Dzisiaj jest ndz maja 24, 2026 12:37 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość

Więc wygląda to tak, że mialam okres 14 maja, ale czuje sie naprawde dziwnie. Przez piec dni nie moglam prawie nic jesc bo mi sie poprostu nie chcialo, a jak juz zjadlam zupe to ja porostu zwrocilam. Teraz znowu jestem glodna. Oprócz tego cały czas boli mnie w dole brzucha tak jak na okres tylko troche mniej i mam wrazenie co jakis czas ze cos mnie laskocze po jajnikach, takie dziwne uczucie i lamie mnie w krzyzach. Piersi mnie nie bola, tylko wydaje mi sie ze sa jakby twardsze. Czy to moze byc ciąża??? napiszczie prosze co o tym myslicie?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam .
Nie siedziałabym tak jak ty i nie wsłuchiwałabym się w swój organizm tylko poprostu zrobiłabym test . Ja z reuły nie wytrzymuje tak długo w niepewności .
Pozdrawiam Patrycja

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kasiu . 14 maja był calkiem niedawno wiec dni plodne zakaldajac ze okres masz co 28 dni przypada na okolo 27 maja nie sadze aby po 3 dniach od zapłodnienia o ile w ogole do niego dzoszlo byly jakies objawy. zazwyczaj pojawiaja sie po kilku tygodniach. w momencie kiedy komorka sie zagnieżdza. jest to spowodowane burza hromonow i zmian zachodzacych w twoim organizmie. wydaje mi sie ze sobie bardziej wmawiasz. pozostałe objawy tez nie sa jednoznaczne i wcale nie musza wskazywac ciązy (ani jej wykluczać). przeszłam przez to samo. moj organizm nawet tak mnie oszukał ze mialam poranne mdlosci i reagowałam na posiłki wymiotami. co prawda ja bardzo chciałam miec dziecko. okazało sie jednak ze jeszcze nie będe mamusia i czekam az pojawi sie w naszym zyciu. najlepiej zrobic rano test bo wtedy masz wieksze stezenie hormonu hgc w moczu. ja bym nie panikowała zajsc w ciaze jest raczej nie tak łatwo jak sie to wydaje. ja od kilku miesiecy nie zabespieczam sie w ogole i jak narzie bez owocnie.
zycze pomyślnego rozwiazania .

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja nie mysle ze zaszlam w ciaze w tym miesiacu. raczej w poprzednim, ale dziekuje za odpowiedz i zycze powodzenia

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

chmm to nie powiem wyglada na dzidzię ale najlepiej zrobic test bo to nigdy nie wiadomo.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kasia
Pytasz co my uważamy? Tak szczerze mówiąc myślę że naprwdę nie ma to większego znaczenia bo naprawde to zawsze będą raczej gdybania. Szczerze polecam test ciążowy, który rozwieje Twoje wątpliwości. Nie ma na co czekać. Im szybciej tym lepiej. Zwłaszcza że do terminu następnej @ masz jeszcze pare dni więc po co się denerwować?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

pewnie to i racja, najgorsze ze caly czas mam biegunke

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Czesc

Mam taka dziwna sytuacje...
Mianowicie 01.06.2006r mialam ostatni okres (cykl u mnie trwa 30-36dni)
Teraz strasznie dziwnie sie czuje: mam mdlosci, temp od paru dni to 37-37,2 C, ciagle jem a najbardziej mam ochote na rzeczy o specyficznym i intensywnym smaku (sprotki,ogorki konserwowe), bola mnie piersi i podbrzusze.

Robilam test 2 dni temu i NIE!!!

Czy mozna powiedziec ze prawdopodobnie jestem w ciazy????

Czekam teraz na odpowiedz buzka papapa :*

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

HMM Objawy masz ciażowe ale testy w takich sytuacjach sa bardziej pewne niż objawy z ogranizmu. na pocieszenie powiem ci ze ja tak mam od kilku miesiecy. w zasadzie mam wszystkie objawy ciaży - tylko jakos dzidzi nie ma takze tym to bym sie w ogole nie sugerowała. zakladam ze @dostaniesz kolo 6 lipca to test mysle juz powinien wyjsc pozytywny. mam nadziej ze robilas go rano bo wtedy jest wieksze stezenie (o ile jest) hormonu gonadotropowego, bo to on zabarwia ten drugi pasek. poczekaj jeszcze pare dni aczkolwiek nie nastawiałabym sie na ciaze. nie mniej zycze pomyślnego dla ciebie rozwiazania sytuacji.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Test robilam po poludniu bo nie moglam wytrzymac...;/

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witam
Wiesz ja miałam podobnie,też miałam objawy i temperaturę, ale okazało się , ze nie jestem w ciąży, choć bardzo tego pragnęliśmy, bynajmniej na teście pierwszym tak wyszło, bo jak robiłam drugi raz to nic mi nie wyszło(chyba test wadliwy?), dałam sobie narazie spokój , choć coś mi mówi,ze może...
Moja @ była bardzo skromna i dziwna (spóźniła się 7 dni,była skrzepowata i ciemna) a co do temperatury to wciąż ma ponad 37..
nie wiem jak u Ciebie, ale test powtórz rano

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża

Strefa czasowa UTC [letni]