Dzisiaj jest ndz maja 17, 2026 2:46 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10331 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131 ... 517  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Elf życzę Ci, aby Zuza była dla Ciebie dziś łaskawa ;), i aby po weselichu zakwasy nie dały się we znaki :lol:
Nina masz uroczą córcię :), bardzo podoba mi się też stolik edukacyjny który poleciłaś, zasugeruję dziadkom , by coś takiego kupili wnusiowi na 1 urodzinki :D .
Ślę pozdrówka.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

My będziemy zbierać kasę na prezent dla Adasia - krzesełko do jedzenia.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam wszystkie mamusie!!! :) :)
U nas dzisiaj było cieplutko, słoneczko świeciło :lol: , byliśmy na spacerku;
Klaudunia odkąd opanowała naukę chodzenia nie da się posadzić w wózku :shock: tylko chce na nóżkach. :D

Nina- śliczna córeczka :P

Justynia- gratulacje dla Lideczki!!! :brv: :brv: :brv:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Fajna ta zabawka dla maluchów co Nina linka zamieściła. Pokazałam mężutkowi i spojrzał przychylnym okiem :) Więc to będzie prezent od nas dla maciejka na urodzinki :lol:
Dziś się podłamałam - pani która obiecała pamiętać o nas jak będzie sprzedawała działki sprzedała wszystkie (4) i zostaliśmy na lodzie... Mamy takiego pecha, że gadać się nie chce. A druga ma od groma działek i nie chce dzielić. Wpadłam w takiego doła... Jedyne co nam się wspólnie z A. do tej pory udało to najpierw fajny pies :wink: a potem właśnie Maciejko :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Skąd jesteś ewelinka?

Adasiowi piąty ząbek wychodzi.

A w ogóle to zła jestem.
Moja pediatra jest na zwolnieniu i ta co ją zastępuje kręci nosem jak proszę o receptę na mleko - bebilon pepti.
Zaczepiła mnie nawet kiedyś w poczekalni i powiedziała że ja wymyślam tę skazę białkową, że to nie ma żadnego związku z wysypką małego.
A teraz łaskawie wypisała receptę i normalnie chyba złośliwie nie zaznaczyła mi literki P i mleko miałabym bez zniżki.
Jutro na szczęście wraca moja pediatra i pojadę po nową receptę.

Ostatnio zmieniony ndz wrz 30, 2007 8:16 pm przez Dor, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hehe :) Zu była łaskawa :) wstała o 6 na butle a potem 8.30 :)
A wieczorem jak rzadko zjadła cały duży słoik obiadku :)

Ja niestety miałam dziś naradę pracową i prawie 5 godzin w samym środku najładniejszego słonka przepadło :( Wyskoczyłam tylko z małą wieczorem na tyci spacer i do kościoła (czyli w sumie też spacer ;) tupta cały czas :lol: aż się boję co będzie jak się deszcze zaczną ;) )

Dla Lideczki gratulacje :)

A dla Adasia mini-urodzinkowe życzenia :):):)

My planujemy dla Zuzaka na roczek takiego wielkiego pluszowego łosia (lub osiołka) na biegunach :) tylko gdzie to się wszystko w domu pomieści? teraz jest rowerek, dmuchany basen, tunel z kartonów i krzesełko ze stolikiem :roll: no i wózek jak nie jest w bagażniku :lol:

PS. Ewelinka :) najważniejsze wam się udalo :) tzn mąż i Maciejo :) reszta to tylko dodatek. Nie przeczę, że miły ;) ale lepiej tak niż głupi mąż, głupi pies i bez dzidziusia w wielkiej willi ;)

Obrazek

Obrazek

Ostatnio zmieniony ndz wrz 30, 2007 8:22 pm przez elf, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

O !!!
Dziękujemy.
Z tego wszystkiego ne zwróciłam uwagi że Mój Żabul kończy 11 miesięcy. :oops:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dor ja jestem z Tłuszcza. To jest miejscowość pod Wawą. Jakieś 40 km w linii prostej. Najgorsze jest to, że ostatnio jakaś głupota ludzi opanowała, chcą gigantyczne kwoty za metr działki, przy czym Tłuszcz to taka sypialnia. Chciałabym tu zostać, tu zbudować dom, ale jak tak dalej pójdzie to my pójdziemy za Tłuszcz. Czego nie chciałabym. Może nie ma tu jakichś rewelacyjnych możliwości, ale jest więcej niż na wsi na pewno. Aga rozbawiłaś mnie swoim postem :) ale jak nie będzie domu to moja gaga dalej będzie mieszkała na wsi u teściów. A chciaabym mieć mojego psa przy mnie. I marzę już o kolejnym...
Dor a lekarze czasami to rzeczywiście potrafią pokazać :? Zamiast pomagać, to tylko kłody pod nogi rzucają. U nas w przychodi nie ma ani jednego lekarza do którego miałabym pełne zaufanie. Byłam już u wszystkich pediatrów i do każdego mam się o co przyczepić :roll:
My dziś też byliśmy na spacerku. Maciek urwis zdejmował czapeczkę :P I nie chciał zasnąć. Nie wiem, co będzie w zimę :shock:
Uciekam i życzę dobrej nocki :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witajcie po paru dniach ciszy ale rozłozyłamnie choroba i nanic nie miałam sły teraz jeste troche lepiej ale chyba jutro jednak pofadykuje sie do lekarza bo 4 dni juz sie lecze i nie widac końca a czeka mnie wielkie sprzatanie bo w sobote wilki dzien mojego Radzia pierwsze urodziny.
Elf to masz mały problemm i duze wspłóczucia dla ojca mam nadzieje ze mu cofnie sie, fotki małej sliczne

Ewelinko ja studja kończe w poznaniu na uniwersytecie na kierunku prawo a prace pisze z prawa o odpadach powinnam skończyc je w czercu ale plany poszły w dal i raczej nie wyrobie sie na pazdziernik to juz wiem napewno zostało mi luty

Witaminy mój mały dostaje D i C zwłaszcza teraz jak panuje grypa

Beata ślaczna ta twoja mała

Witam cie iwonaKG fajnie ze sie przełamałas i odezwałaś sie do nas :D

Gratulacje dla Oliwci pierwszsze kroczki juz zania :D

Dor ja dzwonie do mojej przychodni i nie ważne jaki lekarz wypisuje zawsze po godzinie moge pojechac i odebrac recepte dziwna ta lekarka i złośliwa w dodatku.Wszystkiego najlepszego dla małego

a jesli chodzi o jedzenie to mója mały
rano je 100ml mleka a czasem mniej ok 10 je chlebek i szyneczke po 12 mleko 150ml ,o 15 objadek ale to zalezy czasem cały słoik duzy zje a jak samam gotuje to tez ok 200ml zje potem ok 17 deserek ale nie zawsze chce bo czasem je znami jeszcze objat to ziemniaki makaron czy ryż no i kolacja to mleko 210 z kasza a moje dziecko jeszcze w nocy je ok 3, 120 ml mleka i o 6 z 100ml mleka jeszcze wypije
chce go oduczyc jedzenia w nocy ale nie wychodzi juz próbowałam z woda to wypije ze 100ml wody a zagodzine znowu sie dze ze jest głodny masakra, może wy macie jakies sposoby na przespanie całej nocy
a wieczorem mały był strasze rozgrzany zmiezylismy mu goraczke i miał 38,5 stopnia dostał czopek i spi ale nie kaszle ani kataru niema ma strasznie napuchniete dziasła może na zeby? mam tylko nadzieje ze nic mu nie bedzie

No to od jutra zaczynamy pazdziernik i sie zaczna imprezki maluchów :D :D :D :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Obrazek

dziewczyny oto probna tabelka :D Musze jeszcze wymyslec jak zrobic, zeby byla wieksza :wink: Tak wię jesli macie jakies zastrzezenia do niej, albo chcialybyści coś poprawić czy dopisać to chetnie to zrobię

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam!!!
Moja Klaudunia na pierwsze urodzinki dostanie rowerek :D , no i jakąś dużą lalkę :)

Justynia- super się spisałaś :P , teraz wiadomo, który maluszek kiedy ma urodzinki :)

A oto wczorajsze fotki Klaudusi :)

ciekawe, co ta mama ciekawego piecze......

Obrazek

uciekam przed braciszkiem :)

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Justytnko-super.
Z tabelki wynik, że właśnie dziś mamy pierwsze urodzinki tak więc:
Obrazek

Dla rodziców też przesyłamy gratulacje.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

100 lat dla LAURY!!!!

Justynia - a może by tak ułożyć listę według dat urodzin?

No,ja to dołożyłam swojemu małemu dzisiaj.
Jak pisałam skończyło mi się mleko bebilon pepti.
No i rano kazałam ciotce dać mu trochę tego zwykłego - bebiko.
Wypił mało - z 50ml.
Zwymiotował.
Potem dostał czerowonej pokrzywki z bąblami jak po oparzeniu pokrzywą.
A potem zaczął kaszleć jakby go coś dusiło.
Dobrze że P. był, zadzwonił do naszej pediatry na komórkę i ta powiedziała co robić.

I będzie mi tu pinda jedna mówić że Adaś powinien normalne mleko pić.
Zła jestem na nią i na siebie , że dałam się podpuścić i dziecko przeze mnie cierpiało.
Niech no ją kiedy spotkam. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Biedny adaś :(
U nas tak wygląda całodzienny jadłospis Natalki:
1 rano mleko(moje)
2 sok bobo frut 100ml
3 serek Bakuś 150g
4 obiad duży słoik lub własna produkcja
5 deser najczęściej danonek + banan; ewentualnie słoikowy deser, ale danonek i tak zostaje (czasem 2 sztuki albo bakuś 100g.)
6 kasza mleczno ryżowa ok. 250ml
...+ chrupki kukurydziane, biszkopty , czasem jakiś chlebek(gryzek)., ziemniaczek, herbatka
i tak co dzień , czasem zjada mniej czasem więcej .
A ile waży kurczę nie wiem :shock: muszę zważyć ale około 9 kg.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Justynia zdolna bestia z Ciebie :lol: Ja poproszę o dopisanie, że Maciejo ważył 3.650g i mierzył 58cm. I Bibuleczki Nikola też z 23.10 :wink: Myślę, że Dor dała fajny pomysł, żeby uporządkować tabelkę wg urodzin naszych dzieci.
Dor to teraz możesz pani doktor nawyrzucać trochę. Niech ją troszkę sumienie pogryzie...
Ja z wymiotami maćka miałam przygody w sobotę wieczorem. Dałam mu kaszkę. Zjadł sporo. I jak zwykle po jakimś czasie dałam mu cyca, żeby dojadł i zasnął, bo właśnie tak zasypia najczęściej. I chyba (na 99%) zakrztusił się no i dostało się pufce, podłodze, dywanowi i mi. Bo już myślałam, że jest ok, wzięłam go na ręce tak jak do odbicia, przytuliłam, a on jeszcze raz :wo: Minuta nie minęła a już się śmiał. Mi nie było do śmiechu :shock: Bo się przestraszyłam.
Kamila śliczna ta twoja córa. I włoski ma superanckie :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Wszystkiego najlepszego dla Laury z okazji pierwszych urodzinek!!!

Obrazek

Dor- biedny Adaś. Moja córeczka też ma skazę białkową i pije Bebilon Pepti, ale od tygodnia daję jej codziennie po jednym danonku i jak narazie nic się nie dzieje. Może już z tego wyrosła?
:D :D :D
Ale lekarka kazała nadal podawać jej Bebilon pepti zamiast zwykłego mleczka :) . Twój mały wcześniej czy później z tego wyrośnie :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Proszę mi też dopisać waga 2800, 51 cm, dzoiękujemy :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

To ja też uzupełnię
Waga 3690, 56cm

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

tabela - rewelacja!!! u nas wszystko się zgadza :)
stolik polecam, bo mamy go już ponad 2 m-ce, a MiniDziewczynka ciagle sie nim cieszy. no i tanczy przy melodyjkach :) na urodzinki planujemy kupic rowerek, a babcia ma kupic laptopika - moze w koncu odejdzie od mojego ;)
nas dopada jakies chorobsko. ja prawie nie mowie, a Oliwci saczy sie z noska. staram sie ja przekonac, ze wycieranie noska w chusteczke to fajna zabawa, ale jakos mi nie ufa ;)

rozochocone ciepłymi słowami zamieszczam kolejne fotki:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nina - mała bez czapeczki?
Może jestem przewrażliwiona , ale zakładam mu zawsze teraz, bo pogoda jest bardzo zdradliwa.

Ale foteczki śliczne.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10331 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131 ... 517  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]