Dzisiaj jest ndz maja 24, 2026 12:37 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: boję się
Awatar użytkownika

Cześć dziewczyny jestem tu nowa, mam na imię Ania i 25 lat, odwiedzam forum od 2 tygodni, ponieważ dowiedziałam się że jestem w ciąży :D . Wiem że każda ciąża jest inna ale boję się bo moje oznaki ciąży zanikają.
Czułam się okropnie, bolały mnie piersi, teraz już nie bardzo. Chciało mi się strasznie spać teraz już mniej, brzuch miałam jakby spuchnięty a teraz wydaje mi się jakby był normalny, zanikają też mdłości. Jestem w 5 tc, byłam w zeszłym tyg u lekarza na usg i ginekolog pokazała mi jakieś pęcherzyki, dzidziusia nie było jeszcze widać choć to chyba normalne, ale mam wrażenie że coś przede mną ukrywała. Kazała mi przyjść za 2 tyg. Boję się bo moja koleżanka też była w ciąży i jak poszła na drugie usg żeby posłuchać serduszka dzidzi jak bije to okazało się że serduszka nie ma a płód jest martwy :( . Moje objawy ciąży maleją czy któraś z was też tak miała?? Usg mam za półtora tyg nie wytrzymam tyle. Prosze pomóżcie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Czesc Anula :)
Ja jestem w 9 tygodniu i wiedz, że ze mna było podobnie. Jak jeszcze nie wiedzialam, że jestem w ciaży miałam małe zachcianki, często było mi niedobrze, bardzo napuchły mi piersi i wiecznie bym tylko spala. Teraz zachcianki mam, ale staram się je jakoś opanowywać. Niedobrze jest mi tylko po niektórych posiłkach. Piersi mnie bolą jak się w nie uderze, a spać mi się już tak bardzo nie chce, bo śpie przynajmniej 7 godz. w nocy i czasem zdżemne się w dzien :wink:
Wiec nie przejmuj się tym i staraj nie myśleć, że Twój dzidziuś będzie nie żywy :wink: Pozytywne nastawienie to połowa sukcesu :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziękuję ci mmarzena za uspokojenie, aż mi łezki z oczu popłynęły, bo bardzo się z mężem cieszymy z tej ciąży.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć Anula :wink:
ja jestem teraz w 8tc , i właśnie tak samo jak Tobie objawy ciążowe ustępują....idę do lekarza w czwartek i się okaże czy wszystko jest w porządku.....mam nadzieję że tak.....nie zamartwiam się tym zbytnio bo to nie ma sensu-co ma być to i tak będzie-a trzeba być dobrych myśli............pozdrawiam Cię gorąco i się nie przejmuj...:):):)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nie ma za co dziękować :) Ja też się ciesze z tego, że będę mieć dzidziusia bo dzięki niemu uratowałam swój związek od bliskiego rozpadu :)

Będe trzymać za Ciebie i maleństwo kciuki aby na USG wszystko było dobrze i jak już będzie po badaniu to pochwal się co powiedział lekarz :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Usg mam pod koniec przyszłego tygodnia i na pewno dam znać jak poszło. Dziękuję wam za dodanie otuchy, od razu mi lepiej. :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczyny jutro rano idę na USG, trzymajcie kciuki żeby wszystko było dobrze. Bardzo się denerwuję, choć wiem że nie powinnam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Niestety kobieca intuicja nie kłamie, mój dzidziuś prawdopodobnie nie żyje. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Byłam dziś na USG i od 4 tc nic się nie zmieniło, nie ma serduszka, ani zarysu płodu, dalej pęcherzyk i ciałko żółte. Ginekolog dała mi skierowanie na badania BHCG, byłam już, wyniki o godz. 17. Pewnie jeszcze w tym tygodniu już nie bede mamą :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: boję się

Anulka,jest mi tak bardzo przykro,uwierz.Sama to przechodziłam dwa lata temu.Jedno wiem napewno ,nie możesz się poddać.Jeszcze nie wszystko stracone.Za jakies 6 miesięcy możesz znoewu próbować.Proszę cię nie poddawaj się.Wiem , że jest ci ciężko.Trzymaj się cieplutko.Pozdrawiam cię bardzo,bardzo serdecznie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziękuję Ci cyUD3Cq@neostrada.pl za słowa otuchy. Muszę poprostu przez to jakoś przejść. Ciężko mi :cry: . jestem w pracy bo w domu chybabym się załamała a tak to staram się o tym nie myśleć. Wszyscy mnie podtrzymują na duchu, ale to za bardzo nic nie daje. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: Nie mogę w to uwierzyć......

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Anulko
Strasznie mi przykro że dotknęła Cię taka straszna sytuacja. Myślę jednak ze musisz pamiętać że" nadzieja umiera ostatnia" i jeżeli jest jeszcze jakikolwiek jej cień to trzymaj się go. Jeśli jednak stanie się najgorsze to wiem że nie ma tu słów pocieszenia. Jednak pamiętaj że jesteśmy z Tobą i napewno jeśli nie teraz to niedługo wszystko będzie dobrze.
Póki co trzymaj się i nie poddawaj, wykrzesaj jeszcze trochę siły i wiary.Pozdrawiam Cię serdecznie. Ania

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Zrobiłam badania beta HCG i wyszło że poziom hormonów mam normalny jak na 6 tc, nic z tego nie rozumiem, to dlaczego mój dzidziuś się nie rozwija. :?: :?: :?: Czy mam jeszcze jakąś szanse urodzić to dziecko, napiszcie coś dziewczyny, umieram ze strachu, może któraś z was miała coś podobnego jak ja. Z poziomu hormonów wynika że wszystko jest OK, ale dzidziuś się nie rozwija, nie mam pojęcia dlaczego :?: We czwartek znów idę na badanie poziomu beta HCG czy się czasem nie zmniejsza.
:cry:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kochan
musisz wierzyc że będzie dobrze słyszałam o przypadkach gdy dzidzia sie nie rowijała a potem jak dała czadu to przegoniła tamte co roły prawidłowo...postaraj sie jakoś zrelaksować wiem że to trudne ale dla was teraz najlepsze... czekamy na info i trzymam kciuki za maluszka

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13 ] 

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża

Strefa czasowa UTC [letni]