Dzisiaj jest wt maja 05, 2026 10:50 pm

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Międzynarodowy

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1990 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 100  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Ehem czy tylko ja tu zagladam? :roll: :wink:
Pogoda kaprysna, wyskoczylam mloda przewietrzyc i... wrocilismy mokre jak nie wiem ;). ale bynajmniej mloda pochasala.
Jak tam maminek nie urodzilas jeszcze?
KIM "toczysz" sie jeszcze? :))))

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

tocze sie tocze :lol:
ale nie dam rady wysiedziec na kompie ,wiecej podczytuje :twisted:
ale dzis ulewa byla ,szok :shock: studzienki wyskakiwaly na ulicy
a do mnie w tym czasie kumpelka jechala w odwiedzinki :lol:

a ja tak sobie siedze w chalupce nigdzie juz kompleytnie nie wychodze
siedze w polszpagacie i mam ucisk na dupe i caly dol :lol: :lol: :lol:

czuje ze mala podrosla , brzuch mam jak balonik ,maly pikus i powietrze by zeszlo raz dwa :D
fumfela powiedziala ze gora dwa tyg i sie juz rozzsypie :wink:
zobaczymy czy sie sprawdzi
mlody jedzie jutro do polski na dwa tygodnie , dobrze troche odpoczne psychicznie :twisted:

moniaa widze ze u Ciebie tez juz odliczanko :D
idziesz krok krok ze mna prawie , Ty bedziesz sie smiac a ja beczec z bolu :twisted:
pozdrowka !!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hehehehe kim dobre ja się będe cieszyc a Ty wyć bólu. A może tak raz dwa wyplujesz i już! tego Ci życzę :)
No 2 tyg to by Ci pasowało co? Domyślam się że ciezko Ci już a ten półszpagat mnie rozwalił :lol: Grunt że wygodnie ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

no bym sie nie obrazila zeby bylo wczesniej :lol:
ciekawe czy aga juz sie uporzadkowala , nic sie nie odzywa :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witaj Hainaut niestety ja nie slyszalam o tej klinice, wiec nie moge pomoc. Przesylam za to dobre fluidki, zebys doczekala sie szczesliwie pociechy.

Dostalam jakiegos mega powera. Czuje sie od dwoch dni naprawde swietnie. Chyba za to,ze juz chce urodziç!!!!!!!!!! chodze na spacery, wczoraj malo nie tanczylam w domu, obzeram sie czekolada i czekam, czekam i czekam. Na usg juz nie widac glowy naszej Malutkiej, bo tak juz jest nisko w kanale rodnym ;) smieszne uczucie nie widziec glowy na usg :lol: Zapisala mnie doktorka wstepnie na wywolywanie porodu na 2 sierpnia, gdyby w przyszlym tygodniu nic sie nie wydarzylo. Ale licze,ze jednak natura nie zawiedzie i ten tydzien przyniesie nagla niespodzianke. Jesli sie nie pojawie, to znaczy,ze bedziecie mogly gratulowac :)

Dzis fete nationale, czy wybieracie sie gdzies swietowac? ja zapewne wybiore sie do centrum polazic jak zwykle, zobaczyc co sie dzieje. Gdybysmy sie gdzies mijaly to nie sposob byscie mnie nie zauwazyly. Jestem juz taaaaka kulka ( prawie 80 kg :oops: :oops: ) i w dodatku brzuch jest tak nisko,ze nawet obcy mowia to chyba juz niedlugo :lol:

Aaa do Cavell chyba sie nie wybierzemy :? bo wczoraj ginka kazala sie szybko decydowac gdzie zaklepac miejsce na "declanchement" ,a ze w Cavell trzeba szybciej sie umowic,a w Saint Pierre nie trzeba specjalnie, to zdecydowalismy,ze Saint Pierre, zadzwonila i zarezerwowala miejsce.
Nasza decyzja zostala podjeta takze pod innym wzgledem. Jak dziecko sie urodzi w St. Pierre to bedzie w akcie,ze w Brukseli miejsce urodzenia, a z Cavell byloby Uccle :lol: a to mniej znajome sie wydaje= hehe, czytaj swiatowe. Jak widac nie tylko Ty Moniaaa :) o corce jak o przyszlej Bogini seksu i biznesu :) ( zartuje oczywiscie)

Lece sie myc wreszcie (dzis rewelacyjnie spalam, co juz sie nie zdarzalo mi od dawna ) i trzeba dzialac!dzialac! bo szkoda dnia.
Pozdrawiam Babuszki i trzymaj sie KIM juz niedlugo bedzie lzej! juz tez finiszujesz.
A Agnieszkaa26 juz moglaby do Nas wrocic, zawsze to weselej w kupie.
Papa

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

wow maminek :D
ze tez Ci sie chce :wink:
mnie juz nikt wolami nie wyciagnie :twisted:
nie dlamnie takie tlumy :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam witam
My wczoraj wybraliśmy się do R siostry za miasto na grila :) było super, mala się wybrykała, a ja wychlałam tyle wińska... co juz dośc dawno nie piłam! ;)
ale super się bawiliśmy.
Było dużo znajomych i w ogóle. A na "fete nationale" się nie wybraliśmy bo.. jakos nam się nie chciało hehe

A no właśnie ciekawe kiedy Aga wróci... pewno wciąz bez netu bo by chociaż dała oznaki życia.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

moniaa to swietnie ,zawsze to dla mlodej urozmaicenie jakies :wink:
tez zachaczylam wczoraj kumpelke , nawet sie skusilam na kawalek
ciacha :oops: no nie moglam sobie odmowic chodz wiem ze niemoge 8)

dlugo jednak nie posiedzialam bo mnie znow watroba rozbolala
i wrocilismy do domciu :D

dzis juz spakowalam torbe i czekam namietnie na ten dzien...

CHOLERA ALE SIE DLUZY :twisted:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kim mowisz cos o dluzeniu sie....Ty chociaz wiesz jak to wyglada, a ja czekam na wieeeelka niewiadoma. Mam nadzieje,ze pytanie nie za intymne ile juz przytylas? gin cos ci na ten temat mowi? ja zastanawiam sie jak ja zrzuce swoj nadmiar tluszczu i poki co nie potrafie zapanowac nad swoim apetytem :oops: .
Mam plany,ze dietka narzucona po ciazy troche pomoze w chudnieciu. Siostra mi podala mnostwo roznych kasz polskich. Niby to zdrowe i nie powoduje kolek u dzieci. Ciekawe czy polubie gryczana, peczak, jeczmienna, perlowa, manna :P :P :P hehe, ciekawe ile wytrwam :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

MAMINEK!!! kasze powodują wzdęcia!!!!!!!!!!!!!!!!
Kategorycznie ich nie jedz na początku!!!!
na początku polecam wszystko na parze, warzywa i miesko/rybka :)
A poza tym.. nie wiadomo czy dziecko nie będzie uczulone etc. Niestety mamy takei czasy że dzieci często są na coś uczulone :( u nas nie było problemu. Ale trzeba uważac co się je aby miec spokoj, moje dziecko spało i jadło 4-5h snu a potem zarełko 5-10 minut i dalej dziecka nie było :lol:
Wtedy mi to przeszkadzało bo nie szło się dzieckiem nacieszyć, ale z drugiej strony... mogłam sobie pospać odpocząc, zająć się domem...
Ja przytyłam dużo :oops: nie udało mi sie zbyt dużo zrzucić a jak skończyłam karmienie to jeszcze przytyłam, ale to juz moja wina, bo nie przestrzegałam tego co jadłam.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Moniaaa dziekuje za ostrzezenie. No patrz co osoba to inna opinia. Mi w Warszawie polozna ze szkoly rodzenia kazala jesc kasze. Ziemniakow nie kazala, makarony tez raczej pozniej,a kasze jak najbardziej :? tez mysle jesc takie gotowane. Chyba zakupie sobie tefala taki sprzet na pare,zeby robic wszystko za jednym zamachem.
Dziecko mialas aniola jak widze. Moje jesli pojdzie we mnie to raczej bedzie ciezko :roll: :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

na dzien dzisiejszy mam 20 na plusie, ale ponoc brzuszek nieduzy ,
tak mowia :shock: :twisted: gin nic nie mowi ,
na samym poczatku tylko ,gdy malenstwo bylo fasolka ,
sporo przytylam no i oczywiscie
zebralam troche :twisted:

wy tu juz o jedzeniu po ciazy ,ja nie mam pojecia co trzeba czego nie
zobaczymy w praktyce
z mlodym szybko zaczelam z butelka, stracilam pokarm niestety
na szczescie rosl jak na drozdzach i nigdy z jedzeniem nie mialam problemu , jak na ironie obecnie ja mam ,
z tym ze nie w sesie niejadka
a odwrotnie :x
musze trzymac pod kluczem (doslownie) mam specjalna szafke na klucz
i tam chowam wszystkie przysmaki :twisted:
mlody ma problem , jest gruby i nie wiem co juz robic zeby schudl :roll:

to tyle ,teraz mykam spac

dobranoc dziewczyny

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam
No co do jedzenia to prawda że każdy ma inną opinię ale najlepiej w praktyce i na zdrowy rozum.Skoro dorosły człowiek dostaje wzdęć po kaszy no to co ma byc takiemu maluszkowi którego narządu jeszcze przez ok miesiąc nie będą dobrze pracować?
Co do karmienia ja karmiłam 6 miesięcy tak tutaj radzą pediatrzy, tak sobie zaplanowałam i wyobraźcie sobie ze w 6 miesiącu rozchorowałam sie i straciłam pokarm. krótko mowiąc choroba mi to ułatwiła ;).
Mnie nikt nie pouczał co dawać czego nie, no ale ja pytałam od czasu do czasu mamy. W 3 miesiącu wprowadziłam stałe pokarmy młodej.
Moja narazie z waga OK ale pilnuje tego... KIM no to musisz pilnować małego. Bo niestety otyłość w obecnych czasach jest tak powszechna... :?
Może poszukaj jakiegoś obozu odchudzającego? ponoć to działa, a dzieciach jest w śród równiesników ;).

W każdym razie ja nigdy nie miałam problemu z alergią u młodej i uważajcie aby nie przesadzic wiem, małe dziecko i w ogóle.. ale ja nawet o alergi nie myślałam a moja znajoma ciągle o tym myślała i ciągle wmawiała sobie ze on ma alergię.. co się okazało ze teraz naprawdę ma i to na bardzo wiele produktów. Eh, ja to mowię że sama sobie wykrakała :). Ale coś w tym jest.... .

Pogoda dzisiaj nie rozpieszcza, no ale cóz to w końcu Belgia ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Moja waga juz powoli wychodzi ponad 20kg. Ginka za kazdym razem patrzy jak na kaleke. Troche tak jest bo moje ruchy sa takie niezgrabne(szczegolnie jak majtasy po badaniu mam wciagnac :oops: )
Aj jak ja juz mam dosyc tego czekania. Moj stan psychiczny jeszcze bardziej na tym cierpi z tego co widze, a pogoda do tego jest idealnym tlem. Tylko bym wyla i sie wyzywala na wszystkich.
Kim na kiedy masz termin? obys nie musiala w sierpnioweczkach czekac tak jak ja i inne dziewczyny z koncowki lipca...dziewczyny juz maja od miesiaca swoje brzdace, gadaja o kupkach, kaszkach,kolkach,a ja sie zastanawiem czy nie powinnam miec jakichs skurczow przepowiadajacych. Nie mam nic , normalnie nie wiem czy moja natura nie zawodzi/ zawiedzie???...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej ,wlasnie wrocilam od gina ,
szyjka szczelna jak konserwa :D
chyba przestane narzekac na wszelakie
niedogodnosci ciazowe :twisted:

nastepne badanko za tydzien i kolejne usg
cos niepokoi mnie tylko z tymi przeplywami :?
wagi mi nie podal bo nie robil usg :evil:
skierowal jak zwykle do radiologa
i napomnial ze nie martwi go waga lecz te wlasnie przeplywy
pozatym mowi ze wsio ok :wink:

maminek sie nie dziwie, sama to przechodze
wiec wiadomosc o szyjce troche nie po mojej mysli :wink:
no ale coz ,nie nam tu wybierac dzien narodzin
maluszki wiedza lepiej kiedy beda gotowe :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam
No tak z tym terminem to jest róznie..
Ja miałam urodzić 10 października, a... urodzilam 29 :lol: :lol: :lol: ja to się dopiero naczekała, nasłuchałam jak laski cieszyły się ze swoich łobuzów a ja... ciągle 2 w 1 ;).
No ale cóz tak jak KIM pisze, maluszek wie kiedy najlepiej wyjść :lol:

U nas dzisiaj była mała panika ospy, ale okazało się iz młoda pożarły komary :shock: :? Strasznie na czole ją pożarły poszłam do pediatry a ona na dzień dobry też że wygląda to jak ospa, ale po ogólnych badań okazało się że to od komarów :? :x Może i dobrze, ale wolałabym aby już przeszla ta ospę i byłby święty spokój :wink: :lol:
Trochę dziwne że ją komary pożarły bo u nas komarów nie ma, mam wszędzie w kontaktach te odstraszacze.. nas nic nie pogryzło tylko ją.
No ale cóz ;).
Miłego wieczorku!!!
KIM to dobre wieści ze waga OK, spokojnie może i te przepływy się unormują ;)
Maminek NIE PANIKUJ :)))

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

moniaa
moj mlody tez wyglada jak po czarnej ospie 8)
okropnie , ma normalnie rozdrapane rany dosc glebokie
ale wez takiemu wytlumacz , zawsze ma odpowiedz 8)
a teraz jak pojechal do polski to dopiero zciety wroci
juz sobie wyobrazam :x
mnie tez gady dopadaja, ale wstaje w nocy i tluke
inaczej nici ze spania , albo zmieniam pomieszczenie :wink:

dzis widze sloneczko zaglada
co by tu robic oprucz sprzatania? :roll:
pozostaje snucie sie po chacie lub spanie
bo i tak nigdzie nie chodze :?
mam remont w domu, wiec poczekam az skoncza
nie ma sensu ganiac ze szmata co dzien

milego dnia kochane

maminek moze juz na porodowce :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam
Ja dzisiaj przywiazana do kompa :? :wink: no ale coz.
Eh wczoraj kupilam FENI GEL i wiesz ze pomaga, mloda sie nie drapie a krostki juz schodza.
no mozliwe ze MAMINEK juz urodzila :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

napewno pomaga ,
ale wez staremu byczkowi wytlumacz :wink:
on ma w tylku masci ,woli sie drapac jak sadysta :twisted:

nudzi mi sie okropnie :(
a do niczego nie moge sie zmobilizowac
ehh

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witajcie kochane !!!
Wiem KIM ze ty i u nas jestes ale wole zapytac tu...
Dostalismy z mezem cos(albo krem do rak albo balsam albo mydlo w plynie albo szampon)niestety wszystko pisze po belgijsku i nie wiem co to moze byc...moze uda wam sie doczytac co??jesli nie to nic sie nie stalo...

pisze tak:
Le Chat Douceur Pure a l`Hamamelis
Sa formule hypoallergenique,de pH neutre pour la peau,nettoie parfaitement et aide a preserver l`hydration naturelle de lèpiderme.Enrichie en Hamamelis et testee dermatologiquement elle respecte les peaux les plus delicates
VOTRE PEAU EST PURIFIEE,DOUCE

Alez ten jezyk jest ciezki...
Z gory dziekuje Mariszka....

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1990 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 100  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Międzynarodowy

Strefa czasowa UTC [letni]