprzednio w ciąży znalazłam w internecie biała i czarną listę lekarzy - ginekologów. Na białej non stop padały dwa nazwiska, więc wybrałam jedno z nich. Jak wiecie już, poroniłam w 14tc i w dużej mierze obwiniam za to tego mojego lekarza. A taki wspaniały się okazywał. Jednak lekceważył moje dolegliwości. Jak już poroniłam przypdakiem w szpitalu natrafiłam na tego drugiego z białej listy. Zają się mną, no po prostu bajka. Mój mąż bardzo dużo z nim rozmawiał, ten wszystko spokojnie wyjaśniał i wogóle. Po łyżeczkowaniu poszłam do niego prywatnie na kontrole, okazały się jakieś komplikacje, później leczenie i tak u niego już zostałam. Wzbudza moje zaufanie bardzo bardzo i sprawia wrażenie naprawdę profesjonalisty. Mam nadzieję, że teraz dobrze trafiłam. Zawsze jest do dyspozycji, zawsze pod telefonem, a jak się coś dzieje to od razu mam do niego jechać i nawet pieniędzy nie bierze ode mnie, bo mówi, że dla niego też jest najważniejsze by się upewnić czy dzidziuś się dobrze czuje. Jestem więc dobrej myśli, bo chyba mam dobrego lekarza. Obym się nie zawiodła.

A co do szpitala, to mętlik mam straszny i z wielką uwagą czytam Wasze opinie i coraz bardziej zniechęca mnie rybnicki szpital. Tylko, że ten mój prowadzący właśnie w nim pracuje ... i już sama nie wiem... ehhhhh....

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

a mogę wiedzieć maary do kogo chodzisz? Chodzi oczywiście o lekarza. Pozdrawiam.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Chodzę do dr Rochalskiego

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Maary jeśli mogę się zapytać (jeśli nie chcesz, bądź wciąż jest to sprawa bolesna dla Ciebie - nie odpowiadaj), co było przyczyną utraty Twojego Aniołeczka :?:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Maary, własnie w tym problem... W orzepowicach nie brakuje dobrych specjalistów. Problem w tym, że nie wiesz na kogo trafisz przy porodzie i na oddziale. Ja znam takie przypadki że aż nie chce tu nic pisać, nie chce straszyć. Ale jeśli ktoś jest zainteresowany historiami dziewczyn i dzieci które były w tym szpitalu to napiszcie, ja się chętnie podziele...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
#
Awatar użytkownika

Czesc moje kchane!!!

Moja rodzinka jutro juz wyjezdza do Polski i znowu zostane sama w tym naszym wielkim domku :cry: :cry: :cry:

Ale pocieszam sie mysla ze dzisiaj ide na usg... chociaz jak zawsze mam pietra to ciesze sie ze znowu zobaczymy nasze Malenswto!!!

Trzymajcie kciuki zeby bylo ok!!!!

Potem wam sie pochwale i moze nawet wrzuce zdjecia!!!!

Buziaczki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hanah ja tez dziś mam wizytę u gina... myślę, że zrobi mi dzis usg połówkowe... :)

Dziewczyny - a co sądzicie o imieniu Dominik :!: :!: :!:

Dobra.... ja spadam do lekarza :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hanah ja tez dziś mam wizytę u gina... myślę, że zrobi mi dzis usg połówkowe... :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Majówka nie ma sprawy, już nauczyła się o tym mówić, choć to boli cały czas i będzie bolało chyba zawsze. Prawie od samego początku ciąży strasznie bolał mnie brzuch, coś tak jak przed miesiączką. Lekarz do którego wtedy chodziłam mówił mi, że to całkowicie normalne, a nie było. Niby było wszystko dobrze aż pewnego dnia strasznie się w pracy zdenerwowałam. Znowusz brzuch mnie rozbolał, wróciłam do domu, poleżałam i mi przeszło. Tydzień później zaczęłam plamić. Zadzwoniam do lekarza, a on na to, ze to jeszcze nic nie znaczy, zebym polezala i bedzie dobrze. Bylam wtedy sama we Wroclawiu, bo tam pracowalam, zadzwonilam z placzem do meza, on wsiadl do auta i pojechalismy na pogotowie. Tam okazalo sie, ze serduszko przestalo bic. We Wroclawiu nie przyjeli mnie do szpitala, bo nigdzie nie bylo miejsca. Cala noc przeplakalam, dopiero na drugi dzien przyjechalismy od Rybnika. Zajal sie mna dr R. i jeszcze tego samego dnia pozno wieczorem zrobil mi zabieg. Chcial mi oszczedzic dodatkowego cierpienia i zebym wyszla na nastepny dzien do domu. Jak zrobili badanie tego co zostalo we mnie to nic nie wyszlo i tak naprawde przyczyna jest nieznana. Ja mysle, ze te moje bole to moglybyc skurcze macicy, ale to moje przypuszczenia.... Dr R. twierdzi, ze kazdy taki bol podbrzusza jest zly i jak mnie boli to mam szybko szwonic do niego. [/list]

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

[quote="Majówka82"] Dziewczyny - a co sądzicie o imieniu Dominik :!: :!: :!: quote]

Fajne imie i mozna zdrobnic ladnie.

p.s. Sorki, ze nie pize polskich liter, ale cos sie pokickalo w kompie :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 11678 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 584  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]