Dzisiaj jest czw paź 02, 2025 7:06 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 40026 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 2002  Następna
Autor Wiadomość

witam ostatnia miesiaczke mialam 10.07 od tego dnia kocham sie zmoim mezczyzniom codziennie.staramy sie o dzidzi.dzis jest moj 15 dzien cyklu moje cykle trwaja co 33, lub 34 dni tak mniej wiecej.Kiedy jest najlepszy dzin na zajscie w ciaze?? i czy myslicei ze tym razem sie uda?? pozdrawiam wszystkich starajacych

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Czesc.To znowu ja.Nie mam nadal @ ani żadnych upławów-susza!
Ale mam pytanie??Czy w ciąży powiększają się sutki??Albo robią takie bordowe?Zawsze miałam lekko brązowawe a dzisiaj zauważyłam,że sa mocno czerwone!Ale nawet jeśli jestem w ciąży(oby nie) to chyba za wcześnie na zmiany jakieś??

Pomocy,siedzę sama w domu,chłopak w pracy i nie mam z kim pogadać!Zaraz tutaj zgłupieje.Przeglądnęłam już chyba wszystkie strony o ciąży-jestem załamana,a @ dalej nie widać:(

:roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

mam pytanoie dotyczace czy moze jestem w ciazy..
otoz miesiaczki brak juz ponad tydzien...
czuje sennosc,uczucie glodu wiekszego niz zwykle,czesto odwiedzam toalete i bardzo bola mnie piersi...
czy moge liczyc na to ze moje malutkie szczescie jest???

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

ewka11 pisze:
witam ostatnia miesiaczke mialam 10.07 od tego dnia kocham sie zmoim mezczyzniom codziennie.staramy sie o dzidzi.dzis jest moj 15 dzien cyklu moje cykle trwaja co 33, lub 34 dni tak mniej wiecej.Kiedy jest najlepszy dzin na zajscie w ciaze?? i czy myslicei ze tym razem sie uda?? pozdrawiam wszystkich starajacych

droga ewciu nikt niestety nie da Ci zadnej gwarancji na to ze sie uda natura sama decyduje za nas my mozemy ´jej nieraz tylko pomuc :lol: zaraz podam ci stronke z kalendazykiem co bys wiedziala mniej wiecej kiedy masz ten wielki dzien a najlepiej jak zaczniesz miezyc temke wtedy bedziesz wiedziala dokladnie kiedy masz ow i bedzie zloty strzal :lol: a kochac radze sie co drugi dzien wtedy plemniczki sa bardzo dobrej jakosci :wink:

RUDA102 kochanie a moze poprostu test co ???? albo najlepiej beta :lol: :lol: trzymam kciuki za fasolcie :))))

oliwka82
poco sie meczys zrob ten testtttttttttttttttttt :lol: :lo

majunika :lol: :lol: :lol: my tylko dzielimy sie z wami naszym doswiadczeniem niestety ani rendgena ani USG W OCZACH NIE MAMY A SZKODA :cry: :cry: :cry:
skoro to juz tydzien lec na bete to daje 100% pewnosci
rany dalabym wszystko by miec USG w oczach heheheh ale bym wam pomagala :D :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Chodzi o to,że dopóki nie zrobię testu to mam nadzieję,że dostanę okres a jak już zrobię i wyjdzie pozytywny to nie będzie już nadzieji tylko będę przy nadzieji:)

Może wybiorę się do apteki:D

Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

fiona 34 dziekuje za odpowiedz :)
tez bym chciala zebys miala rentgena w oczach :D :) :) :) :)
wtedy bym juz wiedziala w jakiej jestem sytuacji..a tak ooo....czekam do jutra rana robie test ale pozniej na wszelki wypadek badanko krwi tak jak mi poradzilas :) :) :) :)
pozdrawiam.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hey.
Moze pytanie glupio zabrzmi ale czy jest mozliwosc bycia w ciazy jesli kontakt byl przed okresem a dostalam go 8.07 . wyjechalam 7.07 do anglii i od jakiegos tygodnia dosc czesto miewam bole podbrzusza i jajnikow czasami mam zgage i lekkie mdlosci (ktore moga byc wmowione przez nerwy).

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

p pisze:
Hey.
Moze pytanie glupio zabrzmi ale czy jest mozliwosc bycia w ciazy jesli kontakt byl przed okresem a dostalam go 8.07 . wyjechalam 7.07 do anglii i od jakiegos tygodnia dosc czesto miewam bole podbrzusza i jajnikow czasami mam zgage i lekkie mdlosci (ktore moga byc wmowione przez nerwy).

sadze ze to nerwy plataja Ci figle a pozatym mialas okres wiec spokojnie sadze ze nie masz powodu do zadnych obaw :lol:
zmiana kraju stres robia swoje pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

RuDa102 oj ruda ruda zrób ten teścik bo sama się już niecierpliwie! :P
:smo:
Majuncia jeżeli się kochałaś :x to szanse na dzidziusia są :!: A skoro @ brak już tydzień to leć szybko do apteki i zrób jutro test z porannego moczu :P

joannaa32 zmierz sobie jutro rano temperaturę nie wstając z łóżka(w pochwie). Podwyższona może świadczyć o ciąży, ale także o tym, że jesteś w trakcie owulacji. Mdłości nie są możliwe w tak krótkim czasie, ale bóle podbrzusza tak jak i spuchnięta pochwa oraz białawy śluz są już prawdopodobne :oops:

oliwka82
zrób test 8) Mdłości i niechęć do słodyczy to za szybko. Temperatura i plamienie mogą świadczyć o ciąży jak i o owulacji. Mam nadzieję, że test będzie pozytywny :oops:

P ostatnio na forum czytałam o takim przypadku. Dziewczyna kochała się 3 dni przed terminem miesiączki i dostała ją. Następnej już nie bo okazało się, że jest w ciąży !

ewka11
ojj Ewuniu takie codzienne starania są bezcelowe :) Lepiej się kochać co dwa dni. Daj plemniczkom nabrać siły :) Według kalkulatorka do którego link napisałam poniżej możesz się starać 28,29,30 lipca :P

Kalkulator dla tych, które mają bardzo regularne miesiączki

http://zdrowie.onet.pl/1208858,2413,,,, ... lator.html

Ale pamiętaj :!: :!: :!:
Owulacja może się przesunąć, dlatego dla pewności powinnaś mierzyć temperature albo chociaż obserwować śluz.

Pozdrawiam i życzę powodzenia

Ostatnio zmieniony wt lip 24, 2007 5:19 pm przez kasia0387, łącznie zmieniany 3 razy

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dzieki za pomoc:).Mam nadzieje ze ciazy nie bedzie, jak dla mnie to za wczesnie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kasia0387 pisze:
RuDa102 oj ruda ruda zrób ten teścik bo sama się już niecierpliwie! :P

Już byłam w aptece,już trzymałam test w ręku i zrezygnowałam:P
Poczekam do piątku;)
buziaki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

p pisze:
Dzieki za pomoc:).Mam nadzieje ze ciazy nie bedzie, jak dla mnie to za wczesnie.

Skoro za wcześnie to trzymam kciuki by tak nie było. Z czasem przyjdzie i Twój czas :P A do tego czasu może porozglądaj się za jakimś zabezpieczeniem bo lepiej być pozornym niż potem się martwić :)

RUDA:!: Do piątku ja nie wytrzymam :P Zrób jutro rano :lol: :lol: :oops: :smo:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kasia0387 pisze:
p pisze:
RUDA:!: Do piątku ja nie wytrzymam :P Zrób jutro rano :lol: :lol: :oops: :smo:

Te mordki ssące smoczek to tak na pocieszenie????Zeświruje przez Was:P
Ide sobie stąd-na zakupy ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

RuDa102 oj po prostu ja za dużo myślę o dziecku :) Coś mi się tylko nie udaje go stworzyć :( No to udanych zakupków :P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

mam 22 lata i jestem studentką. Kochamy się z chłopakiem w prezerwatywie zawsze. 2 tygodnie temu kochaliśmy się a teraz mam nudności, kręci mi się w głowie, mam ślinotok i zgagę i często chodzę do toalety, bardzo się martwię , nie chcę jeszcze dziecka, ale to co najwazniejsze to fakt że 3 dni temu byłam na grilu i potem zwymiotowałam i od tamtej pory czuję się żle. Jedna osoba mówiła że też ją bolał brzuch po zjedzeniu mięsa, tak jak mnie tyle że mi objawy "zatrucia" jeszcze nie minęły. Proszę pomóżcie nie wiem co robić

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

msock pisze:
mam 22 lata i jestem studentką. Kochamy się z chłopakiem w prezerwatywie zawsze. 2 tygodnie temu kochaliśmy się a teraz mam nudności, kręci mi się w głowie, mam ślinotok i zgagę i często chodzę do toalety, bardzo się martwię , nie chcę jeszcze dziecka, ale to co najwazniejsze to fakt że 3 dni temu byłam na grilu i potem zwymiotowałam i od tamtej pory czuję się żle. Jedna osoba mówiła że też ją bolał brzuch po zjedzeniu mięsa, tak jak mnie tyle że mi objawy "zatrucia" jeszcze nie minęły. Proszę pomóżcie nie wiem co robić

kochanie 2 tygodnie to zakrotko by mozna bylo powiedziec o jakich kolwiek objawach ...nie napisalas coprawda czy to byly wogole dni plodne ??????
co do wymiotow moze to grypa jelitowa????
dodam jeszcze ze od dnia wytrysku nawed w dni plodne dzidzia zanim dotrze do macicy mija pare dni dopiero potem zadomawia sie w macicy wiec na objawy ciazowe u ciebie to napewno za wczesnie :lol:
moze porostu stresujesz sie na zapas

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

No właśnie naczytałam się w internecie że pierwsze objawy pojawiają się po 2 tygodniach. Kochaliśmy się pierwszego dnia moich dni płodnych, w sumie to może dzień przed nimi, mój cykl się waha 28-30 dni więc ciężko mi określić. Dokładnie było to drugiego, trzeciego i czwartego dnia po zakończeniu miesiączki Bardzo bym chciała żeby to było zatrucie pokarmowe po zjedzeniu tego nieszczęsnego mięsa. Okres dostanę pewnie koło 1.08 więc za wcześnie na test ciążowy. A te objawy wskazują zarówno na zatrucie pokarmowe jak i na Ciążę. No z wyjątkiem zgagi, częstego oddawania moczu oraz ślinotoku.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

a grypa jelitowa to chyba nie jest, bo już ją w tamtym roku przechodziłam i miałam takie straszne bóle głowy, temperaturę i wymioty po wszystkim co zjadłam, że wiem że to napewno nie grypa. A wymiotowałam raz wieczorem po zjedzeniu tego mięsa i poczułam się wtedy dużo lepiej, no i na drugi dzień miałam już nudności i też 2 razy zwymiotowałam a od tego czasu- czyli od 2 dni nic tylko od rana do wieczor ból głowy,zawroty, nudności, ból brzucha i wszystkie inne które wymieniłam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

msock coś Ci zaszkodziło na żołądku :) Na zgagę i wymioty stanowczo za wcześnie :wink: A jak na 2 tyg. to już sporo masz tych objawów a to trochę mało prawdopodobne :P A tak w ogóle to @ nawet się nie spóźnia, więc nie rozumiem po co ten stres na zapas :P A wszystkie objawy, które wymieniłaś wskazują na zatrucie pokarmowe :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dzieki kasia0387 za rade napewno rano zmierze temperaturke,ale mala prosba napisz mi co moga znaczyc temperaturki teraz mierzylam przedchwilka i mam 37,0 A owulacji to juz napewno niemam bo byla kolo 14 lipca zaczol mi sie sluz plodny malo ciagnacy a skonczyl sie 18 a potem to juz sluz nieplodny tyle ze tak jakby inny zwykle mam lekko gestawy i kleisty a teraz jest jak woda z mlekiem.Acha kochalismy sie 13,14,16,17,19,21, 22 lipca

Ostatnio zmieniony wt lip 24, 2007 5:28 pm przez joannaa32, łącznie zmieniany 4 razy

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 40026 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 2002  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]