Dzisiaj jest ndz maja 17, 2026 3:04 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10331 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148 ... 517  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Dor pisze:
A jak Maciuś wygląda po strzyżeniu?
Nie ma zdjęcia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
no wlasnie ;-)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Znajomy wczoraj pozyczył od nas aparat. Zaraz po strzyżeniu. Przegrałam szybko fotki na kompa, a zdjęć z nową fryzurką jeszcze nie ma :( Będą dziś wieczorkiem, jak Zeno odda sprzęt...
Wczoraj M zasnął o ok.20.30. Pierwsza pobudka po 21, potem po 22, potem po 23, potem o 1.40 i trwała do 3. W tym czasie moje dziecko domagało się... wiadmo czego... Zrobiłam kaszkę, o dziwo wypił, pomarudził i spał do 8.30, pobudka na utulenie i do 9.15....
Ciężko z tym niespaniem (?? razem? osobno??) Ciężko, jak mam nie dać cyca...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ewulek na pocieszeie nie jestes sama :wink: W sumie w dzien Lida moze z raz ciagie cyca, ale to nie to, ze ja daje ona sama mnie rozbiera i podciaga bluzke i beczy- i jak tu nie dac :?: :!: W nocy caly czs na cycusiu, czasami herbatka dojdzie. Butelke z mlekiem rzdako da sobie w nocy wlozyc do buzi...Szczerze mowiac to juz bym chciała przestac ja karmic, ale wiem, ze jak w nocy nie dostanie to bedzie plakac non stop. No chyba, ze wyniose sie do innego pokoju i tatus bedzie przy niej czuwał. Wydaje mi sie ze to jedyne rozwiazanie....A noce malo przespane....z reguly 4-5 pobudek :roll: Czasami Lida obudzi sie w nocy i chce sie koniecznie bawic :roll: i tak np. od 3 do 4:30. Porazka

A wczoraj mala zafundowała mi niezly "prysznic". Mianowicie po kapieli zjadla jak zwykle butle i dostala jeszcze trszke cycusia. Jak skonczyla jesc, podnioslam ja a ona zaczela wymiotowac. Oj biedaczka, nie wiem gdzie u niej w takim malym brzuszku schowała sie tyle mleczka :roll: Tak wiec ja bylam cala mokra, Lida i pol pokoju. :? Na szczescie dzisiaj jest juz wszystko dobrze i nie ma nawet sladu po wczorajzej niespodziance. Nie wiem od czego...moze cos zjadla, a moze to po szczepionce....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

KLAUDUSIA-
wszystkiego naj z okazji urodzinek!!!

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Duzo zdrówka, szczęsia i sto lat Kladusiu
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wszystkiego najlepszego dla Klaudii z okazji pierwszych urodzinek :)

[url=http://www.glitter-graphics.com]Obrazek[/url

Justynia my też mieliśmy kiedyś taką niespodziankę. Maciek najadł się najadł, potem cycek na dobranoc.. I zakrztusił się i po 5 sekundach wszyskto wylądowało na mnie, podłodze, pufie, dywanie.... A po kolejnych 5 sekundach M się śmiał jakby nic się nie stało :roll: Dzieci są bezbłędne w takich sytuacjach. Rodzice panika a maluchy zabawa :)
M dziś bez cyca cały dzień... Ostatni raz dawłam mu przy 2 nocnej pobudce. Ale chodzi taki zakręcony. Pokazuje paluszkiem na moją szyję, dotyka jej, albo zawija trochę bluzkę od dołu i też pokazuje paluszkiem i to oznacza cyca :D Ale ja jestem twarda :? I bardzo mi go szkoda. Ale już postanowione.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wszystkiego najlepszego dla Klaudysi!!!!
Obrazek

Bibuleczka prosiła żeby podziękować wam za wszystkie życzenia dla Nikolki.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

samych radości dla Klaudusi :)

ja tez pamietam taka nieoczekiwana fontanne. faktycznie mialam wtedy stracha :roll:

Ewulek - ogladalam ostatnio Wasze zdjecia na gronie - ale Macius ma sylwetke ;) moja przy nim to niezla kluseczka ;) no ale coz... ma to po mamusi....

kluseczka w "kostiumie kapielowym"
Obrazek

w czepku i goglach
Obrazek
[/i]

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nina fajne te zdjecia z baseniku :D . Oj jak my dawno nie bylismy :oops: czas nadrobic zaleglosci i koniecznie trzeba sie wybrac na basen :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nina mala Otylia ci rosnie ;-)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

"Otylia" oczywiście nie od otyłości :lol: bo ani ona ani mamusia nie mają z czago się odchudzać :P

Wiecie co.. tak mi było przykro, że nie wyszło nam karmienie piersią, ale ma to jeden plus- nie było bulu rozstania z cycem... Chyba bym musiała karmić dopóki Zu by sama nie zrezygnowała ;)

A fontanny po ostatniej chorobie mamy przetrenowane ;) Dziś była taka wersja mini, bo Zu bawiła się jabłkiem i odgryzła kawałek skórki i usiłowała się go pozbyć z gardła ;)
Może z przejedzenia się czasem naszym maluchom cofa, szczególnie jak się złapie potem za brzuszek ;)

Od nas też gratulacje dla Adasia!!!
I życzenia najserdeczniejsze dla Klaudusi!!! :):):)

Zu dziś miała pierwszą część świętowania -u babci, bo nie wiem kiedy znowu tam pojedzie :)... oj przyszedł mąż, reszta potem :) pa!

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dziękuję, w imieniu Klaudusi, za wszystkie życzonka!!! :D :D :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Sto lta i od nas :-)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No to troszku nas nie bylo :) Tak więc trza nadrobić zaległości:)
1. Spóźnione ale serdeczne życzenia dla Klauduni i Kubusia!!:kla:
2. Dor gratulacje dla Adasia :D :brv: jak wiesz teraz da Ci popalić :wink:
3.elf ten nick tak na prawdę to nic nie znaczy:) Przynajmniej nic o jego znaczeniu mi nie wiadomo. Dawno dawno temu zmodyfikowałam sobie indiańskie imie przyjaciółki która miała hopla na punkcie czerwonoskórych i tak oto powstało yunnwoh:) przynajmniej nigdy nie mam problemu z powtarzaniem się nicku :D
4. ewulek przyznaję, że tez juz chciałam odstawiać małą ale jakoś tak chyba obie jeszcze nie jesteśmy na to gotowe :] Ale tobie życzę powodzenia i wytrwałości :)
Strasznie jestem ciekawa rezultatów strzyżenia i gratuluję odwagi tatusiowi :brv: ja bym się chyba nie odważyła dzidziusia pod maszynkę wziąść:D
5. annxx cudnie Enzo wygląda w tej kurteczce! :D wogóle piękne zdjęcie!! :)
6. Justynia My już jakiś czas temu zmieniłysmy fotelik na większy ale szczerze mówiąc to nie pamiętam jaki to jest bo nie kupowaliśmy tylko po moim 4 letnim bracie dostała :D
7. Nina81 Oliwcia wygląda prze rozkosznie na tym basenie. Wstyd się przyznać ale nie wpadłam na to żeby Darunie na pływalnie zabrać :shock: A ten kostium kąpielowy to taka specjalna pieluszka do wody?? Gdzie pływacie w normalnym chlorowanym basenie czy ozonowanym?? No toś mi teraz dała do myslenia :roll: :D
A Darunia tez figurę ma:) ok 12-13 kg już waży i ubranka na 92 nosi :lol:

U nas tatuś się pochorował i nas troszku zaraził :( Darunia w nocy gorączkowała ale już dzis jest lepiej :) Teraz piękna pogoda się zrobiła więc zabiorę ja zaraz (jak tylko wstanie) na chwilke na powietrze:) W końcu słoneczko za oknem :sw: :D:D:D
Wczoraj dzidziorek miał imieniny ale przespała całą imprezę oczywiście :D Tzn. o ile siedzenie z babcia i dziadziem przy ciastku można nazwać imprezą ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Moj maly agent dzisaj podczas kapieli mnie zaskoczyl ze nawet nie zareagowalam ,nabral pol wiaderka wody i wylal za wanne :lol: reszte wypil jak ze szklanki :roll:
Pozniej po kapieli patrzyl chwile na Star Academy( cos jak polski Idol ) a ja szykowalam mleko ,zagladam ukradkiem a on im bije brawo jak spiewaja :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hehe... ale te pociechy nasze juz rozumne :) dzis tatus przy kapieli puszczal dziecku banki mydlane i Oliwcia tez puscila swoje pierwsze. tak slodko dmuchala :) a wczoraj usypiala ze mna, bo w lozeczku marudzila, a przy mnie nie, i wyciagnela na chwile smoka z buzi, dala mi buziaka i potem znowu wrocila do smoka. alez sie wzruszylam :wink:

yunnwoh - na basen chodzimy chlorowany, bo ozonowanego w poblizu nie ma. a na tym, ktory wybralismy jest sporo dzieciaczkow, sa tez zajecia zorganizowane, ale my chodzimy niezobowiazujaco - w zaleznosci od checi i pogody. no i wtedy gdy nie ma zorganizowanych zajec i jestem po wosku. czyli tak naprawde zadko. oczywiscie czepek i okularki pozyczylam Malej do zdjecia. a pieluszki sa specjalne, czesto dostepne na samym basenie. ale ja i tak wole miec swoje, bo gdyby sie okazalo, ze rozmiaru brakuje to bylabym zla. i pewnie marze tez niezla narzucaja. a w supermarkecie kosztuja ok 2-2,5 za szt. Mala bardzo lubi wode i o dziwo nawet jak glowe wsadzila pod wode to nie plakala. jak spaceruje po plytkim brodziku to zadziera tak wysoko nozki, jakby chciala wyjsc i stanac na powierzchni wody. a na zjedzalni sie wystraszyla...

eh... teraz to ja sie rozgadalam ;)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

super, tez musimy sie wybrac na takie zorganizowanie zajecia plywania ;-) niech maly uczy sie plywac, tym bardziej ze uwielbia wode.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam wieczorkiem!!!

yunnwoh- spora ta Twoja córeczka :wink:
A my jutro mamy imprezkę, na 16.00 idziemy na mszę, swoją drogą jestem ciekawa czy mała będzie grzeczna..........

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ech trochę zapomniałam co miałam wczoraj napisać :oops:
i jakoś natchnienia nie mam :oops: nadrobię przy bardziej sprzyjających wiatrach ;)

yunnwoh- brzmi rzeczywiście z indiańska :) na pewno nie masz problemów z nickiem, ale ja miałam na początku problemy z jego przpisywaniem, bo musiałam sprawdzać czy coś nie pokręciłam ;)
A dla Daruni imieninowe uściski :)
hehe w naszej tabelce przydałyby się jeszcze imieniny maluszków i nasze urodziny i imieniny, żeby składać życzenia :)

dobrej nocki wszystkim życzę! :)

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jakże mi ciężko jest. I mi i Maciejkowi. Dziś dzionek w ogóle bez cyca... Wczoraj z A pojechalismy na zakupy i moja mama siedziała z małym i dziś mi mówiła, że M jej też paluszkiem na biuścik pokazywał :D i że ona nie wiedziała o co chodzi. No to dziś jej powiedziałam.... Jak M miał 5 mcy miałam kryzys laktacyjny. Wtedy tak bardzo chciałam karmić, że stawałam na glowie, żeby tylko mleko w piersiach było. Dziś sobie myślę, że może byłoby lepiej zakończyć wtedy karmienie??
Dziś u mnie szał robienia sałatek, pieczenia ciacha, sprzątanie - jutro dżamper Maciejkowy... I teściowa będzie, wieć musi być czysto ;) dziś po południu zadzwonił teściu i A rano leci z nim po drzewo. Nie miał kiedy. On chyba nie zdaje sobie sprawy, że w taki dzień to ja musze mieć męża w domu. Iść na zakupy, ugotować obiad, stół musimy przytransportować od mojej mamy, przyszykować to wszystko. A on po drzewo pojedzie.... Wrrrr... nic mu nie mówiła, żeby przykrości nie robić, ale wszystko na mojej głowie będzie. raz już tak było - jak mężowi urodziny robiłam... wybył z domu, a ja głupia (czyt.zakochana) biegałam z M na ręku, żeby ze wszystkim zdążyć... I nie zdążyłam :D Bo ile można zrobić z dzieckiem na ręku? Mam nadzieję, że jutro będzie lepsiej.
Nina Twoja Ola jest dużo niższa niż mój Macieowy - M ma jakieś 80 cm! A jaka z Ciebie znowu kluska???
Yunnwoh ja penie jeszcze bym M pokarmiła, bo uwielbiam te nasze chwile - Tatuś mu tego nie zapewni. Ale jak już pisałam chodzi przede wszystkim o anty - jakiś czas temu z mężem mieliśmy chwilkę słabości ;), @ spóźniała się 4 dni i już zdążyłam się przyzwyczaić do myśli o rodzeństwie dla M. Chyba jednak dobrze będzie jesli jeszcze z tym pomysłem poczekamy :D

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10331 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148 ... 517  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]