Dzisiaj jest ndz maja 17, 2026 3:18 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10331 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149 ... 517  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

dziewczeta wstydzcie sie :!: zebym na drugiej stronie musiala nas szukac ;)
Ewulek - jak imprezka? Maz przezyl? ;)
u nas dzis ciezki dzien. caly dzien bylam u mamy, bo maz w pracy, a Mala wprost roznosilo. wszedzie lazila, zagladala, wciskala sie, przestawiala... i suke zaczepiala, mimo ze ona wielka. a ja boje sie, bo ona nigdy nie miala kontaktu z dziecmi i chociaz spokojna, to jednak jej nie ufam... ale tak sie zmeczyla i wyglodniala, ze nawet kaszke chetnie zjadla. a teraz juz spi....

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja dziś cały dzień sprzątałam.
A potem przyszedł mały Kubuś, mój 2-letni chrześniaczek.
No i sajgon z powrotem.
Dopiero przed chwilką szwagierka go zabrała.
Uff.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Uf.. :) zuzak też już chrapie :) miałam dziś młyn w pracy (plus 2 godziny nadgodzin bo się nie obrobiłyśmy) potem do babci po Zu (bo Krzysiek też dziś pracował) i prosto do tesco na zakupy, bo jutro goście :roll: Na szczęście mój mąż dziś wrócił przede mną i wszystko ślicznie wysprzątał :) jutro tylko coś upichcimy i kupimy torta :) i nadmuchamy mnóstwo baloników :lol: :lol: :lol: i będziemy świętować kolejną rundę urodzin hehe :) a we wtorek rano już prawdziwe urodzinki :) Normalnie we wtroki pracuję 9-20 i tak mi było smutno, że w taki dzień prawie wcale nie będę z małą, ale koleżanka chciała się zamienić za inny poranek i do 15-tej bawię się z zuzakiem :):):)

Ewulek- życzę żeby to odstawianie od cycusia było jak najmniej bolesne a Maciejo przestawił się na inne formy tulenia do mamusi! I mamusia też :)

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pozazdrościć wam tego jak dziciaczki wcześnie zasypiają :shock: Moja zasnęła przed momentem po ponad godzinie męczenia mnie i moich biednych cycusiów :? Daruś też gdzieś wybył i tak sobie sama siedzę :D

Tak sobie myslę, że za jakąś robotę trzeba by się wziąść:) Nie wiem tylko jak pogodzić pracę z moją myszką :? Babcie niestety odpadają. hmmm...

ewulek Jak po imprezie??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

yunnwoh - wiesz, mój mały zasypia na noc sam odkąd skończył 4 miesiące.
Wcześniej po całych nocach bujałam go w wózku na zmianę z mężem.
Koszmar.
Potem powiedziałam dość, wózek eksmitowałam pod schody i nauczyłam małego zasypiać .
Najpierw siedziałam przy nim zanim nie zasnął, a po 3 miesiącach po prostu kładłam go i wychodziłam z pokoju.
Powałkuje się trochę i zasypia.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witajcie przedpołudniową porą.
Niedawno się podniosłam dopiero :D Gości mieliśmy od 17 do 00 w nocy. Maciek był dla mamusi bardzo łaskawy. Jak zasnął po 00 to obudził się przed 8 rano :) :shock: W nocy się przewalał, ale nie wstawałam do niego.
Odśpiewalismy Maciusiowi sto lat i moje dziecko było w takim szoku, że zapomniało jak się świeczkę dmucha :roll:
Pradziadki postawili na kaskę, chrzestna super ubranka, moja mama też + kaska, teście kaska + duzy misiek. WIększy od M. Zła jestem za to, bo nie mamy gdzie go władaować to po 1. A po 2 już wolałabym jakiś samochód, bo przynajmniej by się nim bawił. Niecierpię niepraktycznych prezentów (ależ zrzęda ze mnie ;) ). Dziś jeszcze przyjadą nasi przyjaciele i Maciejowy dostanie znikopis. No i chrzestny z żoną, bo wczoraj bawili się na weselu. Ale nie wiem, co M dostanie w prezencie...
Elf gdzieś na wątku jakimś wyczytałam, że Twoja mama w K... mieszka, Ty stamtąd pochodzisz? Mam tam koleżankę, na tetmajera mieszka. Druga mieszkała na Rumuńskiej. A do pracy do wołomina :?:
Wczoraj dałam za wygraną - dałam cycy, bo M ciągle chodził i popłakiwał sobie. W nocy jak się przyssał, to nie chciał w ogóle puścić :D Bułam wczoraj na manicure i jak to z panią od manicure pogaduszki na różne tematy - ona karmiła córkę 2,5 roku :shock: Mówiła, że do tej pory jak Oli ma ciężki dzień to pocieszenia chce szukać pod bluzką :D Znowu mojej koleżanki koleżanka pracuje w przedszkolu i ostatnio ją jakiś chłopczyk też przyatakował i z łapkami pod bluzkę :D Przy czym to już ponad 3 letnie dziecko :)
Fotki jakies wkleję jakąś wolną chwilką...
Pozdrawiam..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

U nas dzisaj cudna pogoda, swieci sloneczko i jest jak wiosna super cieplo ;-)
A to moj zmotoryzowany chlopak ;-)
Obrazek

A o 16 tej idziemy na druga czesc urodzin malego razem z polska kolezanka i duza iloscia dzieci ;-)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

My już zakończylismy urodzinowanie :D Chyb a nareszcie :D Dobrze, że urodzinki są raz w roku :wink:
Do prezentów doszły nam jeszcze zinkopis, koszulka i od wujka chrzestnego śmieszna śmiejąca się krówsko (bomba normalnie) i ciągniczek z przyczepką. W ciągniczku chłopek coś cobie mruczy jak się go wciśnie, jak się wciśnie kominek (??) w ciągniczku, to też jakies dzwięki wydaje, w przyczepce zwierzaki i każdy po swojemu też "gada" :D
Maciejowy dziś przez cały dzień bez snu. Nareszcie padł......

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Zuza też nie raczyła dziś się zdrzemnąć nawet na sekundkę... To był dłuuugi dzień :roll: Za to padła przy butli i nawet nie dojadła do końca :lol:

Goście wpadli tylko na 2 godzinki, bo z mini dzidziusiem (ale słodka dziewczynka taka maniunia :) w ogóle nie pamiętam jak to było jak Zu taka była :) ). W ramach tortu był okrągły jabłecznik żeby Matka Polka Karmiąca też mogła zjeść ;) Świeczkę zdmuchnął tata, ale Zu była ogromnie zainteresowana, bo zgasiliśmy światło i chciała paluszkiem dotknąć płomyczka :lol:

Ewulek- jestem generalnie z Warszawy i tu też teraz pracuję, ale w Kobyłce mieszkałam w sumie prawie 10 lat. Ale mało znam tam ludzi... Na tych ulicach chyba nie znam, ale skleroza nie boli ;)

Życzę dobrej nocki i zmykam do łóżeczka bo jutro na 7.30 mam dentystę :x ...... (aaaaa!!!!!!! help!!! ;) )

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a moja dzis zlapala niezlego spiocha. a ja z nia. rano poprzewalalismy sie w lozku, wciagnelismy sniadanie, a potem znowu drzemka. i tak prawie do 13 :shock: ale raz na jakis czas to chyba mozna :roll: zwlaszcza, ze Oliwka wymaga coraz wiekszej uwagi - dzis biegala po galerii handlowej, oczywiscie zawsze szla w przeciwna strone, nie ogladala sie na rodzicow, 2 razy strzelila glowa w szybe ktorej nie zauwazyla, nie dawala sie zlapac za raczke, wszedzie chciala sama... chyba musze sie przerzucic na dziecieca diete, bo nieraz to energii mi brakuje... ;)
a czy Wasze dzieci ciagna jeszcze smoka? ja planuje odstawic od listopada. ciekawe ile bolu bedzie nas kosztowala nauka zasypiania bez...

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam :)

My również imprezkę urodzinową mamy za sobą - ufff. Zapomnieliśmy o wróżbach !!!!!! Zdjęcia wkleję wieczorkiem, bo teraz piszę z pracusi. Urodzinki wyprawialiśmy w niedzielę, bo dokładnie w ten dzień Iguś skończył roczek :). Imprezka zaczęła się o 16-ej skończyła o 21-ej, dzisiaj czeka mnie wieeelkie sprzątanie - brrr.
Igor dostał zabawkę edukacyjną betoniarkę wydającą dźwięki, z otworami w które wkłada się klocki. Zabawkę z młoteczkiem, uderza się w nią, a ona świeci i gra. Samoochodzik grająco-świecący który sam jeździ odbijając się od przedmiotów które stoją na jego drodze. No i nocnik, więc od dzisiaj będę czynić próby sadzania synka.

Co do smoczka, to Igor potrzebuje go do zaśnięcia, w nocy jak się przebudzi to go szuka, a jak sam nie może znaleźć to płacze i muszę mu go podać. Ja jeszcze nie planuję go oduczać, bo Igor ząbkuje i widzę, że smoczek mu pomaga. Iguś ma dopiero 2 zęby więc ząbkowanie jeszcze trochę u nas potrwa.

Gratuluję wszystkich ładnych zdjęć. Zawsze z przyjemnością je oglądam :).

Ewulkowi życzę wytrwałości i bezbolesnego odstawienia od piersi.

Zdrowia, szczęścia i słodyczy Natalii - Igorek życzy

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dla Patryka i Igorka z okazji wczorajszego ( :oops: )roczku :
Obrazek

My wczoraj mieliśmy"dzisiejszą" imprezkę urodzinkową. Natalka jak zobaczyłą tyle gości to rozpłakała się na dobre i większą część spędziłyśmy razem w jej pokoju oglądając prezenty :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No to czekamy na fotki ;-)

Witam, moje dziecko dzisaj przez zmiane czasu spalo do 6.30 :583: i jak go zabralam do nas z nadzieja ze zasnie to polezal chwile i ciagle cos gadal wiec tyle bylo mojego spania :-(

Co do smoczka to Enzo go odrzucil jak wyszly mu pierwsze zeby i juz ich nie lubi :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Spóźnione ale najszczersze życzonka dla Igorka z okazji wczorajszych urodzinek!!!

Obrazek

Ostatnio zmieniony pn paź 29, 2007 9:36 am przez *Kaśka*, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

annxx pisze:
No to czekamy na fotki ;-)

Witam, moje dziecko dzisaj przez zmiane czasu spalo do 6.30 :583: i jak go zabralam do nas z nadzieja ze zasnie to polezal chwile i ciagle cos gadal wiec tyle bylo mojego spania :-(

Co do smoczka to Enzo go odrzucil jak wyszly mu pierwsze zeby i juz ich nie lubi :lol:

Sto lat dla nastepnych solenizantow :-)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Sto latek dla Natalki, dużo zdrówka, uśmiechu na buzi, dumnych rodziców i wspaniałych prezentów!!!
buziaki od e cioci i moich maluchówObrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Oj mialam troszke do nadrobienia przez weekend. Nie mialam nawet czasu ,zeby zagladnac, a to dlatego, ze mialam zjazd na studiach.

Ewulek podziwiam Cie, ze masz tyle ciwerpliwosci w sumie stanowczosci co do odstaienia Maćka od piersi. U mnie jest ciezko... Jak nie chce jej dac cyca to czarna rozpacz-wielki placz, kladzenie sie na ziemie i mowie Wam niesamowita histeria. I wtedy az mnie lapie za serce. I jeszcze moja mama, mowi : "No daj jej cycusia, widzisz jak ona cierpi, no daj, ona sie tak prosi" I jak tu nie dac :?: Wiec chyba na razie odstawienie od cycusia odlozymy na kiedy indziej :wink:

W szkole spoko mimo, ze ciezko widze koniec semestru i zaliczenia....oj troszke bedzie wialo groza :wink:

Acha skladam jeszcze najgoratsze zyczenia zokazji urodzin wszystkich maluszków

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziękujemy za życzonaka :lol:
I wszysktkiego naj dla wiktorka
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wszystkiego najlepszego dla Natalki i Wiktorka.
I wczorajsze spżnione życzenia dla Igora.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dzięęęęękujemy za życzenia.

Poniżej fotki:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10331 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149 ... 517  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]