Dzisiaj jest wt kwie 28, 2026 9:04 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4242 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 213  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Gratulacje duśka78 widzisz jaka Ty zdolna jestes :D

Qurcze ostatnio caly czas mysle o tym, ze bede rodzic przed terminem :cry: A ja wolalabym w terminie :? W sumie powinno to byc dla mnie bez roznicy bo wszystko dla maluszka juz mam i zostalo mi dokupic tylko kilka ostatnich pierdolek (obcinaczki do paznokci, drugi reczniczek i zapas pieluch :lol: ) ale niestety nie jest. I wogole teraz mi przeszlo przez mysl, ze chyba zlapie dola jak sie przy porodzie okaze, ze to jednak chlopczyk a nie dziewczynka :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pomyśl sobie jak masz fajnie juz tylko 39 dni i będziesz miała cudownego dzidziusia. A czy parę dni wcześniej czy później to nie ma znaczenia, najważniejsze ,że już będzie na świecie! :D
Mi to jeszcze trochę zostało.Pozdrawiam serdecznie.
O mam jeszcze małe pytanko, jakie witaminy bierzesz w ciąży?Każdy lekarz gada co innego i już zgłupiałam :shock:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Przez pierwszy trymestr bralam tylko PRENATAL (kwas foliowy z witaminami) a potem jak mi sie to skonczylo to lekarka mi poradzila ELEVIT

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dzięki , ja brałam przed zajściem w ciążę kwas foliowy no i dalej go biorę. Ale lekarz mówił ,żeby zacząć brac jakieś witaminki raz na 3 dni i wymienił z 5 rodzajów (Materne, Feminatal ...)a ja poprostu nie wiem.Wiesz, to wszystko zalezy od tego kto dostał więcej w łapę od przedstawiciela danej firmy i to mnie strasznie wkurza, nie można już wierzyć tym lekarzom! :oops:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jezeli nie chcesz tabletek "polecanych przez lekarzy" to pojdz do apteki i tam sie zapytaj :D

Dla przykladu moja siostra jak byla w ciazy to brala VITARAL. Akurat wtedy zaczela sie robic jesienna pogoda i jej maz kupil to dla siebie. Ta zeby nie wydawac za duzo pieniedzy poszla do apteki i zapytala sie czy to moga brac tez kobiety w ciazy. Okazalo sie, ze tak.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dzięki, zaraz wybiorę sie do apteki i pogadam z farmaceutką. Muszę troche zmienic podejście do lekarzy, bo wogóle im nie ufam a tak nie można.
ale pochodzę z troszkę mniejszego miasta i tych lekarzy gin jest naprawde nie dużo, i na każdego można usłyszeć jakąs straszną historyjkę, ale to chyba wszędzie tak jest. Życzę miłego dania i dzięki za pomoc!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Co do gin w polsce to ja tez nie mam najleprzego zdania strasznie przekupni i zajmuja sie dobrze tylko tymi pacjetami gdzie dostana wiecej .

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witajcie.ale dzis jest jakis okropny dzien.chyba warunki sa nie za dobre.zle sie czuje jakas taka zmeczona i leniwa.czekam na mojego mezusia dzis juz ma byc w domciu.niestety jeszcze nie mam z nim kontaktu telefonicznego bo nie ma zasiegu polskiego pewnie jeszcze gdzies po litwie smiga.
przed chwila najadlam sie ciastek kokosowych dla poprawy nastroju chos nei powinnam bo za duzo troche waze.
pozdrawiam i zycze milego dnia
aha ja biore feminatal od jakiegos 4 miesiaca wczesniej sam folik tak zalecil mi moj pan doktor

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Co do witamin to ja biore magnes i evital.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
#
Awatar użytkownika

Kurcze Karolka zgadzam sie z toba calkowicie, dzien dzisiaj nienajlepszy :roll: siedze w domu i tez czekam az mezus wroci ale mam narazie robote boo pies w ciagu godziny jak mnie w domu nie bylo zdazyl mi zrobic tornado :( zasikal mi caly przedpokoj, wyrwal uchwyt z garderoby, znalazl pojemnik ze szctuccow i podzielil na kawalki no i zdewastowal moj dlugo i wlasnorecznie ukladany bukiet roz :evil: no po prostu psia domowa masakra... ale w sumie dzieki niemu poryczalam powrzeszczalam i zly humor mi ociupnike minal....

A co do tych witamin to ja juz sama nie wiem... moja gin kazala mi brac tylko i wylacznie Folio i ze inne witaminy nie sa mi potrzebne w tabletkach bo zazywam je w jedzeniu... troche racji ma bo jem mase warzyw i owocow no ale juz sama nie wiem
skoro kazda z was jednak bierze jakies dodatkowe tabletki...

Aha i co do zdj z usg, to ja juz 5 grudnia bede miala trzecie usg, mam nadzieje ze nie bedzie to juz dopochwowe tylko normalne, to ja nie amm jeszcze zadnego zdj a dziewczyny ktore szly do lekarza to dostaly nawet zdj z piatego tyg czyli wczesnej ciazy...
Ale juz jedna kolezanka-frumowiczka poradzila mi zebym sie upomniala i piatego napewno to zrobie (o ile nie zapomne :roll: )

TRZYMAJCIE SIE WSZYSTKIE CIEPLO

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hanah - ja tez z zalecenia GIN biore tylko Folio. dala mi tez na sprobowanie taki soczek : HIPP Natal aktiv (Nahrungsergänzung für Schwangere -). soczek bardzo smaczny. jak mi sie skonczyl kupilam go w DM-ie. dwie buteleczki w opakowaniu za niecale 10€. starcza na jakies 20 dni.
zapytaj sie swojego lekarza pryz okazji, czy tez mozesz to dodatkowo brac.
co do zdjec ja dostalam juz w 7-8 tygdoniu jak bylam pierwszy raz na USG.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja SWOJE PIRWSZE ZDJECIE DOSTALAM W 5TYG JESZCZE W POLSCE A NASTEPNE JUZ W SZWAJCARJI W 8 TYG. I TERAZ DOSTAJE CO MIESIAC A CO 2 MISIACE PODWUJNIE BO RAZ U LEKARZA A RAZ W SZPITALU.NA KONTROLI /.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Gratuluje bliźniaczków!
Hania głowa do góry , może jakiejś ćwiczenia dla kobitek w ciąży ostatanio kupiłam taką fajną gazetkę z płytką. Zrób sobie ekstra manicure i pedicure i jakąś fajową maseczkę. Niech Ci z Polski przyślą jakieś książeczki o dzidziusiach!
Ja dzisiaj rano się bardzo zdenerwowałam bo zauważyłam że na nosie zrobiła mi się opryszczka i już od rana siedzę w necie i szukam co mogę z tym zrobić. POzdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam wszystkiew mamusie.jak tam dzis samopoczucie ja znowa jakas senna jestem i zmeczona chyba za malo sypiam.siedze sobie i tak klikam czekam na mezusia pojechal ladowac towar do lublina i ciekawe o ktorej wroci mam nadzieje ze juz niedlugo bo naprawde malo czasu spedzamy ze soba.
trzymajcie sie dziewczynki ja zmykam na powtorke na wspolnej a pozniej na w11.jak sie siedzi w domu to seriale sa bardzo wciagajace :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja tam na szczescie nie mam telewizora :D Dzieki temu zawsze znajde czas, zeby zrobic cos w domu :P Teraz urzadzilam sobie mega prasowanie :lol: Bo ostatnio dostalam duza torbe podrozna wypranych ciuszkow dla maluszka i teraz wlasnie je prasuje i normalnie nie moge. Ta wielka gora sie nie konczy :( za to wykancza sie moj kregoslup :cry: <pomocy>

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

A ja mam super chumorek trosze sp[iaca jestem ale samopoczucie super po poludniu mam zamiar wyjsc na spacerek dotlenic sie juz nie pamietam kiedy z wlasnej woli chcialam wyjsc na spacer.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja poproszę odrobinę humoru :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mmarzena wiem co czujesz ja przechodzilam przez to samo moje plecy ledwo to zniosly a takie mega prasowanie mialam pewnie z 1,5 miesiaca temu. teraz staram sie prasowac na bierzaco chocby 2 koszulki jakies spodnie bo wtedy nie obciazam tak ani nog ani plecow.mam nadzieje ze szybko uporasz sie z ta gora ciuszkow

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

aost - proszę Cię bardzo :d
H U M O R :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ale mi smutno :cry: nie dosc ze i tak z mezem spedzamy ze soba malo czasu(ostatnio to kilkanascie godzin na tydzien) to jeszcze dzis ten jego powalony szef wyslal go na zaladunek i do tej pory nie wrocil a jutro juz jedzie i znowu kilkanascie godzin spedzonych na zalatwianiu jakichs spraw i znowu przez tydzien sama :cry:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4242 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 213  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża

Strefa czasowa UTC [letni]