Dzisiaj jest ndz maja 17, 2026 2:08 am

Forum ciąża

» Forum ogólne » Testujemy, kupujemy

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3189 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 160  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

nie wiem jak u Was ale jak wsadzę do multiwaya mojego synka to cieżko mi zapiąć go pasami od wozka.to co sie zapina do kroku nie da sie tego poluzowac juz i jest ciasne.czy nie macie takiego wrazenia?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A poluzowałaś je na maksa?? Chociaż, fakt, jest trochę ciasne, ale pewnie, gdyby było luźniejsze, to by dziecko mogło z tego wypaść :roll: Tzn. oswobodzić się z pasów i wylecieć z wózka. Teraz jest zima, grube kurtki.. Ja, jak przypięłam swoją córkę tymi pasami, gdy była bez kurtki, były luźne. Więc chyba tak ma być, nie sądzę, żeby to była jakaś wada, czy coś..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

poluzowałam i dalej ma obcisłe.a to nie jest duży chlopczyk-9,5 kg. nie wiem czy da sie zapiac 15 kg dziecko w te pasy.jest to strasznie niewygodne a jak lezy to juz w ogóle fatalnie.juz nawet nie zapinałam mu na ramionach bo tez za ciasne-w instrukcji pisze ze na ramiona daje sie dziecio od 0-6 mies.chyba bede musiala kupic pasy i zamontowac :?

ekstencja- jeśli Ty masz 6 mies dziecko i mówisz że są troche obcisłe to nie wiem na jakie dziecko są te pasy.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Słuchajcie to jest dziwne z tym wózkiem bo przeciez z definicji spacerówka powinna słuzyc do ok 3 roku zycia :shock: :shock: Napiszcie może do producenta i zapytajcie o to. Musi sie przeciez jakos dac poluzowac te pasy :shock: I dajcie znać czy wam sie udało bo ja wciąż nie wiem jaki wózek kupic :cry: a multiway lub ct04 były na pierwszym miejscu....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja mam ct04 i z pasami jest wszystko ok. Mój synek wazy 11kg ma 14 miesięcy i mieści sie w nich bez problemu :) może tylko w multiweyach są takie krótkie szelki? :?

ja z mojego ct04 jestem bardzo zadowolona :D :wink:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ciszą krzyczę, tak sobie poogladałam ten wózek, no i słuchaj, jak wyciągnie się już ten zagłówek, to będzie dodatkowe miejsce w szerokości pasów. I weź zobacz pod ten zagłówek, tak są takie paseczki, które przytrzymują te paski, wystarczy pasy z nich wyciągnąć i od razu pasy będą dłuższe. Doszłaś, o czym mówię? :D Bo trochę zakręciłam.
Reasumując, zajrzy pod zagłówek :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

prawie 8 miesiecy-pewnie siedzi i za nic nie da sie spakowac do gondoli...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

karolach-bo widzę że w ct 04 inaczej wygladaja te pasy.to co jest krotkie w multiwayu w ct 04 jest przypinane do barierki.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ciszą krzyczę - nie nie to Patryk trzyma za to . na zdjęciu tak tylko wygląda :wink: ale i tak jest długie i to na dole zapięcie i szelki też. Ja mam założonego takiego micha (śpiwór) na zimę i mimo tego jest jeszcze sporo luzu :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ciszą krzyczę, to u Ciebie to na dole jest za krótkie?? Tzn. tamten pas?? Mi się wydaje, że on akurat jest ok, wystarczy poluzować te, który są na ramionach i będzie spoko.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Agnieszka_81 pisze:
prawie 8 miesiecy-pewnie siedzi i za nic nie da sie spakowac do gondoli...

Agnieszka pisałaś że będziesz dużo podróżowac a Twoje maleństwo jest jeszcze małe i pewnie dużo będzie spać w tym wózeczku dlatego wydaje mi sie że nie możesz kupić takie typowej parasolki, nie znam wózków które wymieniłas ale chicco ct 05 według mnie sie nie nadaje dla takiego maluszka :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

same chicco tutaj!

ja na 99 % kupię espiro city - tylko chciałabym poznać opinię kogoś kto ma - a tu wszędzie to chicco króluje...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Muka - mi tez sie bardzo podoba espiro city i jest bardzo podobny do chicco tylko tańszy. W jakich cenach są te wózki w twojej okolicy? U nas w najdrozszym sklepie sa za 400zł. Ale na intenecie widziałam nawet za 355 zł. W sumie róznica cenowo mała. Musze jeszcze raz sie przjechac do miasta i porównac je w realu. Obydwa są ładne i praktyczne :evil:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam
Jestem na etapie poszukiwania wózka spacerowego. Przejrzałam temat i mam kilka pytań i wątpliwości.
Zacznę od wagi i wielkości kółek. Bo zapewne i jedno i drugie ma ogromny wpływ na komfort prowadzenia wózka. Widzę, że zachwalacie tu lekkie wózeczki na dość małych kółkach, że fajnie się prowadzi, że lekko itd. Czy Wy tymi wózeczkami jeździcie też gdzieś w terenie? Ja mieszkam na wsi, do pierwszego asfaltu mam kawałek. Teraz mamy ogromny wózek Bartatina na pompowanych kołach, waży chyba z 20 kg + nasz mały który już ma ponad 9 kg + ubranka, śpiworki, kocyki, torebka damska (też do lekkich nie należy) a jak wracamy to jeszcze zakupy. I miałam okazję jechać kiedyś ze szwagierką. Ona ma lekką parasolkę na maleńkich kołach. Na chodniku - świetnie. Ale przedrzeć się ten kawałek z drogi do domu po nieodśnieżonym poboczu... Umęczyła się bardziej niż ja z moim kolosem! Jak się sprawują Wasze wózki w ekstremalnych warunkach - o ile macie okazję je w takich wypróbować. Dla mnie to niestety codzienność. Jak nie śniegi to błoto. A jak sucho to dziura na dziurze...
Dwa - jak Wasze wózeczki pokonują krawężniki? Bo nasza Bartatina ma zawieszenie na paskach więc bardzo miękko się wjeżdża i zjeżdża. Może nie jest zwrotna bo ma 4 sztywne koła ale wystarczy lekko nacisnąć, unieść przednie koła i skręca od razu. Nawet mój 10 letni syn nie ma z tym problemu. Ja miałam problem z parasolką szwagierki bo nie umiałam nią wjechać na krawężnik! Sierota ze mnie czy to kwestia przyzwyczajenia?
Trzy - starszy syn miał dwa wózki spacerowe. Pierwszy odpadł od razu bo miał strasznie krótkie oparcie (niskie) i jak synek spał to główka mu wystawała za oparcie, szybko zmienialiśmy wózek. Kupiliśmy wtedy wózek Polak - nie pamiętam jaki model. Był szeroki, nawet jak synek miał dwa latka i był naubierany to nie siedział jak sardynka w puszce :) Czy w Waszych wózkach starsze dziecko też będzie miało wygodnie?
Cztery - pytanie do Marerki - o ile tu jeszcze zagląda - dlaczego zmieniłaś Haucka na inny wózek? Tylko z powodu wagi? Czy miał jakieś jeszcze mankamenty? Rozważam zakup jednego z kilku modeli Haucka. A czytałam, że go chwaliłaś a potem kupiłaś inny....

Będę Wam serdecznie wdzięczna za wszelkie opinie i uwagi!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

A Mutsy Spider? Mam chęć kupić... Czekam na opinie...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

klaudiaM.
Wózki "parasolki" sa marne na nierówności. Nie ma co sie oszukiwać, to nie jest wózek terenowy....
Ja mam "parasolke" maclarena i na chodnikach jezdzi mi sie rewelacyjnie.
Nie mam problemu zeby pojechać pod krawęznik ;)
Jeżeli mieszkasz na wsi i węcej Twoich dróg jest nierównych to nie polecam parasolki....leprzy będzie wózek na duzych kółkach, tak mi sie wydaje...bedzie Tobie i dziecku wygodniej, nie wytrzęsie go ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka
Awatar użytkownika

Ja tez właśnie wyciągłąm pasy z pod "zagłówka" ...

Ale fakt jest taki że jak mała jest grupo ubrana ... I do tego mam śpiworek ... To ciężko z pasami ... Ten dolny właśnie jest krótkawy ... ale u mnie to przez śpiworek głównie ...

Dodam tylko że moja waży 10 kg i ma 73 cm :wink:

Obrazek

66-57,6-55 kg

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

to teraz i ja zapytam
zamierzam na dniach kupić wózek spacerowy typu parasolka
mamy wózek spacerowy taki większy jest super i zamierzam nim jeździć jak najdłużej ale potrzebuje czegoś lekkiego mniejszego do auta
Maja ma prawie 11 mies.
zastanawiam się nad takimi
GRACO MOSAIC
Obrazek

CHICCO CT 04 - ale troche wydaje mi się za cięzki i za duży po złożeniu ze względu na większe koła.
Obrazek

Jeep Candy Plus

Obrazek

chciałabym żeby rozkładał się do leżenia chociaz troche bo jednak czasami Maja spi w wózku.

a i jeszcze taki
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dagi dziękuję :)

Chwilami zastanawiam się czy nie kupić dwóch wózków - terenówki na codzień i parasolki do auta, na wyjazdy... Tylko nie wiem co mąż na to powie... :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dwa wózki to dobre rozwiązanie. My przez jakis czas mielismy dwa. Na dlugie spacery, wypady do lasu itp jezdzilismy "duzym" wózkiem a na szybkie wypady gdzies samochodem, do sklepu itp "małym"
Teraz mamy tylko jeden bo Pati już duża :)
Już częsciej chce chodzić niż jezdzć wózku.

owca81 wizualnie podoba mi sie graco.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3189 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 160  Następna

Forum ciąża

» Forum ogólne » Testujemy, kupujemy

Strefa czasowa UTC [letni]