Dzisiaj jest ndz maja 17, 2026 3:51 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 47828 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 2386, 2387, 2388, 2389, 2390, 2391, 2392  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Dobranoc wszystkim!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dzień dobry kobiety :)
dzisiaj w końcu przygotuje sobie tabelke.
Jutro sobie zobaczycie u kogo czego brakuje i mi najwyżej podosyłacie :)
Dobra biose sie za tabeleczke :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dzien dobry.

My po spokojnej i ogolnie dobrej nocce.
Pogoda szykuje sie calkiem calkie wiec pewnie pojedziemy do kosciolka a potem na jakis spacerek po miescie.
Wszystkim zycze udanej niedzieli. :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

cześć!!
Olcia miałą wczoraj nadmiar wrażen, do 24 była niespokojna
na szczęście poźniej zasnęła, i spała do 6...

ulewanie u nas jest nie zawsze... i też czasem mam schiza... :roll:

buziaczki dla was na dzien dobry!!

to dziś dzień przeniesienia?? :D :im:

aaa, szampan dla wszystkich, z okazji pierwszego miesiąca Oleńki!!!!

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Sto lat dla Oleńki :D

Sebek dzisiaj 9 tygodni kończy.
A wczoraj 2 miesiączki...
Ten czas leci jak szalny :shock:

A co do przeniesienia to tak sobie myśle, że temet moge założyć wieczorem, albo jutro z rańca :)
A oficjalnie przeniesiemy sie jak Judar wróci :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

To kiedy ta Judar wróci, już tyle wraca i nic :roll:
ależ jestem niecierpliwa :lol:

dla Sebusia też STO LAT!!!!!!

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam kochane mamuśki!
Ja tylko na chwilkę. Muszę dziś posprzątać bo ammy gości. Wczoraj nie zdazylismy bo rano jechalismy po prezent dla mojego rzyszłego brata a potem na urodzinki.
U nas ogólnie ok. Mała jak tylko poprawiła sie pogoda to nam odpusciła mega koncerty:) Spacer każdego dnia musi byc, choćby krótki, no to wszystko jest ok:)

Planujemy z M jechac na weekend na działeczke do koleżanki. Tam zreszta zaczęlismy ze soba chodzic i tam poczęła się nasza kochana córeczka:) Tylko mam kilka obaw. No bo mały dylemacik, zabrac małą ze soba czy zostawic dziadziusiowi, który jużńie może się doczekać. Troszku mi tęskno będzie. Bo mamy jechac w sobotę rano a w niedziele wieczorkiem wracac mamy. Wiem że mój tato se poradzi bo w końcu wychował mnie i mojego braciszka. No ale boje sie że mała będzie niespokojna bez nas. Nigdy nie była tak długo bezemnie. No i mysle czy nie zrobiło by jej dobrze wiejskie powietrze. Napewno było by fajnie...kurcze sama nie wiem. Musze zdecydowac do wtorku żeby tata mógł sobie potem weekend rozplanować. Jakbyście były na moim miejscu to co byście zrobiły? Pewnie zabrała dziecko ze soba albo zostały w domciu... no umre z tęsknoty chyba :?

kim pisze:
...
a ile wasze dzieciulki jedza na raz ? moja zadko wypije cala 100-ke ,nie wiem czy to wystarcza?

Kimuś, moja mała skończyła wczoraj 8 tygodni i ona je zawsze po 90ml, a w sumie nie zawsze, bo często zostawia 10-20ml. Tak że ty sie nie zamartwiaj kochan bo 100ml to bardzo duzo dla takiego maluszka.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Helołka kochaniutkie....

Normalnie dzisiaj aż sie kurzylo u mnie w domku...
Pokłociłam się z miskiem...
Wczoraj nie przyjechał żeby iśc z nami do lekarza...
Zawiodłam sie na nim po raz drugi...
Wiecie jaki to ból że znowu zawiódł mnie i DAWIDKA...

No ale dzisiaj Dawidzio już dobrze sie czuje...
Wczoraj gorączka mu spadła więc nie szłam do lekarza....
A dzis oczyszcza nosek i już ładnie oddycha moje dzieciatko :)

Mój jak ja byłam chora wypił raz 100 i jeszcze chciał...
To za drugim razem dostał 125 i wtedy sie najadł nawet :roll: :roll: :roll:
Ja nie wiem gdzie tym dzieciom sie to miesci :)
Takie małe zoładeczki ......

No właśnie gdzie JUDAR ??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

A moj M pojechał do pracy i jest mi smutno, na dodatek Natka ma trądzik i wygląda paskudnie, wczoraj robiłyśmy maseczkę z krochmalu ale dziś widzę że ma nowe krosteczki :( , mam nadzieję że te maseczki pomogą dobrze że jej to nie boli.

Wczoraj wybraliśmy siena drobne zakupy i kupiłam Natce nowy smoczek, no i oczywiście załapałam depresję, wymarzyłam sobie kawkę taką z ekspresu z młynkiem - stanęłam w kilometowje kolejce do McDonaldsa po tą kawkę stałam 20 min i jak dosłzam do kasy to laska mi mówi z uśmiechem że dziś kawki nie ma bo się ekspres zepsuł :shock: a ja jej na to że mogli jakąś kartkę wywiesić czy coś,
na co ona dalej z uśmiechem wzruszyła ramionami, myślałam że jej przywalę.
Oczywiście zbliżała się pora karmienia Natki a ja zaczęłam ryczeć i wróciliśmy do domu, tyle z mojej wyprawy, która miała być oderwaniem się od codziennego zmieniania pieluch :( . A tak się cieszyłam na to wyjście z domku daleje niż do parku na spacerek.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

My z Kubulkiem stawiamy wielkiego szampana otoz dzis Kubus nasz kochaniutki konczy miesiac!!!!!!!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Wszystkiego najlepszego dla Kubulka :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witam,
Sto lat dla Oleńki,
Anka1979 bardzo się ciesze że Pawełka już tak nie męczy ta kolka
oby tak dalej,

A ja byłam w piatek z Emilką u ortopedy, nożki dobrze leża w stawach,
ale niestety w prawym bioderku cos tam jest troszke mniejsze niz w lewym
i mała musi nosić jakąś poduszke, ale niestety w piatek nie udało
nam się kupić bo nigdzie nie było
ale zamówilismy i po niedzieli bedziemy mieć
a za 6 tygodni do kontroli i jak bedzie to nosić to powinno już być ok

A dziś malutka ma chrzest, a pozniej imprezke
dobrze że rodzice zaproponowali żeby u nich zrobic
Bo u nas w bloku było by troche ciasno
a tak to w domu to inaczej
Mama wszystko kupiła i przygotowała

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Czesc kochane,
Witam po dłuuuugiej nieobecności na forum. Niestety nie było mnie w domku, bo mały najpierw miał przedłużającą się żółtaczkę fizjolog. , a potem zapalenie płuc i ostatnie 10 dni musieliśmy spedzic w szpitalu. Dziewczyny nie lekceważcie żadnych objawów choroby. Np to zapalenie płuc wykryli przez przypadek , poniewaz miał żółtaczke i musieli mu przeswietlic pluca i tak zobaczyli ze jest chory. A nie mial zadnych objawow, zero kataru czy temperatury. Jedym z objawow , o czym nie wiedzialam, jest sinienie wogol ust jak dzidzius placze albo reobi kupke. Mam nadzieje, ze juz nie bedzie chorowal, bo to straszne przezycie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ojej Magda dobrze, że już jesteście w domku.

Trochę mnie przestraszyłaś tym zapaleniem płuc, Natalia jest w grupie o podwyższonym ryzyku zachorowania ze względu na to że miałam w ciązy paciorkowca. Czy poza sinieniem ust były jeszcze jakieś inne objawy, np nie chciał jeść, marudził miał za niską temperaturę, pokasływał może??

Ja to chyba jutro pobiegnę do lekarza :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witajciepo tygodniowej przerwie.

Komp mi sie popsul i dopiero go odebralam z naprawy.

U nas wszystko super. Kacperek chyba sie ustrzeze przed kolkami bo jak do tej pory sie nie pojawily.

Jedyne co chcialam sie zapytac czy wasze maluszki tez nie usypiaja po jedzonku? Moj to nawet 1.5 godz potrafi na oczka patrzec i sie rozgladac. Do tego ma ogromny odruch ssania. Zaraz po jedzenieu chce smoczka i go tak cycka jakby chcial go pozrec. A najadac sie najada, bo cycka sobie trzyma w buzi po jedzeniu i usypia i od czasu do czasu pociumka a nie je.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witajcie niedzielnie,
malutki niedawno zasnał, tatusia wyslalam po zakupki wiec mam chwilke na pogaduchy.
Dzisiaj mały dał nam ostro popalic w nocy bo w dzien jak mielismy gosci spał najpierw 4 godz potem 3 i jak sie obudzil kolo 22.00 to nie mogl zasnac az do 3 nad ranem. lulalismy go na zmiane z M, i w koncu udalo sie go utulic przy cycu :shock:
OOO wlasnie sie obudzil na produkcje wiec zaraz bede musiala zmykac.

Mam do was pytanko - ostatnio malutki coraz czesciej nie spi w ciagu dnia i niestety wiaze sie to z noszeniem na rekach, bo towarzyska bestia :wink: wiec mysle coraz powazniej nad zakupem chusty do noszenia. Czy mozecie mi polecic jakas spardzona firme albo rodzaj chusty> Wiem ze kiedys Tymianka sie chwaliła swoja. Jestem ciekawa czy sie sprawdza, bo z tego co patrzylam na allegro sa one dosyc drogie a nie chce wydac pieniedzy i jej nie uzywac :roll:

Pozdrowionka dla wszystkich mamus i waszych dzieciaczków.

W srode idziemy na szczepienia i wizyte kontrolna po 6 tyg. Mam nadzieje ze maluszek dobrze przybiera na wadze.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Pysiek, u mnie jest to samo, Natka po jedzeniu usypia tylko w nocy. W dzień nie chce, czasami wcale nie śpi do następnego karmienia. To samo jest ze ssaniem smoka, najpierw myślałam, że jest jeszcze głodna ale jak jej dawałam cyca to płakała i wypluwała mleko.
Teraz postanowiłam wykorzystac czas jej aktywności i ćwiczy leżenie na brzuszku i podnoszenie głowki, dopóki się nie zdenerwuje a potem jest tak zmęczona, że szybko zasypia.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Expert

hello!!!
moj maly jak jeszcze nigdy jak usnal o 23.30 to spal do 3.30 :shock: :shock: :shock: a potem krotkie jedzonko, przewiniecie z przebraniem bo oczywiscie zasikany po pachy i spanie az do 7 :shock: i potem do 9.30... byle nie zapeszyc, ale czyzby nadeszly spokojne czasy? :wink: tylko jest wielki kwik przy podawaniu Debridatu bo to troche gorzkie i strasznie mu nie smakuje a musi brac 3 razy dziennie... no ale coz, skoro pomaga to niestety musi brac...

Mamy chlopcow - czy wasi tez sie tak zasikuja??? ja nie wiem czy ja jakos zle mu zakladam te pieluche - nie ma dnia zeby sie nie zalal prawie caly...

Iwonka23 - dzieki, my tez sie ostroznie cieszymy ze moze juz bedzie lepiej...to udanej imprezki zycze i wszystkiego najlepszego dla Emilki z okazji chrztu:)

Najlepszego dla Oleńki i Kubulka i Sebusia!!!!

Tysia - ja na jeden dzien to bym sama pojechala ale na dwa to juz bym myslala co tam z malym - jak ide na dluzsze zakupy to juz sie zastanawiam czy nie placze...

Magda - to wspolczuje, wlos sie jezy ze niby wszystko ok, bez objawow, a tu zapalenie pluc...oby malutki juz byl zdrowy!

Pysiek - moj to wogole rzadko pojedzeniu spi, czesto jest calkiem rozbudzony az do nastepnego karmienia :)

Gossia - ja to nie wiem, tez pamietam ze Tymianka miala chuste...byla zadowolona z tego co mowila...

Izulek - ciesze sie ze malutki juz zdrowszy:) a co do wiekszego to teraz musi byc jeszcze bardziej dla Was niz wczesniej,oby zrozumial...

Ty moje dziecko ja Twoja mama
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Judar wraca jutro.
Napisała mi smska :)

A ja teraz lece na obiad do babci.
Buziolki :*

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam was kochasne po dłuzszej przerwie

jakos nie mam kiedy wejsc na kompa zeby popisac troszke cały czas cos sie dzieje

Wiktoria puki co jest spokojna i kolek nie ma przybiera na wadze bo juz ciężka sie robi noce ładnie przesypia ale cały czas wisiałaby tylko na cycku :D

mam nadzieje ze u was kochane wszystko oki i dzidiulki zdrowo sie chowaja

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 47828 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 2386, 2387, 2388, 2389, 2390, 2391, 2392  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża

Strefa czasowa UTC [letni]