Dzisiaj jest ndz maja 17, 2026 4:20 am

Forum ciąża

» Wszystko o dzieciach » Maluchy

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 94 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: Witam!
Awatar użytkownika

Witam HIMERA!! wyczytałam,że kiedyś tu zaglądałaś, ale długo nic nie pisałaś! :(
Wygląda na to....,że jestem jedną z niewielu tych szczęśliwych....których dziecko je!!!! ......, a myślałam, że to niejadki należą do rzadkości!!!

ala_bama : ....ale Ty kombinujesz z tym jedzeniem..... :roll:....ale co tu robić....nie masz innego wyjścia! A może zamiast kaszy manny....zrób ryż z jabłkami, cukrem i cynamonem??? Ja dodaję jeszcze śmietanę, albo jogurt naturalny...., ale Twoja mała tego chyba nie może??
A może ....dodaj do ryżu inne owoce....- np: wiśnie (znajdziesz w mrożonkach), banany, brzoskwinie, kiwi ...???

Kasia: ...a jak tam z cycusiem????.....próbujecie już odstawić???

BUZIAKI

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
#

Pitulek - tak powoli przestajemy.....to znaczy ja przestaje ale Kasper nie chce przestac....i co z tym fantem zrobic???

Wiecie moje dziecko w sumie to juz wszystko je......ale zauwazylam ze w zlobku je ladniej niz w domu
tutaj jest jakos inaczej we fr na obaid najpierw dostaja przystawke(jakies warzywa) pozniej obiad np dzis ma rybke z ryzem, nastepnie kawaleczek chlebka i jakis francuski serek i deser np starte jablko
i tam swlicznie je nie to co w domu......
Wczoraj mu kupilismu w ikei stolik i krzeselko bo juz w krzeselku do karmienia nie chce jesc......cos mu sie poprzestawialo w tej malj glowce.... :wink:

kurcze mamy szczepionki do zrobienia....te na 18 na miesiecy...jeszcze ich nie zobilismy.....

a poza tym to sie pochwale ze mezus mi kupil swietny tel komorkowy LG chocolate KG800 poprostu cud miod i orzeszki:) a wczoraj kupilam swietny dywan do salonu "czerwony"

no to sie rozpisalam
lece sprzatac
buziole babeczki

Himera witam.....my sie chyba znamy:)
przypomnij mi
my kiedys nie mialysmy jakiegos watku dzieciaczkow z czerwca 2006 na innym forum????? bo cos mi swita.......

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: ;-)
Awatar użytkownika

KASIA ...z tym cyculkiem to spokojnie.....Kasperek też musi być na to gotowy......może potrzeba mu jeszcze tygodnia lub dwóch......Jak mój bardzo walczył ...i ręce mi już opadały, że nie dam sobie rady to mąż powiedział...."SPOKOJNIE! ......nie denerwuj się, pokarm go jeszcze.....a za 2-3 tygodnie znowu spróbujemy" no i tak zrobiliśmy! To wcale nie oznacza,że obyło sie bez łez.......NIE!......ale to był już spokojniejszy płacz......nie "zanosił się"! .....no i tak bardziej marudził niż płakał.....to był płacz bez łez! i łatwiej mi go było znieść.
Wcześniej jak próbowałam mu nie dawać cycusia to mocno płakał, "zanosił się" i buźka mu spuchła! Na drugi dzień miał jeszcze podkrążone oczy! Bardzo mi było przykro! ......i źle to znosiłam!
Odstawianie od piersi było dotąd dla mnie najtrudniejsze w wychowywaniu Franka. Także cieszę się, że mam to już za sobą.
Zatem trzymam kciuki za Was, bo wiem jakie to trudne.

Gratuluję nowej KOMÓRKI!!!! ......nic tak nie poprawia nastroju kobiecie jak coś nowego! Pomysłowy ten Twój mąż! :_&:

Odnośnie żywienia to faktycznie we Francji je się inaczej......ale bardzo mi się to menu podoba! Byłam kiedyś na wycieczce w Paryżu i w Lyone (nie wiem czy dobrze napisałam) ....nocowaliśmy w domach u prywatnych rodzin.....bardzo miło nas ugościli! Nocowałam u jednej rodziny z koleżanką. Po wieczornej kąpieli koleżanka -w wałkach na głowie -nie trafiła do naszego pokoju.....tylko........do sypialni gospodarzy!!........a oni ...zdziwieni......zerwali sie na równe nogi!....... :hil: .....śmiechu było po pachy! Rano ubrałyśmy sie i głodne jak wilki zeszłyśmy na śniadanie.......coś ładnie pachniało........zaczęłyśmy marzyć o gorących parówkach!........a tu ........tylko dżemik, miodek i francuskie pieczywko ! Jakie my byłyśmy mało światowe! ....Ach!...... te nasze polskie przyzwyczajenia! A Ty jaką kuchnię prowadzisz u siebie w domu????
Buziaki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
#

ha ha no to mialyscie przygode we francji:) tutaj rzeczywiscie je sie na sniedanie slodko przewaznie.....
u nas gotujemy roznie ale wiecej po pl.....wystarczy ze maly je po fr w zlobku:)

z tym odsawieniem to jest ciezko......bede wam regularnie zdawac relacje:)

wrocilismy ze zlobka a kasper nie spi :shock: wezme go chyba na plac zabaw zeby sie wyszalal troche i moze sobie pospi.....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dzięki za rady, ale Ala nie może ryżu.... hmmmkiwi też nie.
aaaaaaaaaaa

a dziś jest taka śpiąca, jakaś nieswoja, bo ogólnie to ona nigdy nie chce spać.Nie wiem czy jakieś choróbsko przypadkiem ją bierze?

A jak Wasze maluchy śpią?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
#

moj spi malo.....
wstaje o 7 rano pozniej spi ok 13.30 do 15.00 i klade go ok 22.00 bo wczesniej nie chce spac....i przebudza sie ok 00.00 biore go na rece a on usypia i pozniej spi do 5.00 rano i biore go do lozka i spi do 7

masakra zeby poltaroczne dziecko nie spalo normalnie....ale coz
niektore dzieci spia poprostu malo.....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

moja niuńcia kładzie się ok 20-21 w nocy się budzi ja ją biorę do łóżka i śpimy razem. Ja wstaje o 5:20 (bo do pracy trzeba) a ona czasem się przebudza a czasami spi do 8 rano. Potem ok 12:30 ma drzemkę tak do 14-15. I to tyle.Zdarza się, że w ciągu dnia w ogóle nie śpi jak się uprze.

A dziś taka śpiąca, bo okazało się, że złapała wirusa. Na sam wieczór zwymiotowała i dostała biegunki więc prędko poleciałam do lekarza no i masz tu babo placek. Jakas grypa żołądkowa i teraz kleik z ryżu jak najbardziej wskazany.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
#

oj grypa zolakowa.....znamy to i zyczymy malmej duzo zdrowka!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: Halllo!
Awatar użytkownika

Witajcie! Tak sobie podczytuję co piszecie o spaniu......i myślę, że u maluchów w wieku naszych dzieci....to jeszcze bardzo różnie bywa. Myślę ,że w większości przypadków nie jest to w pełni wyregulowane.
Mój Franuś najczęściej zasypia ok 21.00 (Dziś np. o 20.30). Całą noc przesypia u siebie w łóżeczku. Czasem sie przebudzi nad ranem(np. coś mu sie przyśni - bo budzi się z płaczem lub zawinie sie w kołdrę, albo odkopie sie i zmarznie) ale bierzemy go na ręce, dajemy pić wodę.... potem luli, luli...i szybko zasypia. Rano budzi sie ok 7.00! :g^^: Więc podobnie jak u Was!

Ostatnio jednak (mam na myśli kilka ostatnich dni) budzi sie częściej np o 3.00 i o 5.00?????? Podejrzewam ,że winowajcą są kolejne wyrzynające się zęby!!!! :? ponieważ bardzo się ślini, cały czas wkłada coś do buzi i kieruje ten przedmiot w głąb jamy ustnej i nagryza, tak jakby chciał sobie ulżyć. Może też dlatego często zaciska zęby i zgrzyta????....hmmmm.
Może zatem idą piątki?!?
Koleżanka, która ma dziecko miesiąc starsze od Franka (ur. na początku maja) obecnie obserwuje podobne objawy u swojego synka.

ala_bama: Trzymam kciuki za Twoją małą! Niech szybko zdrowieje! Sama niedawno przeszłam grypę żołądkową! KOSZMAR! A mój Franuś podczas ostatniej choroby też wymiotował ! Szkoda dzieciaka :cry:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no tak zęby echhhh u mnie Ala budzi się w nocy o północy żeby sprawdzić czy jestem w domu, bo odkąd poszłam do pracy, to coraz częściej z nią śpię. W ciągu dnia nie ma problemu, Ładnie się bawi.

a grypa hmmm też miałam i wiem co to za ból, Dlatego tak strasznie mi jej szkoda. Nic nie chce jeść ani pić. Muszę ją na siłę poić, żeby się nie odwodniła.

życzę Wszystkim zdrówka

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

OJ! To faktycznie uważaj na nią ,żeby się nie odwodniła.......niedawno mojej znajomej dziecko przy wymiotach sie odwodniło, nie zareagowała na czas i wylądowała z maluchem w szpitalu. Tam dostało kroplówkę, ale leżało z dzieckiem chorym na zapalenie płuc, bo nie było miejsc i załapało inne bakcyle!!!!!
Ale z Twoją małą wierzę, że będzie wszystko dobrze!
A tak z innej beczki....jak Wasze maluszki rozwijają się językowo???? Może coś fajnego mówią????
Ja z moim Frankiem powtarzam wierszyk:

...zaczyna Franek...." MAMO, MAMO.... coś Ci .....a Franek: ....DAM!
Jedno....SEYSE......które .....MAM!
A w tym....SEYSU......róży ........(tu wącha kwiatka... :lol: )
Mamo, mamo żyj ......SO...LAT!
Pozdrawiam e- mamy! :papa:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

oj fantastyczny pomysł!!! Mój skarb mówi po swojemu daj i tak prawie tak samo brzmi a pan to jest nan.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
#

ha ha super!!!
musze go nauczyc tego wierszyka:)
moj kasper to strasznie miesza....polowa po francusku a reszta po polsku....

kurcze dziewczyny moj straszy brat Jasio lezy w szpitalu od wczoraj....ma cos z drogami oddechowymi i bakterie w plucach.....
pojutrze wyniki i dowiemy sie czy to zarazliwe czy nie..
tzrymajcie kciuki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
#

kilka fotek

tak zasypiam:)
Obrazek

taklubie pileczki
Obrazek

a tutaj moja narzczona Roxanne:)
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

oj to coś poważnego

trzymamy kciuki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kasia:...i jak tam wyniki brata?????.......to coś poważnego???? ....pisz!!! i trzymam kciuki, żeby było wszystko dobrze!

Mój Franek powtarza ze mną jeszcze taki wierszyk:

" Proszę państwa oto.....MUM (miś)
Miś jest bardzo grzeczny .....DIŚ (dziś)
Może państwu .....ŁAPU POŁA (łapę poda)
Nie chce podać ....A KU KIJA (a to szkoda) " :pipi:

ala bama: ...a jak tam Twój maluszek ??? już sie wykurowała????

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kasia: ....Fajny Kasperek na tych zdjęciach......a jakiego ma fajnego lachona!!!! (tzn. narzeczoną!!)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wszystkiego naj, naj z okazji Walentynek! :pr:
Nie ma tu Was.......bo pewnie świętujecie ten dzień ze swoją drugą połówką!!!. Odzywajcie się czasem ! Pozdrawiam!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
#

wszystkiego najlepszego z okazji walentynek:)

moj brat dostal wyniki....ma gruzlice
masakra !!!!!*jutro jedziemy sie przepadac

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kasia!: ... O kurcze!!!!! Gruźlica????!!!..... skąd się to świństwo wzięło!!!????
w dzisiejszych czasach niewiele osób na to choruje.......chyba,że ja tak tylko myślę...........Przebadajcie się i pisz o wynikach!!!!

A my dziś z Frankiem byliśmy pierwszy raz na sankach!!!!!! Buźkę miał bardzo zadowoloną .... :D .....a i ja przy okazji pozjeżdżałam sobie trochę z górki ...:$%^:...- fajnie,że mieszkamy koło lasu. Spacer był pierwszorzędny!!!
Pozdrawiam Was cieplutko z zaśnieżonej Gdyni!!!! :papa:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 94 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Forum ciąża

» Wszystko o dzieciach » Maluchy

Strefa czasowa UTC [letni]