Dzisiaj jest wt kwie 28, 2026 8:01 am

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Międzynarodowy

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6289 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 315  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam ponownie :) Jednak grypa mnie zmogla i wyladowalam w lozku. Na szczescie juz mi lepiej. Wczoraj spedzilam prawie caly dzien w lozku i mialam okazje "powsluchiwac sie" w odglosy idace z brzusia. Chyba wyczulam ruchy, takie bardzo delikatne jakby nerw drgal.

Troche o mnie - w Holandii mieszkam od 2001, mam meza Holendra i psa Goldena. Pracuje na caly etet w firmie handlowej; zajmuje sie organizowaniem transportow i calym mnostwem innych rzeczy (prace administracyjne / papierkowe). Termin mam na druga polowe czerwca - z tym terminem to niezla historia, bo wg. ostatniej miesiaczki mam na 16.06; wg. pierwszego usg 22.06; wg. kolejnego na 26.06. Troche mnie to martwi, bo na ktora date mam sie w koncu nastawiac???

Olga - jestes jeszcze z nami czy juz na porodowce?? Juz za niedlugo zobaczysz swoja dzidzie .. jak fajnie

Twiggless - ogladalam zdjecia - Twoj Antos jest sliczny

Hania - tak trzymac z nauka; widze, ze Ty juz tez prawie na koncowce ..

Trzymajcie sie :D
[/b]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

SIEMA!!!

Ja jeszce w domku :?

iza ja nie wiem czy twojego antosia nie zauroczymy. powiedz mi jak się robi take śliczne maleństwo :?: :D

hania a ty gdzie się uczysz holenderskiego?prywatnie czy chodzisz do jakieś szkoły?

wazka a gdzie mieszkasz w polsce?

dziewczyny piszcie jak się czujecie?
pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej dziewczyny!

Dzis mam wolne no i co za tym idzie czas, aby do Was zajrzeć.

Na kontroli u kardiologa okazało sie, ze wszystko jest ze mna ok i moge rodzic naturalnie, za to musze brac zelazo, bo mam niska hemoglobine :(
Ale zauwazylam juz ze czuje sie lepiej, wczesniej myslalam, ze to moje zmeczenie jest naturalne i sie nie przejmowalam. Teraz znowu zaczynam miec powera :D

wazka witaj serdecznie, ja tez mam termin na czerwiec, ok 20.

Pozdrawiam was goraco

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

czesc brzuchatki

:arrow: czyżby mój apel podziałał :?: jeśli tak to wysyłam nastepny:
:arrow: PISAĆ CZĘŚCIEJ :wink: :!: :!: :!:

wazka Olga Obrazek i Obrazek w imieniu Antosia

Hania gratuluje sukcesu i postepów w nauce

Wazka życzę zdrówka, z tą datą to cięzko sie nastawić... 22.06 to Tośka urodzinki (a miały być 21.07.) a 26.06 moje... moze twojej dzidzi uda sie w którąś datę wpasować :D

Marryna tylko nie przesadzaj z tym powerem :wink: i kolejny czerwcowy dzieciaczek bedzie u Ciebie... fajnie :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hejka Kobitki,

dziękuję Wam bardzo za gratulacje !!! Holenderskiego uczę się w Kellebeek College w Roosendaal. System nauczania jest naprawde zdumiewający ... tak szybko to wszystko idzie.

Mój maluszek wierci się i próbuje przeciągać, a miejsca nie ma już tak wiele. Dzisiejszej nocy obudził mnie po 03:00 i harcował ponad godzinę :D Cieszę się, że juz niedługo bedzie z nami !!!

Pozdrawiam Was

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hey dziewczyny,

Fajnie, ze piszecie :D

Iza - nie wiem, czy przeoczylam, czy nie pisalas o Twoim porodzie. Dlaczego Antosiowi sie tak spieszylo?

Olga - jestem z Katowic. Jak Ty sie czujesz na koncowce?

Marryna - super, ze masz taki sam termin. Mozemy powymieniac sie spostrzezeniami / odczuciami. Czy to Twoj pierwszy dzidzius? Czujesz juz jakies ruchy?

Hania - masz szczescie, ze trafilas na taka szkole. Ja sie tutaj pare razy nacielam ...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no mój smrodek wykąpany i śpi już od godziny czyli do ósmej mam spokój Obrazek

wazka ano piszemy piszemy - moje apele działają Obrazek Obrazek Obrazek
z tym wcześniejszym porodem to do dziś nie wiem, tak po prostu musiało być, a mój poród po krótce opisałam na pierwszej stronie naszego wątku... a gdzie ty bedziesz rodzić :?: też w Amstelveen :?:

:arrow: tak mi się teraz przypomniało... chodzi któraś z was do szkoły rodzenia :?: :?: :?:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

czesc kobitki!!!

w koncu się rozpisałyśmy. :D

Powiem wam że końcówka jest chyba najgorsza ciąży. jeszcze dziś na dodatek mam zgagę :( już sama nie wiem co mam robić na spuchnięte nogi ....moczyłam ,masowałam ,kremowałam i ....nic :!:

iza nie chodziłam do szkoły rodzenia.

buziaki!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej,

Olgunia masz rację. Koniec ciąży jest najgorszy. Zgagę to ja mam tak okropną, że czasem to aż łzy mi z oczu lecą. Czasowo pomaga mi wtedy zimne mleko, próbowałam też Rennie, ale nie podziałało w moim przypadku. Maluch potrafi się tak ułożyć, że naciska mi na przeponę i nie mogę oddychać normalnie. Nóg tak strasznie spuchniętych nie mam, ale za to z palcami u rąk gorzej.

Twiggless ja też nie chodziłam do szkoły rodzenia.

Buziaczki !!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam weekendowo

Jakies fajne plany macie na weekend czy tylko odpoczywanie???

My dziś mamy urodzinki męża babci, więc wychodne a jutro leniuchowanie :)

Na zgagę mi tez pomagało zjedzenie wafla ryżowego... a męczyła mnie juz od 5tego miesiąca codziennie...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej!

Ja w weekend bede leniuchowala. Wczoraj posprzatalam domek, takze dzis czeka mnie ksiazka i lozeczko. Nawet na spacer sie chyba nie wybiore, bo pogoda paskudna. Jedynie musze podskoczyc do sklepu po pare rzeczy.

wazka ruchy malenstwa juz odczuwam, sa takie bardzo delikatne, ale bardzo cudowne :D Bardziej daja sie odczuc wieczorami. A Ty jak sie czujesz?

Co do zgagi, to mnie wczoraj wieczorem zlapala. :(

A do szkoly rodzenia nie chodze jak na razie. Od marca chce zaczac chodzic na zajecia na basenie dla ciezarnych.

twiggless milej imprezki zycze :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hejka!!

u mnie po staremu. Dziś są imieniny mojego Arka wiec jesteśmy w domku bo pewnie przyjdą do nas znajomi. tłumaczyłam swojej dzidzi żeby zrobiła niespodzianke tacie i dziś się urodziła ale narazie nic!!
Jż teraz mnie nie słucha to co będzie potem. :)

Na zgagę nie pomaga mi mleko :(

iza miłej zabawy :!: :!: :!:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej,

my byliśmy dzis w centrum, ale ja się chyba już nie nadaje na takie dłuższe chodzenie. Kręgosłup dał mi się we znaki, co chwilę szukałam toalety, a do tego było mi tak gorąco, że cała spocona byłam. Czym prędzej chciałam do domu wracać. Po przyjściu do domu zjadłam i spałam 2 godziny. I tak to się skończyło ...

twiggless, życzę udanej imprezy !!!

Olgunia, mój maluch też się mnie nie chce słuchać, hehe. Robi co mu się żywnie podoba :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a my już po urodzinach szanownej Pani babci (89lat) mojego m.
jesiuu ale tam ludzi było :shock: :shock: :shock: poł domu starców i pół żłobka z przedszkolem... ale młody (choć nie najmłodszy już) dzilenie zniósł ten tłum...

DOBRANOC

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A ja mialam dosc zabiegany weekend, niby nic specjalnego ale za bardzo sobie nie wypoczelam. Sobota - zakupy spozywcze na wiekszosc tygodnia, pojechalam tez kupic sobie pare ciuszkow ciazowych, bo mnie moje normalne dzinsy juz za bardzo uciskaja. Dzisiaj wizyta tesciowej, prasownie ...
Ja sie zapisalam na zwangerschapyoga (zaczyna sie jakos 12 tyg. przed terminem) i caly czas sobie obiecuje chodzic na basen, z czego na razie nic nie wychodzi :roll: Coz .... moze sie jeszcze zmobilizuje.

Olga - cos Cie ta Twoja dzidzia nie chce sluchac :lol:

Marryna - czuje sie dobrze, nawet mi zgaga nie dokucza (choc mialam czasami nie bedac w ciazy). Czasami pobolewa mnie tu i tam (tzn. w krzyzu i w biodrach), ale to nic strasznego

Twiggless
- to babcia sie pewnie cieszyla z tylu gosci??

Dobra, ide sie psychicznie przygotowac na tydzien pracy ....pa

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hczesc brzuchatki

Znowu sie obijacie z pisaniem Obrazek

Własnie wrociłam ze spacerku i malych zakupków Antosiowych - wiecie, słoiczki owocowe, pieluszki husteczki i takie rozne duperelki... Pogoda śliczna jak sie przez okno patrzy, słonko przez szybe grzeje ale juz na samym dworzu nie jest tak ciekawie... wieje z lekka ale młodemu to nie przezkadza bo dalej kimie w ogródku - niech sie hartuje :wink:
Jutro musze sie zmobilizowac z rana bo idziemy na basen popluskac sie z Tośkiem. Mam nadzieje ze nie zapomnial ze mu sie tam podoba i ze lubi wode i nie bedzie scen histerii odstawiac...

Olga zamelduj sie plizzzzz :)

Wazka odkad pierwszy raz poszłam na babci urodziny to ona ma zawsze co roku ma tylu gości, a czy jest szczesliwa z tego powodu to nie wiem, nigdy jej nie pytałam, z tym ze chyba taka goscina chyba ją troche meczy bo ok 21szej jedzie juz do siebie do domu a goscie siedzą dalej...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

czesc kobitki!!!

kochane melduje się, jeszcze jestem w domku sama. :?
Już z tych nudów pierdolca dostaje :!: :!: :!: Już nie wiem co ze sobą zrobić.

pozdrawiam!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

to zwykły *.pps ktory dostalam w emailu ale ze nie mam waszych adresow to zrobilam zdjecia i wkejam zebyscie tez mogly sobie zobaczyć te słodkości :wink:

DOBRANOC

ps. mam nadzieje za jakos wstane na ten basen a z rano obiecalam sobie ze sie wczesniej poloze...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej!!!!

no dziewczyny co jest z wami??????????
Dlaczego nic nie piszecie????

izasłodkie te marcepanowe dzieci.

u mnie po staremu, pogoda okropna to i humor kiepski.
pozdrawiam!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Olga, dziewczyny albo ciągle mają weeked i na maxa odpoczywają Obrazek albo zaczęły pracowity tydzień i tyrają na maxa Obrazek

Fakt pogoda do kitu, pizga jakby sie ktoś powiesił... Obrazek

A ty czemu masz kiepski humor?????? Obrazek pisz mi tu szybciutko :!: Jeżeli z powodu dużżżego ciężżżkiego brzuszka to cierpliwosci - jeszcze tylko troszke ci zostało...

Dzien zakrecony mam od rana... Zaliczylismy z Tośkiem basen i było super, a ja sie martwilam czy przez te 4 tygodnie nie zapomnnial ze mu sie podoba na basenie i ze lubi wode... na szczescie nie zapomniał, usmiechal sie do reszty towarzystwa i kazdą pomoc (zabawke) ktorą dostajemy do zajec musial najpierw obadac jezykiem - najbardziej podobał mu sie taki długi półtora metrowy wałek ze styropianu - nie mogl sie od niego odkleic :D a i nurkowanie juz pierwsza klasa - przełamał sie i juz nie piska przy wynurzaniu :lol:
A popołudniu pojechaliśmy z młodym do babci na kawkę, m. był w pracy i nawet nie miałam z kim dialogu poprowadzić, niestety Antoś coś do gadania jeszcze nie skory Obrazek

ps. jak sie mocno bedzie ktoraś nudzić to wrzuciłam nowe zdjecia z listopada i grudnia do antkowej galerii - milego podgladania :wink:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6289 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 315  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Międzynarodowy

Strefa czasowa UTC [letni]