Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 7:27 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Antykoncepcja i naturalne planowanie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość

Witam wszystkich forumowiczów;) Być może są na forum osoby które pomogłyby mi po przez swoje doświadczenie w uzyskaniu odpowiedzi na pytanie: Po jakim czasie istnieje możliwość zajścia w ciąże po braniu pigułek antykoncepcyjnych? Tabletki brałam przez 12 lat oczywiście z przerwami zalecanymi przez lekarza. Od miesiąca ich nie biorę, zbliża się termin miesiączki, ale chyba nie jestem w ciąży bo jakoś nie odczuwam większych zmian, więc chyba ten miesiąc zaliczę do straconych. Mam 34 lata i jedno dziecko, chciałabym wiedzieć czy tak długa antykoncepcja będzie miała wpływ na kolejne poczęcie... Pozdrawiam Aszk@

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

z pigulkami roznie to bywa...niektore kobiety zachodza w ciaze zaraz po odstawieniu a inne maja z tym problemy...trudno powiedziec...dopiero miesiac ich nie bierzesz wiec daj organizmowi czas na dojscie do siebie po tak dlugim czasie przyjmowania hormonow :wink:

Offline Wyświetl profil  

Masz rację organizm musi zacząć normalnie funkcjonować... mam nadzieję tylko że nie będzie problemów z zajściem w ciąże, bo nie chciałabym długo czekać:) Pzdr

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja bralam tabletki 7 lat i moja pani doktor powiedziala ze moge sie starac o dzidzie zaraz po ich odstawieniu.udalo sie za 2 razem.tabletki anty bierze sie czasami takze na pobudzenie owulacji, wiec nie trzeba odczekiwac jakiegos czasu po ich odstawieniu. mozna dzialac od razu.powodzenia

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja tabletki brałam prawie 10 lat odstawiłam w październiku 2006 a w ciąze zaszłam w lutym 2007 a moja @ przychodziła tak dokładnie jak w szwajcarskim zegarku. Każda z Nas jest inna i nie ma się co sugerować tym ze ktoś zaszedł w ciąze zaraz po odrzuceniu tabletek a inna czekała nawet kilka lat - to wszystko zależy od Naszego organizmu
Mam nadzieje ze niedługo napiszesz Nam ze zostaniesz mamą - trzymam kciuki

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Czyli nie ma reguł wszystko zależy od tego jak nas natura wyposażyła-będzie jajko albo nie :lol: Dzięki dziewczyny będziemy próbować i na pewno dam znać jak nam się uda :wink: Pzdr

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Zgadzam, się z ToJa. Każdy z nas reaguje inaczej w tarakcie i po odstawieniu tabletek. Ja brałam 7 lat Mercilon, mój lekarz zalecił mi, że zaraz po ich odstawieniu mogę starać się o fasolinkę. Po 1 miesiącu od odstawienia zaszłam w ciążę- wielkie szczęście, że tak nie długo musiałam czekać. Niestety szczęście trwało krótko. Poroniłam w 5 tyg. Jaka była tego przyczyna? Nie wiem na 100%, być może to, że nie odczekałam chociaż 2 miesięcy od odstawienia.
Wiem, że nie ma reguły, ale zbadajcie się dokładnie przed planowaniem aby uniknąć przykrych skutków.

Zalecam badania na Cytomegalię i Toksoplazmozę, aby mieć pewność, że w trakcie starania nie jesteście zarażone wirusem.

Pozdrawiam i życzę powodzenia :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam wszystkich serdecznie. w grudniu odstawilam tabletki Rigevidon dokładnie 10 grudnia. I od tego momentu staramy sie o dziudziusia. Słyszałam, ze po odstawieniu tabletek mozna zaraz zajsc w ciaze ale po moim przypadku widac ze nie. Chce isc do lekarza i przygotowac sie na poczatki ciazy czyli chcialabym aby ginekolog przepisal mi kwas foliowy. Mam nadzieje, ze wszystko bedzie ze mna ok. :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.php?t=22014
Gabi napisalas ten sam post w temacie wyzej.
Sprawdz sobie odpowiedzi zanim wyslesz kolejny post.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Antykoncepcja i naturalne planowanie

Strefa czasowa UTC [letni]