Dzisiaj jest wt cze 09, 2026 6:03 am

Forum ciąża

» Forum ogólne » Wszyscy o wszystkim

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6955 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 348  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

witajcie!
hej pantera_nt! wskakuj na ciacho :D jak tam dogadałąś się z robciem?

justys! kochana daj sobie czas... wiem, ze to bleee jest nienajfajniejsze, ale jeśłi przybliza cie do dzidziusia to chyba ok?
pozdrawiam

http://lb2m.lilypie.com/qGGwp1.png

Melania (*2.06.2007), Tymoteusz (*30.09.2007) i Liwia (*14.03.2009)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Puściutko dziś w kawiarence naszej.
Chyba wszystkie Taniec z gwiazdami oglądają.

Moje dzieciaki śpią, więc wybrałam neta, chociaż zerkam na tańce oczywiście.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

No tak doszlismy do porozumienia :D

ciezko bylo bo mamy charaktery ciezkie ale dali my rade :D

Dor ja nie ogladalam b moj maly mnie "zawolal" placzem :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nowy tydzień pracy, więc znów do Was wracam. W domu nigdy nie mam czasu na komputer. Z tym żółtym serem chyba macie rację, laseczki. Teraz mam mentlik w głowie, ale jeśli się okaże, że nie jestem w ciąży to będzie mi smutno :(

A tak już z innej beczki, to nie znoszę poniedziałków, jeszcze 5 dni do weekendu :cry:

Gosiu, i jeszcze mam pytanie do Ciebie - jako eksperta w tej dziedzinie ;). Moja podwyższona tempka w 2 fazie cyklu to zwykle 36,8-36,9 (pod językiem). Tym razem też tak było przez pierwsze 4 dni. Teraz mam 37,2 (7 dzień podwyższonej tempki). Zaniepokoiło mnie to. Nie wiem czy to może być ciąża czy zapalenie. Kłóje mnie coś w brzuchu już od tygodnia. Mąż wygania mnie po skierowanie do "brzuchologa", a ja już nie wiem co robić :(

TABELKA WRZEŚNIÓWEK 2011

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej dziewczyny,

u mnie @ rozkręcona na całego także nowy cykl przede mną....pewnie tysiące cykli...
a tak ogólnie wszystko dobrze :)
buziaki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jakoś cicho dzisiaj na "forumie". Ja siedzę sobie w pracy, ale ewidentnie nic mi dzisiaj nie idzie :?

TABELKA WRZEŚNIÓWEK 2011

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej dziewczyny!
Ja też nie lubię poniedziałku tym bardziej, że moja niunia zasmarkana. Dorobiła się chyba w niedzielę i serducho mnie boli, że tak musi sie męczyć z tym swoim maleńkim zapchanym noskiem. ;(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

jak Wam minął weekend?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ala_bama pisze:
jak Wam minął weekend?

zaczall sie burzliwie ale skonczyl milo :) nawet Dawidek ma zapas pamparsow na jakis miesiac :D byla tesciowa z babcia i ciotka oraz wujkiem i gorowaly pampasy na prezent (w sumie to dobrze... bo ubranek mamy od metra :D) a pamparsow nogd dosc :)

a ja zaraz do szkoly ide :) na 15 do 20 :( pierwszy raz zostawie mojego szkraba na tak dlugo :cry: az mi zle

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam po weekendzie............... który szybko zleciał.............

u mnie w piątek @ prylazła a dzis juz końcówka............... wieczorkiem dzwonie do ginka umówic sie na wizytę i zobaczymy co z tego wyniknie :)

panterko miłej nauki zycze i zeby szybko te 5 godzinek ci zleciało :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

wiem co czujesz panterko Ja kończyłam akurat szkołę jak rodziła się Ala. Wstrzeliła się z przyjściem na świat w samą sesję i musiałam zaliczać wszystko poźniej. Zostawiałam ją z mężem. Za pierwszym razem jak wróciłam z egzaminu to jak ją zobaczyłam to płakałam ze wzruszenia :D (nie było mnie może ze 3 godzinki), ale tak strasznie za nią tęskniłam. Potem jak była coraz starsza, to i więcej ją zostawiałam pod opieką męża. A to do fryzjera poszłam, a to po prostu zrelaksować się. Nabrać energii i uśmiechu dla tego maleństwa. I kiedy poradziłam już sobie ze swoimi emocjami (tzn. nie płakałam) to teraz wracam do pracy i juz mi się śnią koszmary po nocach.
ochhhh nasza szara rzeczywistość. Nie mogę jej ciągle tulić, ściskać i się z nią bawić. Trzeba iść zarabiać.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witaj alabamko................. jak tam po weekendzie.............. szybko minąm mi i znowu sama bo m do pracki ................. dobrze ze jest forum bo bym sie zanudziła.............. ile mozna sprzątac w domku............

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej dziewczyny,

Widzę, że coś sie opindalacie z tym pisaniem... Nie wchodziłam tu chyba od czwarku, a tu zaledwie 3 stronki doszły :? Ale to może i dobrze - bo nie musiałam duzo nadrabiać. Wczoraj w nocy wróciliśmy z weekendu w SPA. Było super - masaże, zabiegi, sauna, spacery.... Cieszę się, że mogliśmy w ten sposób spędzić naszą 5 rocznicę ślubu i przy okazji moje imieniny. Ostatnio nygus się zrobiłam i goście mi nie na rękę, a tak przynajmniej mam to z głowy :wink:
A jutro od nowa do pracy, bleeee... Pan Prezes wydzwaniał podczas mojego urlopu, aż raz odebrałam i powiedziałam, że to na mobbing zakrawa. W czasie urlopu chcę mieć wolne także od telefonów!!! No ale tak sie złożyło, że tam gdzie byliśmy zasięgu nie było :wink:
Justys mam nadzieję, że tą @ aż tak się nie przejęłaś, co? Widzę, że cykle powoli Ci się regulują.
Gosiu kochana dzieki za pamięć. Smsy od Ciebie oczywiście dotarły, pomimo słabego zasięgu :wink: Bartek również dziękuje za życzenia.
Dor a co tam w tej szkole z ta umową kombinują??? Dopiero co się cieszyłyśmy z tej Twojej sielanki...
Basiu99 nie wiem jak tam Twoja sytuacja, ale chciałam zapytać czy za jakąś robotą się rozglądasz? A może nadal się uczysz?
Ala_bamo biedna to Twoja Ala. Może skoczysz z nią do lekarza? Po co mała ma się męczyć...
Asienko Ty chyba tak nie do końca przestałaś myśleć o tej ciąży, co? :wink: Niektórzy mówią, że trzab odpuścić jak nie wychodzi i tak sobie myślę, że Ty "teoretycznie" odpuściłaś, ale praktycznie.... :lol:
Pozdrowionka i miłego popołudnia.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

edytko - nic nie kombinują tylko dzieci coraz mniej, więc dla nauczycieli też pracy mniej.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witajcie!
dzis padnieta jestem, bo byłam w pracy, a teraz dopiero z serwisu wrocilismy, auto było na przeglądzie.

edytko! wierze, ze wypoczęłaś, a teraz góry bedziesz przenosić. a szefowi uswiadomiłaś, że urlop to święty czas pracownika!

dor! sytuacja w oświacie dziwna jakaś, podobno, aby powstrzymac masowe zwolnienia z powodu niżu demograficznego do szkoły mają zacząć uczęszczac juz 5 latki... swoją drogą popieram, dzieci teraz coraz szybciej sie rozwijają...

asieńko! aby potwierdzić ciążę na podstawie tempki, musi sie ona utrzymywać na wyższym poziomie poza fazą lutealną (tj. po terminie spodziewanej @). a wtedy bedziesz juz mogła zrobic test, ktory jest wiarygodniejszy, bo tempka jak zauwazyłas skacze tez przy infekcji. moim zdaniem masz szanse na dzidziusia. w ciąży brzuch boli jak przed @... poczekamy zobaczymy

basiu! mam nadzieję, ze wizyta u ginka cie uspokoi i wszystko sie wyjasni

ala_bamo!
katar u maluchów jest okropny i rzeczywiscie meczy. moze jakieś inhalacje pomogą... np. na poduszkę albo kominek z olejkami (ja używam zwykłego inhalolu) albo nawilżanie powietrza (oczywiście to ryzykowne, jeśli mała jest alergikiem)

panterko!
jak tam po szkole? pewnie szkrab znióśł lepiej rozłąkę niż ty? podziwiam uczące się mamy! tak trzymać!

justys! do ciebie oczko puszczam, bedzie dobrze :wink:
dobrej nocy, bo juz padam. mały znowu w nocy nie dał mi pospac, a ja po 5.00 juz do pracy wychodziłam... pa

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Gosiu, masz rację, w zasadzie to takie oczywiste ale chyba lepiej usłyszeć to od kogoś. Wariuję już, bo mam straszny młyn w pracy. Jestem odpowiedzialna za masę ludzi i nie mogę teraz nawalić. Siedzę więc po 10h w pracy, a po pracy "w ramach relaksu" układam sobie plan pracy na następny dzień :?

Nawet w weekendy nie mam czasu na odpoczynek, bo jesteśmy w ciągłych remontach.

Buuuuuuuu...

TABELKA WRZEŚNIÓWEK 2011

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witajcie!
cosik ostatnio u nas cicho...

asieńka! u nas weekendy też na wariackich papierach. w soboty mąż pracuje, a w niedzielę nadrabiamy zaległości w zakupach.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej dziewczyny
rzeczywiście katarek u maluchów to okropność. Wczoraj w nocy mi zwymiotowała i w efekcie spałyśmy razem. Dziś byłam z Alą u lekarza i w sumie to zwykłe przeziębienie, ale i tak jest mi strasznie smutno, że musi się tak męczyć

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Miałam jeszcze dodać jak to z przychodni wyszłam z bólem głowy. Przeżyłam mały szok. Był jeden tata z 2 córeczkami jedna chyba 5 lat druga 7. Strasznie były rozwydrzone. Krzyczały......nie, darły się. Biegały, waliły w drzwi do gabinetu, a ojczulek nic, żadnej reakcji, żadnego dziewczynki uspokójcie się. Wszystkie noworodki lub kilku-miesięczne maluchy płakały od wrzasków tych dziewczynek. No zdumiona byłam, że on nie reaguje. Ubrał sie w gajerek, założył słuchawkę od telefonu do ucha i na nic nie zwracał uwagi. Takie bezstresowe wychowanie. Wiem, że takie szkraby mają w sobie mnóstwo energii i, że to tylko dzieci, ale od tego chyba są rodzice, żeby tłumaczyć, upominać i w ogóle. :shock:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej ala_bamo!
a ja męczę się z alergią u synka. coś okropnego, zrobiła mu sie egzema na buzi, rękach i nodze. nie możemy tego zaleczyć. wiki drażliwy. nie chce jeść, marudzi i płacze. nie wiem co jest alergenem. leki na alergię nie skutkują, a na odczulanie jest za mały. zresztą na testy też...

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6955 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 348  Następna

Forum ciąża

» Forum ogólne » Wszyscy o wszystkim

Strefa czasowa UTC [letni]