Dzisiaj jest wt maja 12, 2026 11:05 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10331 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 517  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Elf no to fajnie ze zuzia juz cyce ladnie zaczyna ciumkac.. :D:D:D

Moj Kubuś powoli uczy sie wszystkiego i calkiem ladnie robi mame w konia hehe... placze tylko wtedy jak chce do rodzicow do lozka albo na rece...

Ostatnio.. najedzony,przebrany lezal w cieplym lozeczku i placze i placze.. myslalam ze niedojadl.. wiec wzielam go do nas do lozka polozylam na chwile i zanim stanik rozpielam i cyca wyciagnelam ten juz spal z usmiechem na buzi... mendozyjka mala :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Luiza, to normalka, to chyba prawda, że dzieci (nawet takie malenkie) nie lubią być same i się chca przytulać :D Moja córka ciągle chciała być przy nas, zamiast spać w łóżeczku :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no to widze, ze coraz lepiej bawia sie nasze maluchy :)

Oliwcia bardzo nie lubi lezec na brzuszku. zlosci sie i krzywi. ale podobno mamusia tez tak miala, a teraz to inaczej nie usnie :)
poza tym dzis pierwszy raz zostawilismy corcie z babcia i pojechalismy na zakupy. ale przezycie. mialam ochote caly czas miec sluchawke przy uchu, zeby byc spokojna, ze wszystko jest w porzadku. no ale pierwszy raz jest ponoc najtrudniejszy.

Elf - super, ze Zuzia troche pociumkala cyca. mam nadzieje, ze jej sie spodoba i juz inaczej nie bedzie chciala.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej dziewczyny
moja mała tez spryciara- nie chce spać sama w łózeczku...i płacze i ssie smoka jakby cały dzien nic nie jadła a jak ją wezme do naszego łózka to pociagnie cycusia 2 razy i zasypia cała szcześliwa.... a kolki nas nie opuszczają :( no ale myśle że jszcze troche i przejda w zapomnienie :)
pozdrawiam was i dzieciaczki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

To mój maluszek chyba jakiś dziwny jest, bo sam zasypia w łóżeczku i grzecznie potrafi leżeć sam i nie płacze, chyba że cos go boli albo ma mokro :)

A koleczki już chyba przeszły :) najpierw był plantex, a teraz esputicon i jak narazie jest spokój :)

Buziaki dla Was wszystkich i dla maluszków!!!!!!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no tak... moja niunia usypia ciumkajac cyca, albo ukolysana na rekach mamy lub taty, ale jak tylko odlozymy ja do lozeczka... budzi sie, oczy robia sie jak spodki i marudzi, ze spac nie bedzie... wiec znowu na rece i zabawa zaczyna sie od nowa... kiedys to tak lulalismy ja do 3 w nocy, bo nawet w naszym lozku nie chciala usnac. tylko na rekach...

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Z Zuzi też się robi powoli mała terrorystka :lol: przez chwilę działał sposób na usypianie w rożku -nie budziła się przy odkładaniu do łóżeczka, zostawiałam ją taką otuloną jeszcze na trochę i dopiero potem rozpinałam rożek i przykrywałam kocykiem. Ale usypianie w rożku już nie zawsze się podoba :lol:
Dziś byliśmy na pierwszej wizycie u pediatry. Przytyło się dziewczynce trochę :lol: nadrobiła straty ze szpitala :) A po wycieczce śpi teraz wymęczona :)

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

czesc dziewczynki :D Moj malutki Wiktorek spi w lozeczku tylko czasmi w nocy biore go do siebie,zeby mu nie bylo smutno.
Chcialam Wam cos polecic.kapie i smaruje mojego szkarabka w kosnetykach Johnsona z seri uspokajajacej. I musze powiedziedziec ze moj maly spi po nich jak nie wiem jak go nakarmie i przewine ok 21 to spi do 3 w nocy wydaje mi sie ze ladnie pozbiej sie budzi i nakarmie go i przewine i spi do 6.
Halina chcialam sie zapytac czy ten esputicon to sie daje codziennie po kropelce czy tylko jak ma kolke??? Pozdrawiam papa

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

widze, ze wiekszosc z was ma juz jakies reguly wedlug ktorych dzieciaczek spi w nocy, a moj synek spi jak zechce, czasami przesypia 5-6h czasami tylko 2h i budzi sie glodny. Z reguly wstaje do niego w nocy 1-2 razy, ale sa to baaaardzo rozne pory. Plusem jest to, ze bez problemu spi w nocy w swoim lozeczku, nie trzeba go zazwyczaj usypiac, nawet jesli rozbudzi sie po karmieniu to grzecznie lezy i sam sie soba zajmuje dopoki nie zasnie. Z kolei w dzien praktycznie nigdy nie chce byc w swoim lozeczku, jesli juz zasypia nie na raczkach to tylko w foteliku samochodowym (swietna sprawa ten fotelik, nosze ze soba Malego gdzie tylko musze byc, i on sobie sie przyglada jak jem, prasuje itp :) ). Ostatnio odkrylam fajna sprawe, jesli Filipek zasnie w ciagu dnia a ja musze cos zrobic to zamiast kocykiem przykrywam go moim swetrem :) , Maly wtedy mysli ze mama jest dalej obok niego i sobie spokojnie spi :!:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja jak kupilam mlodemu nowa posciel to musialam sie nia sama najpierw przykryc bo mu sie nie podobala.. a pozniej jak juz czul mame to zadowolony spal pod nia:D

A ja sie chcialam zapytac czy mozne lampke wina po karmieniu do obiadu.. czy ten alkochol przechodzi.. bo wyczytalam ze mozna.. ale jakos sie boje :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja czytalam i slyszalam ze mozna, ale sama jakos do tej pory nie mialam odwagi ...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no ja wlasnie tez nie mam.. wydaje mi sie ze w mleku bedzie alkohol..:?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej mi sie wydaje że lampkę można ...pewnie do mleka niewiele dotrze bo to mała ilośc a zanim rozejdzie sie po naszym ciele...najlepiej wypić po karmieniu to do następnego już wywietrzeje....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a ja tak jeszcze z innej beczki....chciałam was zapytać czy jeszcze krwawicie?? mi po 14 dniach krwawienie przeszło a pojawiło sie po kolejnych trzech i to czerwoną krwią i tak mam do dziś raz jest raz znika ale zawsze ostro czerwone, a nie takie konczące sie...nie wiem czy sie tym martwic czy nie?? nic mnie nie boli a jak to u was wyglada??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

U mnie tez sie skonczylo jakos po 16 dniach.. mam tylko plamienia.. czasem mnie cos kuje... w dole brzuszka.. ja to znowu sie zastanawiam czy wszystko juz ze mnie wylecialo?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja jeszcze krwawie, i jakos dziwnie mnie zaczelo bolec przy siusianiu nie wiem moze przezibilam pecherz,co??? ja juz bym chciala zeby sie skonczylo te plamienie!!! Mam nadzieje ze na dniach mie sie skonczy papa

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ewelincia, ja podaję małemu Esputicon od kilku dni codziennie, a raczej 2 razy dziennie - rano i wieczorem. Narazie jest OK, nie ma juz takich nieprzespanych nocy.

Co do alkoholu, to do mleka podobno sie nie przedostaje, więc lampka wina nie powinna zaszkodzić.

A krwawienie u mnie ciągloe jest i chyba nie zanosi się na szybkie ustanie :( Położna mnie zdołowała mówiąc, że ono może trwać do 6 tygodni!!! Tak długiego okresu to jeszcze w życiu nie miałam :)

Marta, dla świętego spokoju idź do gina, on Ci powie czy wszystko OK.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Halina ale jak maly teraz jest spokojny to mam mu podawac te kropelki? Nie zaszkodza mu?
A wszystko jecie jak karmicie? bo ja sie staram po trochu wszystkiego jesc zeby przyzwyczaic dzieciaczka ale nie mam odwagi zjesc PIZZY a ma taka ochote,boje sie ze maly bedzie mial kolke! a slodyczy tez nie wolno nie,nie??? Szkoda chociaz z jednej strony dobrze bo schudne szybciej :lol: :lol: :lol: pa

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

marta.p moze warto zadzwonic do lekarza i zapytac o to krwawienie, cos gdzies kiedys chyba czytalam, ze jak jest czerwona krew po 3 tygodniach to trzeba skontaktowac sie z lekarzem. Lepiej spytac niz nie spytac :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Czesć dziewczyny...dawno mnie bie było...dziś poczytałam stare nasze forum i tam napisałam swoje ostatnie przeżycia i znalazłam Was na nowym wątku...

...cieszę się że znowu jestem w domu i mogę z Wami sie spotkać na forum...

jutro napiszę o mojej Kruszynce...

Trzymajcie się

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10331 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 517  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]