Dzisiaj jest ndz maja 24, 2026 12:37 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15 ] 
Autor Wiadomość

Witam wszystkich!!!
U mnie było tak...Poszłam na wizytę do ginekologa(24 maja)-na zwykłe badanie. Zanim połozyłam się na fotelu pani doktor zapytała mnie czy zazywam jakies tabletki antykoncepcyjne.Od dwóch miesięcy nie, ponieważ stwierdziłam, że jestem juz gotowa na macierzyństwo(mam 25 lat, ukochanego mężczyznę, z którym jestem 8 lat), jednak przez te dwa miesiące pomimo braku jakiegokolwiek zabezpieczenia nic sie nie wydarzyło. Pani doktor stwierdziła, że to jeszcze żaden powód do zmartwień. Trzeba czekać...Długo nie musiałam, bo pani ginekolog podczas badania wyczuła już powiększona macicę i zasugerowała, że nastepnej miesiączki mogę juz nie dostać(ostatnią miałam 3 maja). Nawet sobie nie wyobrażacie jak się ucieszyłam. Na drugi dzień zrobiłam test-wyszedł pozytywny.Wczoraj zrobiłam dla pewności jeszcze jeden:) teraz czekam na termin miesiączki, potem umowię się do lekarza. Najbardziej bałam się reakcji mojego mężczyzny-na początku był zszokowany,ale teraz jest najszczęśliwszy pod słońcem!!!
Jedyne co czym sie martwię to praca-umowę mam do września! I nie wiem kiedy powiedziec w pracy że jestem w ciązy...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam i gratuluję!!!
jesli umowe masz do września i byłas zatrudniona na umowę o pracę to nie masz sie co martwic bedą musieli ci ją przedłużyć do dnia porodu i nawet dostaniesz zasiłek macierzyński:). i rzecz jasna becikowe hehe.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

gratuluje!!!

a praca sie nie martw. polecam link: http://www.prawopracy.fr.pl/20.php - mam nadzieje, ze rozwieje Twoje watpliwosci i bedziesz sie mogla juz tylko cieszyc ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

gratulacje!!

a jezeli chodzi o prace to mialam bardzo podobna sytuacje. umowe mialm do czewrca a termin na wrzesien. przedluzyli mi do dnia porodu gdy bylam na zwolnieniu to zus placił. placone mialm potem na macierzynskim. a pozniej pracodawca sie odezwal i zapytal sie czy nie chce wrocic!! i wrocilam!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam
Moze troche zmienie temat, ale czy ktoras z was wie jak wyglada spraw umowy podczas okresu probnego? Bo szukam teraz pracy, zeby miec placone za macierzynski

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dziekuję za słowa otuchy!Jak dobrze pójdzie to we wrześniu będę na przełomie 3 i 4 m-ca (dobrze liczę?pierwszy dzien ostatniej miesiączki to 3 maj), tak więc moge czuc się bezpieczna. Ogólnie ja swoja pracę bardzo, bardzo lubię i chcę pracowac w czasie ciazy, o ile zdrowie mi na to pozwoli, i oczywiście zaraz po urlopie macierzyńskim chcę wrócic do pracy.
Poczekam az lekarz wszystko potwierdzi i wtedy powiem w pracy. a dzisiaj byłam się umówic na wizyte na 14 czerwca. Mam nadzieje, że to nie jest za wcześnie i juz będzie można jasno okreslic ciażę.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mmarzena
z tego co wiem musisz pracować conajmniej 6 miesiecy przed macierzyńskim aby był on płatny!!! takie są zmiany w przyznawaniu tego zasiłku. aby go otrzymać musisz mieć umowe o pracę na czas określony lub nieokreslony. nie jestem pewna czy przy umowie na okres próbny masz szanse na zasiłek ???
pzdr

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!! ja dzisiaj potwierdzilam u ginekolog ciążę :DDDDD

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

wisienka no to gratuluję i trzymaj sie cieplutko:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

trzymam trzymam,uśmiech nie schodzi mi z buziaka przez cały dzionek hehe ale jestem szczęśliwa :DDDD niesamowicie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja równiez gratuluję!!!Ja do lekarza umówiłam sie na 14 czerwca-juz nie mogę się doczekać kiedy lekarz mi wszystko potwierdzi!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

moja ciaza urtzymala sie we mnie niestety tylko ponad tydzien:(( (to bylo okropne uczucie)12 czerwca ide do lekarza,mam nadzieje ze nie bedzie przeszkod zebym za 2 tygonie znow zaszala w ciaze.jestem dobrej mysli.pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ojej!To bardzo mi przykro!Ale jak to się stało?Skąd wiesz że tylko tydzien to trwało?Troche sie wystraszyłam!:(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mialam spirale za zabespieczenie,wyjelam ja,wiec wiem dokladnie kiedy zaszlam w ciaze,test to potwierdzil i lekarz tez.z doswiadczenia tez wiem jak wyglada poronienie nawet takiej tylko "galaretki" (bylam na poloznictwie),nie sadzilam ze kiedys mnie to spotka,ale spotkalo...
pozdrawiam goraco :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

To może podzielisz się swoim doświadczeniem?jak wygląda poronienie w tak wczesnym stadium?

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15 ] 

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża

Strefa czasowa UTC [letni]