Dzisiaj jest wt cze 09, 2026 4:25 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 25279 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 565, 566, 567, 568, 569, 570, 571 ... 1264  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

pastilak bardzo ładna sukienka taka delikatna:)

Ja uspałam swoich chłopaków to mam czas na forum:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

tak czytam o tych wychwalających wasze dzieła kulinarne połówkach i troszkę zazdroszczę ;) Ja gotuje bardzo rzadko albo wcale, ale jak coś mi nie wyjdzie (nawet jeśli wg mnie jest dobre) to mój R. jest pierwszym który mi to powie (z dobrego serca oczywiście ;) )

Jolka
a jakie Konradek ma bioderka (wg Graffa) że musi w aparacie być??
I pytanie do wszystkich, powiedzcie mi proszę jakie stawy (wg Graffa) mają wasze pociechy i czy musicie je pieluchować??

Juchasta
ale przystojniaczek :) no i zaje... sta pamiątka
ola81 współczuję gada... :-{:

Majówka :heh:
pastilak śliczna sukieneczka... taka w sam raz dla ślicznej Mary :D

katia :-{: Apel do Franka: Daj mamusi troszkę odpocząć :D

Chciałabym coś jeszcze napisać, ale Olka się obudziła :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ewi ja mieszkalam przed wyjazdem 5 lat na Przyjazni tam mamy mieszkanko :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jak mieliśmy pierwsza wizytę jak miał Konradek miesiąc to bioderka:
prawe IIa
lewe IIc

teraz ma

prawe Ib
lewe IIa

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witajcie kochane

Coś słabo skrobiecie, myślałam, że po 8 dniach nieaktywności zobaczę 600 stronkę :P

My oczywiście zdrowi, Rafcio dostał biegunki, bo jego głupia mamuśka najadła się orzeszków i inie zdzierżył tego, ale już jest lepiej, podaliśmy smecte i biegunka minęła.

Przez cały tydzień chodziliśmy do teściów, bo szwagier z żoną wyjechali a wakacje do Anglii i bidulki same siedziały, to umilaliśmy im czas z Rafciem, oczywiście babcia rozpuściła mi malucha, bo tylko chce na rączki i jak tylko babcie widzi to mało nie wyskoczy z wózia i foszki stroi, hihihi biedna się doigrała, no i babcia nosi 7,5 kg żywej wagi.

22 września mieliśmy jechać na weselicho (452 km), ale się trochę wahałam, kurcze po tym porodzie czuję się tak cholernie nieatrakcyjna, że wsadziła bym się w słoik i ukisiła razem z ogórkami, poza tym Rafcio taki maleńki też sie wahałam, z kim bym go zostawiła, przecież z takim małym brzdącem nie ma zabawy i zadecydowaliśmy. NIE JEDZIEMY. No jak teść to usłyszał to nam dał popalić :) Więc teście biorą urlop i jadą z nami pilnować nam Rafcia, my na weselicho a oni zwiedzają trójmiasto z Rafciem :) No czyż oni nie są Kochani!! :D no więc zaczęła się akcja - Szukamy sukienki dla mnie. No to pewnie będzie wyglądać podobnie jak kupowanie spodni ;/

No to tyle chyba, idę teraz nadrabiać.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jolka naprawdę widać poprawę, szkoda tylko że Konradek musi się tak męczyć.

Assanti to ty znasz Szczecin jak własną kieszeń. Myślałaś kiedyś o powrocie do Polski :?: Mój brat jest w Londynie już 5 rok i dupek chce wracać ja się pytam po co :?: Rok temu rzuciła go dziewczyna po 6 latach bycia razem i chłopina się załamał wraca szukać sobie polskiej dobrej kochanej żony bo jak twierdzi te są najlepsze

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mała obudziła się po 2h :shock: podjadła, ale się kręci... ja nie wiem co się dzieje... czy ona kiedyś prześpi mi noc? :?

Dziś R. pierwszy raz został z małą na dłużej i tak się chłopina przejął, że źle jej mleko przygotował...;)

Jolka
no to jeszcze troszkę i lewe będzie dobre!

Olcia miała oba IIa a teraz ma prawe Ib, a lewe Ia/Ib... i ortopeda kazała pieluchować do pół roku.

no nie znów beczy... pa

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wreszcie nadrobiłam...
Cytuj:
[b][b]Wszystkie dziecuiaki cudne...fotki rewelka![/b]
[/b]Eliza i OlaMÓJ STRAJK POSKUTKOWAŁ...mój pozmywał, odkurzył,wykąpał Tati, został z nią bez szemrania godzinkę..jak skoczyłam do sklepu..i jest git! czasem człowiek się nawkurza, ale tak to już jest, że raz jest lepiej raz gorzej... gdyby cały czas była sielanka byłoby nudno..choć tak naprawdę to ja wolę tą nudę niż nerwy...dlatego Ola81 współczuje! taki to potrafi człowieka zdołować...ale Ty kochana się nie przejmuj znudzi mu się i to szybko rola troskliwego tatusia...ważne, że Wiki już jest mądra i kuma kto ma tu rację! Naślij na niego służbę zdrowia to mu życie umili...:)
Monia123...dobre!!!!
Katia12moja Wik też z tych wyjców....pisałam Ci już o tym..dlatego to co piszesz bardzo na serduszku mi leży... spróbuje z tą butlą....może to o to chodzi...ale w sumie przyczyna może być też inna...pogadaj z konkretnym lekarzem....moja podobno była przesunięta...o ile taki termin w ogóle dla lekarzy istnieje...?
assantitrzymaj się! ta ostatnia fotka jak dla mnie czadowa...kto takie fotki strzela,,,?ale miał oko...do jakich ulotek robiliście je?
fifonkajak wizyta u gina? mam nadzieję, że obejdzie się bez łyżeczkowania...;(
juchastaale mnie zatkało na widok odlewów...podasz mi też link..?
Gossjak tam z wieczorka też kawa? foty fajne...coś tam kobitko słyszałam o zrzucaniu kg...laska jesteś....a Ty nam tu o 7 kg? to samo się tyczy Oliwki Twój mężuś ma chore oczy? Zdjęcia z chrztu super...my mamy chrzest za 2 tyg. Mała była spokojna...jak z niej ksiądz diabełka wypędzał? na zdjęciach widać, że wszyscy uśmiechnięci, więc pewnie była grzeczniutka.
Jolka trzymam kciuki, aby te kilka tyg. ekspresowo Ci zleciało...wiem, że cieżko patrzeć jak dzidziuś się męczy...ale pomyśl, że potem będzie konradek Ci wdzięczny że jest zdrowy...jeździłam z moją na rehabilitacje do szpitala, to się naoglądałam tych biednych dzieciątek...pewnie cztałaś więc przepraszam za pomyłkę.
pastilak sukienusia ładna skromniutka, takie jak mi się podobają... ja dostałam po kuzynce i tak jak nic nie upatrzę to Tati tą założy...miałam ładną po Wiktorii, wisiała w szafie, aż Wiki podrosła i zabrała suknie do zabawy.. i ma plamy niestety...
Wisna...jeszcze jaaaaaaaaa zaraz Ci wyślę moje dane na pw...
Serenity no pewnie szczęśliwa jesteś, że luby zawitał... Kacperek dlatego taki uśmiechnięty na fotce, bo ma okazję trochę z tatą się pobawić....czuje że na takim głodzie to pewne rzeczy nie będą Ci przeszkadzać...miłej nocki..

Ostatnio zmieniony pn sie 27, 2007 10:18 pm przez Paula80, łącznie zmieniany 3 razy

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

moje dziecko to gaduła:) dziś się bardzo uśmiałam z niego:) bo nagrałam Konradka jak gada i przegrałam na dysk i puszczam sobie żeby sprawdzić jak wyszło i usłyszał to mój miś i zaczął rozmowę ze swoim głosem z filmiku:) a robił przy tym tak poważne miny że pękałam ze śmiechu:)

Paula80 u nas to luzik bo panewka tylko lekko jeszcze zaokrąglona, ale tam są czasem takie maluszki jak Konrad i mają obie nogi w gipsach bo źle sie ułożyły w brzuszku i nóżki wykrzywione:( te dopiero dzieciaczku muszą sie namęczyć:(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Puch pisze:
Mała obudziła się po 2h :shock: podjadła, ale się kręci... ja nie wiem co się dzieje... czy ona kiedyś prześpi mi noc? :?

kiedyś na pewno, pytanie tylko kiedy :?: :D

Paula80 ale żeś posta odwaliła :D

Jolka Konrad postanowił w końcu pogadać z kimś inteligentnym :D

ja już się żegnam życzę spokojnej i w całości przespanej nocki Puch a w szczególności dla Ciebie :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Puch może córeczka chce forum poczytać:)

Właśnie przed chwilą słyszę Konrad płacze na górze poszłam zobaczyć dlaczego mąż go nie uspokoił i co widzę? Konrad śpi i marudzi przez sen aguuuuuuuu aguuuuuuuu (dostał smoczek i cisza:), a mąż śpi i chrapie:) Kurcze zawsze się zrywał na szmer małego a dziś głośne narzekanie syna go nie zbudziło;) no ładnie:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jolka no niestety i takie przypadki widziałam...był taki maluszek jak nasze i leżał z nóżkami na wyciągu...przez 2 tyg, nawet na chwilkę mama nie mogła go na rękach potrzymać...karmiła go piersią....(podziwiać kobitkę) wchodząc do tego łóżeczka bokiem i podając pierś...
Ewiale zaległości nadrobiłam..staram się!
Puch aż po książeczkę skoczyłam...a tu mi moja dr karteczkę z usg zabrała i pewnie w kartę wpięła...ale tatianka bioderka ma super i nawet pieluszkować nie musimy!:)

Trzymajcie jutro za nas kciuki, bo na 11 mamy usg przezciemiączkowe po raz drugi aby sprawdzić, czy te krwiaczki na główce już całkiem się wchłonęły i czy wszystko ok....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Paula80 to faktycznie pełny szacunek dla tamtej matki.
A kciuki już dziś zaciśnięte za jutro:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Izunia super fotki, gratuluję córy, też bym chciała żeby moja tańczyła :)
Gosiaczek Mateo śliczniutki :D
Jolka dobrze, że jest poprawa; oby te kilka tygodni zleciało jak najszybciej :)
Majówka tekst dobry :D
olivka ślicznie razem wyglądacie :D
pastilak kiecka cudna, też lubię takie skromne :)
Aara to ci się teściowie udali :)
Paula dzięki, a te 7 kg to mam w nogach, biodrach, dupsku i brzucholu :( Kawa była, jak najbardziej :D. Tak przeczytałam o tych dzieciaczkach z tymi gipsami i wyciągami że aż miałam łzy w oczach, Boże jak te dzieci muszą cierpieć. Zawsze sobie wtedy myślę o mojej Kari, chyba bym umarła jakby jej się coś stało. Super, że z Tati jest wszystko w porządku i oczywiście ja też trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę :). Wybacz, że pytam ale skąd te krwiaczki?
Jolka dobre, Karinka też kiedyś w nocy zaczęła 'gadać', już myślałam, że będę jej musiała mleko robić, a tu wystarczył tylko smoczek i spała do rana :)

Jak zwykle sama zostałam :(
Muszę pochwalić mojego męża, po roku zebrał się i przywiesił mi lustro i półkę w łazience, a po 3 miesiącach rolety na oknach :?
No cóż lepiej później niż wcale :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dzień dobry!

My na nogach dziś od 6:00.

S. pojechał późnej do pracy to jeszcze zdążyliśmy razem śniadanie zjeść
i znów na cały dzień zostałam "sama".

Dziś wieczorem wraca Wiktuśka, pewnie będzie miała wodę w mózgu bo jej tam nawkładają, ale damy radę!

Powietrze rano tak ładnie pachnie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka
Awatar użytkownika

hej
jak ja sie nie wyspalaam !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

do 24:30 szfagierka mi robila paznokcie i brwi i gadalismy
o 1 młody amciu
1:10 Patrys z placzem wstal bo sie zwymiotowala :evil:

młody wstal o 6

spac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Oskarku,Mateuszku,Michałku,Łucjo,Maju wszystkiego naj naj naj naj

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam...my też od wczesnych godzin rannych na nogach...5.30 :shock: Kuba poszedł do przedszkola, małz zarabiać kasiorę...a ja sama, zmęczona....buuuuuuu
no i popisałam z wami...młody właśnie się obudził :? może potem uda mi się poodpisywać choć trochę...bo nadrobiłam conieco i nawet się przygotowałam ale trudno... :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam z rana :lol: Milall dziękujemy za pamięć :wink:
Proszę o trzymanie kciuków dziś idziemy z małym do kardiologa. Mam nadzieję, że z serduszkiem będzie ok :roll:
Miłego dnia babeczki :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam :D

Dziś idę z Damiankiem do lekarza, ciekawe ile przybył mój Smok :D

Olivka- jesteś śliczną i zgrabną dziewczyną, nie kapuję o co chodzi Twojemu lubemu- Ty gruba??? dobry żart!

Katia- dasz Franusiowi butle? czy jeszcze czekasz- a może to ząbki jednak!

Macie pozdrowienia od Emilki! :D Igiemy chyba ząbki idą i jest bardzo niespokojny więc nie ma czasu na forum zaglądać :(

Dzisiejszym solenizantom duzo czekolady, owocków i soczków :lol: :lol: :lol:

Gosiaczek- trzymam kciuki!

Wczoraj spocona wracałam z aerobiku i chyba mnei rpzewiało bo od rana kicham, prycham itp itd! Kurka wodna żeby tylko nie chorować bo Bączka zarażę!!!!! :cry: :cry: :cry:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

moj M mowi tak ale ja wiem ze to w zartach i dziekuje wam dziewczyny za komplementy troche mnie podbudowalyscie choc ja wiem ze przed ciaza wygladalam inaczej i mialam inny brzuch i on tez o tym wie dlatego porownujemy ten brzuch do tamtego

gosiaczku ucaluj mateuszka ode mnie ja i julka zyczymy mu duuuzo zdrowka i radosci

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 25279 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 565, 566, 567, 568, 569, 570, 571 ... 1264  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]