Dzisiaj jest ndz maja 24, 2026 12:37 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 77 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Witam. Pierwsze wypadałoby się przedstwić, ponieważ jestem na forum dopiero od wczorajszej rejestracji. Mam na imię Monika i jestem na przełomie 3 i 4 tygodnia ciąży. Jest to moja pierwsza ciąża. To iż pod moim serduszkiem rośnie Nasza, z mężem, kruszynka czułam niemal od samego początku, lecz tak na prawdę uświadomiłam to sobie po wykonanym wczoraj teście. Oczywiście wyszły dwie piękne kreseczki z czego bardzo się z mężem ucieszyliśmy. W przyszłym tygodniu chciałabym pójść do lekarza aby się upewnić czy wszystko jest w porządku. Jeżeli mamuśki możecie to napiszcie o waszych pierwszych tygodniach ciąży. Czy na tym etapie lekarz jest w stanie potwierdzić mój stan czy jeszcze będzie za wcześnie? Pozdrawiam wszystkie kobietki z dzidziusiami pod swoim serduszkiem. ))

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja zrobilam test i wyszedl pozytywnie. Po tygodniu z niecierpliwoscia poszlam do lekarza a ze mialam wczesniej male problemy z zajsciem dal mi skierownie na badanie krwi ktore nam wykazalo ze bylam w ciazy w 5 tygodniu. Kazal mi przyjsc kolo 11 tygodnia i dopiero zrobil mi USG gdzie pierwszy raz widzielismy nasza FASOLKE :-) Zrobil odrazu dzidzi przeziernosc karku (poprzez usg) co stwierdzilo ze wszytsko jest dobrze. I bylo dobrze i jest do dzis a nasza Kinga ma 7 miesiecy i 11 dni :P Zyczymy wszystkiego najlepszego i odkrywania cudownych urokow w czasie ciazy!!!!!!! I czekamy na wiesci!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam imienniczkę! Ja o swojej ciąży dowiedziałam się w sobote tydzień temu - i cały czas jeszcze nie moge po tej informacji ochłonąć. Tak naprawdę, to o niczym innym przez ten tydzień nie myślałam. Według moich obliczeń dzisiaj zaczął się szósty tydzień mojej ciąży ( czwarty - naszej Dzidzi, szósty - jeżeli liczyć tak, jak to robią lekarze ). Dzwoniłam do pani Doktor, która zasugerowała mi wizytę po 20-tym maja, wtedy wszystkiego się dowiem. Napisz mi jak się czujesz - ja przespałabym cały dzień :P
Pozdrawiam i czekam na odpowiedź - mam nadzieję że do naszej rozmowy dołączą też i inne dziewczyny. :D
Monia

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczyny witam Was bardzo serdecznie. Monia ja jestem umówiona na wizytę na 22 maja więc jeszcze mam tydzień niecierpliwości czy wszystko jest w porządku. Jak się czuję? Mam mdłości, choć czuję, że już troszkę mniejsze; jestem często głodna; w nocy przesypiam 12 godzin a dodatkowo podsypiam sobie w ciągu dnia tak 1,5 - 2 godzinki. Jak tak dalej pójdzie to będę takim niedźwiadkiem co zasypia na zimę :) i śpi i śpi. Aha i jeszcze jedno: jestem ostatnio bardzo gniewna :x Trzymajcie się cieplutko i czekam na nowe wieści od Was.

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Witam serdecznie my również dośc niedawno doczekaliśmy sie naszego pierwszego potomka. Obecnie jestem na przełomie 8-9 tygodnia, mieliśmy nadzieję ze to juz ale chcielismy upewnic sie testem byl to akurat 4 tydzień:-) na tescie ukazaly sie 2 kreseczki a wraz z nimi oromna radość, jednak aby sie upewnic po 2 dniach zrobiliśmy test kontrolny wynik taki sam 2 kreseczki, tego samego dnia pojechaliśmy do lekarza który potwierdził ciąże!!! Nasza kochana dzidzia od 5 tygodnia troszeczke mamusi dokucza wymiotujemy, czesto jesteśmy śpiący, i mamusia ma chrostki jak nastolatka i ogromny apetyt :-) ale nie gniewamy się nic a nic cieszymy sie niezmiernie. Planowany termin porodu 16.12.2006:-)

Pozdrawiamy Serdecznie,

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Cześć Dziewczyny! A więc jest ktoś jeszcze... mam nadzieję, że dołączą do nas z czasem świeżo-zainteresowane tematem :wink:
Pytacie o samopoczucie? Zmęczenie i jeszcze raz zmęczenie. W pracy myślę tylko o tym, kiedy dotrę do domu i bedę mogła sie położyć. Z jedzeniem różnie - najbardziej smakują mi sucharki popijane wodą :wink:
Kawę odstawiłam już jakieś 3 miesiące temu, więc nie mam z tym problemu, za to wypijam duże ilości mięty i melisy prosto z babcinego ogródka. Czytałam, żeby nie przesadzać z ziołami, ale o mięcie nic nie pisali. Zaopatrzyłyście się już w jakąś lekturę na najbliższe miesiące? A może dowiem się też jaka jest średnia wieku przyszłych mam? Pozdrawiam
Monia

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej! 2.05.zrobiłam test i wyszły dwie kreseczki:) A 17.05 idę do lekarza na potwierdzenie tej wiadomości.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jeżeli o mnie chodzi to mam 25 lat. Ostatnio mój mąż też mi zakupił sucharki ale najbardziej smakują mi z serkiem Rama Cream Bongur z ogórkiem. Kurcze my jesteśmy z moją kruszynką co chwile głodne :) Dorotko trzymam za Ciebie kciuki i czekamy na wieści.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witamy serdecznie, a my uwielbiamy pierogi ruskie z ogromna ilością śmietanki :D niestety po takim jedzonku obowiązkowo idziemy na spacerek żeby mamusia nie zamieniła się w hipopotama:-) waga z przed ciąży 45 kg teraz jesteśmy w 9 tygodniu a ważymy juz 49 !! A tatuś wyspecjalizował się w robieniu pysznych soczków owocowych i warzywnych PYCHOTKA:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

O tak - ruskie pierogi to jest to :) Najlepiej z dużą ilością smażonej cebulki...tylko tego krojenia i smażenia ostatnimi czasy znieść nie mogę. W pracy same soczki - litr dziennie - czy to nie przesada? Też mam ogromne obawy, żeby nie zamienić się w hipcię, postanowiłam sobie, że będę uważała i za bardzo sobie nie dogadzała - zobaczymy :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dziewczyny - po jakim czasie od zrobienia testu idziecie do lekarza? Ja już wszystko wolałabym wiedzieć i aż mnie skręca, jak pomyślę sobie, że mam czekać jeszcze półtora tygodnia. @ powinnam dostać 4 maja, a do lekarza mam iść 24-go - czy to nie jest zbyt odległy termin? :?
Monia

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Wiadomo, że każda nie może doczekać się pierwszej wizyta u lekarza:) Tylko czy lekarz potwierdzi ciążę w 6 tygodniu(tak sama sobie wyliczyłam). Niektóre osoby mówią, że to trochę za szybko.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć dziewczyny! 2 maja zrobiłam test i wyskoczyły piękne dwie kreseczki, od razu zarejestrowałam się na Tym forum i pochwaliłam się Wam moim odkryciem.Dzisiaj byłam u lekarza i wiecie co? Potwierdził moje przekonanie a jeszcze coś więcej mnie dziś spotkało.Podczas badania panią doktor zaniepokoił powiększony jajnik i zrobiła mi USG.Zobaczyłam moją kruszynkę ma całe 2,9 mm i jak na swój wiek wygląda nieźle.Echo serca jeszcze jest nie wyczuwalne (wiadomo!!)Ale już widziałam moje maleństwo.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Zapomniałam dodać że jestem w 5 tygodniu. Pozdrawiamwszystkie przyszłe mamusie! :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Gratulacje mala b :D Ja się nie mogę doczekać poniedziałku i wizyty u pani doktor. Musi to być super uczucie zobaczyć swoją dzidzi taką malutką.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jak zobaczyłam tę maleńką kropeczkę na monitorku zaczęłam się trząść jakbym leżała w 10 stopniowym mrozie. :) i poczułam takie łaskotanie w żołądku i łzy cisnęły się na policzki. Te reakcje mojego organizmu to wielka radość. :D Nie liczyłam, że zobaczę moją Kruszynkę już dziś oby była cały czas zdrowiutka. POZDRAWIAM

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Cześć Dziewczyny! Właśnie dzwoniłam do pani doktor - wizyta 24-go. Jak ja wytrzymam do przyszłej środy????????????????????? Ale mi się chipsów chce :wink:
Monia

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam wszystkich.

Jestem tu nowa i tydzień temu ujrzałam dwie kreseczki na teście..
U lekarza jeszcze nie byłam, wybieram się w przyszłym tygodniu..Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Gratuluje na pewno wszytsko bedzie dobrze!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam
Monisia lekarz moze dopiero stwierdzic ciaze w 2 miesiacu. Wiem bo sama jestem w 4 tygodniu. I jedyne co moze narazie zrobic to skierowac cie na badania krwi i moczu i ewentualnie na USG (tak jak mnie :D)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 77 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża

Strefa czasowa UTC [letni]