Dzisiaj jest wt cze 09, 2026 4:29 am

Forum ciąża

» Forum ogólne » Wszyscy o wszystkim

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Cytuj:
A wiec nasz wygląd nie czyni nas od razu pięknymi... Dla mnie piekno to harmonia... rownowaga pomiedzy wizualnoscia a tym co mamy w srodku... w sercu... w glowie...
oj...tylko jak to osiagnac? :lol:
ja mialam cale zycie kompleks na punkcie wagi....ale coz sie dziwic kiedy moj tato ciagle mowil do mnie pieszczotliwie....GRUBA DYNIA.... bylam pulchna dziewczynka ale zupelnie w normie..jako nastolatka bylam w miare szczupla ale w glowie ciegle siedzialo ze jestem gruba...po pierwszym porodzie utylam sporo....schudlam i oczywiscie tatus skomentowal to mowiac ze nareszcie wygladam jak kobieta :? teraz po samuelku znow jestem pulchniutka i nie powiem zeby bylo mi z tym lekko...jedno jest pewne jak pokocham siebie taka jaka jestem to pozbede sie kompleksow ...tylko jak to zrobic? pracuje nad tym ale jakos tak bez skutku... :roll:

znajomi czesto podkreslaja ze mam sliczna buzie < cos w tym chyba jest skoro tak twierdza :lol: > ale moj kompleks na punkcie figury jest tak duzy ze wolala bym byc szczupla i miec brzydka buzie...troszke chore...prawda? :lol:

sama bym sie zglosila do tego programu jak dobrze wygladac nago....moze pozbyla bym sie tej schizy na punkcie wagi raz na zawsze...kto wie...? :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ciekawe swoją droga jaka będzie ta polska edycja. Namówić Polki do czegokolwiek innego to już sztuka. Za granicą jest większe przyzwolenie na tego typu rzeczy . A juz widze u nas krzyki i wrzawe, że sie baby do tego grube daja rozbierać i fotografować :x bo w tym naszym pięknym kraju innośc chyba ciągle oznacza zło. Dlatego Polki nie eksperymentuja z ubraniami, żadko sie zmieniają, popadają w schematy( ciągle są jeszcze kobiety z trwała ondulacją na krótkich włosach przy skórze :shock: ) -przepraszam jeśli kogoś uraziłam :P

Zostawione samo sobie, nie zabłyśnie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Lila piszesz ze po pierwszej ciazy schudlas, pytanie dla kogo dla siebie czy dla taty? Jesli zrobilas to dla siebie i czulas sie z nowa figura dobrze to dzialaj.... :D moze warto stawic czolo temu kompleksowi i rozprawic sie z nim raz na zawsze... A raz sie udalo wiec potrafisz :wink:

p.s. jakby co to mam fajna dietke, przez dwa tygodnie poszlo mi w dol 4kg :wink:

Jestem przy Tobie od pierwszego grama.
Tyś moje dziecko,a ja ...Twoja mama!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ANGELIKAX - ja znam kobiety, które tyją od samego patrzenia na jedzenie... :lol:

Lila, może wmówiłaś sobie, że jestes pulchniutka? Mojej kuzynce od dziecka wszyscy mówili,że jest GRUBA i cały czas jej się tak wydaje... :?

Też mam trochę kompleksów (która z nas ich nie ma... :? ) i nie przejmuję się nimi za bardzo. Oczywiście nie chodzi tu o zaniedbywanie sie, ale jak mam mały biust, to co da mi zadręczanie sie z tego powodu? Mam za to fajne usta, zgrabna pupę (choc nie najmniejszą :lol: ) i szczupłą talię :wink: Jeśli jesteśmy w stanie zmienic cos c nam się w nas samych nie podoba, to próbujmy, a jeśli nie, to nie wpadajmy w paranoję...

Zgadzam się z waszymi przemyśleniami, ale wydaje mi się też,że kobieta jest piękna i wyjątkowa, kiedy kocha i jest kochana... Wtedy,aż promienieje z niej wewnętrzne piekno... Jak myślicie? :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Karlunia z Polkami nie jest tak strasznie źle. Jak oglądam czasem Jerrego Springera, to się za głowę łapię. Podczas tego programu leczę kompleksy :lol: :lol: Matko kochana, w USA jest jakaś masakra :lol:

Arwilla zgodziłabym się z Tobą, ale... Kobieta musiałaby się non stop zakochiwać od nowa, żeby tak sobie promienieć :D

A ja mam na koncie pewną obserwację. W ogólniaku byłam bardzo zakompleksiona, zwłaszcza pod koniec, bo jakoś tak z chudzielca z długimi nogami zrobiłam się okrąglejsza, pryszcze te sprawy. No i w ogólniaku z chłopakami to ja się głównie kolegowałam, niż cokolwiek innego...
Zdałam maturę i w wakacje wyjechałam do pracy nad jezioro. Nie zmieniłam wyglądu, tylko jakoś tak samopoczucie mi się poprawiło, kompleksy powoli parowały wygrzewane na słońcu. Zmieniło się zatem tylko moje podejście. Ale nagle okazało się, że mam strasznie duże branie :shock: Zaczęłam sobie imiona notować :lol: Te notatki mam do dziś ;) ale jakoś nie chce mi się uwierzyć, że oni wszyscy się mną zainteresowali... :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Taaaaa...... u Jerrego Springera średnia waga uczestniczek to jakieś 100 kilo... :D
Angielki tez nie lepsze... Koleżanka jak do Angli pojechała, to przytyła jakieś 8 kilo, a czuła sie tam jak Kate Moss... :wink:

Jeszcze jedno przyszło mi do głowy... Xezbeth pisała o dziewczynkach wymalowanych jak pisanki z brzuchami na wierzchu, a ja napiszę o podstarzałych paniach, które na siłę chcą miec 20 lat... Straszne,żenujące, żałosne i smutne...

Dla mnie bardzo kobieca jest Beata Tyszkiewicz... na buzi tyle zmarszczek,że tylko na mokro prasowac, ale co z tego... Piekna, kobieca, elegancka.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

U Springera to w ogóle są wyjątkowe ewenementy pod kazdym względem. A otyłość to nie jedyny problem:). Stany są wyjątkowe pod tym względem.Osobiście nie byłam ,ale z relacji bliskich wiem, że tam wszystko jest w paczkach xl. Chipsy pol kilowe torby, ciastka pól kilowe torby zestaw w mc donaldzie to nie jedna mała bulka;) tylko 5 :D Zwróćmy tylko uwagę choćby własnie na podstawie Springera. Zdaje się, że nikt w Stanach nie ma kompleksów.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A te fryzury? :shock: ciuchy :shock:
Polki faktycznie ubierają się i czeszą na wysokim poziomie :)

I jak my leczymy swoje kompleksy? Przyglądając się tym, co gorzej wyglądają :lol:

Stany to jakaś dziwna kultura jest w ogóle. Nie potrafię ich skumać. Te dziwne rozrywki na MTV, jak randkowanie z mamami kandydatek na dziewczynę, albo rodzice wybierający kandydatów na przyjaciół dla swoich dzieci. A może oni tak tylko na pokaz w tv udają takich pozbawionych zasad, beznadziejnych :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ogladanie mtv poważnie może powodowac dziury w głowie:) Rodzaje tych porgramów o ktorych mówiłaś to jakaś masakra. Jeden z bardziej kretyńskich , coś o pokojach...facet chodzi po pokojach 3 dziewczyn i grzebie im po ciuchach, wymuje brudne majtki i na podstawie tego wybiera sobie kandydatke na rande :lol: czarujące...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Bardzo fajny temacik :-).

Myślę, że każda z nas ma jakieś kompleksy i myślę, że jest to całkiem normalne, problem pojawia się jesli wpływają one na jakość naszego życia, na kontakty z innymi ludźmi. Jak miałam rózne okresy w życiu, ale zazwyczaj byłam szczupła- figura była moim atutem, ładnie wcięta talia, biut 75C, niezłe nogi. Zawsze wszyscy zwracali na to uwagę- za to twarz zawsze była moim kompleksem (zupełnie na odwrót niż u Ciebie Lila :wink: ). Potem troszkę zaczełam chorować (problemy z tarczycą, jelitami + ciąża) i straciłam swoj atut- figurę. Teraz ani szczególnie ładna ani szczególnie zgrabna nie jestem, ale wiece co?? Nigdy nie czułam się ze sobą tak dobrze!! Naprawdę wszystko to jest kwestia nastawienia!! No i jeszcze oczywiscie baaardzo przydaje się ta druga osoba- bo jeśli w jej oczach widzisz się piękną i atrakcyjną to... łatwiej tak sie poczuć. Ja teraz jak patrzę na swoje zdjęcia sprzed kliku lat to jestem w szoku- wyglądałam naprawe dobrze- a ile ja mialam wtedy komleksów!! szkoda słow....

Któraś z was napisała tak pięknie na temat piękna :wink: ta harmonia pomiędzy tym co jest wewnątrz i na zewnątrz... idealna definicja piękna w moim odczuciu. No i ja równiez uważam, że Pani Tyszkiewicz jest uosobieniem elegancji i piekna :) .

Wiecie co- ja wybaczam tym nastolatkom te ich MAKIJAŻE, eksperymenty ze strojami- ona po prostu są w okresie poszukiwania swojej tożsamości- sama kiedys potrafiłam sobie zafundowac taki makijaż ze hoho :wink: . Za to rzeczywiście Panie próbujące się na siłe odmlodzić o 30 lat- to nie jest miły widok- chociaż w pewnym stopniu da się tez to zrozumiec pogonią za utraconą młodością. Ja myślę ze tak już po 25 roku zycia, no ewentualnie po 30 (zalezy jak się wygląda) elegancja jest w cenie i dodaje uroku :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witam dziewczyny moim kompleksem jest brzuch ciagle widze w tv na ulicy paradujace dziewczyny z odkrytym brzuszkiem a ja sie chwalic nie moge go mam mala ale widoczna oponke po ciazach i za nic zbic nie moge maz mnie pociesza i mowi ze jestem atrakcyjna no moze w jego oczach ale ja swoje niedoskonalosci widze i nie lubie ich myslalam o operacji tylko mnie niestac na taki drobi wydatek tu w angli gdzies 8000funtow a w polsce niewiem ile?Jak dlugo musialabym zbierac by uzbierac? niewiem i jeszcze w tym czasie ceny znowu nieskoczxyly w pwnie z pare ladnych lat :? Wiec zostaje godzic sie z rzeczywistoscia i dbanie jak najbardziej mozliwe o swoj brzuszek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

a ja tam nie lubię widoku gołych brzuchów na ulicy...to dla mnie nieco zbyt obsceniczne...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ogolnie brytyjczycy ubieraja sie jak chca iiiiii nikt nie patrzy na to ale jak widze ta laska 100 ponad kilo wazaca w miniuwie i z odkrytym brzuchem i dekoldem do pasa to obrzydzenie ogarnia a niektore chodza chudsze z odkrytymi i tatularzami na brzuchu czy plecach tylko ciapatki sa skromne cale ubrane tylko oczy wystaja

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mnie nie przeszkadzaja gołe brzuszki, tylko jak widzę dziewczynę z gołym brzusiem, w biodrówkach, której po boczkach "wylewaja" sie wałki tłuszczyku.... :? I to młode dziewczyny tak chodzą....

Wiem, wiem, kwestia gustu, ale tez chyba dobrego smaku. Po co eksponowac cos co nie do końca jest ładne, jak można pokazac inne swoje atuty.

Ja akurat brzuch mam płaski i bez rozstępów ( :shock: ) o dziwo, ale mam za to nogi niezgrabne... i niekoniecznie muszę "świecic" nimi na ulicy :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja tez nogi mam zgrabne chodze zadko w miniowce i wysokich butach ale sie tak nieeksponuje bo nie lubie spodnic poza tym czy matce trojki corek przystoi chodzenie w takie spodniczce ?

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Misiula mamie przystoi to w czym się dobrze czuje :) jesli z kolei brać pod uwagę estetykę- to skoro zgrabne to czemu nie :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cytuj:
tym czy matce trojki corek przystoi chodzenie w takie spodniczce ?
predzej mini niz odsloniety brzuch... :lol:
a mini nie jest zla..lekka przed kolano....fajna spodniczka..do tego rajstopy...ladne kozaki i jest ok bez wzgledu na wiek....jedno jest pewne...jezeli nogi sa atutem to trzeba je pokazywac...bardzo podobaja mi sie zestawienia z mini...jesienno- zimowe :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja brzuch przstalam pokazywać odkąd liceum skończyłam:) ten cudny okres zakonczył moją kariere koszykarską a co za tym stoi mega zgrabne cialo. Probowalam potem zastąpić to aerobikiem ale to nie to samo co porzadne 3 treningi w tygodniu po dwie godziny gdzie nieraz zdażyło sie wymiotwać z wyczerpania. Jak grałam w kosza z niczym nie miałam problemu , no może ze zbyt umięśnionymi łydkami :P ale byli tacy co dali by sie za te łydki porąbać:). Teraz stawiam na dekold. Nie wulgarny ,ale subtelny i zmysłowy. Brzuch zakrywam zwłaszcza teraz choć nie wygląda tragicznie bo w ciązy przytyłam tylko 9 kilo

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a ja uważam, ze piękno kobiety tkwi w jej wnętrzu. mam tu na myśli nie tylko jej osobowośc, ale moze przede wszystkim docenianie własnych zalet, czyli po prostu umiarkowana samoocena. nigdy nie uważałam się za piękność, ale zawsze cieszyłam się powodzeniem :wink:
po porodzie zmieniła sie zupełnie moja figura i wymiary, a nadal czuję sie seksownie. krągłości dodają seksapilu, zwłaszcza ubrane w ponetną bieliznę. jak mam taką na sobie zawsze czuje się świetnie.
kluczem do sukcesu jest polubić siebie. wiem, ze to trudne, ale bez akceptacji własnego ani rusz niestety........
miałam kiedyś kolegę - singla, który pieknie komlementował kobiety. nie były to czcze słowa. potrafił dość szybko wychwycić to co w kobiecie najpiekniejsze (dość rzadki dar). on uświadomił mi, ze wystarczy 1 taka cecha, aby kogoś dobrze ocenic po 1szym spojrzeniu.
jako psycholog polecam niegdys bestseller z zakresu psychologii urody "przetrwaja najpiekniejsi" nancy etcoff. doskonale tłumaczy mechanizm podobania się innym :D

http://lb2m.lilypie.com/qGGwp1.png

Melania (*2.06.2007), Tymoteusz (*30.09.2007) i Liwia (*14.03.2009)

Ostatnio zmieniony czw gru 13, 2007 11:54 am przez gosia1975, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

dziekuje dziewczynu zadko chodze w spodnicy ale czasem zaloze bo chyba kazda z nas lubi dobrze i ladnie wygladac

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Forum ciąża

» Forum ogólne » Wszyscy o wszystkim

Strefa czasowa UTC [letni]