Dzisiaj jest wt cze 09, 2026 5:33 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 49550 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 281, 282, 283, 284, 285, 286, 287 ... 2478  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

no wiec jestesmy mniej wiecej spakowani... eh...mam nadzieje ze maly jaos to zniesie i ze jutro nie bedzie problemu z paszportem rano... eh... douslyszenia juz z polski :] papa

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Jusiach, wiadomo, trzymamy kciuki (w buzi :roll: :wink: ) Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Asica Mary dzięki Kochane za pamięć

Dziewczynki jestem z wami na chwilke, wow wreszcie i nas dzis upaly nieziemskie, i pojechaliśmy na wycieczkę do Amsterdamu, było ekstra a wieczorkiem na chwilkę na plaże :) mamy 20 km od domu nie to co w Krakowie... trzeba przejechać całą Polskę żeby dotrzeć nad bałtyk :(
Więc nie jest tak żle w tej Holandi :D

zmykam laseczki całuski dla wszystkich
pa pa

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ale pustki wszystkie śpią
milenka ma cudne oczy i jakie duże

asik super wyprawa mi też się tak marzy, napisz jak sprawuje się nosuidło ja też takie kupiłam i cały czas czekam cierpliwie 21 dni, a i dzieciaczki cudne

jusia czyli następne posty już z polski trzymam kciuki żeby wszystko poszło ok, szybko zalatwiają paszport w ciągu 1 dnia

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Marylou dzięki, mam nadzieję, ze to wypinanie nie jest z bólu, bo by płakał
Gomi współczuję, pamiętam jak moja nauczycielka z liceum narzekała na mecze i pseudokibiców, ale ona mieszkała w tych wysokich blokach po drugiej stronie (od stadionu) trasy łazienkowskiej, dlatego zapytałam. W moim blokowisku po meczu tylko upici krzyczą. Ale to co pokazali w ubiegłym tygodniu na Litwie to już szczyt chamstwa i to jeszcze na wyjeździe.Dupki jedne
A co szafy to w mieszkaniu, które kupiliśmy myślelismy, że mamy fajne szafy z drzwiami przesuwanymi, drzwi owszem tak ale w srodku była stara pokrzywiona szafa, m się w kurzył i w sklepie kupił zamówione na wymiar deski i sam zrobił z jedne strony półki, z drugiej wieszaki i tył przybił, zapłaciliśmy tylko 300 PLN, ale mieliśmy te drzwi przesuwane.
Kasia_80 dużo zdrowka
Niunia czekamy na zdjęcia i Kuby przystojniaka w koszuli też
Kasiunia Joan Kasia_80 Asica Kwietniówka Joanman dzięki za życzenia, mam nadzieję, ze nikogo nie pominęłam

Sto lat dla Oli Szymka, Maciusia

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Emila - śliczna Córeczka! (po mamie.. :lol: )

Jusiach - do zobaczenia w Polsce!

Trochę się ochłodziło... :wink: to ide odrobinę poprasować, bo sterta urosła do zatrważających rozmiarów... :D
Do zobaczenia jutro...

Maleństwo 11.09.2009 (9tc) [*]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

emila a jak wytlumaczylas :?: 8)

jusiach udanej podrozy :D

http://www.olka.upd.pl

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam, ale tu pustki dzisiaj Obrazek i ciągle nikogo nie widać.
Mam pytanie czy Wasze dzień też potrafią w dzień wogóle nie spać. Moja Oleńka właśnie dziś miała taką akcję Obrazek niby nić jej nie jest. Ne ma temperatury i ogólnie dobrze się czuje ale dla mnie to szok że taki berbeć ne spał w ciągu dnia.
jusiach mam do Ciebie prośbę jak już będziesz w Polsce napisz prosze jak synuś zniósł lot. My w piątek wylatujemy z Oleńka do Włoch i mam troszkę obawy przed lotem Obrazek
Niunia ja też przeczytałam i powiedz kobieto gdzie szukać księdza który jest człowiekiem a nie czubem nastawionym na zysk??? U nas w parafii (na wsi) to tylko kasa im w głowie. Ostatnio od 4lat zmieniają blachę na dachu kościał, więc teraz jak są śluby, chrzty czy pogrzeby to ksiądz najpierw pyta czy dało się kasę na blachę sprawdza czy przypadkiem nie skłamałeś( bo on wszystko ma odnotowanę w swoim zeszycie) i dopiero rozmawia o konkretnej sprawie. Ostatnio znajomi chrzcili w innym kościele bo właśnie nie dali na tą blachę i ksiądz zarzyczył sobie oprócz zapłaty za chrzest 200 zł na blachę.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kasia_80 pisze:
emila a jak wytlumaczylas :?: 8)

No po prostu powiedziałam, że nie wolno brać paluszków do buzi i wyjęłam jej :lol:

Joan dziękuję, ale ja się nawet ie fotografuje za bardzo, bo co spróbuje, to potem patrzeć nie mogę... :(

Jusiach szerokiej drogi... Podobno maluszki w samolotach ładnie śpią :D
Może Michaś Asicy wyobraża sobie, że leci do POlski i dlatego ma takiego śpiocha? A płacze z powodu zmiany czasu :wink:

Monika82 :shock:

Napisałam do Filenki i Kamy... Filenka odpowiedziała, że jutro wejdzie. Ciężko jej bez męża, a Filek ma alergię i bóle brzuszka. Rodzice niewiele jej pomagają, tzn. rodzice tak, teście nie :evil:

I jeszcze cos fajnego. Mąż dziś kąpał Milenkę jak zwykle i jak zwykle przygotowałam mu dla niej ciuszki na noc... Traf chciał, że obok rampersa leżała jej sukieneczka... Zgadnijcie, w co mąż ubrał Milenkę 8) :lol:

Kupiłam proszek Bryza do białych... jakiś koncentrat, nigdy go nie używałam - w całym domu nim śmierdzi :?

Ostatnio zmieniony ndz lip 15, 2007 11:21 pm przez emila, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dalej humoru niet ale chciałam wkleic fotki wiec wpadłam na chwile.

Emila Milenka sliczna i jaka duza w prównaniu z moim Olusiem no ale to w koncu prawie miesiąc róznicy :D

Jusiach szerokiej drogi :D

Asik ja tez chce juz nad morze, jeszcze tylko 6 dni :lol:

A teraz fotki:
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

dopisane:
Och Emila czepiasz sie, po prostu chciał zeby ładnie wyglądała :lol2:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Bo ja taka czepialska jestem :lol:

Niunia, Kubuś strasznie przystojny w tej białej koszuli, Oluś też w tych odświętnych ciuszkach... Sida pięknie wygląda, Ty również... Ech tak po kolei wymieniam, ale wszystkie zdjęcia piękne :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

HALOO :):)
ALE U NAS UPAŁY OD PIĄTKU :shock: DOBRZE, ŻE MAM KLIME W DOMU 8) WCZORAJ BYLISMY U MOICH RODZICÓW. POJEDLISMY KIEŁBASKI Z GRILA, POPŁYWALIŚMY W BASENIE I BYŁO COOL :lol:
TERAZ MAŁY ŚPI, A JA ZARAZ OGARNĘ DOM I WSTAWIE PRANKO :)
SPÓŹNIONE ŻYCZONKA DLA NASZYCH 3 MIESIĘCZNIACZKÓW - SZYMONKA, DOMINIKA I OLI CAŁUSKI :*
ASICA DZIĘKI I WZAJEMNIE. SYNUŚ SUPEROWY :)
KASIUNIA RÓWNIEŻ DZIĘKI. CO DO WÓZKA TO 2400 ZA KOMLET :) WIĘC NIE TAK ŹLE :)
LALKA TOBIE TEŻ DZIĘKI ZA KOMPLEMENTA :):)
JUSIACH SUPER :D DO USŁYSZENIA Z POLSKI :)
NIUNIA JA CZYTAM TWOJE POSTY, A ZDJĘCIA Z CHRZCIN SLICZNE :)
KASIA80 FOTKI ŚWIETNE :) NO I ZDRÓWKA ŻYCZĘ !!!
EMILKA, MACIUŚ, REMIGIUSZ, IGOREK - STO LAT DLA WAS
ASIK ALE FAJOWE FOTECZKI :)
EMILA MILENKA JEST PRZESŁODKA 8) NO I CHYBA JUZ WIEM W CO MILENKE UBRAŁ NA NOC TWÓJ M ... :lol: :lol:

POZA TYM, KĄPAŁAM SIĘ W WANNIE Z KACPERKIEM I BYŁO SUPER. MUSZĘ TYLKO ZAKUPIĆ FOCZKĘ :)
TO PARĘ FOTEK :)
Obrazek
Shot with X550,D545Z,C480Z at 2007-07-15
Obrazek
Obrazek
:arrow: EDYTA.COM JAK U CIEBIE :?:
:arrow: A CO Z MENĄ, LITEK, CZAJNIZ, KATI, MAGIEE, THALLĄ, OLMECĄ, MISIULĄ, KAMĄ, KAROLCIĄ, AKASZĄ... I RESZTA ZAŁOGI :?: HOP, HOP... ODEZWAĆ SIĘ :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam zaczęłam pisać posta z małym na kolanach i nagle trach - kupa ide go przebraś cały przód i tył o..ny a zapach niemiłosierny przecież on nic nie je, chyba jak zacznie będę musiała maskę sobie kupić :lol:

niunia pięknie wszyscy wyglądaliście ale oczywiście najładniej oluś i kubuś jacy eleganccy

emila pewnie chciał żeby eleganko w nocy wyglądała :lol:

monika mój mały ma tak ciągle, żadko się zdaża że w dzień śpi, naprawde sporadycznie, wczoraj miał dzień że spał od 17 do ok21 i potem całą noc ale to tylko wczoraj się zdażyło

dorotka super wyglądasz i jak figura a mały jak zwykle słodki

[color=red]
wszystkiego naj dla Emilki Igorka Maciusia i Remigiusza
[/color]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witajcie Kwietnióweczki,
Przede wszystkim, bardzo dziękuję za życzonka dla Maksymilianka.
Trzymiesięcznicę uczciliśmy szampankiem z rodziną, była z nami również mała Karolinka, córeczka bratowej, które właśnie wyszły w piątek ze szpitalka. Byłam w szoku, już zapomniałam, kiedy Maksuś był taki malutki :) Niestety tatusia z nami nie było, ale za to w piątek miał swój mały debiut w tv i mogliśmy go tam oglądać :) U nas wszystko dobrze, poza tym, że Maks już 6 dobę nie robi kupki, martwi mnie to. Ja karmię tylko piersią, jadłam już śliwki suszone, jem ciemny chleb, z toalety wyjść nie mogę, a on nic :( Jest to o tyle dziwne, że jemu to w ogóle nie przeszkadza, brzuszek ma miękki, nie pręży się, ma apetyt, jest pogodny, nie płacze, śpi ładnie. Właśnie dzisiaj po raz pierwszy przespał od 21.00 do 4.00 :roll: nakarmiłam go, troszkę się pobawiliśmy i śpi do tej pory :!: Wygląda to tak, jakby on wszystko trawił. Wczoraj użyliśmy termometru i nic. Podczas całego "zabiegu" śmiał się i mówił po swojemu.
Dziewczyny, poradźcie, co mam na ta kupkę zrobić, dzisiaj planuję podać mu herbatkę z kopru.
Asik, Niunia, Emila i Dorotka zdjęcia śliczne, a mamy jeszcze śliczniejsze!
Monika82 mojemu Maksowi zdarzają się takie dni, nic mu nie jest, po prostu nie chce mu się spać, ale za to przesypia całą noc i dzień następny :)
Elisia ja też kupiłam mieszkanie z kuchnią na wymiar :) Tylko frony były super a w środku zwykłe, nawet nie pomalowane deski, w dodatku każda z "innej parafii" :evil: Teraz mam nauczkę, trzeba zaglądać do każdego kąta, a jak coś jest nie tak to negocjowac cenę.
jusiach spokojnej podróży, do usłyszenia już w kraju.

Kilka foteczek
Moja pierwsza książeczka (w pierwszych butach :) )
Obrazek Obrazek
Czy te oczy moga kłamać :)
Obrazek Obrazek
Po kąpieli
Obrazek Obrazek
Z mamusią
Obrazek
Na spacerku
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

emila a co powiedzialas Milence ze przestala ssac paluszki? :lol: moje paczki dopiero jutro przyjda :( ja ostatnio poprosilam m zeby mi przyniosl rampersa - a bylo cieplo a tez mi wyskoczyl z welurowym pajacem :roll: :shock: :lol: jak sie zaczelam smiac, to powiedzial ze on sie nie lapie w tych ubrankach ernesta :D
asik fajne zdjecia :lol:
jusiach czekamy na ciebie!!!!!!!!!! :lol:
monika82 to ja mam odwrotnie, erni to by spal i spal ciagle :lol:
olmeca Maks sliczniutki :) erniego dzisiaj jest 5 dzien :) do 7 dni to normalne ale jak sie martwisz i by sie meczyl to mozesz zapodac czopka glicerynowego, jak erni dzisiaj nie zrobi to w srode mu daje czopka :wink: dopisane pozniej: erni wlasnie steka wiec chiba robi kupalisko az sie boje co to bedzie :roll: :shock:
niunia slicznie wygladalas, i twoj m tez i Kubus i Olus 8)
wszystkiego naj dla Emilki Igorka Maciusia i Remigiusza - sto lat, sto lat i sto lat!!!!!!!!!!:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

melduję się.... w weekend byłam dość zajęta - później opisze co robiłam i poodpisuję, bo zaległości mam co nie miara :wink: no i pomęczę Was troszkę fotkami....
teraz idę na śniadanko, bo jeszcze nie jadłam, ale.... wyprawiłam starsze dziecko na działkę z babcią i prababcią :lol:
ufff.... jaki upał :shock:

Serdeczne życzenia dla wczorajszych, przedwczorajszych i dzisiejszych 3-miesięczniaków od e-ciotki :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Joanman dzięki za radę, ale właśnie Maksuś sam zrobił kupke :) Uff.

Również najlepsze życzenia dla naszych dzisiejszych świętujących dzieciaczków Emilki, Igorka, Maciusia i Remigiuszka - sto lat!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kasiunia, kasia80 nosidełko super, mąż cały czas nosił małego w nim bo on ciężki ale chwalił sobie.Ciężko tam wsadzić malca ale jak już się go tam wsadzi można wędrować gdzie się chce :wink: To był pierwszy wyjazd z nosidełkiem, Franus ma 3 i pół miesiąca :) Ja na paczke czekałam 2 dni tylko :)
Niunia ładne zdjęcia, ładnie wyglądaliście :)
DorotkaSW ładnie wyglądasz :wink:
olmeca i Ty i synek sliczni :)

Idę do małego bo marudzi w łóżeczku-pora na sen, narazie :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam cieplutko :) a raczej powinnam chłodno przy takiej pogodzie :)
troszke poczytałam ,ale nie odpisuje :) mam lenia :)

wczoraj mielismy ciezki dzień , Oleństwo strasznie marudne było , jak zasneła to moze ze 3 razy w ciagu dnia po 15 min. Potem po drzemce , czy karmieniu dobry humorek , ale w wiekszosci marudzenie . mąz tez przeziebiony , bo w pracy maja klime i jak sie wychodzi na taki upał to przeziebienie gwarantowane:(.

W sobote bylismy sobie na piwku w rynku , oczywiscie z Oleństwem :) zrobiła furore w ogródku piwnym w Spizu :) było bardzo głosno ze wzgledu na obchody dziesieciolecia powodzi , ale jak sie zmeczyła to i tak zasnęła:)

bardzo jestem wzburzona postepowaniem meza Mamy79
normalnie Asicowego szpadelka trzeba uzyć, bo juz innego wyjscia nie widze. nie wyobrazam sobie zeby mąz mi nie pomagał, jak trzeba to robi wszystko od sprzatania , po zakupy i gotowanie , o opiece nad Oleństem nie wspominajac . newet pieluchy prasuje :) a do pracy tez chodzi na 8 godzin i sie z ludzmi przez tel uzera. poza tym jeszcze do niedawna sie uczylismy i jakos musielismy sobie dac rade. teraz juz jest lajcik :) Mąz musi zrozumiec ze "siedzenie " w domu z siedzeniem nie ma nic wspólnego. chyba sie napatrzył przez ten czas kiedy nie pracował. Mama masz jeszcze jedno dziecko do wychowania i zycze Ci wielu sukcesów w tej dziedzinie :) ogromne buziaki dla Ciebie :cmo:

Wszystkie fotki sliczne , dzieciaczki , rodzice i chrzestni tez :)
Zdrówka tym którzy chorują , usmiechu tym co sie stresuja :)
Wow sama nie czuje kiedy rymuje:)

juz sie obudziła , 15 minut spała :)

no i gratuluje kupek tym co tak bardzo na nie czekają :) znam ten ból

WSZYSTKIEGO NAJ DLA 3MIESIECZNIAKÓW

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hejka
Zacznę od życzeń dla przedwczorajszych, wczorajszych i dzisiejszych solenizantów, wszystkiego najlepszego i duzo powodów do rechotania i radosnego gugania ;-)

W sobotę z Julcią już było lepiej, temperatura w normie i już nie jest taka lękliwa. Cos jej się przez ostatnie 3 dni poprzedstawiało w łepetynce, bo budzi się o 3 w noy i chce się bawić, zasypia jeszcze na godzinkę ok 7 rano więc chodze niedobita

Mama79 oj naraził się Twój M chyba wszystkim forumowiczkom. Brak mi słow.Kobitko Ty też musisz miec chwilę tylko dla siebie i to Ty decydujesz co z takimi chwilami robisz, nie odmawiaj sobie zaglądania do nas. Ja wczoraj w nocy nadrabiałam czytanie i mój M rzucił tekstem, ze mi to wyłaczy, że jak mam czas to mam odsypiać. Usmiałam się po pachy, przemówiłam mu od razu do rozumu. Ale w sumie nie moge narzekać, bo ma tylko niedzielę wolną a wysprząta całe mieszkanie, i się zaopiekuje Julcią i jeszcze chce mu się z żonką na zakupy jechać. Mama mocne przytulasy i jak rozmowa nie pomaga, to mężusia potraktuj Asicowym szpadelkiem

Niunia pięknie wyglądałaś, a mąż z Kuba przystojniacy. Oluś jak malowany i fajnie, że znaleźliście takie księdza.
Jusiach zazdroszczę pobytu w Polce, ja czekam na wrzesień
Kangurku smacznego śniadańka, ja tez dopiero teraz śniadaniuję i kawuję

Wszystkie dzieciaczki jak zwykle cudne, do zacałowania. My wczoraj przez net daliśmy do wywołania 175 zdjęć, stwierdzam że ta przyjemnośc jest tańsza w UK niż w Polsce, za 1 fotkę 10x15 tylko 5 pensów, taniocha ;-)

Kurcze, Julcia się buntuję. Buziaki

Dorotko fajny ten wózek, a Ty z dzieciaczkiem to cacy

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 49550 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 281, 282, 283, 284, 285, 286, 287 ... 2478  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]