Dzisiaj jest czw paź 02, 2025 10:50 pm

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Podkarpackie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1468 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 74  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: Stalowa Wola

Witam wszystkie mamusie :)
Nieuchronnie zbliża się termin mojego porodu i mam pytanie do mam które rodziły w Stalówce o wrażenia z porodu – czyli jak położne, miłe czy niezabałdzo, tak samo lekarze??
Na zajęciach w szkole rodzenia wydali mi się spoko no ale to tylko teoria, ciekawi mnie jak jest w praktyce :) Wiec jeśli oczywiście ktoś może mi udzielić informacji to będę bardzoooo wdzięczna
Pozdrawiam :D

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Irminka, ja co prawda rodziłam 2 lata temu w Nisku i było ok., ale o Stalowej mam informacje że jest bardziej niż ok. Położne super, lekarze troskliwi, jednak przypuszczam że tak jak w każdym szpitalu to zależy na kogo trafisz. Nie martw się, wszystko na pewno będzie ok. Jak zobaczysz swoje maleństwo to niezależnie od przeżyć zapomnisz o całym świecie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

kaniaqq dziękuje bardzo za informacje i słowa otuchy :)
W sumie nawet się nie denerwuje ani nie boje (wręcz nie mogę się doczekać) tylko po prostu mnie to ciekawi jak to jest hehe :lol: I mam jeszcze jeden problem bo nie wiem co wziąć do tego szpitala :( oczywiście czytam co piszą inne mamy no ale przeciez każdy szpital jest inny.

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej irminka, ja słyszałam że jest nieźle u nas, niedługo moja znajoma rodzi ale ona ma chyba termin po Tobie (na 30.09) tyle że jej szwagierka rodziła z miesiąc dwa temu i jak tylko się z nią będę widziała to zapytam co i jak i co brac, ale w sumie w szkole rodzenia możesz zapytać, albo swojej połoznej (tyle że Ty chyba prywatnie chodzisz) a w której jesteś przychodni u gina? ja na hutniczej i tam położna świetna
moja znajoma rodziła w styczniu, mówiła że micał przy niej był przy porodzie i fajny gośc z niego, podobno zymróz tez fajnie jak się trafi przy porodzie bo rzuca jakieś śmieszne teksty i odstresowuje :)
daj znać czego się dowiesz :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witajcie dziewczyny
ile w stalowej kosztuje usg 2d lub 4d

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

oj nie wiem, ale jakbyś się dowiedziała to daj znać :) a Ty ze stalówki? rodzisz tutaj?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja niestety juz nie ze stalowej ,to moje rodzinne miasto
mieszkam w niemczech tu wyszlam za maz
ale chcialam wiedziec bo moze we wrzesniu przyjade to zrobilabym sobie takie usg tutaj koszt takiego to ok 150 e

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witaj ulastanczyk USG 2D kosztuje 50 zł a 4D w Salowej nie robią :(

rzufik na zajęciach w szkole rodzenia są sami lekarze i oni mówią ze niewiedzą co trzeba wziąsć (dziwne) i żeby się położnych zapytać, z tym ze ja nie mam położnej bo chodzę go ginki prywatnie ale jej się zapytam :) (kurde czego wcześniej na to nie wpadłam hehe)

rzufik a jak się czujesz?? ja w te piepszone upały zdychałam i nawet z domu nie wychodziłam :cry: Na szczęście juz jest chłodniej :)

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej irminka no ja tez średnio, na szczęscie w domu chłodek i nawet do sklepu wyjśc ciężko było, ale już lepiej, jesień idzie :)
Ty juz za miesiąc z maleństwem będziesz ale masz fajnie :) ale z drugiej strony nie spieszy mi sie, ostatnie chwile luzu :)
musze się spotkac z tą znajomą i popytac o wyprawkę szpitalną, ale jak coś to tutaj na forum tez się znajdzie co powinno być spakowane w torbie do szpitala dla Ciebie i małej.
kupiliscie już wszystko? my na razie na etapie rozglądania się...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

rzufik my juz prawie wszystko mamy oprócz wózka z fotelikiem i wanienki i pampersów :) Wózek ma za sponsorować dziadziuś ale coś mu się nie śpieszy - co mnie wpierdzielać zaczyna :? No coż, trzeba cierpliwie czekać. A torbe już spakowałam :lol:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hihihi no to w takim razie miłego oczekiwania na amelkę :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej ja rodziłam w Stalowej w lutym jeżeli chodzi o położnictwo to musze powiedzieć że opieka jest super położne bardzo miłe, natomiast jeżeli chodzi o oddział nowordków to mam bardzo złe wspomnienia położne i pielęgniarki nie miłe trzeba było sie domagać żeby dokarmiły dziecko bardzo rzadko zaglądały do sal wolały pić kawe nie polecam mam bardzo złe wspomnienia
A i dla dziecka trzeba mieć tylko pampersy

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kasiula07 dzięki za relacje, Kurcze to troche mnie zmartwiłaś :? No ale jakoś to będzie. Pozdrawiam :)

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Irminka nie martw się może akurat u mnie sie tak trafiło niektóre położne co miały zmiane w nocy były ok szkoda że nie było ich w dnień u Ciebie może się inaczej trafi, ale ważne jest to że na porodówce jest super atmosfera bardzo miłe położne.
A i piękne imię wybrałaś dla córeczki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kasiula07 dziękuje bardzo :) A ty co urodziłaś?? Córeczkę czy synka?? I jak Ci idzie opieka nad maluszkiem??

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja urodziłam chłopczyka na początku było ciężko bo kolki dawały nam popalić ale opieka nad takim maluszkiem to coś wspaniałego szczególnie jak zobaczysz pierwszy świadomy usmiech swojego dziecka to zapomiansz o tych nieprzespanych nocach itp. u nas teraz chyba ząbki idą i w nocy nie jest za ciekawie :roll: znowu mało spie ale pocieszam się że to w koncu przejdzie.
A gdzie mieszkasz w Stalowej i jaki lekarz Cie prowadzi?jeżeli mogę zpytać?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

To gratuluje synka :D Ja starsznie chciałam synka ale się nie udało - moze za 2 razem :) hehe. Mnie prowadzi Pani Urszula Drabik - Wojnarowska ( pare razy byłam też u Pana Zemana), a mieszkam na Staszica.

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nie znam ten lekarki mnie prowadził Zeman i jestem bardzo zadowlona cały czas był ze mną jak rodziłam i po porodzie przychodził do mnie pytać jak się czuje widze że już nie długo Twoja córcia pojawi się na świecie powodzenia daj znać jak urodzisz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Oczywiście że dam :) Kasiula07 a ty gdzie mieszkasz? I może wkleisz zdjecie synka żebym mogła ( ja i inne mamusie) się napatrzeć i nacieszyć zanim moja niunia się pojawi :D

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Irminka ja mieszkam koło centum 4 na poniatowskiego z jeżeli chodzi o zdjęcia to narazie nie mam jak wkleić bo jestem u teściów ale jak wróce za jakis tydzień to postram sie coś wkleić

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1468 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 74  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Podkarpackie

Strefa czasowa UTC [letni]