Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 3:46 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ginekologia

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 19 ] 
Autor Wiadomość

Witam was!!! Z moim chłopakiem staramy sie od roku o dzidzie i do tej pory nam nie wychodziło. Zaczne od tego że nie jestem w stanie w ostatnim czasie ustalić dnia kiedy mam dostać @ od moze pół roku mam co 40 - 60 różnie :? w Każdym bądź razie ostatnią miałam w grudniu dokładnie dostałam 24.12 i do tej pory nic, a ponieważ ostatnio sie źle czuje postanowiłam zrobić test. To były takie moje podejrzenia, zrobilam go dziś rano i wyszły mi DWIE GRUBE KRECHY :lol: :lol: :lol: :lol: Ze szczescia az sie poplakalam, ale teraz jak juz troche ochlonelam to sobie mysle ze to moze okazac sie nie prawda, oczywiscie zaraz po wykonaniu testu zadzwonilam do mojej dr. i opowiedzialam jej o wszystkiem kazala mi zrobic drui raz test z wieksza czujnoscia ale ja powiedzialam ze kupilam pre-test na co ona ze te testy sa najlepsze i najczulsze i ze skoro robilam wlasnie ten test i w momencie pokazaly mi sie bardzo wyraznie linie ( bo nawet to minute nie trwalo) to tak jest :?: :?: :?: :!: :!: :!: nie wiem czemu i komu teraz wierzyc, odpowiedzcie mi czy test moglby sie w ta strone mylic?? slyszalam ze testy moga mylic sie tylka z obecnoscia ciazy bo moga nie pokazac tej drugiej kraski ale jesli ona jest to znaczy ze tak jest czy juz sama nie wiem :?: Żyje dzis w szoku podzielcie sie swoimi opiniami na temat testow. Aha a do dr. umowilam sie dopiero na piatek bo wczesniej nie dalo rady :( nie wytrzymam :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja chyba nie zrozumiałam. Test jest pozytywny czy nie? Bo jak pozytywny, tzn. że jesteś w ciąży. Skąd Twoje wątpliwości?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

jeśli dwie krechy to GRATULACJE
a dla ewniści możesz zrobić test z krwi beta HCG w laboratorium

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Moninia To super !!!!!!!!! Ja tez robilam Pre-test :) Generalnie teraz sa wszystkie dobre testy ale pre-test jest najlepiej sprzedawalny i ma najlepsza opinie wsrod farmaceutow opnie ;) Mnie tez wyszly piekne 2 kreski lecz gdzies po 2 minutach :D

Nie miej watpliwosci :D Ciesz sie dziewczyno :lol: Superrr monisiu :D GRATULUJE SZCZESLIWEJ PRZYSZLEJ MAMIE :*

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Nie wiem skąd moje wątpliwości :? Może poprostu boje się że się rozczaruje, nie wiem, w każdym bądz razie okaże się wszystko w piątek, poczekam cierpliwie na wizyte u lekarza :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

moninia pisze:
Nie wiem skąd moje wątpliwości :? Może poprostu boje się że się rozczaruje, nie wiem, w każdym bądz razie okaże się wszystko w piątek, poczekam cierpliwie na wizyte u lekarza :roll:

Moninia
mysl pozytywnie i nie boj sie :) Ja bede mocno trzymac kciuki w piatek :) Pozdrawiam :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wątpliwości mogłyby być, gdyby test nie wskazał ciąży, czasem w bardzo wczesnej nie wychodzą dwie krechy. Dwie krechy - to dwie krechy, myślę, że z czystym sumieniem mogę Ci pogratulować! Bądź dobrej myśli!

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Po prostu jestes dziewczyno w ciąży - będziesz mamą; GRATULACJE:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Moninia...ja tez mam takie odczucia bo jeszcze nie bylam u lekarza ...wiec sama nie jestes..mnie to ogarnia strach ze tak to ujme ..test robilam juz 2 razy i dwa razy wyszly DWIE KRESKI wiec to musi byc to..bo co innego :P :P :P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Test robiłam tylko raz drugi raz robic nie bede bo to strata kasy tym bardziej ze w piatek ide do lekarza chociaz moze gdybym zrobiła jeszcze raz test to rozwiałabym swoje wątpliwości :? Chciałabym poprostu wiedzieć czy jest możliwe że test mógł sie pomylić :?: Boje sie strasznie kolejnego rozczarowania staralismy sie sie przez rok i pomimo tego ze to nie było na siłe że nie robilismy wielkiego halo jak nam sie nie udawalo to ja jednak w pewnym sensie przezywalam każda porażke, ja zaczełam wierzyć że coś już jest nie tak.... a może coś sie we mnie odblokowało :?: Poprostu boje się kolejnego rozczarowania :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

moninia prawdopodobieństwo, że test się pomyl jest znikome, testy fałszywie pozytywne prawie sie nie zdarzają, pomyłka zdarza się częściej, ale wdruga stronę - jesteś w ciąży a otrzymujesz negatywny wynik.

ja na Twoim miejscu po prostu cieszyłabym się z faktu, że groszek już rośnie i nie denerwowała, bo po co :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Drogie Dziewczyny!!!!!!!Podzielcie się ze mną swoją opinią. Od zeszlego wtorku(czyli od ponad tygodnia) mam bardzo wyrażne objawy bardzo wczensej ciąży. W zeszły wtorek miałam dostać miesiączkę, lecz jej nie dostałam. (Póżnej miałam "weekendową miesiączkę" i małe plamienia po dobie). Przypomniam o współsitniejących objawach wczesnej ciąży(mdłość, uderzenia gorąca, ogromna senność, przeczulica w piersiach, bóle jajników, krzyża, podwyżsozna temperatua- około 37 stopni). W zeszły wtorek, gdy miałam dostć @ zrobiłam test i był negatywny. Wczoraj zrobiłąm dwa testy i ich wynik był także negatywny. Dodam, że objawy ciąży nie są subuektywne, nie wmawiam ich sobie, gdyż nie chciałam obsesyjnie mieć dziecka czy tez, tym barzdiej, nie bałam się ciąży. Czy to możliwe, abym była mimo wzsystko w ciąży? Wiem, ż enawet jak bylam w ciaży, to mogłąm tę ciążę stracić w trakcie tego krawienia, ale skoro te wszystkeiki objawy się utrzymują???Wiem, że muszę zrobić test laboratoryjny. Będę Wam ogromnie wdzięczna, jeśli podzielicie się ze mną swoją opinią. Trzymajcie się ciepło, Drogie Panie!!!!!!!!!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Anna23 pisze:
Drogie Dziewczyny!!!!!!!Podzielcie się ze mną swoją opinią. Od zeszlego wtorku(czyli od ponad tygodnia) mam bardzo wyrażne objawy bardzo wczensej ciąży. W zeszły wtorek miałam dostać miesiączkę, lecz jej nie dostałam. (Póżnej miałam "weekendową miesiączkę" i małe plamienia po dobie). Przypomniam o współsitniejących objawach wczesnej ciąży(mdłość, uderzenia gorąca, ogromna senność, przeczulica w piersiach, bóle jajników, krzyża, podwyżsozna temperatua- około 37 stopni). W zeszły wtorek, gdy miałam dostć @ zrobiłam test i był negatywny. Wczoraj zrobiłąm dwa testy i ich wynik był także negatywny. Dodam, że objawy ciąży nie są subuektywne, nie wmawiam ich sobie, gdyż nie chciałam obsesyjnie mieć dziecka czy tez, tym barzdiej, nie bałam się ciąży. Czy to możliwe, abym była mimo wzsystko w ciąży? Wiem, ż enawet jak bylam w ciaży, to mogłąm tę ciążę stracić w trakcie tego krawienia, ale skoro te wszystkeiki objawy się utrzymują???Wiem, że muszę zrobić test laboratoryjny. Będę Wam ogromnie wdzięczna, jeśli podzielicie się ze mną swoją opinią. Trzymajcie się ciepło, Drogie Panie!!!!!!!!!!!

jesli dostalas miesiaczke to raczej w ciazy nie jestes
owszem "miesiaczka" w ciazy sie zdarza ale to skape plamienie a nie normlne krwawienie.
a objawy mysle ze sa ze stresu i z przeczulenia na tym punkcie.
sprobuj za miesiac jeszcze raz - napewno sie uda.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

moja koleżanka miała okres do 4 miesiąca ciąży...normalne krwawienie....

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Aska pisze:
Wątpliwości mogłyby być, gdyby test nie wskazał ciąży, czasem w bardzo wczesnej nie wychodzą dwie krechy. Dwie krechy - to dwie krechy, myślę, że z czystym sumieniem mogę Ci pogratulować! Bądź dobrej myśli!

...I właśnie u mnie te dwie kreski nie wychodzą. Wczoraj robilam test- óśmy dzień po dniu spodziewanej miesiączki. Mam wzsystkie objawy ciąży. Dodam, że są to objawy obiektywne, a nie urojone;) Może jeszcze mam zbyt niskie stężenie HCG w moczu. W przyszłym tygodniu jeszcze rz wykonam test, no i przde wszystkim zrobię test laboratoryjny z krwi. Wczoraj bylam podłąmana wynikiem testu, lecz jako że objawy nie ustały jestem dobrej myśli. Mam nieodparte przeczucie, że Mój Dzidziuś jest już we mnie!!!!!!!!!!!!!!!:) Trzymajcie za mnie kciuki, proszę!!!!!!!!Serdecznie Was pozdrawiam, dziewczyny!!!!!!!:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

anelma pisze:
moja koleżanka miała okres do 4 miesiąca ciąży...normalne krwawienie....

Zgadzam się z Tobą- wśród moich znajomych i w rodzinie(mama mojego Skarbeńka) były takie przypadki!!!!!!!!!!:) To nie bajka, tylko fakt.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witajcie kobitki :D Przepraszam że nic nie piszę ale za dużo ostatnio się wokolo mnie dzieje. Oczywiście pojechałam wtedy do lekarza, no i ... dzis jestem w 14tyg. :D :D :D :D :D Jest super :!: :!: :!: :!: A wam wszystkim życzę dużo cierpliwości, i powodzenia :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

u mnie testy nigdy się nie myliły...ten ostatni pozytywny też nie :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witajcie mamusie.Na temat testow ciazowych tez moge cos powiedziec.Od kilkunastu miesiecy miesiac w miesiac kupowalam testy bo strasznie chcialam byc w ciazy a poniewaz czesto mi sie okres spoznial to kupowalam te testy i kupowalam i teraz zaluje.W koncu nadszedl taki miesiac ze okresu nie bylo ja jak zwykle po test pobieglam a tu jedna kreska.Stracilam wiec nadzieje i mowie sobie poczekam pewnie niedlugo ciocia przyjedzie a tu nic.Zaczelo mi wszystko smierdziec mdlic mnie zaczelo jakos tak i nadzieja zaczela powracac.No to znowu do apteki.Za kazdym razem obiecalam sobie ze to juz ostatni test bo zbankrutuje.No i co????Jedna kreska!!!!!Wiec juz z nerwow sie poplakalam bo ile mozna.Postanowilam pojsc do gina.Objawy sie nasilaly i to bylo dziwne.Gin ostudzil moje nadzieje znowu mowiac "nic tu nie widac.Ciaza powinna byc juz widoczna.Chyba ze jest to pozamaciczna"Tak mnie wystraszyl ze szok.Oj co ja wtedy przechodzilam.No i tak.Objawy byly coraz bardziej uciazliwe i okresu nadal nie bylo wiec postanowilam pojsc do innego lekarza bo tamten jakos tak obojetnie do mnie podszedl.No i w koncu uslyszalam "JEST PANI W 8 TYGODNIU PIEKNEJ CIAZY."Kamien spadl nam z serca(nam bo caly czas byl ze mna moj kochany maz Robus)Dzis jestem w 29 tygodniu bedziemy miec coreczke i jestesmy tacy szczesliwi.Takze dziewczyny nie wierzcie tak do konca testom a i za lekarza nie dajcie se glowy uciac.Sluchajcie swojego ciala i serca bo przeciez same znamy swoje ciala najlepiej.Goraco pozdrawiam wszystkie przyszle mamusie.Ale sie rozpisalam az mnie palce bola :lol:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 19 ] 

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ginekologia

Strefa czasowa UTC [letni]